8 december 2008

Woordje van de Preses

Dag beste winees,

Zoals je ziet, de eerste week die er al wat leger uitziet... we willen je natuurlijk niet eeuwig van je boeken wegscheuren! Geniet van de rust, als je je verveelt staat de Living natuurlijk altijd open voor te chillen... En laten we ook de bar niet vergeten, deze week is het de beurt aan de eclectische Disney-Electrobar (geef toe: origineler kan het niet!).
Opnieuw ook de reminder: vergeet zeker niet een kaart te kopen voor het kerstfeestje van donderdag 18/12 (bij de jaarverantwoordelijken of aan de Winagang) - dit jaar slechts 12 euro (16 voor niet-leden) voor een avond vol vertier! Om je geheugen even op te frissen: om 19u is het receptie, om 20u gaan we dan aan tafel om lekker te gourmetten (met groentjes en kroketten uiteraard), tussendoor is er nog een jazz-groepje dat wat sfeer komt brengen, en laten we het lekkere dessert ook niet vergeten! Elke aanwezige krijgt ook een leuk cadeautje vanwege Wina. De niet te missen laatste activiteit van het semester! Nog eens lekker (eten en) samenzitten met al je vriendjes en vriendinnetjes (en enkele proffen) voor de harde examentijden.

Tot bloks,
Daniel

Woordje van de vice-preses

De voorbije week was weer top: de jaarlijkse Winaquiz, de sintbar (met lekkere zelfgemaakte hamburgers), enkele dames trokken naar Ladies@TheMovies en de sinterkerstcantus (de eigen drank was vooral lekker).
Maar ook voor de komende week hebben we nog wat in petto voor jullie: op woensdag is er niet alleen de Disney-electro-bar maar ook het tafeltennistornooi. De rest van de week laten we jullie gerust, de bekendmaking van de examenrooster heeft waarschijnlijk wel enkele paniek-studeer-acties tot gevolg. Echter, als je nog ergens een gaatje vindt mag je nog altijd meedoen aan de cultuurwedstrijd voor fotografie.
In de laatste week van het semester schotelen we jullie niet alleen een kerstbar voor, maar ook het jaarlijkse Wina kerstfeestje. Amper Û12 voor leden!

Groetjes en tot op een van de activiteiten,
Inge

Cultuurwedstrijd Fotografie

Heet je Fien, Jef of Lou,
Het doet er allemaal niet toe!
Neem je fototoestel in de hand
En doorkruis ons prachtig land
Of beperk je tot onze studentenstad,
Daar zie je ook nogal wat!
Neen neen, Heb geen vrees,
De creatiefste geest is die van een winees,
Met eventueel wat gefotoshop en geprul,
Krijg je van ons tenminste geen nul!
Stuur ons dus je leukste kiekjes op,
En wij katapulteren je naar de top!
Olé, hoera, joepie!
Leve de cultuurwedstrijd fotografie!

De deadline ligt op 12 November, verdere regels en andere zaken op www.wina.be .De winnaar krijgt 2 cinematickets.

Disney-electrobar

Jaja, u ziet het goed. Een echte Disney-electro bar! Het is alles wat je verwacht. Wat Disneymuziek, wat electromuziek, gewoonweg de perfecte combinatie. Ben je een fan van Disney? Ben je een fan van elektro? Of misschien wel van allebei? Kom dan zeker om 22.00u naar het RC onder alma 3. Ben je geen fan van Disney en ook niet van elektro? Kom dan toch maar gewoon naar de bar want het gaat uiteraard weer keitof worden!

