17 november 2008

Woordje van de preses

Beste Winees,

Dit is toch wel een heel speciale week. Deze week slaan we de handen ineen met de de kring logopedie en audiologie - KLA dus - om een spetterende, ludieke speeddate te organiseren! Schrijf u dus zeker in op de site, dan krijg je voor jouw één euro inschrijvingsgeld al meteen een bonnetje voor de bar (dus doe je welgeteld 0 euro verlies). Zeker komen dus naar deze geweldige activiteit, het wordt gieren, lachen, spetteren, en... wie weet, misschien ontmoet je wel een leuke KLA'er!
Aansluitend op de speeddate is het dan de Lovebar met een gratis vat Kriek EN een gratis vat Stella...! Ik denk dat daar niet meer over gezegd moet worden.
Tot slot nog eventjes uw aandacht voor de Grand Opening van de nieuwe Wina Living op maandag - vanaf heden is dus de Living (de ex-cudi kelder) open 10u-22u; maak er gerust dus gebruik van tijdens de dag! Er zijn zetels, drinken, spelletjes - een rustige chill plaats dus, en dat allemaal voor jullie, onze leden!
Tot op de chillige openingsavond van de Living en de zwoele Speeddate.

Uw chillende en zwoele preses

Jaaractiviteit 2MW

Op dinsdag 18 november organiseren wij een geweldig nachtspel voor 2e master wiskunde!
Veel kunnen we er nog niet over vertellen, anders is de verrassing eraf voor onze nachtspelers... Voorlopig hebben we dus 2 maar opdrachten voor alle 2MW'ers :
1) 18 november 's avonds vrijhouden en
2) héél benieuwd zijn!
Plaats en uur van afspraak laten we nog weten via mail. Tot dan!

Dries, Jan en An

Interfacultair Songfestival

Oproep aan alle muzikale talenten in Wina! Verzamel u en verdedig onze eer op het jaarlijkse Interfacultair Songfestival. Geen politiek gezever, geen loodzware regels, just fun, massa's aanbidsters/aanbidders, en de eeuwige dankbaarheid van Cultuur en Wina!
Misschien is dit de kans voor jou en je groepje om grenzen te verleggen, door te breken, nogmaals je stempel te vestigen of je gewoon te pletter te amuseren!
Laat van je horen op, jaja werkelijk, Cultuur@wina.be!

cultuur

Cultuurwedstrijd Fotografie

Heet je Fien, Jef of Lou,
Het doet er allemaal niet toe!
Neem je fototoestel in de hand
En doorkruis ons prachtig land
Of beperk je tot onze studentenstad,
Daar zie je ook nogal wat!
Neen neen, Heb geen vrees,
De creatiefste geest is die van een winees,
Met eventueel wat gefotoshop en geprul,
Krijg je van ons tenminste geen nul!
Stuur ons dus je leukste kiekjes op,
En wij katapulteren je naar de top!
Olé, hoera, joepie!
Leve de cultuurwedstrijd fotografie!

De deadline ligt op 12 November, verdere regels en andere zaken op www.wina.be .De winnaar krijgt 2 cinematickets.

Toneel

Sinds een paar weken is het toneelgroepje vlijtig bezig met de voorbereidingen voor het Interfacultair Theaterfestival. Als je dus nog graag wil meedoen aan het toneel, laat dan zo snel mogelijk iets weten op toneel@wina.be

De redactieschildpad


De redactieschildpad heeft deze week de schildpad van zijn dromen ontmoet...

De eer van Wina

Woensdag komen de meisjes van de meest sexy kring van Leuven op bezoek in de Winabar voor een Speeddate! Daarna is het zoals gewoonlijk bar, met deze keer een gratis vat kriek. De bar heet deze week zeer toepasselijk Lovebar. Wat er nog liefdevol is zijn schachtinnen! Ze waren dit jaar met massaal veel en daar hebben wij massaal misbruik van gemaakt! U houdt wel van liefde maar niet van kriek? Wij delen uw mening en geven een vat stella weg!
De aandachtige lezer heeft het al door: woensdag is het Lovebar met KLA! Daar is een vat kriek! Uw schachtenminnende presidiumleden tasten in de buidel, houden de eer van Wina hoog en geven er een vat stella bij! Nog korter: Lovebar = schoon volk, vat kriek, vat stella!

De schachtenminnende mannen van het Presidium

Sterrenkijkavond

Hoera! Dit jaar zal er weer een sterrenkijkavond plaatsvinden!

Wat is het concept? Op een avond met een open sterrenhemel en niet te veel storend maanlicht trekken wij samen met onze vrienden van WEGA (Leuvense sterrenkunde vereninging) en ons eigen Instituut voor Sterrenkunde naar een donker plaatsje dicht bij de campus. Daar kan je met behulp van echte telescopen en deskundige uitleg weer wat nieuwe kennis opdoen en je meer dan ooit in deze fascinerende wetenschap verdiepen.

Wat moet je hier voor doen? Zeer simpel... Je stuurt een mailtje naar Cultuur@wina.be, zodat wij je, als de weeromstandigheden e.d. goed zijn, kunnen laten weten wanneer het sterrenkijkavond is.

