11 mei 2009

Woordje van de Preses

Warmste woelige Winezen,

Het is alweer bijna zover – nog één week na de deze en het is al blok! Zonder twijfel gevolgd door de grote toetsen, zoals men dat wel eens noemt. Er heerst dus algemene paniek terwijl we naar de boeken grijpen die al heel het semester in de kast lagen, en cursussen afprinten die al heel het jaar op Toledo te vinden valt.

Maar vrees niet! Wina geeft u nog genoeg mogelijkheid om te denken aan iets anders dan de nakende helse beproevingen – we hebben namelijk deze week een andere beproeving (maar dan letterlijk) gepland: een heuse Bar-BQ! Vergeet u niet in te schrijven voor dit hemels (en goedkoop) vlees (en vegetarisch) festijn…

Voor de rest heb ik niet veel te melden, beste winezen. Er is deze maandag blijkbaar een of andere activiteit waar zelfs ik, de preses, niet op mag aanwezig zijn, maar dat gaan we even negeren. Dat die vrouwen maar doen wat ze niet laten kunnen… wij mannen zullen ons wel bezig houden met de heilige drievuldigheid (bier, worsten, tetten).

Nog veel geluk en succes met alle pre-blokse dingen, en tot op de BBQ voor een lekker stuk geroosterd schildpad!

De nog-voor-enkele-weken-preses,

DRMmmmm

VROUWEN AVOND

Ben je een vrouw (of voel je je zo voor minstens 75%), zit je in 1e bach of 2e master fysica, sterrenkunde, wiskunde of informatica (of iets daartussen), lees dan zeker verder... Speciaal voor alle winezen van het vrouwelijke geslacht is er binnenkort een gezellige filmavond met hapjes en drankjes! De fysicameisjes hosten op maandagavond 11 mei in de winakelder, en iedereen -women only- is van harte welkom!

Wat kan je die avond verwachten: geen vreemde blikken bij het dragen van hakken, uitgebreide complimentjes met nieuwe garderobe en netwerken à volonté! Kom zeker af!

de fysicameisjes ism cultuur

 

 

Bar-BQ

Bar en Gak slaan de handen in elkaar en stellen voor u voor: De BARbeque! Ga snel naar onze site, vol het webformulier in en kom woensdag 13 mei naar het veldje voor alma 3.

Je hebt keuze tussen:

Opgepast: Inschrijven kan op http://www.wina.be/node/1070/ tot en met maandag 11 mei.

Zaalvoetbal!

KOMT DAT ZIEN, KOMT DAT ZIEN!! Als een van de kleinste kringen zijn wij erin geslaagd oom ons voor niet minder dan 3 FINALES van de IFB te plaatsen. Dat wil dus zeggen dat we al onze supporters kunnen gebruiken om onze helden en heldinnen naar de overwinning te schreeuwen.

Van onze zaalvoetballende mannen weten we al dat ze een kampioenenploeg vormden, en dat hebben ze vorige week nogmaals bewezen. In de halve finale verpletterden ze Pauscollege en verzekerden ze zich zo van een 3de finale in 4 jaar. In die finale komen we tegenover Apolloon te staan. Dit belooft een bloedstollende wedstrijd te worden, waar hopelijk natuurlijk de blauw-gele mannen uiteindelijk zullen winnen.

Ook onze vrouwelijke zaalvoetbalsters deden niet onder voor hun mannelijke collega's. Na hun twee titels de afgelopen 2 jaar, zijn ze dit jaar weer torenhoog favoriet. En niet onterecht, want in hun finale lieten ze geen spaander heel van Historia, dat met 11-0 terug naar hun kot werd gestuurd. In de finale wacht nu VTK. eerder dit jaar konden we die al eens verslaan met 4-3. Het was toen een zeer spannende match die alle kanten uit kon, maar uiteindelijk gaf de ervaring van Wina de doorslag.

We speelden met Wina nog een derde halve finale, namelijk in het vrouwen volleybal. We moesten het opnemen tegen Merkator, een ploeg die we al eerder dit jaar waren tegengekomen. Toen werden we een beetje overklast en bleven we met een 0-2 nederlaag achter. Het beloofde dus een allesbehalve makkelijke partij te worden. Na de eerste set was ineens al duidelijk dat Merkator over een ijzersterke ploeg beschikt, de set werd dan ook door hen vlot gewonnen. Ook de talrijke supporters van Merkator lieten flink van zich horen. Maar in de tweede set haalde de teamspirit bij Wina de overhand, terwijl de irritaties bij de tegenstander begonnen te komen. De foutenlast werd tot nul gereduceerd en Merkator stond nergens meer op het plein. De meegereisde merkatoriaanse suppporters waren allemaal stil, terwijl de aanwezige Winezen duchtig van hen lieten horen. De tweede set werd in een mum van tijd gewonnen en de 1-1 stond op het bord. Een tie-break moest dus de beslissen wie het in de finale zou mogen opnemen tegen apolloon. in de verkorte set tot 15 kwamen we al snel 5-1 achter en liep het allemaal niet meer zo vlot. Het was toen al duidelijk dat ons avontuur in de halve finale zou eindigen. Maar dat wat niemand meer had verwacht gebeurde dan toch. Onze meisjes lieten zien dat een winees zich nooit gewonnen geeft, en de set werd gewonnen met 15-12!

