9 maart 2009

Woordje van de preses

Beste Winezen,

Na een geslaagd festival vorige week gaan we terug naar onze roots en nemen een kijkje in ons verleden met de 60-70-80 themaweek. Zondag kunnen we genieten van de klassiekers van Back to the Future en maandag kunnen we genieten van fake drugs (lees: snoep) op de campus. Maandagavond is het dan Scientica TD in de Rumba met onze andere exacte wetenschapsvriendjes. Dinsdag hebben we een unieke lezing van prof. Alfons Van Daele over zijn belevenissen in mei '68... als je niet weet wat mei '68 betekent moet je zeker maar eens komen luisteren, als je het wel weet dan weet je ook dat dit zeker interessant zal zijn! Donderdagavond dan, is het de retro-LAN party. Iedereen is welkom - diegenen die gewoon traditionele LAN spelletjes willen spelen kunnen dit uiteraard, maar je kan ook retro-spelletjes spelen zoals het uberspel der aller tijden: Pong. Probeer mij maar te verslaan...! Vergeet ook deze week niet te komen plakken 's middags voor het fotoboek: je plakt (zoals elk jaar) ludieke (krant)tekstjes naast je vriendjes en vriendinnetjes, om zo het fotoboek wat op te fleuren.
Tot volgende week - dan is het dé cultuuractiviteit van het jaar: het Lenteconcert! Hou de 19e alvast vrij!

Yeah baby,
DRM

De dolwaze avonturen van de Redactieschildpad


Deze week is de redactieschildpad een hippie...

Waanzinnig Wina Weekend

Binnenkort komt het Waanzinnige Wina Weekend er aan! Op 3, 4 en 5 april zal Wina naar Sint-Truiden trekken voor een weekend vol plezier! Houd deze datum dus zeker vrij. Meer informatie volgt later nog!

uw Gakkers

Marginale bar

Heb je altijd al even je marginale kant willen laten zien, maar heb je het nooit gedurfd?
Kom dan zeker deze woensdag vanaf 22.00h naar het RC, want daar vindt dan de jaarlijkse Marginalenbar plaats. Eindelijk een tijd en plaats waarop het sociaal verantwoord is om in schrale kledij rond te lopen en mee te brullen op al die liedjes waarvoor je je anders schaamt. Trek dus je marginaalste kleren aan en strijd mee in de competitie voor marginaalste persoon van dit jaar, of kom je gewoon amuseren op weer een geslaagde Winabar.
Uiteraard is er voor de winnaar een gepaste prijs! Nog een bijkomende verrassing, een van onze grootste marginalen, de Mattia, is jarig en geeft een vat voor al zijn vriendjes, aanbidders en minnaressen!

Tot dan!
Bar

Themaweek'60/'70/'80

Tijdens deze week zullen we jullie onderdompelen in de sfeer van hippie's, drugs, oude videospelletjes en zoveel meer. Er komt een heuse retro-lan party met videospellen van de jaren 70 en 80. Professor Alfons van Daele zal een unieke lezing geven over mei '68...

Zondagavond 20.00u : genieten van 'back to the future' en aiki-noedels @ wina-living

Maandag 10.30u-16.00u : High worden op het fake-drugsstandje @ campus

Dinsdagavond 19:30u-20:00u : Professor Dr Alfons Van Daele zal een unieke persoonlijke getuigenis geven over mei '68, over hoe hij deze periode beleeft heeft en hoe hij zelf de student tussen '68 en 2009 heeft zien veranderen. Niet te missen dus! @200K 00.06
Dit wordt gevolgd door een chill-avond @ wina-living

Donderdag vanaf 20.00u : een heuse retro lan-party met retro spelletjes van de jaren '80. Er zullen ook competities georganiseerd worden (pong, pacman,...). Ook zullen we tetrinet tegen elkaar kunnen spelen. Heerlijk nostalgisch worden dus. @ de Waag

Peace man!

Pokertornooi

Voorspelt je horoscoop een winstgevende week, ben je dol op gokken, of wil je je gewoon eens goed amuseren?
Kom dan op dinsdag 17 maart naar de Waag voor Wina's grote pokertornooi. Of je nu een amateur of expert bent maakt allemaal niks uit, inschrijven is uiteraard gratis en voor de beste spelers zal er een mooie prijs zijn. Schrijf je in voor deze pokeravond door een mailtje te sturen naar gak@wina.be.

Tot dan!
GAK

Het JKL van de liefde

Jolientje, wij waren saam heel en al dier.
Jij was mijn leeuwin, ik jouw bronstige stier.
Maar plots bleek je tevens een eekhoorn te zijn.
Mijn eikel, Jolientje, vond dat niet zo fijn!

Kathleentje, als jij er mentaal klaar voor was,
werd heel je benedenloop één groot moeras.
Met alle respect, maar dat was niet okee.
Ik roer er toch ook geen carpaccio mee!

Linda, we dartelden bloot door de wei
't Was heerlijk. Maar plots werd je razend op mij
Omdat ik - zo dacht je - een schaap tot mij nam
Maar schat, je vergist je : dat beest was een ram.

