16 maart 2009

Woordje van de preses

Waarde wezenlijke Winezen,

Het zijn drukke tijden! In deze weken zijn er zeer veel belangrijke en leuke activiteiten te beleven; men zou er bijna spijt van hebben dat er nog lessen zijn waar we ons tijd verspillen... Deze week is het de allerbelangrijke Bedrijvendag op maandag - alle laatstejaarsstudenten zijn van harte uitgenodigd om eens te komen kijken naar de verschillende bedrijven waar men potentieel kan gaan werken; alle andere studenten kunnen hier echter ook van leren, door al te eens te komen zien wat de toekomst eventueel te bieden heeft! Een zeer interessant gebeuren, dus zeker niet missen! Verder is er deze week het alombekende Lenteconcert - DE cultuuractiviteit van het jaar. De proffen zullen beloond worden voor hun hard werk met gouden krijtjes, we zullen genieten van optredens van en voor Winezen, en we zullen natuurlijk ook genieten van de rijkelijke receptie achteraf! Niet-te-missen, in DE aula van Leuven - de PDS...!
Ook al is het geen Wina-activiteit, voel ik mij toch genoodzaakt om reclame te maken voor De Slimste Preses van Leuven (ook in de PDS) op deze woensdag. Ikzelf zal tegen 16 andere presides strijden voor de eer om mezelf de "slimste" van de hoop te mogen noemen! Kom dus mij zeker supporteren, ik doe mijn best om de eer van Wina te verdedigen... Ook kun je de presides op voorhand kopen met een presesverkoop, dus als je mij (of een andere preses) altijd al als slaafje hebt gewild, hesiteer dan niet om af te komen! Woensdag 18/03 vanaf 21u in de PDS.
Verder bereiden we ons natuurlijk al voor op de twee grote activiteiten van volgende week: de TD en het galabal. De TD zal alweer een spetterend feestje (zoals de 70-80-90 TD ook was) in de Albatros worden, met 4 (!) gratis vaten. Voor het Galabal der Wetenschappen kun je al kaarten kopen op de Winagang - 14 euro voor leden en 16 voor niet-leden. Vergeet dus niet een kaartje te kopen voor jezelf en je vriendje/vriendinnetje...
Tot op een van de volgende spetterende activiteiten!

DRMMMmmm, hamburgers

Pokertornooi

Voorspelt je horoscoop een winstgevende week, ben je dol op gokken, of wil je je gewoon eens goed amuseren? Kom dan op dinsdag 17 maart om 20u naar de Waag voor Wina's grote pokertornooi. Of je nu een amateur of expert bent maakt allemaal niks uit, inschrijven is uiteraard gratis en voor de beste spelers zal er een mooie prijs zijn. Schrijf je in voor deze pokeravond via http://www.wina.be/node/1043. (mensen die reeds via mail inschreven hoeven zich hier niet opnieuw in te schrijven)

GAK

Lenteconcert

Beste cultuurliefhebber,

Het is binnen Wina sinds lange tijd de traditie dat er een lenteconcert gehouden wordt. Op dit cultuureel hoogstandje worden kleine (of grote) optredens van artiesten afgewisseld met de uitreiking van de Gouden Krijtjes. Er worden Gouden Krijtjes uitgereikt in de categorieen "beste prof wiskunde/informatica/fysica", "beste assistent wiskunde/informatica/fysica", "meest stereotiepe prof", "prof met de flauwste humor" en "prof met het mooiste bordschrift". Stemmen voor jouw favorieten kan nog tot maandag 16 maart op www.wina.be/goudenkrijtjes.
Achteraf verzorgt cultuur een gratis receptie! (geweldig, niet waar?)
De optredens die u voorgeschoteld zal krijgen zullen zeer divers zijn (proza, toneel, een muziekbandje, individuele artiesten, ...)
Het lenteconcert zal ook dit jaar in de Pieter De Somer Aula doorgaan en wel op 19 maart 2009 vanaf 20 u.
Wij kunnen al niet meer wachten en hopen jullie daar te zien!

Cultuur

Bedrijvendag

Op maandag 16 maart is het de bedrijvendag der wetenschappen. Tijdens de bedrijvendag komen verschillende bedrijven zich aan jullie voorstellen in de Campusbibiotheek Arenberg. Naast de infostandjes van de bedrijven zijn er ook enkele presentaties die doorgaan. Volgende bedrijven zullen aanwezig zijn:

Bedrijvendag

Schaakcompetitie

Deze woensdag 18 maart weer om 20:30 schaakcompetitie in de Living. Blijf die schaakborden en -stukken mee nemen!

Sport

De slimste preses van Leuven

Wie is de slimste preses van Leuven??

