15 december 2008

Woordje van de Preses

Beste Winezen,

De laatste week is aangebroken. De laatste week lessen (voor diegenen die nog niet gedaan zijn) voor de vakantie. Sommigen noemen het natuurlijk allang geen vakantie meer, maar blok...
Er rest mij alleen nog jullie een vrolijk kerstfeest te wensen met veel cadeautjes (een cadeautje aan je preses geven is trouwens altijd een mooi gebaar!), veel gezelligheid, nog een beetje plezier tussen het studeren door, een prettig feestelijk nieuwjaar, en vooral ook veel geluk en succes met de grote toetsen.
Hopelijk zien we elkaar nog eventjes weer op de allerlaatste activiteit van het semester - het kerstfeestje op donderdag - en anders, tot 2009!

Ho,ho,ho
DRM

Wina-pulls

Met dit gure weer kan je altijd wel een extra trui gebruiken, zeker als het een mooie en warme Wina-trui is! Je hebt er al vast een paar winezen mee gespot op de campus of op activiteiten. Het zijn bordeau/paarse (= Wine) pulls met een kap om je nog warmer te houden. Niet helemaal zeker of je er mee staat of welke maat je moet hebben? Geen probleem, we hebben pasmaten. Die kan je vinden op de winagang (tijdstippen worden nog doorgegeven) of op wina-activiteiten zoals het kerstfeestje. De prijs van de pull is 23 euro voor leden, 25 euro voor niet-leden. Bestellingen kunnen doorgegeven worden tot het einde van het semester op lore@wina.be, dan heb jij je mooie trui aan het begin van volgend semester (of voor de lesvrije week, voor diegenen die hun coole winapull mee op sneeuwreis willen nemen).

Kerstfeestje

De dagen beginnen te korten, het semester begint op zijn laatste benen te lopen, de eerste sneeuwvlokken zijn reeds gevallen, ook de advent is al begonnen. Wat betekent dit? Juist, het WINA Ð kerstfeestje komt er weer aan!
Zoals elk jaar zullen we ook dit jaar weer beginnen met een receptie om vervolgens overheerlijk te gourmetten. Daarna kunnen we het eten even laten zakken met een concert van een jazzgroepje zodat we daarna het overheerlijke dessert kunnen verorberen.
Er zijn echter twee dingen veranderd : Dit jaar zal het kerstfeestje doorgaan in Alma 3. En de inkomkaarten zijn nog goedkoper geworden! Geen redenen dus om niet te komen naar dit traditioneel super-gezellige semesterafsluitend kerstfeestje.
Dit hele gebeuren gaat dus door in Alma 3. De voorafgaande receptie begint om 19.00u, het gourmetten zelf zal van start gaan om 20.00u.
Kaarten zijn verkrijgbaar bij uw jaarverantwoordelijke of op de winagang. De prijs is 12 euro voor leden en 16 euro voor niet-leden. Kaarten reserveren kan op gak@wina.be.



De redactieschildpad


De redactieschildpad zit deze week op een kerstboom. Auw, puntig!

Kerstbar

Het is weer die tijd van het jaar... donkere, koude avonden en de studenten kruipen massaal achter hun bureau en slaan aan het blokken. Gelukkig is het ook de tijd van gezelligheid en pakjes. Dit zal niet anders zijn op de Kerstbar! Neem een pakje mee (laat het zeker niet meer kosten dan 2 Û) en krijg er een ander pakje voor in de plaats. Wie weet krijg je wel het prachtige pakje dat barteam onder de kerstboom legt. Omdat het de laatste bar van het semester is, moet je niet alleen zeker komen om er een geweldig feestje van te maken, maar ook om je beloning te krijgen voor je godcenties! Kom dus zeker af naar de Kerstbar!

Sterrenkijkavond

Hoera! Dit jaar zal er weer een sterrenkijkavond plaatsvinden!

Wat is het concept? Op een avond met een open sterrenhemel en niet te veel storend maanlicht trekken wij samen met onze vrienden van WEGA (Leuvense sterrenkunde vereninging) en ons eigen Instituut voor Sterrenkunde naar een donker plaatsje dicht bij de campus. Daar kan je met behulp van echte telescopen en deskundige uitleg weer wat nieuwe kennis opdoen en je meer dan ooit in deze fascinerende wetenschap verdiepen.

Wat moet je hier voor doen? Zeer simpel... Je stuurt een mailtje naar Cultuur@wina.be, zodat wij je, als de weeromstandigheden e.d. goed zijn, kunnen laten weten wanneer het sterrenkijkavond is.

Uw twinkelend Cultuurteam

Prettige kerst en een gelukkig nieuwjaar!

Redactie wenst jullie allereerst een zeer leuke kerst en een gelukkig nieuwjaar! Geniet ervan. Verder wensen we jullie veel succes met de blok en de examens. Om toch al een beetje in de kerstsfeer te komen, kunnen jullie onderstaande tekening inkleuren. Vanaf 9 februari zijn we er weer met gloednieuwe newtonnekes en winagenda's.

Redactie


 

Spelletje: kakuro

KALENDER

Woensdag 17 december
22u00KerstbarRC
Donderdag 18 december
19u00KerstfeestjeAlma 3

Wekelijks blaadje van studentenkring WINA gedrukt op 300 exemplaren en verspreid onder de studenten wiskunde, informatica en fysica. Online te vinden op http://winagenda.wina.be/
Voor alle verzoekjes, roddels, columns, tekstjes en aanvragen, in-en uitschrijvingen op de winagendamail slechts één adres: redactie@wina.be
V.U: Wina Leuven VZW, Studentenwijk Arenberg 4/0, 3001 Heverlee