27 april 2009

Het STU van de liefde

Sabrina, dat jij menstrueert als een rund.
Dat is je bij deze van harte gegund.
Maar soms is het, als jij weer borrelt en kolkt,
alsof Hij een bijrol in Deathwish vertolkt.

Tatjana, de keukenvloer was nog wat nat.
Hij was pas gedweild en verraderlijk glad.
Zo glad dat je reeds na één stevige stoot
Als levende bobslee de living in schoot.

Ulrike, je was een geweldige vrouw.
Met jou deed ik wekenlang al wat ik wou.
Dat kan nu niet meer, het verdriet maakt me gek.
Ik beet in extase je achterste lek.

Joe Antoniem Roxy

De Vrek - Toneel

Harpagon "de vrek" heeft één zwakke plek: geld. Neem hem zijn geld af en hij is niets meer waard. Daarmee raak je zijn ziel, als hij die al heeft...
Genadeloos huwelijkt hij zijn kinderen uit om nog meer geld binnen te rijven, wat uiteraard op heel wat protest stuit. Dit zijn echter niet de enige streken van Harpagon en ook de andere personages uit het stuk de Vrek van Molière hebben zo hun eigen plannetjes en doen er alles aan om ze te doen uitkomen. Wat volgt is een soepje van intriges. Het dolenthousiaste Winatoneel haalt die goeie ouwe Molière weer boven en brengt deze komedie weer tot leven. Op 5, 6 en 7 mei brengt Winatoneel de Vrek in de Koelisse (aan Alma III). Kaarten kosten in voorverkoop 4 euro en aan de kassa 5 euro. Reserveren kan door een mailtje te sturen naar sanne@wina.be of even langs te komen op de Winagang!

Tot dan!
Winatoneel

De Overwinningsbar

Het traditionele sluitstuk van alweer een schitterende campagne belooft ook dit jaar grandioos te worden!
Op deze bar zal bekend gemaakt worden welke ploegen er al dan niet gewonnen hebben.
U kan zoiezo weer een gratis vat verwachten van de beste lolploeg en eentje van de opkomende ploeg Flux, als ze verkozen worden. Twee gratis vaten zowaar! Geen redenen om thuis te blijven, dus schik je kapsel in model en kom van drank, muziek en grappige dansjes genieten in 't RC op woensdag 29 april vanaf 22u.

Bar

Vrouwenavond

Ben je een vrouw (of voel je je zo voor minstens 75%), zit je in 1e bach of 2e master fysica, sterrekunde, wiskunde of informatica (of iets daartussen), lees dan zeker verder... Speciaal voor alle winezen van het vrouwelijke geslacht is er binnekort een gezellige filmavond met hapjes en drankjes!
De fysicameisjes hosten op maandagavond 11 mei in de winakelder, en iedereen -women only- is van harte welkom!
Wat kan je die avond verwachten: geen vreemde blikken bij het dragen van hakken, uitgebreide complimentjes met nieuwe garderobe en netwerken à volonté! Kom zeker af!

de fysicameisjes

Overdrachtscantus

Commilitones,

het jaar is bijna afgelopen en dat wil zeggen dat de laatste winacantus van het jaar voor de deur staat.
Dat wil ook zeggen dat er één of meerdere ploegen zijn die volgend jaar presidium willen worden. Ze mogen dan wel officieel verkozen zijn, maar natuurlijk is niks officieel als het niet op een cantus bevestigd wordt. Daarom gaan we op 5 mei echt de fakkel doorgeven op onze overdrachtscantus. Al wie de senior van dit jaar sexy vond in zijne frak, moet dus zeker afkomen om hem nog een laatste maal te bewonderen.
Halverwege de cantus zal hij immers zijn macht (maar niet zijn charme en goede looks) overdragen aan het nieuwe cantustrio.
Voor sommige mensen loopt niet enkel het jaar ten einde, maar zelfs hun hele studiecarrière. Deze mensen kunnen met hun zwanezang gepast afscheid nemen. Moesten er nog laatstejaars zijn die ook hun zwanezang willen doen, mogen ze nog steeds contact opnemen met de senior via senior@wina.be.
Uiteraard is heel wina en sympathisanten uitgenodigd om dit alles van dicht bij mee te maken. Je hoeft enkel op dinsdag 5 mei om 20u met je codex, pint en €3/7/10 naar de Pavo te komen!

Prosit,
Jerre, Michiel en Michaël


Spelletje: teken- en kleurprent

Van Buitenaf

Psychologe zoekt hulp

Beste Winezen,

Ik mag dan al enkele jaren Psychologie studeren, af en toe heb ik toch enorm last van nostalgie naar mijn "roots". Ik kan mijn Winavriendjes echt niet missen, zelfs niet tijdens mijn studies elders. Bij deze leek het mij wel tof en gezellig om mijn Winavriendjes te betrekken bij mijn thesisonderzoek, aangezien we daar een hele hoop mensen voor nodig hebben! Wat moet je daar dan voor doen? Heel eenvoudig! Als je tijd en goesting hebt om mee te doen, stuur dan een mailtje naar ams@wina.be met vermelding van de dagen/uren dat je wil komen. Het experiment loopt van 20 april tot 30 april op maandagvoormiddag, dinsdag, donderdagvoormiddag en vrijdag. Het duurt ongeveer een uurtje en meer uitleg over het experiment in kwestie staat hieronder.
Het is maar een weetje, maar bij psychologie loopt veel, schoon (single?) vrouwelijk volk rond - (En dat is totaaaaaaal geen hint voor de (single?) winajongens)

Dikke smakkerds (voor de deelnemers natuurlijk),
Ams

Linkshandig/rechtshandig? "Handiness" en gevoeligheid.

In deze studie onderzoeken we of het feit dat mensen links- of rechtshandig zijn een invloed heeft op de gevoeligheid van hun handen: we zijn vaardiger met onze schrijfhand, maar is die hand ook "fijngevoeliger"? Je zal je hand moeten onderdompelen in koud water en een aantal vragenlijsten moeten invullen. Personen die een hart- of vaataandoening hebben of een abnormale bloeddruk en personen die al eerder aan een "koud-water-experiment" hebben deelgenomen mogen niet deelnemen.

KALENDER

Dinsdag 28 april
20uKiesdebat200M
Woensdag 29 april
9u - 19u StemmenAquarium blok B
22uOverwinningsbarRC
dinsdag 5 mei
17u30Spaghetti-eetavondPavo
20uOverdrachtscantus
5,6 en 7 mei
20uWinatoneel: De VrekDe Koelisse
donderdag 7 mei
19uHotdog (vr)eetwedstrijd

Wekelijks blaadje van studentenkring WINA gedrukt op 300 exemplaren en verspreid onder de studenten wiskunde, informatica en fysica. Online te vinden op http://winagenda.wina.be/
Voor alle verzoekjes, roddels, columns, tekstjes en aanvragen, in-en uitschrijvingen op de winagendamail slechts één adres: redactie@wina.be
V.U: Wina Leuven VZW, Studentenwijk Arenberg 4/0, 3001 Heverlee