Als je op deze vraag een antwoord wil, dan moet je zeker komen naar het evenement op woensdag 18/03 in de PDS! Zie alvast http://www.youtube.com/watch?v=GfjAqIXCBjI voor het promofilmpje met de bevallige preses van Politika.

Zal Daniel de eer van Wina kunnen verdedigen? Kom allemaal massaal supporteren!

Kaarten te verkrijgen aan 3 euro bij Daniel @ Winagang.



Studentenmarathon

Beste studenten,

Op woensdag 18 maart organiseert LOKO Sport voor de 41ste maal de Studentenmarathon! Dit jaar kan je opnieuw kiezen voor de vijf of tien kilometer. De ultieme test is wederom de halve marathon. Vertrekuren van de 5 en 10 km worden voorzien om 17.45u, de 21 km start om 17.30u. Tijdens de marathon kan je ook altijd genieten van een drankje met leuke deuntjes op de achtergrond bijeen gemixt door de plaatselijke DJ TJ. Kom dus zeker eens een kijkje nemen aan het Gymansium @ sportkot.
Meer informatie op http://sport.loko.be
Inschrijvingen: http://studentenmarathon.ulyssis.org/

Tot dan!

LOKO Sport









Duvelnight

Laat deze week de duivel in jezelf naar boven komen en breng hem mee naar de Duvelnight! We brengen een eerbetoon aan de godendrank van brouwerij Moortgat. Voor elke 1 euro kan u mee hulde brengen aan en genieten van 33cl hemels vocht, dat met zijn 8,5 graden rijk aan alcohol nog steeds wint van de recent op de markt gebrachte Tauro. Naast de Duvel zal ook het jongere maar weliswaar grotere broertje, de Kruvel, in promotie staan; laat je verrassen voor 2 euro door zijn kleur en zijn smaak! Niet-bierdrinkers, wees niet bedroefd, we zijn jullie niet vergeten! Speciaal voor jullie zijn er om 23u vijftig gratis non-alcoholische consumpties! Een absoluut niet te missen duizelingwekkende duivelse bar!!!

Barteam

Ithaka

Bevindt er zich een verloren gewaande beschaving ter hoogte van de Redingenstraat 16? Dit proberen de kunstenaars van Ithaka uit te zoeken in deze 17e editie van het beeldende kunstenfestival. Ongeziene kunsten van de natuur die zich tot nu toe enkel toonden in de oneindigheid van de zee en diepten van de aarde, worden nu getoond in een ontdekkingstocht langs deze kunstwerken. Laat je meevoeren naar deze mysterieuze wereld waar draken en dromen leven en raak overtuigd van wat deze kunstenaars al lang wisten... het bestaat!

Ithaka is een jaarlijks beeldende kunstenfestival, georganiseerd door LOKO Cultuur, dat jonge kunstenaars de kans geeft om op een unieke locatie hun werk aan een breed publiek te tonen.

De zeventiende editie van Ithaka, met als thema Artlandis, zal doorgaan van 25 tot 28 maart 2009 in het Instituut voor Aardwetenschappen te Leuven. De tentoonstelling is elke dag gratis te bezoeken van 12u tot 22u en op zaterdag van 10u tot 17u.

LOKO Cultuur

Waanzinnig Wina Weekend

Heb je ook zo'n fantastische herinneringen aan het eerstejaarsweekend? Of heb je eeuwig spijt gehad dat je de kans om met Wina op weekend te gaan hebt gemist? Denk je ook dat weekends met Wina gewoon waanzinnig leuk zullen zijn? Wel dan is het Waanzinnige Wina Weekend zeker iets voor jou! Op 3, 4 en 5 april zal Wina naar het Bautershof te Sint-Truiden trekken voor een weekend vol plezier!

Deze eerste editie van het Wina Weekend zullen we vullen met leuke activiteiten, zoals een kampvuur en een cantus.

Je kan samenrijden met ons naar Sint-Truiden. We nemen hiervoor om 18.00u de trein naar Sint-Truiden. Dus we spreken vrijdag 3 april af om 17.45u in het station van Leuven.

Het is altijd mogelijk om individueel te komen. Lees daarvoor goed de instructies op de site van het Bautershof http://www.bautershof.be/wegbeschrijving.php. Schrijf indien mogelijk ook een duidelijk uur wanneer je komt, zo kunnen we eventueel nog een moment inlassen om samen te komen.

Betalen doe je ter plaatse. We vragen 25 euro voor het verblijf en het eten, dan komen er nog extra kosten voor het drinken bij. Deze zullen individueel bepaald worden. Veel kosten ga je hier niet aan hebben, maar zo is het voor iedereen eerlijk. De ene kan immers al wat meer verzetten dan de andere. Daarbovenop vragen we voor alle mensen die mee cantussen op bier nog een extra 7 euro.

