1 december 2008

Woordje van de preses

Dag Wina-liefhebber en liefhebster,

Het is december, het wordt al wat kouder, het sneeuwt wat (soms heel wat ineens)... jawel, de winter is precies wel aangebroken! Nog maar een paar weekjes over in het semester, en dan weer leren voor de grote toetsen, zoals dat heet.

Maar deze week eerst nog de alombekende Wina-quiz op dinsdag waar jullie allemaal op uitgenodigd zijn - er zullen alweer zalige prijzen te winnen zijn uiteraard, maar natuurlijk is deelnemen belangrijker dan winnen. Donderdag is er dan de laatste cantus van het semester, een eigendrankcantus zelfs, waar ons cantustrio jullie zal verwennen in een kerstelijk sfeertje.

Vergeet ook trouwens zeker niet een kaart te kopen voor het kerstfeestje van donderdag 18/12 (bij de jaarverantwoordelijken of aan de Winagang) - dit jaar slechts 12 euro (16 voor niet-leden) voor een avond vol vertier! Om je geheugen even op te frissen: om 19u is het receptie, om 20u gaan we dan aan tafel om lekker te gourmetten (met groentjes en kroketten uiteraard), tussendoor is er nog een jazz-groepje dat wat sfeer komt brengen, en laten we het lekkere dessert ook niet vergeten! Elke aanwezige krijgt ook een leuk cadeautje vanwege Wina. De niet te missen laatste activiteit van het semester! Nog eens lekker (eten en) samenzitten met al je vriendjes en vriendinnetjes (en enkele proffen) voordat de harde examentijden beginnen...

Tot sneeuws,

Daniel

Winaquiz

Het begint weer een pak kouder te worden en de hersenen beginnen zich voor te bereiden op die vervelende periode na kerst (ook wel blok genoemd). In dat procédé wil Wina jullie graag helpen, en dit door middel van onze befaamde Winaquiz! Schrijf je in met max. 3 vrienden/kenissen/lieven/bedelaars/... in door een mailtje te sturen naar cultuur@wina.be en win fantastische prijzen!
Je kan eventueel op de avond zelf nog inschrijven, als er nog plaats is!
De quiz gaat door op dinsdag 2 december om 20 u op de campus. Deelname kost 2 euro per ploeg (max. 4 personen per ploeg) en op de avond zelf zullen drank en versnaperingen aan democratische prijzen te verkrijgen zijn!
We horen ze al kraken (jullie hersenen)

Cultuur

Ladies at the movies

Een activiteit speciaal voor de meisjes/vrouwen/dames van Wina! We maken er een echte vrouwenavond van met als hoofdschotel de film Australia, en als voorgerecht allerlei standjes waar je oa een smokey-eyes makeover kan krijgen en nog veel meer. Voor wie achteraf nog zin heeft in een dessertje, is er een geweldige bar voorzien, waar de Sint ons zal trakteren op enkele sappige roddels. We verwachten je woensdag 3 december om 18.45 aan de ingang van Kinepolis ( bondgenotenlaan) met 10 euro op zak. Inschrijven is verplicht want de plaatsen zijn beperkt, dus haast je als je zeker mee wil! Maar onthou, women only..!
kus van jullie cultuurmeisjes,

Charlotte, Lore, Hanne (cultuur@wina.be)

Hij Komt!

Jawel liefste winezen, binnenkort is het weer zover, hij komt, die lieve goede Sint (het is de bedoeling dit te lezen met zo'n leuk deuntje in het achterhoofd).
We kunnen zelfs meer zeggen, onze spion in Spanje laat weten dat de lieve goede kindervriend misschien wel van plan is om de Sintbar te bezoeken! De Sint is iemand die natuurlijk buiten kindervriend zijn zich ook wel bezig houdt met het lezen van sappige roddels. Gezien deze goedheilige man toch met zijn tijd meegaat maakten we voor hem een emailadres waar jullie dan alle sappige roddels over medewinezen kunnen naar versturen: sint@wina.be

GAK

Sintbar

De Sint is weer in het land! En jawel, hij komt zeker en vast naar de Sintbar, anders zou dat nogal een stomme naam zijn. De goede man zal daar de stoute kindjes straffen voor hun wandaden, maar daarvoor heeft hij jullie hulp nodig! Stuur massaal alle roddels over je medestudenten naar sint@wina.be zodat hij gepast kan optreden.

Daarna geeft de sint ook een leuk cadeau, een gratis vat!!! Kom dus zeker allemaal op 3 december naar het RC want het wordt weer een geweldige WinaBar met zoals altijd veel drank, muziek en ambiance, tot dan!!!

Sinterbar

Sinterkerstcantus!

Het is koud, het sneeuwt, iedereen is zenuwachtig voor wat Sinterklaas zal brengen. Maar de Sint geeft natuurlijk alleen cadeautjes aan brave kindjes. En wat doen brave kindjes? Die gaan naar de sinterkerstcantus... Kom dus bewijzen dat je een braaf wineesje bent en kom 4 december naar de pavo!!!

