30 maart 2009

Woordje van de Preses

Beste Wina'ers,

Het is nu zo ver - de laatste week voor de paasvakantie! Maar we zullen ons deze laatste week zeker niet vervelen. Op woensdag kunnen we mee spelen met het ruige spel van "Aardbal" tegen de andere Scienticakringen, om dan achteraf in de Winabar - deze week de Scienticabar in ere van onze gasten - te bekomen met een vat of twee (van de verliezende kring!).

Maar ook de paasvakantie zetten we met flair in, op het Waanzinnig Wina Weekend. Met deze drie W's kan het moeilijk nog mis gaan, dus vergeet je zeker niet tijdig in te schrijven voor dit plezier-gevuld weekend!
Een goede paasvakantie aan allen, en tot na de paasvakantie - wanneer de kiesploegen gaan proberen te bewijzen dat zij geschikt zijn om Wina te leiden!

DRM

Scienticup

Heb je wel zin in een exotische wilde sport, of wil je gewoon komen bewijzen dat Wina echt wel beter is dan die andere Scienticakringen? Dan is de Scienticup daar de ideale gelegenheid voor! We nemen het in een competitie aardbal op tegen Bios, Chemika, Geos en Merkator. Wat is aardbal vraagt u zich af? Simpel: een teamsport met een grote bal en weinig regels. Plezier gegarandeerd!

Na de Scienticup verzamelen de ploegen en toeschouwers in onze eigenste Winabar waar de winnende kring (wij!) een beker in ontvangst mag nemen en de verliezer (niet wij!) een gratis vat weggeeft!

Afspraak woensdag 1 april om 20u aan het grasveldje voor Alma 3. Mensen die willen aansluiten bij de Winaploeg mogen zich melden bij michiel@wina.be.

Scientica

Schaakcompetitie

Woensdag 1 maart 20:30 nogmaals schaakcompetitie. Allen weer welkom met schaakbord en -stukken.

Sport

Waanzinnig Wina Weekend

Heb je ook zo'n fantastische herinneringen aan het eerstejaarsweekend? Of heb je eeuwig spijt gehad dat je de kans om met Wina op weekend te gaan hebt gemist? Denk je ook dat weekends met Wina gewoon waanzinnig leuk zullen zijn? Wel dan is het Waanzinnige Wina Weekend zeker iets voor jou! Op 3, 4 en 5 april zal Wina naar het Bautershof te Sint-Truiden trekken voor een weekend vol plezier!

Deze eerste editie van het Wina Weekend zullen we vullen met leuke activiteiten, zoals een kampvuur en een cantus.

Je kan samenrijden met ons naar Sint-Truiden. We nemen hiervoor om 18.00u de trein naar Sint-Truiden. Dus we spreken vrijdag 3 april af om 17.45u in het station van Leuven.
Het is altijd mogelijk om individueel te komen. Lees daarvoor goed de instructies op de site van het Bautershof http://www.bautershof.be/wegbeschrijving.php. Schrijf indien mogelijk ook een duidelijk uur wanneer je komt, zo kunnen we eventueel nog een moment inlassen om samen te komen.
Betalen doe je ter plaatse. We vragen 25 euro voor het verblijf en het eten, dan komen er nog extra kosten voor het drinken bij. Deze zullen individueel bepaald worden. Veel kosten ga je hier niet aan hebben, maar zo is het voor iedereen eerlijk. De ene kan immers al wat meer verzetten dan de andere. Daarbovenop vragen we voor alle mensen die mee cantussen op bier nog een extra 7 euro.
Inschrijven is verplicht! Dit kan op www.wina.be. Dit kan wel tot donderdag 2 april (of tot de plaatsen vol zijn). Houd zeker de site in het oog, mocht er nog meer informatie volgen.

Wij kijken er alvast naar uit!

