16 februari 2009

Woordje van de preses

Beste Winees en Wineesin,

Het is tijd voor spelletjes! Ik bedoel dan geen kinky, vieze spelletjes (al mag dat ook - kom mij opzoeken op de winagang als je daar zin in hebt), ik bedoel natuurlijk de altijd leuke gezelschapsspelletjes. Geen gezelschapsspelletjes zonder gezelschap natuurlijk, dus neem gerust je vriend, vriendin, of bevriende hermafrodiet mee naar de EJW spelletjesavond op dinsdag, pret verzekerd!
Ook deze week laat het cantustrio zich van hun beste kant zien op de openingscantus op donderdag. Hier iets over vertellen is niet nodig - iedereen weet al dat Wina cantussen de besten zijn.
Vergeet tenslotte niet uw oma en opa mee te nemen naar de bejaardenbar op woensdag! Je kan ook gewoon zelf komen en doen alsof je bejaard bent...

Hopla,
Daniel

Spelletjesavond

Het eerste semester is achter de rug. Na ook die eerste blok met examens waarin de hersentjes fameus gepijnigd werden, is het tijd voor een nieuw fris semester vol leuke activiteiten. Ook EJW doet mee aan de pret en organiseert een spelletjesavond! Kom op dinsdag 17 februari vanaf 20u massaal af naar de WAAG en gebruik die getrainde hersens om iedereen te verslaan. De cocktails en sfeer zullen uiteraard niet ontbreken en EJW zal vol spanning staan wachten om al die straffe examenverhalen en nog straffere punten te horen. Tot dan!

jullie EJW

Bejaardenbar

Om onze oudere van dagen medemensen van dienst te zijn heeft barteam besloten een bar te houden speciaal voor bejaarden en sympathisanten. En wat doen bejaarden zoal de hele dag? Inderdaad, bingo! Er zullen dan ook fantastische prijzen te winnen zijn deze bar. Trek dus op 18 februari je mooiste bloemetjesjurk aan, neem je looprekje en begeef je naar alma 3. Gelukkig bevindt het RC zich nog steeds onder alma 3, zodat je de trap niet eens op hoeft. Laura Lynn en consoorten zullen ook niet ontbreken zodat de aanwezige oudjes nog eens stevig uit de bol zullen kunnen gaan. Jullie worden dan ook massaal verwacht! Tot dan!

Barteam

Schaakcompetitie

Ook deze week op woensdag 18 februari om 20:30 is er weer de schaakcompetitie. Kun jij van Koen winnen? Of speel je liever een wat minder serieus spelletje doorgeefschaak samen met Glen. Kom dan allemaal weer af naar de Wina Living. Vergeet ook deze keer weer niet om schaakbord en -stukken mee te nemen.

Sport

Spetterende openingscantus

Commilitones!


Boeken & cursussen worden ritueel verbrand, mensen doen vreugdedansjes en het blijft langer licht buiten. Jawel, de examens zitten er op!

Na een toch wel relatief feestvrije maand is het terug tijd om in onze normale doen te komen, en wat is er beter om dat te bereiken dan een cantus? Kom op donderdag 19 februari naar Ons Huis en zing er de longen uit je lijf!

Haal die codex dus van onder het stof, neem met je andere hand je Wina pint en zorg dat je erbij bent om er een goei lap op te geven!

Bierdrinkers betalen een luttele € 7 om dit evenement te mogen bijwonen, tenzij u geen lid bent, dan is het € 9. Koeien en andere waterdrinkers kunnen voor € 3 een echt zaakje doen.

Salut en tot daar!

Cantustrio

Stijn en IJsbeer


45-jaar-Wina Cantus

Prosit Commilitones,

U weet het of u weet het niet. En als u het nog niet wist, dan weet u het nu... Wina bestaat 45 jaar en dat moet gevierd worden!! Hoe kan dat beter dan met een grootse cantus? Om deze speciale cantus nog specialer te maken, hebben we speciaal voor jullie onze winacollega's uit de rest van het land uitgenodigd. We zullen van deze unieke gelegenheid gebruik maken om kennis te maken met hun specifieke cantusgewoontes. Voor deze speciale gelegenheid zijn enkel wina mensen uitgenodigd.

Deze unieke gebeurtenis zal doorgaan op vrijdagavond!!! 27 februari in Ons Huis. Io vivat om 20:00. Bierdrinkers betalen 8 euro en waterdrinkers betalen 3 euro.

Mensen die willen komen worden verzocht een mailtje te sturen naar senior@wina.be, zodat die weet hoeveel volk er ongeveer afkomt...

