4 mei 2009

Woordje van de Preses

Allerbeste liefste Winezen,

Vorige week was alweer een triomf voor Wina, waar jullie hebben bewezen dat we allemaal veel van onze kring houden: er is immers welgeteld 40% van de Wina-studenten komen stemmen bij de verkiezingen voor volgend jaar! Jullie hebben allemaal gestemd voor studentenvertegenwoordigers, lolploegen, en verkiesbare ploegen.
Ik zou daarom nog eventjes de lolploeg Wa willen bedanken - hun organisatie was impeccabel, hun activiteiten veelvuldig en leuk - voor een lolploeg te zijn hebben ze toch echt het beste van zich laten zien, waarvoor dank!
De verkiesbare ploeg Flux is gewonnen in hun categorie; ook zij verdienen onze dank maar vooral onze steun voor volgend jaar: zij hebben de voorbije weken bewezen dat ze het aankunnen om Wina te leiden, en dat zullen ze dan ook welverdiend mogen doen volgend jaar.

Deze week is er één activiteit in de spotlight: het Wina Toneel! Op 5, 6, en 7 mei is het immers L'avare (de vrek), gespeeld door Wina. Wij zijn daar trouwens uniek in, in de zin dat wij de enige kring zijn die meedoet aan het Interfacultair Theaterfestival die niet van de humane wetenschappen komt! Alleen dat feit al verdient een pluim. Kom dat dus zeker zien op een van de dagen!

Op zaterdag deze week is het dan het alumnidiner van Wina ter ere van de 45ste verjaardag van onze geliefde kring, waarvan u allen normaal gezien een uitnodiging hebt gekregen.

Volgende week staan we (nog) niet stil - vergeet u zeker niet in te schrijven voor de gigantisch lekkere - en goedkope - BBQ, een waardig alternatief voor zelf koken!

Tot toneels,

Daniel

Beachbar

Zonovergoten stranden, helder blauwe zee, stoere surf boys met ontblote bast en mooie meisjes in bikini met gebruinde huid. Je hoeft er voor één keer niet voor naar de Caraïben, gewoon je fiets opstappen en naar alma 3 rijden op woensdag 6 mei om 22u volstaat om je lekker in een strandstoel te leggen en van je cocktail te nippen. Trek je zwembroek aan, zet je zonnebril op, doorsta nog even het wisselvallig mei-weer, en wees welkom op onze tropische, exotische en onwijs zwoele beachbar.
Tot dan!

Barteam

De Vrek - Toneel

Harpagon "de vrek" heeft één zwakke plek: geld. Neem hem zijn geld af en hij is niets meer waard. Daarmee raak je zijn ziel. Als hij die al heeft.... Genadeloos huwelijkt hij zijn kinderen uit om nog meer geld binnen te rijven. Dit stuit uiteraard op heel wat protest. Dit zijn echter niet de enige streken van Harpagon en ook de andere personages uit het stuk de Vrek van Molière hebben zo hun eigen plannetjes en doen er alles aan om ze te doen uitkomen. Wat volgt is een soepje van intriges. Het dolenthousiaste Winatoneel haalt die goeie ouwe Molière weer boven en brengt deze komedie weer tot leven. Op 5, 6 en 7 mei brengt Winatoneel de Vrek in de Koelisse (aan Alma III). Kaarten kosten in voorverkoop 4 euro en aan de kassa 5 euro. Reserveren kan door een mailtje te sturen naar sanne@wina.be of even langs te komen op de Winagang!

Tot dan!

Winatoneel

Het VWX van de liefde

Vanessa, neem vodden en boenwas, jij slet.
En boen, terwijl ik je bespring, het parket.
Je zei : "'k zie je graag, 'k wil voor jou alles doen"
Welnu dan : ontkleed je, kniel neder en boen.

Wivina, terwijl ik het wild met je deed
zijn kort na elkaar uit jouw tactloze reet
vier nijdige, snerpende winden ontsnapt.
Terstond was niet enkel mijn aandacht verslapt.

Xantippe, 'k herinner mij enkel nog dit:
Ik lig op mijn rug, terwijl jij op me zit.
Jij raast als een vuurstorm! Ik roep nog : "Pas op!"
En dan knalt die zwiepende borst tegen mijn kop.

