23 maart 2009

Woordje van de Preses

Winezen!

Het is zover: de 4 gratis vaten TD! Iedereen met een drankprobleem (nl. dat drank normaal te veel kost, of ken je een ander soort drankprobleem?) moet maar afkomen op deze dinsdag 24/03 vanaf 22u in de Albatros voor deze unieke Wina TD; vanaf 23u wordt er elk uur op het uur een vat gegeven!

Ook deze week, op vrijdag (27/03) is het het Galabal der wetenschappen. Kom je kaart maar op de winagang halen, trek je mooiste kleren aan en laat je van je chiqueste kant zien op het galabal. Er zullen uiteraard opnieuw veel hapjes zijn, en uiteraard zal de openingsdans door alle presessen worden ingezet – we zijn al volop aan het oefenen, dus mis deze kans niet om mijn prachtige danskunsten (ahum) te zien…

Vergeet u trouwens ook niet in te schrijven voor het Winaweekend van volgende week, je zal verder in deze Winagenda daar wel meer informatie over vinden.

Tot op de TD – schol!

Das preses

4 Gratis Vaten TD

Hoera!! Volgende week dinsdag 24 maart is het de grote 'vier gratis vaten TD' . Het belooft een fantastisch feestje te worden met veel sfeer, muziek en ... 4 gratis vaten natuurlijk. Voorverkoop is 3 euro, aan de kassa betaal je 4 euro. Zoals gewoonlijk zal dit alles doorgaan in de albatros.

GAK

Schaakcompetitie

Woensdag 25 maart om 20:30 schaakcompetitie in de Living!

Cultuur en Sport

EJW-bar

Hey vriendjes en vriendinnetjes, woensdag is het EJW-bar! Een van de laatste keren dat EJW nog eens in actie schiet en ze doen het meteen goed! Voor de gelegenheid zal EJW de bar openhouden en er een spetterend feestje van maken. Om alles te weten te komen zal u moeten afkomen, maar we kunnen alvast verklappen dat elke eerstejaar een gratis cocktail zal krijgen! Mis je bijna-laatste afspraak met het EJW-team niet en zak woensdag af naar het vertrouwde RC!

Groetjes en kusjes,
EJW

Galabal der Wetenschappen

Het jaarlijkse Galabal der Wetenschappen gaat dit jaar door op vrijdag 27 maart. Alle kringen van Scientica (Wina, Merkator, Geos, Chemika, Bios) tonen zich in hun beste kledij voor de nacht van je leven! Hou de datum alvast vrij! Inkomprijs is 14/16 euro (lid/niet-lid). Meer informatie volgt, kaarten zijn verkrijgbaar op de gang!

Ontgroeningscantus

Commilitones,

Op 31 maart staat er iets wonderbaarlijks te gebeuren!! Al wie dit jaar al naar een winacantus is geweest, zal gemerkt hebben dat er steeds zo'n bende rare wezens aanwezig was. Deze rare wezens werden steevast 'schachten' genoemd, maar niemand wist echt goed wie of wat zij nu eigenlijk waren. Wel, iemand wist mij te vertellen dat dat eigenlijk ook mensen waren... Meer specifiek bleek het om eerstejaars te gaan die dachten dat ze erbij hoorden.

Na bijna een jaar moedig proberen om te doen alsof ze even cool zijn als ons, krijgen ze nu de kans om zich echt te bewijzen! Hun schachtenmeester zal ze onderwerpen aan een vreselijke vuurproef die ze zullen moeten doorstaan als ze voortaan als ware commilito van Wina door het leven willen gaan. Als je deze schachten nog een laatste keer wil zien afzien, kom dan op 31 maart tegen 20u naar de pavo en neem 7/10/3 euro mee indien je lid/niet-lid/waterdrinker bent. We gaan dan namelijk een heuse cantus doen om de ontgroening van onze schachten officieel te maken. De cantus zal doorgaan in een ware maffiasfeer!! Haal dus die stoere hoed, sinistere zonnebril en zware tommygun maar boven en kom als echte maffioso mee cantussen. Il Padrino zal het je lonen...

