12 november 2008

Woordje van de preses

Beste Winees,

In deze (korte) week twee activiteitjes: ten eerste zware bieren en jenever in de bar (woo!), en ten tweede een vet feestje met LOKOMotion! Heel Leuven gaat feesten op deze unieke event waar alle kringen en alle fuifzalen in Leuven aan meedoen. Wijzelf staan in de Blauwe Kater met salsamuziek, dus mis ons zeker niet!

Mits dit nog maar een kort preseswoordje is, sta me nog even toe om een paar woordjes te zeggen. Heeft u er ooit aan gedacht om een miljoen euro's te winnen? Misschien wel, maar wilt u niet mee doen aan de lotto? Zou je misschien geinteresseerd zijn om miljoenen euro's te winnen via uw studentenkring - waar dat er maar max. 700 mensen aan de lotto deel kunnen nemen, mits er maar zo veel leden zijn?? Wel, dat is dan jammer. Dacht u soms dat Wina zoveel geld heeft? Grappig.

Tot op LOKOMotion,
Uw presesje

Zware bieren- en jeneverbar!

Het is weer zover! De door heel Leuven bekende Zware bieren- en jenever winabar is in aantocht. Maar liefst 10 nieuwe, speciale bieren zullen we in onze bar kunnen aanbieden, uiteraard tegen de goeie oude prijs van anderhalve euro. Hou de website in het oog en ontdek welke! Ook de jenevers zullen rijkelijk aanwezig zijn in alle geuren en kleuren aan één euro.
Nodig dus al je vrienden uit om nieuwe bieroorden te komen verkennen, maar vergeet ook zeker niet alles te geven op de dansvloer!

bar






LOKOMotion!

Hét vette feestje van Leuven en Heverlee, van alle kringen samen! Op donderdag 13 november vanaf 21u gaat IEDEREEN feesten! Olé!

Ook Wina doet eraan mee, samen met de rest van Scientica, NFK, en Crimen. Wij bezetten de Blauwe Kater (Naamsestraat) met salsa-muziek.
Om 21u begint het feest met een salsa-initiatie! Mis deze unieke opportuniteit niet!
Om 22u tot 0u komt er dan een swingend groepje: the Bamboo Apple Cutters.
Vanaf 0u is het DJ Cosmopol die de zaal doet swingen tot in de vroege uurtjes...

Als je de salsa initiatie wil meemaken, vergeet dan zeker niet op tijd (21u!) al te komen! Het wordt een feestje als geen tevoren dit jaar...

Sneeuwreis

Heb je de infosessie van vorige week gemist, geen nood! Er is er nog een deze donderdag om 20u in blok C, auditorium A. Daarna zal er nog een moment zijn om al je vragen te stellen. Kan je tot dan niet wachten kan je altijd mailen naar sneeuwreis@wina.be. Kijk eerst alvast op www.wina.be/sneeuwreis of www.scientica.be/sneeuwreis.

Jaaractiviteit 2MW

Op dinsdag 18 november organiseren wij een geweldig nachtspel voor 2e master wiskunde!
Veel kunnen we er nog niet over vertellen, anders is de verrassing eraf voor onze nachtspelers... Voorlopig hebben we dus 2 maar opdrachten voor alle 2MW'ers :
1) 18 november 's avonds vrijhouden en
2) héél benieuwd zijn!
Plaats en uur van afspraak laten we nog weten via mail. Tot dan!

Dries, Jan en An

Cultuurwedstrijd Fotografie

Heet je Fien, Jef of Lou,
Het doet er allemaal niet toe!
Neem je fototoestel in de hand
En doorkruis ons prachtig land
Of beperk je tot onze studentenstad,
Daar zie je ook nogal wat!
Neen neen, Heb geen vrees,
De creatiefste geest is die van een winees,
Met eventueel wat gefotoshop en geprul,
Krijg je van ons tenminste geen nul!
Stuur ons dus je leukste kiekjes op,
En wij katapulteren je naar de top!
Olé, hoera, joepie!
Leve de cultuurwedstrijd fotografie!