Gegroet,
de WINA senioren van Antwerpen, Gent, Diepenbeek en Leuven

Lenteconcert

Beste cultuurliefhebber, Wij zijn op zoek naar creatieve geesten voor ons jaarlijks lenteconcert. Een woordje uitleg voor de leken: Het is binnen Wina sinds lange tijd de traditie dat er een lenteconcert gehouden wordt. Op dit cultuureel hoogstandje worden kleine (of grote) optredens van artiesten, afgewisseld met de uitreiking van de gouden krijtjes (prijzen voor beste prof, meest sexy prof, enz...). Achteraf verzorgt cultuur een gratis receptie!(geweldig niet waar?) De optredens zelf mogen van elk type zijn, wij zijn zeker niet vies van een origineel concept, naast de gebruikelijke muziekacts, dansen, zangacts, voordachten, ...

Het lenteconcert zal ook dit jaar in de Pieter De Somer Aula doorgaan en wel op 19 maart 2009 vanaf 20 u. Ben je geinteresseerd om (opnieuw) mee te doen? Mail dan het Cultuur-team op cultuur@wina.be met jouw optredenplannen! Je kan ons natuurlijk ook altijd aanspreken. Indien u speciale wensen heeft (vb. Speciale apparatuur) kan u die ook zeker vermelden. Wij kunnen al niet meer wachten en wachten vol enthousiasme op jullie antwoord!

Cultuur

Lezingenreeks

Ook dit jaar organiseert Scientica zijn jaarlijkse Lezingenreeks. Scientica opteert voor 3 avonden met telkens 1 lezing. We pogen brede en richtingoverschrijdende onderwerpen te kiezen. De verschillende kringen/studiegebieden zijn als volgt verdeeld: geologie/geografie; wina; chemika/bios. De lezers zullen zowel intern uit de KULeuven komen als extern uit andere bedrijven/universiteiten/instellingen... U bent alle uitgenodigd in gebouw 200L (aula 00.06) op de campus, start om 19u30. Na de lezing (ca. 1uur) volgt er een bescheiden receptie.






Hawaïaanse Cultuurtweedaagse

Maandag 23 februari en dinsdag 24 februari is het eindelijk weer een beetje zomer tijdens de Hawaïaanse Cultuur Tweedaagse. We zullen u twee dagen verwennen met op zowel maandag als dinsdag.

Eetstandjes: Op de campus. Dit heeft geen uitleg meer nodig. Heerlijk Hawaïaans voedsel zoals Croque Hawaï en Fruitsalade voor belachelijk lage prijzen. Verder is er op maandagavond nog de

Poolparty: We gaan met zijn allen zwemmen in Sportoase. Wina betaalt mee, waardoor de prijs nog maar 2 euro is! Vergeet dus vooral je zwemgerief niet en kom mee zwemmen, in de sauna, in de whirlpool en nog meer! Aansluitend op het zwemmen is er nog de

Filmavond: In onze eigen Wina Living, waar we de film Pearl Harbor draaien. De vrouwen kunnen genieten van mooie mannen zoals Josh Hartnett en heel wat romantiek, terwijl er voor de mannen goede actie is.

Kortom, een spetterende twee dagen waar iedereen weer een beetje het vakantiegevoel terug krijgt.

Aloha,
Cultuur




Sudoku





Squadrock

Wina pakt opnieuw uit met een festival!

Na een mega-succesvolle editie vorig jaar, keert het Wina festival ook dit jaar terug. Op donderdag 5 maart (let op, NIET dinsdag 3 maart zoals op de kalender is aangegeven) is het opnieuw Squadrock in de Blauwe Kater.

Vanaf 20u50 bent u dus op donderdag 5 maart welkom in de Blauwe Kater. De groepjes zullen nog bekend worden gemaakt, maar we kunnen alvast meedelen dat BLUE THRILL opnieuw de afsluitingsact gaat worden, na een gratis vat om 23u30! Diegenen die er vorig jaar bijwaren, zullen nog herinneren dat Blue Thrill een VET FEESTJE was! Daarboven verzekeren we nog twee schitterende artistieke groepjes daarvoor...

Mis dit festival en feestje van het jaar niet! Meer informatie volgt snel...

GAK en Cultuur

Het ABC van de liefde

Adeleide, je prachtige stem ben je kwijt
Ik kan niet zeggen hoezeer het me spijt
Toch denk ik met heimwee aan hoe je genoot
Terwijl ik die stemband aan diggelen schoot

Belinda, dat triootje was toch wat raar
Je man -die vanonder lag- kwam veel te rap klaar
Terwijl ik nog ramde in woeste galop
Begon hij te leuteren over zijn job

Christina, fraudeuse ! Bedrieglijke slons !
Jij had geen cup D, 't waren twee stukken spons
Jij hebt mij misleid, en ik voel mij bekocht
'k Heb uren vergeefs naar je borsten gezocht.