Prosit!

Don Senior

Waanzinnig Wina Weekend

Heb je ook zo'n fantastische herinneringen aan het eerstejaarsweekend? Of heb je eeuwig spijt gehad dat je de kans om met Wina op weekend te gaan hebt gemist? Denk je ook dat weekends met Wina gewoon waanzinnig leuk zullen zijn? Wel dan is het Waanzinnige Wina Weekend zeker iets voor jou! Op 3, 4 en 5 april zal Wina naar het Bautershof te Sint-Truiden trekken voor een weekend vol plezier!

Deze eerste editie van het Wina Weekend zullen we vullen met leuke activiteiten, zoals een kampvuur en een cantus.

Je kan samenrijden met ons naar Sint-Truiden. We nemen hiervoor om 18.00u de trein naar Sint-Truiden. Dus we spreken vrijdag 3 april af om 17.45u in het station van Leuven.

Het is altijd mogelijk om individueel te komen. Lees daarvoor goed de instructies op de site van het Bautershof http://www.bautershof.be/wegbeschrijving.php. Schrijf indien mogelijk ook een duidelijk uur wanneer je komt, zo kunnen we eventueel nog een moment inlassen om samen te komen.

Betalen doe je ter plaatse. We vragen 25€ voor het verblijf en het eten, dan komen er nog extra kosten voor het drinken bij. Deze zullen individueel bepaald worden. Veel kosten ga je hier niet aan hebben, maar zo is het voor iedereen eerlijk. De ene kan immers al wat meer verzetten dan de andere. Daarbovenop vragen we voor alle mensen die mee cantussen op bier nog een extra 7€.

Inschrijven is verplicht! Dit kan op www.wina.be. Dit kan wel tot donderdag 2 april (of tot de plaatsen vol zijn). Houd zeker de site in het oog, mocht er nog meer informatie volgen.

Wij kijken er alvast naar uit!

GAK

Fotoboek is klaar!

Het fotoboek is klaar en kan je vanaf nu afhalen in de cursusdienst. De openingsuren van de CuDi vind je op www.wina.be/cudi.

Babs

IJshockey

Maak jullie al maar klaar voor de tweede versie van de enige echte WINA ICE HOCKEY match! Donderdag 2 april gaan we met 20 man met elkaar in de clash op de ijsbaan van leuven. Dit natuurlijk op schaatsen, met een stevig pak en helm aan en een stick! In echte NHL style zullen we een uitputtingsslag leveren van 3 keer 20 minuten. Meer info volgt.. Plaatsen zijn beperkt, dus stuur zo snel mogelijk naar tom@wina.be !

WINA Sport groet u!

Zwanezang

gegroet laatstejaars,

Nu je thesis bijna af is, komt het besef dat je binnenkort afscheid zal moeten nemen van het studentenleven. We beseffen dat dit een zéér moeilijke opdracht is, want student zijn dat is men niet, student dat leert men niet! Student zijn: verleert men niet, dat is men, of men is het niet... Daarom krijgen jullie de gelegenheid om samen officieel afscheid te nemen met de zwanezang. Dat is een klein ritueel op de overdrachtscantus (5mei), waar alle laatstejaars samen een lied zingen. Omdat dit een beetje geoefend moet worden, mogen alle mensen die geïnteresseerd zijn een mail sturen naar senior@wina.be.

Cantustrio

Onderwijsvertegenwoordigers gezocht!

Voor het volgende academiejaar is Wina nog steeds op zoek naar mensen die zich willen engageren voor de boeiende job van studentenvertegenwoordiging. Je kan je kandidaat stellen voor de POC van je richting, de departementsraad van je richting of de faculteitsraad. Meer informatie te vinden op verkiezingen.wina.be/onderwijs.php!

Denk er ook aan dat je kandidatuurstelling (naam, motivatie, raden waarvoor je kandidaat bent en handtekening) ten laaste op vrijdag 3 april moet binnen zijn bij het kiescomité (Daniel Mayerson, Winagang). Veel succes!