Meer info over deadline, verdere regels en andere zaken op www.wina.be .De winnaar krijgt 2 cinematickets.

Interfacultair Songfestival

Oproep aan alle muzikale talenten in Wina! Verzamel u en verdedig onze eer op het jaarlijkse Interfacultair Songfestival. Geen politiek gezever, geen loodzware regels, just fun, massa’s aanbidsters/aanbidders, en de eeuwige dankbaarheid van Cultuur en Wina!
Misschien is dit de kans voor jou en je groepje om grenzen te verleggen, door te breken, nogmaals je stempel te vestigen of je gewoon te pletter te amuseren!
Laat van je horen op, jaja werkelijk, Cultuur@wina.be!

cultuur

De redactieschildpad


Vorige week was het redactieschildpad Belgisch en had een uitdaging voor jullie: vind de 4 Belgische dingen in het prentje. Hier zijn jullie helaas niet in geslaagd.

Enkele veel voorkomende fouten:
* Belgische vlag: sinds wanneer heeft de Belgische vlag streepjes, bolletjes, en kruisjes? Belachelijk.
* 'Rode duivel'-horentjes: ja, lach anders maar een beetje met de redactieschildpad zijn grote oren, ja; daar heeft hij zeker geen complexen over. Schoften.
* Frietje in de hand van de redactieschildpad: hij heeft overduidelijk geen friet maar een pen vast, en ik denk dat pennen niet exclusief Belgisch zijn. Ik kan me vergissen, maar toch.
* Het Belgisch volkslied dat de redactieschildpad zingt: wéér mis uiteraard. De redactieschildpad is duidelijk 'lalalaa' aan het zingen, en de laatste keer dat ik heb gecheckt heeft de Brabanconne nog steeds wel woorden.

En nu dan, de juiste oplossingen:
1) Goedgezinde glimlach op zijn gezicht: want wij Belgen zijn altijd vriendelijk en goedgeluimd.
2) Wankele poten: Belgie staat immers heden ten dage op wankelende poten (=regering).
3) Het patroon op zijn schild bestaat uit 17 "schubben": dit is uiteraard gewoon 7 minder dan het aantal provincies in Belgie.
4) Slechts één oog: want zoveel koningen heeft Belgie.

Volgende keer beter hé, iedereen! De redactieschildpad was zeker niet content...

CursusDienst

1. Een onfortuinlijke database-crash
------------------------------------ In het weekend van allerheiligen is de database verloren gegaan door een technische fout. Dit wil inderdaad zeggen dat alle reservaties verloren zijn gegaan. We willen ons eerst en vooral excuseren voor het ongemak. Het CuDi-team heeft echter de voorbij dagen/nachten heel hard gewerkt om alles opnieuw online te krijgen. Jullie kunnen terug met jullie gewoonlijke passwoord inloggen en de cursussen en boeken zijn weer ingegeven als weleer. Enkel de reservaties zijn dus echt verloren gegaan.
We vragen jullie dus om opnieuw alles te reserveren indien mogelijk/gewenst. Momenteel geldt er spijtig genoeg een "first come first serve" politiek. Wees alsjeblieft hoffelijk en toon begrip, zeker voor boeken.

2. De openingsuren van de cursusdienst
---------------------------------------- * Openingsuren: Dit semester blijft de cursusdienst nog zeker open tot en met donderdag 27 november.
* Reservaties: Jullie kunnen nog dingen reserveren tot en met zondag 16 november. Vanaf maandag 17 november worden alle nieuwe reservaties afgesloten. Zorg dus dat je op tijd reserveert!!
* "Hé!!! ik heb mijn cursussen nog niet! Wat nu?!": De Cursusdienst wil absoluut niemand in de kou zetten. Als er een goede reden (***) is dat jij of meerdere medestudenten je cursussen nog niet hebben kunnen afhalen, kunnen we eventueel een speciale regeling treffen. Het spreekt vanzelf dat ook het CuDi-Team moet studeren tegen het einde van het semester.
*** Goede redenen zijn:
- De prof heeft pas eind november zijn gigantisch grote cursus uitgegeven.
- 40 studenten van 1 richting/les die nog 1 cursus nodig hebben en collectief nooit tijdens een cursusdienst hebben kunnen komen. (maar wees aub niet laks)
Nogmaals we laten niemand in de kou staan, communiceer naar ons (cudi@scientica.be) en we regelen iets!