Inderdaad, 4 december en niet 9 december zoals op de kalender staat die jullie in het begin van het jaar gekregen hebben. Want wegens verplichte lezingen voor bepaalde vakken hebben de senior en zijn zwarte pieten wat moeten schuiven in de planning...
Let er op dat de cantus een EIGENDRANKCANTUS is! Er zal GEEN BIER VOORZIEN worden. De Sint heeft immers zijn vat de dag ervoor al in de bar gegeven... De prijs zal uiteraard ook een pak lager liggen dan normaal, namelijk 3 euro voor leden en 4 euro voor asielzoekers van andere kringen. De Sint is echter bereid om 1 euro korting te geven aan mensen die in het thema (sinterklaas en kerstmis) naar de cantus komen.
KAARTEN moeten van te voren gereserveerd worden via senior@wina.be en afgehaald op de winagang, net zoals vorige keer. Dit keer zijn er echter minder plaatsen beschikbaar, wees dus op tijd!

Jerre, Michiel, Michaël, Sinterklaas, Kerstman & Kinneke Jezus

Cultuurwedstrijd fotografie

Heet je Fien, Jef of Lou,
Het doet er allemaal niet toe!
Neem je fototoestel in de hand
En doorkruis ons prachtig land
Of beperk je tot onze studentenstad,
Daar zie je ook nogal wat!
Neen neen, Heb geen vrees,
De creatiefste geest is die van een winees,
Met eventueel wat gefotoshop en geprul,
Krijg je van ons tenminste geen nul!
Stuur ons dus je leukste kiekjes op,
En wij katapulteren je naar de top!
Olé, hoera, joepie!
Leve de cultuurwedstrijd fotografie!
De deadline ligt op 12 december, verdere regels en andere zaken op www.wina.be.

Interfacultair Songfestival

Oproep aan alle muzikale talenten in Wina! Verzamel u en verdedig onze eer op het jaarlijkse Interfacultair Songfestival. Geen politiek gezever, geen loodzware regels, just fun, massa's aanbidsters/aanbidders, en de eeuwige dankbaarheid van Cultuur en Wina! Misschien is dit de kans voor jou en je groepje om grenzen te verleggen, door te breken, nogmaals je stempel te vestigen of je gewoon te pletter te amuseren! Laat van je horen op, jaja werkelijk, cultuur@wina.be.

Cultuur

Sterrenkijkavond

Hoera! Dit jaar zal er weer een sterrenkijkavond plaatsvinden!
Wat is het concept? Op een avond met een open sterrenhemel en niet te veel storend maanlicht trekken wij samen met onze vrienden van WEGA (Leuvense sterrenkunde vereninging) en ons eigen Instituut voor Sterrenkunde naar een afgelegen plaatsje dicht bij de campus. Daar kan je met behulp van echte telescopen en deskundige uitleg weer wat nieuwe kennis opdoen en je meer dan ooit in deze fascinerende wetenschap verdiepen.
Wat moet je hier voor doen? Zeer simpel... Je stuurt een mailtje naar Cultuur@wina.be, zodat wij je, als de weeromstandigheden e.d. goed zijn, kunnen laten weten wanneer het sterrenkijkavond is.
Tot dan!

Uw twinkelend Cultuurteam

Kerstfeestje

De dagen beginnen te korten, het semester begint op zijn laatste benen te lopen, de eerste sneeuwvlokken zijn reeds gevallen, ook de advent is al begonnen. Wat betekent dit?. Juist, het WINA“ kerstfeestje komt er weer aan!
Zoals elk jaar zullen we ook dit jaar weer beginnen met een receptie, om vervolgens overheerlijk te gourmetten. Daarna kunnen we het eten even laten zakken met een concert van een jazzgroepje zodat we daarna het overheerlijke dessert kunnen verorberen.
Er zijn echter twee dingen veranderd: Dit jaar zal het kerstfeestje doorgaan in Alma 3. En ja: de inkomkaarten zijn nog goedkoper geworden!! Geen redenen dus om niet te komen naar dit traditioneel super-gezellige semesterafsluitend kerstfeestje.
Dit hele gebeuren gaat dus door in Alma 3. De voorafgaande receptie begint om 19.00u, het gourmetten zelf zal van start gaan om 20.00u.

Kaarten zijn verkrijgbaar bij uw jaarverantwoordelijke of op de winagang. De prijs is 12 euro voor leden en 16 euro voor niet-leden. Kaarten reserveren kan op gak@wina.be .

GAK

De redactieschildpad


Oei, de redactieschildpad is deze week helemaal ondergesneeuwd!

Nathans Moppentrommel

Een Limburger, een West-Vlaming en Mattia lopen door het bos. Ineens horen ze iemand roepen: "Help, Help!"
Ze lopen er naar toe en zien dat een elfje aan het verdrinken is in een vijvertje. Ze springen natuurlijk allemaal in het water en ze redden haar.
Het elfje: "Als dank, mogen jullie elk één wens doen."
De West-Vlaming: "Ik wil ik zeker een muur rond Limburg!"
En er stond een muur rond Limburg
De Limburger is natuurlijk daar niet tevreden mee:
"jaaa, maar dat is niet mooi hoor! Bouw maar ook een muur rond West-Vlaanderen!"
En er stond een muur rond West-Vlaanderen.
Mattia dacht vervolgens eens goed na en vroeg na enige overpeinzingen:
"Zijn die muren waterdicht?"
-"Zeker" antwoorde het elfje.
"Kap ze dan maar vol met water!"

