24 november 2008

Woordje van de preses

Gegroet beste zwoele Winees,

Na de succesvolle Grand Opening van de nieuwe Wina Living vorige week rest er mij alleen jullie er nog eens attent op te maken dat deze vanaf nu dus op elke weekdag open staat 10u-22u - met de nodige drank aanwezig (tegen een democratische halve euro) - en dit voor jullie gebruik. Wees dus zeker niet bang om even te komen uitblazen in de zetels met een colatje als je eventjes tijd hebt! Vorige week was de speeddate ook een gigantisch succes. We hebben toch maar eens bewezen dat Winezen ook zwoele verleiders kunnen zijn! Nu dat we dus allemaal een lief hebben opgescharreld, moeten we niet meer op ons uiterlijk letten en kunnen we ons dus volledig laten gaan en ons compleet dik vreten op de Wok à volonté eetavond deze donderdag! Mmmmmm! Dit is echt wel een gigantisch coole activiteit (naar mijn bescheiden mening). Voor een belachelijk kleine 5 euro kun je à volonté wok eten: je stelt telkens je eigen bordje samen met groentjes, vlees, en saus (keuze uit 5 lekkere sauzen) naar keuze, en wij wokken dit samen tot een smakelijk geheel voor je. Zo kun je meerdere combinaties uitproberen, of gewoon altijd maar teruggaan voor hetzelfde (want die bepaalde saus is misschien wel gewoon de lekkerste). Eventjes terzijde: in een restaurant met dezelfde formule (zoals Chess Café, Wok Dynasty, Wok en 't tafeldier (Antwerpen)) betaal je minstens 18 euro voor zoiets! Je hoort het dus, voor zo een prijs kan het gewoon niet mis gaan - hesiteer dus niet om je in te schrijven op http://www.wina.be/eetavond !

Tot woks!

Daniel

Eetavond

Gegroet winezen,

Zeer spoedig, op donderdag 27 november zal Wina in Ons Huis een heus wokfestijn organiseren. Het concept is vergelijkbaar met de meeste wokrestaurants, je stelt zelf een bord groentjes samen en kan dat dan met vlees, bijgerecht (rijst, noedels, et cetera) en saus naar keuze door onze professionele gakbakkers laten klaarmaken. Om alles beter te maken is het natuurlijk à volonté dat je mag eten en dit voor een prijs van een luttele 5 euro! Natuurlijk hebben we wel liefst dat je op voorhand laat weten dat je komt en ook ongeveer hoe laat (18u, 19u of 20u). Inschrijven kan door te mailen naar gak@wina.be.

Met een zeer smakelijke groet,
Uw Gakbakkers

Travestietenbar

Haal je versiertrukendoos al maar boven voor de travestietenbar, waar je tussen al die nieuwe (of toch niet?) gezichten misschien wel je levenspartner vindt! Schrik echter niet als je de ware aard van je nieuwe vlam leert kennen... Op de travestietenbar wordt natuurlijk ook de felbegeerde titel van miss Wina gegeven aan de strafste madam, de tofste kerel krijgt de eervolle titel van mister Wina. Trek dus je mooiste outfit aan en bereid je voor op een bloedstollende verkiezing. We hebben bovendien nog iets te vieren op deze bar. Charlotte wordt 20 op 30 november en dat zullen we geweten hebben. Ze geeft een vat om 23u! Redenen genoeg dus om er woensdag een feestje van te maken!

Ladies at the movies

Een activiteit speciaal voor de meisjes/vrouwen/dames van Wina! We maken er een echte vrouwenavond van met als hoofdschotel de film Australia, en als voorgerecht allerlei standjes waar je oa een smokey-eyes makeover kan krijgen en nog veel meer. Voor wie achteraf nog zin heeft in een dessertje, is er een geweldige bar voorzien, waar de Sint ons zal trakteren op enkele sappige roddels. We verwachten je woensdag 3 december om 18.45 aan de ingang van Kinepolis ( bondgenotenlaan) met 10 euro op zak. Inschrijven is verplicht want de plaatsen zijn beperkt, dus haast je als je zeker mee wil! Maar onthou, women only..!
kus van jullie cultuurmeisjes,

Charlotte, Lore, Hanne (cultuur@wina.be)

Winaquiz

Het begint weer een pak kouder te worden en de hersenen beginnen zich voor te bereiden op die vervelende periode na kerst (ook wel blok genoemd). In dat procédé wilt Wina jullie graag helpen, en dit door middel van onze befaamde Winaquiz! Schrijf je in met max. 3 vrienden/kenissen/lieven/bedelaars/… in door een mailtje te sturen naar cultuur@wina.be en win fantastische prijzen!
Je kan eventueel op de avond zelf nog inschrijven, als er nog plaats is!
De quiz gaat door op dinsdag 2 december om 20 u op de campus. Deelname kost 2 euro per ploeg (max. 4 personen per ploeg) en op de avond zelf zullen drank en versnaperingen aan democratische prijzen te verkrijgen zijn!
We horen ze al kraken (jullie hersenen)