3. Specifiek voor de boeken
----------------------------- Het kan zijn dat voor bepaalde boeken die niet meer in stock zijn, wij jullie zullen doorverwijzen naar Standaard Boekhandel (onze leverancier). Dit is enkel in jullie voordeel (sneller) en jullie krijgen daar dezelfde korting op boeken (18% voor leden op de aankoopprijs) als in de Cursusdienst. Maar dan moet je wel zeker reserveren!

4. Dank aan jullie en de medewerkers
-------------------------------------- We zouden de wetenschapsstudenten graag willen bedanken voor het vertrouwen in de Scientica Cursusdienst. Ook alle medewerkers verdienen een grote pluim, laten we hopen dat er volgend jaar weer evenveel gemotiveerde mensen gecharmeerd zijn door de cursusdienst om een handje toe te steken.

Vriendelijke groeten
Het Scientica CuDi-Team
Koen, Marijke, Benjamien, Joris, Griet, Tine en Tom

Sneaken

Ben je het ook beu zo veel te betalen om naar de film te gaan? Wil je wel eens met andere mensen in de knusse omgeving van de cinemazaal zitten? Of ben je op zoek naar een gevarieerder aanbod aan films?
Dan heeft Cultuur een zeer interessant voorstel voor jou! CinemaZed (gekoppeld aan het STUK) bied je een abonnement aan voor 24 € waar je maar liefst 6 films naar keuze mee kan gaan zien. De leuke verrassingen zijn nog niet ten einde want Cultuur legt er voor jou nog eens 4 € bovenop! Je betaalt dus voor 6 films 20 €! Jullie wiskundige geest kan dus zeer snel inzien dat dat betekent dat je voor iets meer dan 3 € naar dezelfde (en veel meer) films kunt gaan zien dan in je traditionele bioscoop.

Na aankoop van de abonementen zullen we 2 of 3 maal gezamenlijk naar de film gaan, zodat het een gezellige uitstap wordt. Twijfel dus niet langer, en stuur een mailtje naar Cultuur@wina.be!

Toneel

Ook dit jaar zal in het tweede semester het Interfacultair Theaterfestival plaatsvinden, en ook dit jaar zou het geweldig zijn als Wina hieraan zou kunnen meedoen. Het succes van vorig jaar bewijst dat iedere winees die stiekem toneel koestert het kan!

Ben je geïnteresseerd of heb je nog twijfels, laat het ons zeker weten! Cultuur en de toneelgroep staan paraat om je meer informatie te geven en leuke anekdotes te vertellen om je zo hopelijk te overtuigen.

Vind je ook dat dit tekstje als een geschenk uit de hemel komt? Stuur dan als de bliksem een mailtje naar Cultuur@wina.be!

Sterrenkijkavond

Hoera! Dit jaar zal er weer een sterrenkijkavond plaatsvinden!

Wat is het concept? Op een avond met een open sterrenhemel en niet te veel storend maanlicht trekken wij samen met onze vrienden van WEGA (Leuvense sterrenkunde vereninging) en ons eigen Instituut voor Sterrenkunde naar een donker plaatsje dicht bij de campus. Daar kan je met behulp van echte telescopen en deskundige uitleg weer wat nieuwe kennis opdoen en je meer dan ooit in deze fascinerende wetenschap verdiepen.

Wat moet je hier voor doen? Zeer simpel... Je stuurt een mailtje naar Cultuur@wina.be!, zodat wij je, als de weeromstandigheden e.d. goed zijn, kunnen laten weten wanneer het sterrenkijkavond is.