Joe Antoniem Roxy

De redactieschildpad


Deze week probeert de redactieschildpad een gezelschapsspel te spelen, maar het faalt omdat hij op zijn kop staat...

Van buitenaf



Presidium: iets voor jou?

Beste Winezen,

Iedereen is al wel vertrouwd met het presidium van Wina, maar waar komt dat vandaan? Een presidium is elk jaar een nieuwe ploeg geëngageerde Winezen die verkozen moeten worden door alle leden na een spannende campagne. Deze campagne begint elk jaar de eerste woensdag na de paasvakantie en duurt een week. Het belangrijkste is natuurlijk dat er een gemotiveerde ploeg samengesteld wordt die zich hiervoor wil inzetten. Goed begonnen is half gewonnen, dus beginnen we nu al met de voorbereiding.

Dit jaar zullen wij, Mattia en Jorien, opkomen als respectievelijk preses en vicepreses voor deze ploeg. Een ploeg vorm je niet met twee, dus natuurlijk hebben we nog veel gemotiveerde Winezen nodig, waarvoor we nu beroep doen op jullie. Als je geïnteresseerd bent om eens te komen luisteren hoe dit allemaal in zijn werk gaat en wat we van jullie zouden verwachten, nodigen wij je uit op een inleidende infosessie en aansluitend een eerste ploegvergadering. Deze infosessie zal doorgaan op woensdag 18 februari, om 19u, in gebouw 200S 00.03. Ook als je nog twijfelt, niet goed weet of je presidium wel ziet zitten, kom zeker af! Als je nog andere mensen kent die ook interesse hebben, mag je die altijd meebrengen, iedereen is welkom! Er zullen ervaren mensen aanwezig zijn om al jullie vragen te beantwoorden en alle mogelijkheden duidelijk uiteen te zetten.

En als je echt niet zolang kan wachten, zijn wij natuurlijk altijd beschikbaar voor vragen!

Hopelijk tot dan!

Mattia en Jorien



Preparee improvisatietraining

Ook in het tweede semester serveert Preparee de Leuvense studenten improvisatietheater van de bovenste plank! Geïnteresseerd in impro? Kom zeker eens een kijkje nemen op onze trainingen - elke dinsdagavond om 20u in het Maria Theresia College. Ervaring niet vereist, goesting des te meer! Je kan op elk moment van het semester aansluiten. Studenten die dit semester het schild van hun faculteit willen verdedigen in ons Interfacultair Improvisatietoernooi (eind april, meer info volgt) nemen alvast een flinke voorsprong door zich nu al te laten klaarstomen.

Neem zeker eens een kijkje op onze website voor meer info & optredens: www.preparee.be



Master in Industrial Management

Beste laatstejaarsstudenten

op het einde van dit academiejaar studeer je af en sta je op een belangrijke tweesprong. Zal je in deze zware economische tijden gaan werken, of wil je je diploma aanvullen met een waardevol bijkomend diploma? Een diploma die je technische bagage koppelt met managementtechnieken en economische principes? Op woensdag 04 maart, van 18.00u tot 20.30u, is er informatieavond van de Master of Industrial Management. Deze informatieavond vindt plaats in het Centrum voor Industrieel beleid, 4de verdieping van het departement Werktuigkunde, Celestijnenlaan 300A te Heverlee. Bij een hapje en een drankje krijg je dan de mogelijkheid om te praten met professoren, assistenten en (oud)-studenten. Past deze datum jou niet, kan je altijd meer informatie bekomen via www.cib.kuleuven.be, pr@cib.kuleuven.be of via een van onze medewerkers.

Hopelijk tot de 4de maart, of tot volgend academiejaar!

Het MIM-team

KALENDER

Dinsdag 17 februari
20u00SpelletjesavondDe Waag
Woensdag 18 februari
20u30SchaakcompetitieWina Living
22u00BejaardenbarRC
Donderdag 19 februari
20u00Spetterende openingscantusOns Huis
Maandag 23 februari
11u - 15uHawaïaans EetstandjeCampus
20u00PoolpartySportoase
na poolpartyFilmavondWina Living
Dinsdag 24 februari
11u - 15uHawaïaans EetstandjeCampus
Donderdag 26 februari
19u30Lezingenreeks (Nicole Van Liepzig)200L
Vrijdag 27 februari
22u0045-jaar-Wina cantusOns Huis

Wekelijks blaadje van studentenkring WINA gedrukt op 300 exemplaren en verspreid onder de studenten wiskunde, informatica en fysica. Online te vinden op http://winagenda.wina.be/
Voor alle verzoekjes, roddels, columns, tekstjes en aanvragen, in-en uitschrijvingen op de winagendamail slechts één adres: redactie@wina.be
V.U: Wina Leuven VZW, Studentenwijk Arenberg 4/0, 3001 Heverlee