Dat wil dus zeggen dat we met wina dit jaar maarliefst DRIE FINALES spelen in de IFB! De Finaledag vindt plaats op 13 mei in de KBC-sporthal. De vrouwen en beginnen hun zaalvoetbalmatch om 17.30, direct gevolgd door de mannen om 18.45. De volleybalmatch begint om 21.15.

Achteraf zullen de overwinningen gevierd (of de nederlagen verwerkt) worden in onze eigen Bar, waar misschien enkele traktaties van Sport te wachten zullen staan...

Sport

Disney-night

Beste Disney-fan,

Eindelijk ons gloriemoment, onze top of the bill, het doel in ons leven! Wina organiseert op 18 mei voor jullie een echte Disney Classics filmavond! Kom dat zien en kom samen met ons uw hoofd nog een laatste keer vrijmaken met deze geweldig leuke en prachtige films. Er zullen ook versnaperingen met hopen zijn. Check jullie winagenda van volgende week om de exacte uren van de films te weten te komen. (ook op www.wina.be)

We starten in ieder geval om 20.00 uur in de Winaliving.

Hakuna Matata,

Cultuur

Het YZ van de Liefde

Yolanda, wees lief en aanvaard deze strip.
En stop hem een weekje of zes in je slip.
Hij is van Vapona, een roemrucht product.
Laat Gaia maar zeuren, ik hoop dat het lukt!

Zanussa, die heerlijke plek naast het riet.
Was eigenlijk drijfzand, dat wist ik dus niet.
Ik heb je vol liefde de grond in geheid.
Maar dra komt de hijskraan, dan word je bevrijd.

Joe Roxy

Noot: Nu de letters van ons Latijns alfabet verteerd werden door de Liefde en daar ik de bekendheid van de Limburgse erotische dichter Joe Roxy kennelijk onderschat heb, schenk ik jullie vooralsnog een zelfgeschreven derde kwatrijn:

Voor wie het nu nog steeds niet weet,
Joe Roxy is een groot poëet!
Het wekelijkse rijm vloeide dus niet uit mijn eigen bic
Ik verfoei immers immer iedere vorm van de pik.

Bedankt voor uw wekelijkse onverslapte aandacht,

Antoniem.


De redactieschildpad grilt deze week zijn eigen broer op de BBQ! (D.i. de vegetarische verrassing van de Bar-BQ op woensdag.)

Van Buitenaf

Gratis Uur Cultuur

Ana Laíns werd geboren in het Portugese Tomar. Ze benadert de fado op een hedendaagse manier. De thema’s zijn ten dele introspectief van aard en worden gedragen door eenvoudige melodieën. Aan de andere kant zijn er onmiskenbare verwijzingen naar de klassieke fado en de Portugese volksmuziek. De kenmerkende sound van de Portugese gitaar vermengt zich gracieus met het geluid van klassieke gitaar, accordeon en bas. Voeg daarbij de trefzekere stem van Ana Laíns en je zit goed voor een aangename reis doorheen de Portugese muziek.

Pieter De Somer, 13 mei, 21 uur

KALENDER

Maandag 11 mei
20uWomen OnlyWinaliving
Woensdag 13 mei
17uBar-BQGrasveld voor Alma III
17u30Finales IFB: Wina 3x!KBC Sporthal
22uWestern BarRC
Maandag 18 mei
20uDisney FilmavondWinaliving
Woensdag 20 mei
22uProvinciezuipbarRC

Wekelijks blaadje van studentenkring WINA gedrukt op 300 exemplaren en verspreid onder de studenten wiskunde, informatica en fysica. Online te vinden op http://winagenda.wina.be/
Voor alle verzoekjes, roddels, columns, tekstjes en aanvragen, in-en uitschrijvingen op de winagendamail slechts één adres: redactie@wina.be
V.U: Wina Leuven VZW, Studentenwijk Arenberg 4/0, 3001 Heverlee