GAK

Scienticabar

Na een spelletje aardbal zal je hoogstwaarschijnlijk nood hebben aan een flinke dosis alcohol om de pijn te verzachten. De winabar is daarvoor de ideale plek. Het is niet alleen heel dichtbij, maar de alcohol is er ook nog eens gratis! De winnende ploeg geeft immers een gratis vat.
Als dat nog niet genoeg is om masaal af te komen naar de RC-bar onder alma 3, kan ik je misschien overtuigen door onze bevallige bedienster Joke, die ons zal trakteren op een sexy paaldansact!

Jaaractiviteit 3BW

Derde bach wiskunde gaat op jaaractiviteit. En meer bepaald gaan bowlen.
Dit op dinsdag 31 maart 2009, om 21u.
Afspraak in de Bowl Kings, Ijzerenmolenstraat 6, 3001 Heverlee.

Inge

Ontgroeningscantus

Commilitones,

Op 31 maart staat er iets wonderbaarlijks te gebeuren!! Al wie dit jaar al naar een winacantus is geweest, zal gemerkt hebben dat er steeds zo'n bende rare wezens aanwezig was. Deze rare wezens werden steevast 'schachten' genoemd, maar niemand wist echt goed wie of wat zij nu eigenlijk waren. Wel, iemand wist mij te vertellen dat dat eigenlijk ook mensen waren... Meer specifiek bleek het om eerstejaars te gaan die dachten dat ze erbij hoorden.
Na bijna een jaar moedig proberen om te doen alsof ze even cool zijn als ons, krijgen ze nu de kans om zich echt te bewijzen! Hun schachtenmeester zal ze onderwerpen aan een vreselijke vuurproef die ze zullen moeten doorstaan als ze voortaan als ware commilito van Wina door het leven willen gaan. Als je deze schachten nog een laatste keer wil zien afzien, kom dan op 31 maart tegen 20u naar de pavo en neem 7/10/3 euro mee indien je lid/niet-lid/waterdrinker bent. We gaan dan namelijk een heuse cantus doen om de ontgroening van onze schachten officieel te maken. De cantus zal doorgaan in een ware maffiasfeer!! Haal dus die stoere hoed, sinistere zonnebril en zware tommygun maar boven en kom als echte maffioso mee cantussen. Il Padrino zal het je lonen...

Prosit!

Don Senior

Fotoboek is klaar!

Lieve Wineesjes,

Het Fotoboek kan je tot aan de paasvakantie afhalen in de Cursusdienst. De openingsuren van de CuDi vind je op www.wina.be/cudi.
Voor diegenen die het fotoboek nog niet betaald hebben en er wel een besteld hebben, ligt het boek klaar op de winagang! Na de paasvakantie kan je het fotoboek nog steeds komen afhalen, maar hoogstwaarschijnlijk zal dit dan op de winagang zijn ipv in de CuDi.

Reunie derde bach fysica 2007

Beste fysicalische medestudenten!

Hoe hoog is de tijd om nog eens een fysicalische activiteit te doen? Inderdaad, te hoog... En hoe hoog is de tijd om eventjes te kunnen vluchten uit al dat thesisgeweld? Misschien nog hoger...
De redding is nabij! Volgende week maandag 30 maart organiseren we een spelletjesavond voor de 3e bachers fysica van 2007. Een reunie als het ware :).
Afspraak om 20u in de winaliving, onder de winagang.
We zullen hapjes en drankjes voorzien, maar om een beetje op de hoogte te zijn van het aantal aanwezige personen, vraag ik om deze doodle eventjes in te vullen: http://www.doodle.com/zh8funvan3u3qpmm

