18 mei 2009

Woordje van de Preses

Warmste woelige Winezen,

Beste Winezen,

Hier zijn we dan – de laatste week van het “echte” academiejaar, voor de blok en de examens. Meteen dan ook de laatste keer dat ik dit preseswoordje schrijf in de winagenda.

Het Wina-jaar was een goed jaar, met veel leuke activiteiten, interessante belevenissen, en spannende momenten. Althans, zo was het voor mij – ik kan alleen maar hopen dat het voor jullie even boeiend en leuk was.

Het is misschien al vroeg, maar we kunnen al eens nadenken over volgend jaar. Vanaf 1 juli begint immers officieel de termijn van de nieuwe presidiumploeg Flux, met aan de leiding Mattia Walschaers. Of zijn preseswoordjes het literair gehalte zal bereiken van de mijne, valt natuurlijk te bezien – maar goed, een mens kan niet alles hebben natuurlijk. Ik ben er in elk geval gerust in dat Wina met Flux alleen maar grootser en beter zal worden.

Er rest mij alleen nog jullie – Wina – te bedanken voor het prachtige jaar dat dit was, en de hoop samen met jullie nog vele prachtige jaren te beleven.

Nog veel geluk en succes met de blok en examens; geniet van het goede weer, en van de drie (of minder) maanden vakantie!

Voor de laatste keer,
Jullie preses - Daniel

Redactioneeltje

Liefste Winees,

Hier is hij dan alweer, de laatste winagenda van het jaar. Laat ons vooral onthouden dat dit een knallend jaar was, vaak puilden onze blaadjes echt uit van de komende activiteiten en andere leuke schrijfsels. We danken daarvoor uiteraard alle mensen die hun inspiratie tot bij ons brachten om te publiceren en uiteraard ook alle presidiumleden voor hun literair hoogstaande pennenvruchtjes die systematisch na de deadline binnenliepen. Uiteraard verontschuldig ik me als verantwoordleijke nog eens bij de ijverige JV die hier vaak stond en een leeg schapje aantrof op maandag ochtend.

Voor mij persoonlijk is dit na twee jaar redactie ook de allerlaatste winagenda die ik ooit zal maken. Hoewel dit op de meest drukke moment soms frustrerend tijdrovend was bleek het eindresultaat toch vaak leuk om te aanschouwen. Graag zou ik de ploeg van volgend jaar dan ook veel succes en creatieve inspiratie toewensen!

Uiteraard zijn jullie nog lang niet van mijn lang uitgesponnen, cynische, en dt-fout rijke geschriften verlost gezien er volgend jaar wekelijks een presewoordje van mij zal verschijnen. Ik plan de literaire kwaliteiten en talenten van mijn voorganger te evenaren, in hoeverre dit lukt leest u op 21 september in het infotonneke!

Tot volgend jaar,
Mattia
Uw aftredend redactiekeizer


Provincie-afzuip bar

De allerlaatste bar en we zitten hier met nog hopen vaten! Dat kan zomaar niet. Daarom deze speciale afzuipbar. Om het ietsje spannender te maken, hebben we er de provincie-afzuipbar van gemaakt! Kom woensdag dus zeker je allerlaatste pintje (van dit semester uiteraard!) drinken in onze bar en steun tegelijk je favoriete provincie!

Bar

Jaaractiviteit 3BF

Wij gaan samen gezellig een BBQ doen op 18 mei aan alma 3, mensen van ons jaar zijn welkom vanaf 18u om mee te eten, anderen mogen komen giezen!

Breng wel je eigen vlees mee!

Het 3BF-BBQ-Squad


Disney-night

Beste Disney-fan,

eindelijk ons gloriemoment, onze top of the bill, het doel in ons leven! Wina organiseert op 18 mei voor jullie een echte Disney Classics filmavond! Kom dat zien en kom samen met ons uw hoofd nog een laatste keer vrijmaken met deze geweldig leuke en prachtige films. Er zullen ook versnaperingen met hopen zijn. We beginnen om 20.00 met de geweldige film Aladdin, zodat onze stoere Wina-jongens zich kunnen personaliseren met dit sexy hoofdpersonage. Nadien, rond 21.30, spelen we voor de romantische zielen Belle en het Beest. Als je je met het Beest wil komen personaliseren mag dat uiteraard ook. Na deze twee films kunnen jullie kiezen wat we gaan zien uit de, uiteraard zeer ruime, disneyfilmcollectie dat aanwezig zal zijn.
Dus stoere mannen en lieve vrouwen, tot in de Winaliving om 20.00 uur, om dit cultuurjaar in schoonheid af te ronden!

Hakuna Matata,
Cultuur

De doldwaze avonturen van de redactieschildpad


Deze week heeft de redactieschildpad een bloemetje in zijn mond...)

Van Buitenaf

Sudoku

KALENDER

Maandag 18 mei
20uDisney FilmavondWinaliving
18uJaaractiviteit 3BFAlma III
Woensdag 20 mei
22uProvinciezuipbarRC

Wekelijks blaadje van studentenkring WINA gedrukt op 300 exemplaren en verspreid onder de studenten wiskunde, informatica en fysica. Online te vinden op http://winagenda.wina.be/
Voor alle verzoekjes, roddels, columns, tekstjes en aanvragen, in-en uitschrijvingen op de winagendamail slechts één adres: redactie@wina.be
V.U: Wina Leuven VZW, Studentenwijk Arenberg 4/0, 3001 Heverlee