Uw twinkelend Cultuurteam

Eetavond

Gegroet winezen,

Zeer spoedig, op donderdag 27 november zal Wina in Ons Huis een heus wokfestijn organiseren. Het concept is vergelijkbaar met de meeste wokrestaurants, je stelt zelf een bord groentjes samen en kan dat dan met vlees, bijgerecht (rijst, noedels, et cetera) en saus naar keuze door onze professionele gakbakkers laten klaarmaken. Om alles beter te maken is het natuurlijk à volonté dat je mag eten en dit voor een prijs van een luttele 5 euro! Natuurlijk hebben we wel liefst dat je op voorhand laat weten dat je komt en ook ongeveer hoe laat (18u, 19u of 20u). Inschrijven kan door te mailen naar gak@wina.be.

Met een zeer smakelijke groet,
Uw Gakbakkers

Travestietenbar

Voor deze week moet je je versiertrukendoos al bovenhalen voor de Lovebar. Dit is natuurlijk maar een voorproefje voor de travestietenbar waar je tussen al die nieuwe (of toch niet?) gezichten misschien wel je levenspartner vindt! Schrik echter niet als je de ware aard van je nieuwe vlam leert kennen. Op de travestietenbar wordt natuurlijk ook de felbegeerde titel van miss Wina gegeven aan de strafste madam, de tofste kerel krijgt de eervolle titel van mister Wina. Neem dus je mooiste outfit mee en bereid je voor op een bloedstollende verkiezing. Kom je dus zeker volgende week woensdag mengen in het gezelschap van de liefste jongens en de stoerste meisjes.

LOVEbar

Na al dat speeddaten moeten de kersverse koppeltjes toch ergens naartoe?
Goed nieuws, want wij hebben deze week niet zomaar een bar gepland, maar een echte lovebar. En wil je je nieuw lief eens trakteren, maar heb je nu ook weer geen geld te veel? Dan hebben we nog meer goed nieuws voor jou: een gratis vat kriek! Ook als het toch niets geworden is met de speeddate, dan is deze lovebar je 2e kans! Zelfs als je helemaal geen lief zoekt, is deze bar nog steeds niet te missen voor de geweldige sfeer en de goedkope pintjes. Dus tot woensdag, onder alma 3. We zullen die meiden van KLA eens laten zien wat een ambiance er heerst in onze winabar!

Bar (en Gak die voor de vrouwen zorgen)

Bloedserieus

Kom allemaal van achter jullie pc, bureau of pint vandaan want deze week presenteren wij aan jullie de enige echte Bloedserieus-week.

Ook dit semester zijn we erin geslaagd om voor U, de bloedgever, een knallende week in elkaar te steken. Bloedserieus gaat deze keer door van Ma. 17 tot Do. 20 november.

Bloedgevers zullen beloond worden met een zakje vol lekkers, nuttigs en interessants. Bovendien genieten zij gratis toegang tot onze Blood on the Dancefloor TD met sets van Marco Bailey en Sven Van Hees.

Alle info op: www.bloedserieus.be

Data bloedafnames

Ma 17/11: Bloedafnames @ Universiteitshallen (12u - 20u)
Di 18/11: Bloedafnames @ Universiteitshallen (12u - 20u)
Wo 19/11: Bloedafnames @ Gymnasium (12u - 20u)
Do 20/11: Bloedafnames @ Gymnasium (12u - 20u)
Do 20/11: Blood on the Dancefloor @ Lido (vanaf 22u)

Reduceer je eigen wachttijd tot max. 30 minuten.
a)Bloed geven: magda of magdani? Kijk op onze site! In geval van twijfel: bloed@rodekruis.be of 016/31.61.61.
b)Schrijf je in op www.bloedserieus.be
Inschrijven is niet verplicht: je kan ook zonder afspraak komen, maar dan zijn de wachttijden wel langer.

Activiteiten:
Maandag: Medica-LBK verbroederings-quiz in Alma 3
Dinsdag: film Spark of insanity by Jeff Dunham (met o.a. Achmed the dead terrorist) @ Max Weber, start: 21u00
Donderdag: Bloedserieus TD @ Lido met Marco Bailey en Sven Van Hees (gratis voor bloedgevers! /3 euro voor niet-bloedgevers)

Tot dan,
De bloedserieus-crew

Groot dictee der Leuvense studenten!

Speeddate met KLA

Altijd al benieuwd geweest naar ongekend vrouwelijk schoon, hun interesses en hun hobby's? Of ben je gewoon op zoek naar leuke, nieuwe vriendinnen? Kom dan zeker op woensdag 19 november om 20u naar alma 3, want daar gaan we zowaar speeddaten met KLA! Aarzel dus niet, de toegang is slechts 1 euro en als je je vooraf inschrijft op http://www.wina.be/speeddate krijg je een gratis drankbonnetje voor in de winabar.

Tot dan,
Gak

Spelletje: mijneveger

Probeer alle mijnen te vinden!De cijfers in de vakjes geven aan hoeveel bommen er aan het bijhorende vakje grenzen. Veel plezier!

KALENDER

Maandag 17 november
21u00Opening Wina LivingWina Living
Woensdag 19 november
20u00Speeddate met KLARC
22u00LovebarRC
Donderdag 27 november
18u00EetavondOns Huis

Wekelijks blaadje van studentenkring WINA gedrukt op 300 exemplaren en verspreid onder de studenten wiskunde, informatica en fysica. Online te vinden op http://winagenda.wina.be/
Voor alle verzoekjes, roddels, columns, tekstjes en aanvragen, in-en uitschrijvingen op de winagendamail slechts één adres: redactie@wina.be
V.U: Wina Leuven VZW, Studentenwijk Arenberg 4/0, 3001 Heverlee