Tot dan!
Het fysicalische activiteiten team:
Annelore en Wouter

Vrouwenavond

Ben je een vrouw (of voel je je zo voor minstens 75%), zit je in 1e bach of 2e master fysica, sterrekunde, wiskunde of informatica (of iets daartussen), lees dan zeker verder... Speciaal voor alle winezen van het vrouwelijke geslacht is er binnekort een gezellige filmavond met hapjes en drankjes!
De fysicameisjes hosten op maandagavond 11 mei in de winakelder, en iedereen -women only- is van harte welkom!
Wat kan je die avond verwachten: geen vreemde blikken bij het dragen van hakken, uitgebreide complimentjes met nieuwe garderobe en netwerken à volonté! Kom zeker af!

de fysicameisjes

IJshockey

Maak jullie al maar klaar voor de tweede versie van de enige echte WINA ICE HOCKEY match! Donderdag 2 april gaan we met 20 man met elkaar in de clash op de ijsbaan van leuven. Dit natuurlijk op schaatsen, met een stevig pak en helm aan en een stick! In echte NHL style zullen we een uitputtingsslag leveren van 3 keer 20 minuten. Meer info volgt.. Plaatsen zijn beperkt, dus stuur zo snel mogelijk naar tom@wina.be !

WINA Sport groet u!



Zwanezang

gegroet laatstejaars,
Nu je thesis bijna af is, komt het besef dat je binnenkort afscheid zal moeten nemen van het studentenleven. We beseffen dat dit een zéér moeilijke opdracht is, want student zijn dat is men niet, student dat leert men niet! Student zijn: verleert men niet, dat is men, of men is het niet... Daarom krijgen jullie de gelegenheid om samen officieel afscheid te nemen met de zwanezang. Dat is een klein ritueel op de overdrachtscantus (5mei), waar alle laatstejaars samen een lied zingen. Omdat dit een beetje geoefend moet worden, mogen alle mensen die geïnteresseerd zijn een mail sturen naar senior@wina.be.

Cantustrio

Onderwijsvertegenwoordigers gezocht!

Voor het volgende academiejaar is Wina nog steeds op zoek naar mensen die zich willen engageren voor de boeiende job van studentenvertegenwoordiging. Je kan je kandidaat stellen voor de POC van je richting, de departementsraad van je richting of de faculteitsraad. Meer informatie te vinden op verkiezingen.wina.be/onderwijs.php!
Denk er ook aan dat je kandidatuurstelling (naam, motivatie, raden waarvoor je kandidaat bent en handtekening) ten laaste op vrijdag 3 april moet binnen zijn bij het kiescomité (Daniel Mayerson, Winagang). Veel succes!

OWG

De doldwaze avonturen van de Redactieschildpad


De redactieschildpad vertrekt deze week mee op het Waanzinnige Wina Weekend, om de paasvakantie alvast goed te beginnen!

Herbeleef de lezing over mei '68

Professor Van Daele heeft de presentatie die hij op 10 maart gaf voor de '60-'70-'80 themaweek aan ons doorgegeven. Wie wil kan deze herbekijken op http://www.wina.be/files/gak/2008/mei68lezing.pdf

Flux steunt diversiteit

Vegetariërs, immigranten, buitenlanders, anderstaligen, ja zelfs xenofoben: allemaal zijn ze vertegenwoordigd binnen de opkomende ploeg Flux. Wij schamen ons daar niet voor, integendeel, wij zijn er trots op dat we zo'n kleurrijke bende zijn met uiteenlopende interesses en karakters.
Er is ons echter ter ore gekomen dat niet iedereen er zo over denkt. Sommigen menen te kunnen oordelen over 'andere' levensstijlen en vinden het nodig zich daar negatief over uit te laten. Ik geef u een voorbeeld.
Tot op heden was het niet algemeen geweten, maar sinds een bezoek aan ING maandag jongstleden om een gezamenlijke rekening te openen, konden en wilden Gart Berard en Fan Jeys(*) hun verborgen leven niet langer verborgen houden.
Sommigen zouden hen verkeerde types of 'jeanetten' noemen, maar zo zijn wij niet bij Flux. Helaas is het toch zo dat deze heren veel negatieve reacties hebben gekregen uit hun omgeving, met name mensen die hen keihard uitlachten.
Wij stellen daar ons veto tegen. Deze - zeer sympathieke, het moet gezegd worden - jongens hebben het recht om hun gevoelens voor elkaar niet onder stoelen of banken te steken. Anders zijn is niet iets wat wij van Flux veroordelen. Meer zelfs, wij juichen dat toe! We zijn van mening dat het voor iedereen een bevrijding zou betekenen om al zijn verborgen kantjes te outen. Bijgevolg engageren wij ons hierbij om ons er volgend jaar voor in te zetten anders zijn sociaal aanvaard te maken opdat iedereen zich thuis zou voelen bij Wina!