Joe Antoniem Roxy

De avonturen van de Redactieschildpad



De redactieschildpad heeft deze week het geldkistje van de vrek gestolen!

Overdrachtscantus

Commilitones,

het jaar is bijna afgelopen en dat wil zeggen dat de laatste winacantus van het jaar voor de deur staat.
Dat wil ook zeggen dat er één of meerdere ploegen zijn die volgend jaar presidium willen worden. Ze mogen dan wel officieel verkozen zijn, maar natuurlijk is niks officieel als het niet op een cantus bevestigd wordt. Daarom gaan we op 5 mei echt de fakkel doorgeven op onze overdrachtscantus. Al wie de senior van dit jaar sexy vond in zijne frak, moet dus zeker afkomen om hem nog een laatste maal te bewonderen. Halverwege de cantus zal hij immers zijn macht (maar niet zijn charme en goede looks) overdragen aan het nieuwe cantustrio.

Voor sommige mensen loopt niet enkel het jaar ten einde, maar zelfs hun hele studiecarrière. Deze mensen kunnen met hun zwanezang gepast afscheid nemen. Moesten er nog laatstejaars zijn die ook hun zwanezang willen doen, mogen ze nog steeds contact opnemen met de senior via senior@wina.be.
Uiteraard is heel wina en sympathisanten uitgenodigd om dit alles van dicht bij mee te maken. Je hoeft enkel op dinsdag 5 mei om 20u met je codex, pint en €3/7/10 naar de Pavo te komen!

Prosit,
Jerre, Michiel en Michaël

Bevraging leercentrum

Beste studenten,

Graag vraag ik jullie bereidwillige mederwerking aan de studentenbevraging hieronder.

Het gaat over een analyse van de behoefte van de studenten Wetenschappen, Ingenieurswetenschappen, Bio-ingenieurswetenschappen en Bewegings-en revalidatiewetenschappen naar een Leercentrum. Dat is een ruimte/gebouw waar kan gestudeerd worden, maar ook plaats is voor groepswerk, een informele babbel-omgeving, wat catering aanwezig is, enzoverder. Voorbeelden van dergelijke centra zijn reeds in het buitenland aanwezig en bewijzen daar reeds enige tijd hun nut. Het plan is reeds opgevat, doorgenomen en goedgekeurd om een dergelijk centrum in Leuven voor de groep Humane Wetenschappen op te richten. De groep Wetenschappen en Technologie, samen met FaBeR wil dus ook kijken in hoever dat in Heverlee ook mogelijk is. Op Gasthuisberg is men er trouwens ook mee bezig.

Jullie input is daar van belang. De uitwerking van een dergelijk centrum zal immers gebaseerd zijn op deze bevraging. Gelieve ze dus in groten getale in te vullen! De burgies en bio-ingenieurs hebben samen al meer dan 500 respondenten, ik zou dat graag zien verdubbelen met jullie input!

Je kan de bevraging vinden op http://oor.scientica.be/bevragingleercentrum .

Alvast hartelijk bedankt voor jullie medewerking,

Benjamien Moeyaert
Voorzitter Overkoepelende OnderwijsRaad Wetenschappen

Meirondjes

De zomer komt eraan en het wordt weer warm buiten! Dat wil zeggen dat we ons wintervet moeten wegwerken om terug in onze zomerkleren te kunnen...
En waar kan dat beter dan op onze wekelijkse meirondjes?!?!
We spreken vanaf nu elke woensdag om 20u af op de piste van het sportkot. We proberen dan een half uurtje zoveel mogelijk rondjes te lopen. Iedereen loopt aan zijn eigen tempo, dus niemand hoeft schrik te hebben om mee te lopen! We houden wekelijks alle rondjes bij, zodat je op het einde van de maand mooi je progressie kan zien. Wij zullen water en een stuk fruit voorzien voor jullie, dus daar hoef je zelf ook al niet voor te zorgen.
Als dat je nog niet overtuigt, kan je natuurlijk nog gewoon komen kijken om voor de anderen te supporteren of om ze te zien afzien...