De enige echte Nathan

Prisoner

I started to grow impatient. They should have arrived over two hours earlier. Any other moment I might have been able to show some patience, but in this case time was against us. The enemy had noticed me while I was sending a sign to my men. I barely managed to get away, the hole in my leg proved that I was hit by an arrow while running. I assumed they had sent a messenger to their army, so now it was a race between their men and my men.

In the beginning we had tried to reason with them. We had sent people all over the known world to try and convince them, but they turned us down. And like only savages could, they slaughtered those men and sent only their heads back to us. After that, things went from bad to worse. A war came to be and they imprisoned one of our leaders. That was the reason we were there, to rescue him, to give our men renewed hope.

A horn sounded. I looked up, but I already knew which army it was, I had recognised the sound. A dozen or more men came my way. I was sitting on a rock and would have stood up, but my leg prevented me from doing so.

"I apologise for being late, sir, but we had a hostile encounter," he told me, knowing that he was late - even taking a hostile encounter into account. "You are lucky he wasn't transferred in those two hours," I responded, "But we are here now, so let us do what we came here for." One of the soldiers helped me to stand up and to get on my horse. I rode to the village as they followed. Blood was unfortunately shed among the villagers that resisted. Arrived at the place where our leader was held prisoner, I got off my horse and let one of the soldiers help me to him.

"We were forced to kill some of the villagers, Father Priest," I confessed to him.

"The gods will forgive you for your actions, my son, they understand the circumstances," he granted me absolution. Then he asked the captain to make him an altar to ask the gods for forgiveness.

When the altar was finished, he and I went there. He regretted the war: "If they had only listened to us, we would have only needed to sacrifice a few to the gods, instead of all."

KR

Van Buitenaf

ImproCup

De improvisatiegezelschappen Preparee en Improrlando organiseren op 4 december voor de tweede maal de Vlaamse Improcup. Net als de uiterst geslaagde editie van vorig jaar vormt ook de Improcup 2008 een volmaakte dwarsdoorsnede van wat improvisatietheater in Vlaanderen te bieden heeft.

14 gezelschappen uit alle windstreken vaardigen hun beste speler af om hun kleuren te verdedigen tijdens een avondje doordesemd van impro op topniveau, begeleid door een - hoe kan het ook anders - improviserende pianist en twee MC's die gepokt en gemazeld zijn in de improvisatiewereld. De Vlaamse Improcup 2008 gaat door om 20u30 in de majestueuze aula Pieter De Somer te Leuven, die voor de gelegenheid wordt omgetoverd tot een kolkende improvisatie-arena.

De deelnemende gezelschappen zijn, in volgorde van willekeur: Preparee, Improrlando, RIOT, Borrris, Mattab, DNA, Improfiel, 3MenX, The Lunatics, Improfeten, Improger, Kabloeng, Impro-Noevoo en de BIL.

Tickets (3 euro voor studenten) kunnen gereserveerd worden via de website van Preparee (www.preparee.be) of gekocht worden in café De Reynaert in de F. Lintsstraat. Wees er snel bij, het is niet gegararandeerd dat er nog tickets aan de deur zullen zijn ...

LOKO Wednesdaysportsfever

People, bring it on!!! Zin om eens GRATIS uit de bol te gaan en de pannen van het dak te dansen?! Kom dan zeker op WOENSDAG 10 DECEMBER 2008 naar onze dansinitiatie in de Blauwe Kater. Wij bieden jullie verschillende hippe dansstijlen aan. Als je er daarna nog niet genoeg van hebt, blijf dan zeker voor onze 'Spetterende' dansfuif! Mensen met sportkaart genieten dus gratis van initiatie en fuif. Zonder sportkaart slechts 2 euro. Alleen naar de fuif komen kost je 3euro. Inschrijving initiatie verplicht!! Voor verdere informatie en inschrijvingen --
http://www.khleuven.be/sport

Tot dan!

Marie-Evi-Laura-Marie

 

Sudoku

 

KALENDER

Dinsdag 2 december
20u00Winaquiz200L, dus Aula L
Woensdag 3 december
18u45Ladies at the MoviesKinepolis
22u00SintbarRC
Donderdag 4 december
20u00SinterkerstcantusPavo
Donderdag 18 december
19u00KerstfeestjeAlma 3

Wekelijks blaadje van studentenkring WINA gedrukt op 300 exemplaren en verspreid onder de studenten wiskunde, informatica en fysica. Online te vinden op http://winagenda.wina.be/
Voor alle verzoekjes, roddels, columns, tekstjes en aanvragen, in-en uitschrijvingen op de winagendamail slechts één adres: redactie@wina.be
V.U: Wina Leuven VZW, Studentenwijk Arenberg 4/0, 3001 Heverlee