Cultuur

Cultuurwedstrijd fotografie

Heet je Fien, Jef of Lou,
Het doet er allemaal niet toe!
Neem je fototoestel in de hand
En doorkruis ons prachtig land
Of beperk je tot onze studentenstad,
Daar zie je ook nogal wat!
Neen neen, Heb geen vrees,
De creatiefste geest is die van een winees,
Met eventueel wat gefotoshop en geprul,
Krijg je van ons tenminste geen nul!
Stuur ons dus je leukste kiekjes op,
En wij katapulteren je naar de top!
Olé, hoera, joepie!
Leve de cultuurwedstrijd fotografie!

De deadline ligt op 12 November, verdere regels en andere zaken op www.wina.be
De winnaar krijgt 2 cinematickets.

Cultuur

Toneel

Sinds een paar weken is het toneelgroepje vlijtig bezig met de voorbereidingen voor het Interfacultair Theaterfestival. Als je dus nog graag wil meedoen aan het toneel, laat dan zo snel mogelijk iets weten op toneel@wina.be

Cultuur

Interfacultair Songfestival

Oproep aan alle muzikale talenten in Wina! Verzamel u en verdedig onze eer op het jaarlijkse Interfacultair Songfestival. Geen politiek gezever, geen loodzware regels, just fun, massa’s aanbidsters/aanbidders, en de eeuwige dankbaarheid van Cultuur en Wina!
Misschien is dit de kans voor jou en je groepje om grenzen te verleggen, door te breken, nogmaals je stempel te vestigen of je gewoon te pletter te amuseren! Laat van je horen op, jaja werkelijk, cultuur@wina.be.

Cultuur

Sterrenkijkavond

Hoera! Dit jaar zal er weer een sterrenkijkavond plaatsvinden!
Wat is het concept? Op een avond met een open sterrenhemel en niet te veel storend maanlicht trekken wij samen met onze vrienden van WEGA (Leuvense sterrenkunde vereninging) en ons eigen Instituut voor Sterrenkunde naar een afgelegen plaatsje dicht bij de campus. Daar kan je met behulp van echte telescopen en deskundige uitleg weer wat nieuwe kennis opdoen en je meer dan ooit in deze fascinerende wetenschap verdiepen.
Wat moet je hier voor doen? Zeer simpel... Je stuurt een mailtje naar Cultuur@wina.be, zodat wij je, als de weeromstandigheden e.d. goed zijn, kunnen laten weten wanneer het sterrenkijkavond is.
Tot dan!

Uw twinkelend Cultuurteam

Tinkerbell

Nyra, mijn zusje, was uitverkozen als één van de 5 meisjes in het Antwerpse om omgetoverd te worden tot TINKERBELL.
Vandaag was het dan zover. Nyra's haren werden bij Kreatos gedaan en daarbij werden de nodige foto's gemaakt.Nu gaat het er om de meeste stemmen binnen te halen.
Er zijn 15 kindjes in totaal van Gent en Hasselt ook nog, maar we hebben 3 weken de tijd om te stemmen!
www.benjijeenechtetinkerbell.be

Wie weet Na Oliver, van Junior Eurosong 2008 Dirk, van X Factor, misschien nu ook NYRA bekend bij Walt Disney studio’s ? Dus stem op NYRA!
Alvast Bedankt om mijn zusje te helpen zodat ze een echter tinkerbell kan worden!

Yorkim

De redactieschildpad


Deze week gaat de redactieschildpad samen met zijn nieuw vriendinnetje zich compleet dik eten met héél veel wok...

Erasmusinfoavond

Zoals jullie weten, gaat op donderdag 27 november de Erasmusinfoavond van de faculteit Wetenschappen door. Er werd een uitnodiging verstuurd naar alle studenten 2de en 3de Bachelor, studenten van de voorbereidings- en de schakelprogramma's en studenten van de 1ste Master. De studenten kunnen zich nog steeds inschrijven via volgende URL: http://wet.kuleuven.be/erasmus/infosessie.html

Spelletje: sudoku bonsai


KALENDER

Woensdag 26 november
18u45ladies at the moviesingang Kinepolis
22u00TravestietenbarRC
Donderdag 27 november
18u00EetavondOns Huis
Dinsdag 2 december
20u00Winaquizcampus

Wekelijks blaadje van studentenkring WINA gedrukt op 300 exemplaren en verspreid onder de studenten wiskunde, informatica en fysica. Online te vinden op http://winagenda.wina.be/
Voor alle verzoekjes, roddels, columns, tekstjes en aanvragen, in-en uitschrijvingen op de winagendamail slechts één adres: redactie@wina.be
V.U: Wina Leuven VZW, Studentenwijk Arenberg 4/0, 3001 Heverlee