Uw twinkelend Cultuurteam

Vrijwilligers gezocht!

Heb je altijd al eens een keertje willen tappen in de bar of op een TD? Schuilt er in jou een DJ-talent? Of wil je gewoon eens de handen uit de mouwen steken bij een eetstandje? Met ons gloednieuwe vrijwilligerssysteem is dat allemaal heel eenvoudig! Neem gewoon eens een kijkje op www.wina.be/werklijsten (zorg dat je ingelogd bent met je s-nummer) en met enkele klikken weet je precies waar en wanneer we wel wat hulp kunnen gebruiken. Zit je nog met vragen? Stuur gerust een mailtje naar jorien@wina.be! of stel ze gewoon aan het eerstvolgende presidiumlid dat je weg kruist. Wina zal je eeuwig dankbaar zijn!

Groot dictee der Leuvense studenten!

Speeddate met KLA

Liefste winees,
Jullie lezen het goed, Wina en KLA gaan samen speeddaten. Het concept is betrekkelijk eenvoudig, zij hebben veel vrouwen, wij veel mannen, gooi alles samen in een ludieke speeddate en dat is fun gegarandeerd! Je zal jezelf spoedig kunnen inschrijven, hou voorlopig gewoon 19 november vrij vanaf 20u00 en check regelmatig je favoriete webstek www.wina.be, daar volgt meer info. Tot dan!

Gak

LOVEbar

Na al dat speeddaten moeten de kersverse koppeltjes toch ergens naartoe? Goed nieuws, want wij hebben deze week niet zomaar een bar gepland, maar een echte lovebar. En wil je je nieuw lief eens trakteren, maar heb je nu ook weer geen geld te veel? Dan hebben we nog meer goed nieuws voor jou: een gratis vat kriek! Ook als het toch niets geworden is met de speeddate, dan is deze lovebar je 2e kans! Zelfs als je helemaal geen lief zoekt, is deze bar nog steeds niet te missen voor de geweldige sfeer en de goedkope pintjes. Dus tot woensdag, onder alma 3. We zullen die meiden van KLA eens laten zien wat een ambiance er heerst in onze winabar! Allicht zal er bij wijze van verrassing ook nog een vat Stella gegeven worden, officiele bevestiging hiervan volgt.

Bar (en Gak die voor de vrouwen zorgen)

"De eer van Wina"

Woensdag komen de meisjes van de meest sexy kring van Leuven op bezoek in de Winabar voor een Speeddate! Daarna is het zoals gewoonlijk bar, met deze keer een gratis vat kriek. De bar heet deze week zeer toepasselijk Lovebar. Wat er nog liefdevol is zijn schachtinnen! Ze waren dit jaar met massaal veel en daar hebben wij massaal misbruik van gemaakt! U houdt wel van liefde maar niet van kriek? Wij delen uw mening en geven een vat stella weg!

De aandachtige lezer heeft het al door: woensdag is het Lovebar met KLA! Daar is een vat kriek! Uw schachtenminnende presidiumleden tasten in de buidel, houden de eer van Wina hoog en geven er een vat stella bij! Nog korter: Lovebar = schoon volk, vat kriek, vat stella!

De schachtenminnende mannen van het Presidium

Slitherlink

KALENDER

Woensdag 12 november
22u00Zware bieren- en jeneverbarRC
Donderdag 13 november
21u00LOKOMotionElke fuifzaal van Leuven
Woensdag 19 november
20u00Speeddate met KLARC
22u00LovebarRC

Wekelijks blaadje van studentenkring WINA gedrukt op 300 exemplaren en verspreid onder de studenten wiskunde, informatica en fysica. Online te vinden op http://winagenda.wina.be/
Voor alle verzoekjes, roddels, columns, tekstjes en aanvragen, in-en uitschrijvingen op de winagendamail slechts één adres: redactie@wina.be
V.U: Wina Leuven VZW, Studentenwijk Arenberg 4/0, 3001 Heverlee