Iedereen welkom dus, we beginnen woensdag 6 mei 20u @ piste!

Sport

BARbeque

Bar en Gak slaan de handen in elkaar en stellen voor u voor: De BARbeque!
Ga dus snel naar onze site, vul het webformulier in en kom woensdag 13 mei naar het veldje voor alma 3. Je hebt keuze tussen:

Inschrijven kan tot maandag 11 mei.

Barteam

Vrouwenavond

Ben je een vrouw (of voel je je zo voor minstens 75%), zit je in 1e bach of 2e master fysica, sterrekunde, wiskunde of informatica (of iets daartussen), lees dan zeker verder... Speciaal voor alle winezen van het vrouwelijke geslacht is er binnekort een gezellige filmavond met hapjes en drankjes!
De fysicameisjes hosten op maandagavond 11 mei in de winakelder, en iedereen -women only- is van harte welkom!
Wat kan je die avond verwachten: geen vreemde blikken bij het dragen van hakken, uitgebreide complimentjes met nieuwe garderobe en netwerken à volonté! Kom zeker af!

de fysicameisjes

Samurai Sudoku







IFB finale

Woensdag 13 mei om 19u15 moeten onze jongens de finale zaalvoetbal spelen tegen Apollooon in de kbc sporthal. Ik hoop dat er veel volk kan komen supporteren als tegenwicht voor het vele sportkot volk dat aanwezig zal zijn.
Als we winnen geef ik een vat... doet sport er nog 1 bij!

Mvg,
El Capitan

Van Buitenaf

Interfacultair Improvisatietoernooi

Op woensdag 6 mei gooien de faculteiten zich in de impro-arena! Duo's van studenten strijden onder streng oog van een professionele jury voor de heilige graal van ons impro-jaar in de zesde editie van het Interfacultair Improvisatietoernooi. Wie is de snelste, grappigste en meest spitsvondige faculteit? Vorig jaar gingen de burgies aan de haal met de hoofdvogel, maar we kunnen u verzekeren dat de messen dit jaar nog scherper werden geslepen!

Supporter jouw favoriete team naar de overwinning in de Parthenonzaal van het MSI , op woensdag 6 mei om 20u! Uw faculteit heeft u nodig!

Tickets (€2 / €3) te reserveren via onze website, www.preparee.be





Gezocht: surrealistische redacteurs






4de BeiaardfestiBal

studenten gaan uit de bol
op de klanken van de beiaard !

Ook in 2009 gaat het BeiaardfestiBAL scheep met Boombal!

De combinatie Boombal en Beiaard tovert het Ladeuzeplein om in een reusachtige dansvloer. Hier kan je nog eens stevig uit de bol gaan vlak voor de start van de blok. En je hoeft zelfs geen student te zijn om mee te doen, want Boombal betekent een avondje ongekend dansplezier voor jong en oud. Je danst in groep of in koppel op swingende live folkmuziek, gespeeld door de musici op het podium of door onze universiteitsbeiaardier op de 63 klokken van de bib. Voor dit BeiaardfestiBal spelen de muzikanten van Los Pablos (met o.a. de broers Pieter & Jonas De Meester van AedO) swingende folkmuziek samen met de universiteitsbeiaardier, Luc Rombouts.

I.s.m. Boombal, LOKO en Stad Leuven.

Cultuurcoördinatie K.U.Leuven
www.kuleuven.be/cultuur

KALENDER

Dinsdag 5 mei
20uOverdrachtscantusPavo
5, 6 en 7 mei
20uWinatoneel: De VrekDe Koelisse
Woensdag 6 mei
20uMeirondjespiste @ sportkot
22uBeachbarRC
Woensdag 13 mei
22uBARbequeRC

Wekelijks blaadje van studentenkring WINA gedrukt op 300 exemplaren en verspreid onder de studenten wiskunde, informatica en fysica. Online te vinden op http://winagenda.wina.be/
Voor alle verzoekjes, roddels, columns, tekstjes en aanvragen, in-en uitschrijvingen op de winagendamail slechts één adres: redactie@wina.be
V.U: Wina Leuven VZW, Studentenwijk Arenberg 4/0, 3001 Heverlee