Joe Antoniem Roxy

Lenteconcert

Beste cultuurliefhebber,

Wij zijn op zoek naar creatieve geesten voor ons jaarlijks lenteconcert.
Een woordje uitleg voor de leken: Het is binnen Wina sinds lange tijd de traditie dat er een lenteconcert gehouden wordt. Op dit cultureel hoogstandje worden kleine (of grote) optredens van artiesten afgewisseld met de uitreiking van de gouden krijtjes (prijzen voor beste prof, meest sexy prof, enz...). Achteraf verzorgt cultuur een gratis receptie!(geweldig niet waar?)

De optredens zelf mogen van elk type zijn, wij zijn zeker niet vies van een origineel concept, naast de gebruikelijke muziekacts, dansen, zangacts, voordachten, ...

Het lenteconcert zal ook dit jaar in de Pieter De Somer Aula doorgaan en wel op 19 maart 2009 vanaf 20 u.
Ben je geïnteresseerd om (opnieuw) mee te doen? Mail dan het Cultuur-team op cultuur@wina.be met jouw optredenplannen! Je kan ons natuurlijk ook altijd aanspreken. Indien je speciale wensen hebt (vb. Speciale apparatuur), kan je die ook zeker vermelden.

Wij kijken er al naar uit en wachten vol enthousiasme op jullie antwoord!

Cultuur

Plakdagen fotoboek

Beste lezers,

het fotoboek begint zo stilaan zijn definitieve vorm te krijgen, enkel zijn finishing touch ontbreekt nog! Daarvoor mag iedereen mee komen helpen! Deze week zal de Winakelder omgevormd worden tot een plakhoek, waar je tekstjes of knipsels bij elkaar in het boek kan komen kleven. Neem gerust dingen mee, maar kranten/tijdschriften/prit/... zullen ook aanwezig zijn. De kelder zal telkens open zijn tussen 12u30 en 13u30.

Ijsbeer en Stijn

Ijsbeer for president!

Vier gratis vaten TD

Jawel, jullie lezen het goed. Nog enkele weken en er volgt onze spetterende '4 gratis vaten TD' met ... 4 gratis vaten!!Hou alvast 24 maart 2009 vrij in jullie agenda's! Locatie: Albatros.



Van Buitenaf

BLOEDSERIEUS

Kom allemaal van achter jullie pc, bureau of pint vandaan want wij presenteren aan jullie de enige echte Bloedserieus-week.

Ook dit semester zijn we erin geslaagd om voor U, de bloedgevende student, een knallende week in elkaar te steken.
Bloedserieus gaat deze keer door van

Ma. 9 tot Do. 12 maart!!!.

Bloedgevers zullen beloond worden met een zakje vol lekkers, nuttigs en interessants. Bovendien genieten zij gratis toegang tot ons Boombal op donderdagavond in de Museumzaal (Universiteitshallen)

Alle info op: www.bloedserieus.be
Data Bloedafnames

Ma 09/03/09 - Universiteitshallen - van 12u tot 20u
Di 10/03/09 - Universiteitshallen - van 12u tot 20u
Wo 11/03/09 - Gymnasium - van 12u tot 20 u
Do 12/03/09 - Gymnasium - van 12u tot 20 u
Ma 09/03 - Do 12/03 : Bloedtransfusiecentrum (gasthuisberg) - van 9u tot 20u
Reduceer je eigen wachttijd tot max. 30 minuten: Schrijf je in op onze website www.bloedserieus.be Inschrijven is niet verplicht: je kan ook zonder afspraak komen, maar dan zijn de wachttijden mogelijk wel langer.
Boombal Bloedserieus @ Museumzaal (Universiteitshallen)
20u00: Dansinitiatie
21u30: Sakura
23u15: Hot Griselda
(Gratis voor bloedgevers! / € 8 voor niet-bloedgevers)

Tot dan,
De bloedserieus-crew

UHO Orkest

Watervallen, bergpassen, uitgestrekte weiden...
Olietankers, bosbranden en ijskappen die stilletjes verdwijnen...

Het Universitair Harmonie Orkest zet tijdens de aulaconcerten Moeder Aarde centraal in al haar glorie, maar ook de lelijke kantjes komen aan bod. De presentatie is in handen van Nic Balthazar, die maar al te graag een groene draad spint tussen werken van onder andere Steven Reineke en Ralph Ford.
We verwachten u op woensdag 25 of vrijdag 27 maart in Aula Pieter de Somer (Debériotstraat 24 - 3000 Leuven) voor deze schitterende concerten.
Tickets en info via www.uho.be of 016/320 340.




Sudoku

KALENDER

Zondag 8 maart
20uBack to the futureWina-Living
Maandag 9 maart
10u30-16uFake-DrugsstandjeCampus
Dinsdag 10 maart
19u30-20uLezing door Prof. A van Daele200K 00.06
20uChill-avondWina Living
Woensdag 11 maart
22uMarginale barRC
Donderdag 12 maart
20uRetro-Lan partyWaag
Maandag 9 maart - Vrijdag 13 maart
12u30-13u30Plakdag FotoboekWina Kelder

Wekelijks blaadje van studentenkring WINA gedrukt op 300 exemplaren en verspreid onder de studenten wiskunde, informatica en fysica. Online te vinden op http://winagenda.wina.be/
Voor alle verzoekjes, roddels, columns, tekstjes en aanvragen, in-en uitschrijvingen op de winagendamail slechts één adres: redactie@wina.be
V.U: Wina Leuven VZW, Studentenwijk Arenberg 4/0, 3001 Heverlee