OWG

Redactieschildpad


De redactieschildpad heeft zijn das al aangedaan voor het galabal...

Het PQR van de liefde

Petroesjka, ik maakte je moeiteloos heet.
Een ring door mijn eikel was wat het'm deed.
Maar nu ben je zwanger, want eer ik het wist
Had ik je spiraal uit je schede gevist.

Quirina, het bloed kolkt weer wild in mijn Jos.
Hoe ik ook frunnik, ik krijg hem niet los.
'k Vervloek de ontwerper van deze soutien.
Ik ben godverdomme geen mecanicien.

Roger, 'k had nooit eerder een vent in mijn nest.
Het was dus flink wennen, toch deed ik mijn best.
Ik knapte pas af toen je riep : "lekker dier !"
Die basstem, Roger. Het was net Guy Mortier.

Joe Antoniem Roxy

Het atol, of de appelsien?

Makkik binne makkik binne
Om een lieke te beginne
Over de dinges diekik mij amaal herinner
Uit de goeien ouwen tijd
Van rekenen en vlijt
Een leven zonder atol of ander kleurenjolijt

Voor wie het zich nu al afvraagt: een atol is een ringvormig eiland met een specifieke ontstaansgeschiedenis. Atollen zijn gefundeerd op koraal en bevatten een centraal meer (lagune) dat, als de rand gesloten is, in principe zoet, extra zout of brak water kan bevatten. Een mooie luchtfoto begeleidt het Nederlandstalige Wikipedia-artikel. Snel even Googlen naar het Engelstalige equivalent ("atoll") levert echter beelden die nog talloze graden schitterender zijn. Een verfrissend, maar toch tropisch warm, gevoel maakt zich van je meester als je het spektakel aan kleuren aanschouwt. Op het eerste gezicht valt het allemaal onder de brengen bij de categorie "appelblauwzeegroen". Slechts een enkel nauwkeurig nachtegaalsoog kan het onderscheid maken tussen de diverse tinten waarmee het brede kleurenpalet ons overvalt.

En dan zijn we er nog niet "live" bij: stel je voor dat je er op het strand wandelt. De turquoise branding ruist langs je heen. In je hand lacht een glimmende oranje appelsien je toe. Bijt je erin, of geniet je nog even van de kleuren van het atol?

Het valt te overwegen om te bijten: the easy way, een snel genot voor je smaakzin. Maar je keert het atol even de rug toe. En dan ben je het kwijt. Het zal nooit meer dezelfde schitterende waarde voor je hebben, want het was niet perfect: zelfs de ordinaire appelsien kreeg de voorrang, of toch minstens het voordeel van de kortstondige twijfel.

Als je ooit het genoegen hebt je op een atol te bevinden, zal je het snel merken: de bijna onnatuurlijk geforceerde natuurlijke vorm ervan probeert zijn rand te sluiten. Wat er daarna mee gebeurt, is een raadsel: het water in de lagune kan zoet, extra zout of ronduit brak water bevatten. Het is een mysterie dat weinigen kunnen vatten, en waar slechts enkelen vat op kunnen hebben. Maar je zal erheen moeten, of er iemand moeten weten wonen, als je het diverse kleurenpalet echt wil kennen.

Waarvoor zouden de inboorlingen eigenlijk gekozen hebben? Het atol of de appelsien? En hoe heeft stamhoofd Tatami de crisis ditmaal bezworen? Ergens iets verder op zee zeilen wat avonturiers met een verrekijker rond in een bootje... misschien kennen zij het antwoord op al deze vragen wel?

(Spanning, avontuur en een vleugje filosofie; u gebracht door N.N.)