Tot uw dienst,
Anoniem
in naam van Flux

(*) Deze namen zijn fictief om de privacy van de betrokkenen te beschermen.

Van Buitenaf

Psychologe zoekt hulp

Beste Winezen,

Ik mag dan al enkele jaren Psychologie studeren, af en toe heb ik toch enorm last van nostalgie naar mijn "roots". Ik kan mijn Winavriendjes echt niet missen, zelfs niet tijdens mijn studies elders. Bij deze leek het mij wel tof en gezellig om mijn Winavriendjes te betrekken bij mijn thesisonderzoek, aangezien we daar een hele hoop mensen voor nodig hebben! Wat moet je daar dan voor doen? Heel eenvoudig! Als je tijd en goesting hebt om mee te doen, stuur dan een mailtje naar ams@wina.be met vermelding van de dagen/uren dat je wil komen. Het experiment loopt van 23 maart tot 3 april en van 20 april tot 30 april op maandagvoormiddag, dinsdag, donderdagvoormiddag en vrijdag. Het duurt ongeveer een uurtje en meer uitleg over het experiment in kwestie staat hieronder.
Het is maar een weetje, maar bij psychologie loopt veel, schoon (single?) vrouwelijk volk rond - (En dat is totaaaaaaal geen hint voor de (single?) winajongens)

Dikke smakkerds (voor de deelnemers natuurlijk),
Ams

Linkshandig/rechtshandig? "Handiness" en gevoeligheid.

In deze studie onderzoeken we of het feit dat mensen links- of rechtshandig zijn een invloed heeft op de gevoeligheid van hun handen: we zijn vaardiger met onze schrijfhand, maar is die hand ook "fijngevoeliger"? Je zal je hand moeten onderdompelen in koud water en een aantal vragenlijsten moeten invullen. Personen die een hart- of vaataandoening hebben of een abnormale bloeddruk en personen die al eerder aan een "koud-water-experiment" hebben deelgenomen mogen niet deelnemen.

Preparee

Op woensdag 1 april nemen de Preparee-mannen het op tegen de Preparee-vrouwen in een wervelende improvisatiestrijd. Zonder een blad voor de mond te nemen maken ze brandhout van de clichés, en daarbij kunnen ze de steun van het publiek best gebruiken! Tickets en info op onze website: www.preparee.be

KALENDER

Dinsdag 31 maart
20uNaar de OperaStadschouwburg Leuven
20uOntgroeningscantusPavo
Woensdag 1 april
20uScienticupGrasveld voor alma 3
20u30SchaakcompetitieWinaliving
22uScienticabarRC
Donderdag 2 april
20u30IJshockeyIJsbaan
Vrijdag 3 april
17u45Waanzinnig WINA Weekend!Station Leuven

Wekelijks blaadje van studentenkring WINA gedrukt op 300 exemplaren en verspreid onder de studenten wiskunde, informatica en fysica. Online te vinden op http://winagenda.wina.be/
Voor alle verzoekjes, roddels, columns, tekstjes en aanvragen, in-en uitschrijvingen op de winagendamail slechts één adres: redactie@wina.be
V.U: Wina Leuven VZW, Studentenwijk Arenberg 4/0, 3001 Heverlee