Inschrijven is verplicht! Dit kan op www.wina.be. Dit kan wel tot donderdag 2 april (of tot de plaatsen vol zijn). Houd zeker de site in het oog, mocht er nog meer informatie volgen.

Wij kijken er alvast naar uit!

Tot dan.

GAK

Wina 45 jaar

Voor wie het nog niet wist, Wina is bijna jarig! Op 19 maart is Wina 45 jaar. Hip hip, hoera! Dit kunnen we natuurlijk niet ongemerkt aan ons voorbij laten gaan. We zullen jullie op de campus verwennen met een verjaardagseetstandje. Kom dus zeker langs om te smullen van lekkere taarten en cakes en zo Wina's verjaardag te vieren.

Tot dan!

4 gratis vaten TD

Hoera!! Volgende week dinsdag 24 maart is het de grote 'vier gratis vaten TD' . Het belooft een fantastisch feestje te worden met veel sfeer, muziek en ... 4 gratis vaten natuurlijk. Voorverkoop is 3 euro, aan de kassa betaal je 4 euro. Zoals gewoonlijk zal dit alles doorgaan in de albatros.

GAK

Het MNO van de liefde

Miranda, je zegt : waarom zie je zo bleek?
Je siddert, je beeft, waarom ben je zo van streek
Wel, vraag dat maar eens aan die lintworm van jou
Dat beest gaf me net een venijnige knauw!

Naomi, Naomi, ons kindeken schreit
Terwijl gij alleen met uzelf bezig zijt
Zelfzuchtige moeder! Gij laat u weer gaan!
Ons kindje moet fruitpap. Geef hier die banaan.

Linda, we dartelden bloot door de wei
Wurgseks is in jouw geval ideaal
Die sjaal beneemt immers - terwijl ik je dek
Het zicht op je lelijke schildpaddennek..

Joe Antoniem Roxy





Jaaractiviteit 3e bach wiskunde

Derde bach wiskunde gaat op dinsdag 31 maart gaan bowlen als jaaractiviteit.
Dit zal doorgaan in de Bowl Kings, Ijzerenmolenstraat 6, 3001 Heverlee en dit om 21u.





De Redactieschildpad

Deze week oefent de redactieschildpad zijn favoriete stuk om te spelen op het Lenteconcert...

Galabal der Wetenschappen

Het jaarlijkse Galabal der Wetenschappen gaat dit jaar door op vrijdag 27 maart. Alle kringen van Scientica (Wina, Merkator, Geos, Chemika, Bios) tonen zich in hun beste kledij voor de nacht van je leven! Hou de datum alvast vrij!

Inkomprijs is 14/16 euro (lid/niet-lid). Meer informatie volgt, kaarten zijn verkrijgbaar op de gang!

Van Buitenaf

UHO Orkest

Watervallen, bergpassen, uitgestrekte weiden...
Olietankers, bosbranden en ijskappen die stilletjes verdwijnen...

Het Universitair Harmonie Orkest zet tijdens de aulaconcerten Moeder Aarde centraal in al haar glorie, maar ook de lelijke kantjes komen aan bod. De presentatie is in handen van Nic Balthazar, die maar al te graag een groene draad spint tussen werken van onder andere Steven Reineke en Ralph Ford.
We verwachten u op woensdag 25 of vrijdag 27 maart in Aula Pieter de Somer (Debériotstraat 24 - 3000 Leuven) voor deze schitterende concerten.
Tickets en info via www.uho.be of 016/320 340.








Sudoku









Stijn en Ijsbeer

KALENDER

Maandag 16 maart
12u-17uBedrijvendagWetenschapsbibliotheek
Dinsdag 17 maart
20uPokertornooide WAAG
Woensdag 18 maart
17u30StudentenmarathonGymnasium @ Sportkot
20u30SchaakcompetitieWina-living
21uDe slimste preses van LeuvenPDS
22uDuvelnightRC
Donderdag 19 maart
20uLenteconcertPDS
Dinsdag 24 maart
22u4 gratis vaten TDAlbatros
Vrijdag 27 maart
21u30Galabal der WetenschappenZaal Pacem Wilsele

Wekelijks blaadje van studentenkring WINA gedrukt op 300 exemplaren en verspreid onder de studenten wiskunde, informatica en fysica. Online te vinden op http://winagenda.wina.be/
Voor alle verzoekjes, roddels, columns, tekstjes en aanvragen, in-en uitschrijvingen op de winagendamail slechts één adres: redactie@wina.be
V.U: Wina Leuven VZW, Studentenwijk Arenberg 4/0, 3001 Heverlee