Tot dan,
Barteam

Wina-pulls

Met dit gure weer kan je altijd wel een extra trui gebruiken, zeker als het een mooie en warme Wina-trui is! Je hebt er al vast een paar winezen mee gespot op de campus of op activiteiten. Het zijn bordeau/paarse (= Wine) pulls met een kap om je nog warmer te houden. Niet helemaal zeker of je er mee staat of welke maat je moet hebben? Geen probleem, we hebben pasmaten. Die kan je vinden op de winagang (tijdstippen worden nog doorgegeven) of op wina-activiteiten zoals het kerstfeestje. De prijs van de pull is 23 euro voor leden, 25 euro voor niet-leden. Bestellingen kunnen doorgegeven worden tot het einde van het semester op lore@wina.be, dan heb jij je mooie trui aan het begin van volgend semester (of voor de lesvrije week, voor diegenen die hun coole winapull mee op sneeuwreis willen nemen).

De redactieschildpad


Deze week is de redactieschildpad naar CERN...

Sterrenkijkavond

Hoera! Dit jaar zal er weer een sterrenkijkavond plaatsvinden!

Wat is het concept? Op een avond met een open sterrenhemel en niet te veel storend maanlicht trekken wij samen met onze vrienden van WEGA (Leuvense sterrenkunde vereninging) en ons eigen Instituut voor Sterrenkunde naar een donker plaatsje dicht bij de campus. Daar kan je met behulp van echte telescopen en deskundige uitleg weer wat nieuwe kennis opdoen en je meer dan ooit in deze fascinerende wetenschap verdiepen.

Wat moet je hier voor doen? Zeer simpel... Je stuurt een mailtje naar Cultuur@wina.be, zodat wij je, als de weeromstandigheden e.d. goed zijn, kunnen laten weten wanneer het sterrenkijkavond is.

Uw twinkelend Cultuurteam

Van Buitenaf

LOKO Wednesdaysportsfever

People, bring it on!!! Zin om eens GRATIS uit de bol te gaan en de pannen van het dak te dansen?! Kom dan zeker op WOENSDAG 10 DECEMBER 2008 naar onze dansinitiatie in de Blauwe Kater. Wij bieden jullie verschillende hippe dansstijlen aan. Als je er daarna nog niet genoeg van hebt, blijf dan zeker voor onze 'Spetterende' dansfuif! Mensen met sportkaart genieten dus gratis van initiatie en fuif. Zonder sportkaart slechts 2 euro. Alleen naar de fuif komen kost je 3euro. Inschrijving initiatie verplicht!! Voor verdere informatie en inschrijvingen --
http://www.khleuven.be/sport

Tot dan!

Marie-Evi-Laura-Marie

WetenschapsExposciences 2009

Jeugd, Cultuur en Wetenschap vzw organiseert elk jaar samen met haar Franstalige zusterorganisatie Jeunesses Scientifiques de Belgique, het nationaal evenement WetenschapsExposciences. In 2009 zal dit doorgaan op vrijdag 13 en zaterdag 14 maart 2009 in Paleis 3 in Brussels Expo (de Heizel).
Op dit evenement kunnen jonge wetenschappers een project, dat bestaat uit een uitvinding, onderzoek of experiment, komen voorstellen aan een professionele jury en het grote publiek. De deelnemers kunnen zich inschrijven voor verschillende wedstrijden waarmee ze mooie prijzen kunnen winnen, zoals bijvoorbeeld deelnames aan gelijkaardige expo's in het buitenland.
Meer informatie is te vinden op www.jcweb.be

 

Spelletje:slitherlink

KALENDER

Woensdag 10 december
20u00TafeltennistornooiGebouw De Nayer
22u00Disney-ElectrobarRC
Donderdag 18 december
19u00KerstfeestjeAlma 3

Wekelijks blaadje van studentenkring WINA gedrukt op 300 exemplaren en verspreid onder de studenten wiskunde, informatica en fysica. Online te vinden op http://winagenda.wina.be/
Voor alle verzoekjes, roddels, columns, tekstjes en aanvragen, in-en uitschrijvingen op de winagendamail slechts één adres: redactie@wina.be
V.U: Wina Leuven VZW, Studentenwijk Arenberg 4/0, 3001 Heverlee