Van Buitenaf

Beste Winezen,

Ik mag dan al enkele jaren Psychologie studeren, af en toe heb ik toch enorm last van nostalgie naar mijn ‘roots’. Ik kan mijn Winavriendjes echt niet missen, zelfs niet tijdens mijn studies elders. Bij deze leek het mij wel tof en gezellig om mijn Winavriendjes te betrekken bij mijn thesisonderzoek, aangezien we daar een hele hoop mensen voor nodig hebben! Wat moet je daar dan voor doen? Heel eenvoudig! Als je tijd en goesting hebt om mee te doen, stuur dan een mailtje naar ams@wina.be met vermelding van de dagen/uren dat je wil komen. Het experiment loopt van 23 maart tot 3 april en van 20 april tot 30 april op maandagvoormiddag, dinsdag, donderdagvoormiddag en vrijdag. Het duurt ongeveer een uurtje en meer uitleg over het experiment in kwestie staat hieronder.

Het is maar een weetje, maar bij psychologie loopt veel, schoon (single?) vrouwelijk volk rond… (En dat is totaaaaaaal geen hint voor de (single?) winajongens)

Dikke smakkerds (voor de deelnemers natuurlijk),

Ams

Linkshandig/rechtshandig? "Handiness" en gevoeligheid.

 

In deze studie onderzoeken we of het feit dat mensen links- of rechtshandig zijn een invloed heeft op de gevoeligheid van hun handen: we zijn vaardiger met onze schrijfhand, maar is die hand ook "fijngevoeliger"? Je zal je hand moeten onderdompelen in koud water en een aantal vragenlijsten moeten invullen. Personen die een hart- of vaataandoening hebben of een abnormale bloeddruk en personen die al eerder aan een "koud-water-experiment" hebben deelgenomen mogen niet deelnemen.”

Preparee

Op woensdag 1 april nemen de Preparee-mannen het op tegen de Preparee-vrouwen in een wervelende improvisatiestrijd. Zonder een blad voor de mond te nemen maken ze brandhout van de clichés, en daarbij kunnen ze de steun van het publiek best gebruiken! Tickets en info op onze website: www.preparee.be

Student-IT

Op woensdag 25 maart organiseert Student IT vzw een (gratis) workshop rond J2EE. J2EE is een platform voor servertoepassingen en wordt vaak gebruikt in de bedrijfswereld. We willen je de kans bieden om wat ervaring op te doen met dit platform, ervaring die later zeker nog van pas kan komen.

Wat? Inleiding J2EE en Jboss Application Server.
Wanneer? 25 maart, 19u30
Waar? Departement Computerwetenschappen, Celestijnenlaan 200A (lokaal 00.124)

Inschrijven voor de workshop van 25 maart kan op http://www.student-it.be/studenten/workshop.php. Op dinsdag 31 maart, 19u30, volgt een tweede workshop (deze keer over J2EE: EJB3).

Student IT is een studentenorganisatie die de studentenverenigingen in het Leuvense wilt ondersteunen bij het gebruik van informatietechnologie. We zoeken altijd vrijwilligers om mee te werken aan de vele boeiende projecten die we doen. Projecten waar je in een team je kennis in de praktijk kan brengen. Interesse of wil je gewoon op de hoogte blijven: info@student-it.be

Student IT

Stijn's Hoekje

Wally's Hoekje

KALENDER

Dinsdag 24 maart
22u4 gratis vaten TDAlbatros
Woensdag 25 maart
20u30SchaakcompetitieWinaliving
22uEJW-barRC
Vrijdag 27 maart
21u30Galabal der WetenschappenZaal Pacem Wilsele
Dinsdag 31 maart
20uOntgroeningscantusPavo
Donderdag 2 april
20u30IJshockeyIJsbaan
Vrijdag 3 april
17u45Waanzinnig WINA Weekend!Station Leuven

Wekelijks blaadje van studentenkring WINA gedrukt op 300 exemplaren en verspreid onder de studenten wiskunde, informatica en fysica. Online te vinden op http://winagenda.wina.be/
Voor alle verzoekjes, roddels, columns, tekstjes en aanvragen, in-en uitschrijvingen op de winagendamail slechts één adres: redactie@wina.be
V.U: Wina Leuven VZW, Studentenwijk Arenberg 4/0, 3001 Heverlee