27 oktober 2008

Woordje van de preses

Beste Winees, We hebben vorige week weer getoond dat we veel meer zijn dan exacte wetenschappen nerds, door op een sterke tiende plaats te eindigen op de 24u-loop... onze concurrenten VRG hebben we ver achter gelaten, ook al hebben we weliswaar in de zeer nipte en spannende eindspurt jammer genoeg juist achter PPF geeindigd - maar daar trekken we ons niks van aan! We bedanken alvast alle lopers die hebben mee geholpen om Wina opnieuw sterk te doen staan! Het was weer een massaal gezellig succes! Deze week belonen we jullie dan ook met een vette 70-80-90 TD (waarvan je al een voorsmaakje kon proeven op de bar vorige week). Samen met de filosofen organiseren we dit niet te missen spektakel in de Albatros; kom dus zeker af naar de tweede editie van dit massafestijn...! Als dat al niet genoeg zou zijn, is er dan natuurlijk altijd de spooky Halloweenbar op woensdag... Tot op de TD dus!

Groetjes,
De preses met de verzuurde benen

Jas kwijt

Mijn jas is verdwenen op de 90's-bar, het is een zwarte jas met een flies erin. Als iemand hem heeft gevonden of per ongeluk heeft meegenomen, stuur mij dan een mailtje (michaeld@wina.be). Alvast bedankt!

Michael

70-80-90 TD met NFK

De mensen die er vorig jaar al bij waren kunnen het bevestigen, de 70-80-90 TD met NFK was een geweldig succes. Onder het motto "never change a winning team" gaan we er dit jaar gewoon nog eens voor. Het concept is heel eenvoudig, je komt op dinsdag 28 oktober naar de albatros en je amuseert je te pletter op de beats geproduceerd door DJ Volder. Op de koop toe is dit de kans om een hoop nieuwe mensen te leren kennen. Heb je dus zin in een diepgaande filosofische babbel of gewoon in een knallend feestje, kom gewoon af! Kaarten zijn verkrijgbaar op de winagang voor 2.5 euro.

Veel liefst,
Uw Gakkers!

Vrijwilligers gezocht!

Heb je altijd al eens een keertje willen tappen in de bar of op een TD? Schuilt er in jou een DJ-talent? Of wil je gewoon eens de handen uit de mouwen steken bij een eetstandje? Met ons gloednieuwe vrijwilligerssysteem is dat allemaal heel eenvoudig! Neem gewoon eens een kijkje op www.wina.be/werklijsten (zorg dat je ingelogd bent met je s-nummer) en met enkele klikken weet je precies waar en wanneer we wel wat hulp kunnen gebruiken. Zit je nog met vragen? Stuur gerust een mailtje naar jorien@wina.be of stel ze gewoon aan het eerstvolgende presidiumlid dat je weg kruist. Wina zal je eeuwig dankbaar zijn!

Halloweenbar

Spoken, monsters, levende doden, ... Juist, het is weer Halloween. Dat moet natuurlijk gevierd worden op, inderdaad, de Halloweenbar! Kom verkleed als een of ander Halloweenwezen naar het RC onder Alma 3 en dit nog wel woensdag 29 oktober vanaf 10 uur! De eerste 20 personen krijgen een gratis consumptie! Het best verkleede spook, monster, ... krijgt iets!

Spokerige groeten,
Barteam

Cultuurweek

Jaja, cultuurliefhebbers, jullie voelden het ongetwijfelt aan jullie kleine teen, maar de Cultuurweek is op komst! Deze keer geen Japanse of Afrikaanse thema's, maar gewoon het goede oude België! Een hele week lang staat wij voor jullie paraat met Belgische cultuur! Van vlaamse volksdansen tot brusselse musea... Maak je klaar voor een geweldig evenement! Hier volgt alvast het programma... Kijk zeker voor meer info op de site!

Volkdansavond (maandag 3 november)
Huh? Volksdansen? Wat is dat?
Wel, bij Wina zijn we niet van de mening dat het een soort belachelijk synchroon springen op klompen is. Evenmin is het een sport voor saaie tachtigers of boerinnen die geen afscheid kunnen nemen van hun bolletjeszakdoek. Volksdansen, dat is samen met ons gewoon geweldig leuk en gezellig. We zullen het volksdansniveau van de bar meteen de lucht in doen gaan en worden de sterren van de dansvloer! Kom daarom om 20 uur naar zaal PAVO en geniet samen met ons van een echte initiatie. Om 22 uur verwachten we een live band die ons voor de rest van de avond zal begeleiden en ervoor zullen zorgen dat we tot in de vroege uurtjes kunnen dansen. Als je er om 20 uur niet kan bij zijn, kan je vanaf 22 uur gerust zo afkomen. (Maar dan kunnen wij het ondertussen toch al veel beter!) Vergeet je gemakkelijke schoenen zeker niet en ook borstelstelen mogen meekomen naar dit gigantisch evenement! De inkom is uiteraard gratis! Voor de rest kunnen we je alleen maar zeggen... Dit is een kans uit de duizend, kom gewoon meedoen!

Eetstandjes
Zoals het een cultuurweek betaamd, zullen er ook ditmaal 2 eetstandjes zijn! En wel op dinsdag- en donderdagmiddag van 11 tot 15 uur. Het menu kan je weldra op de site vinden! Uiteraard zal het Belgische kost zijn!

Woensdagmiddag
Op woensdagmiddag is het zover! Een primeur... Het eerste echte brusselse museumbezoek. Met zn allen gaan we woensdagmiddag naar het museum voor Natuurwetenschappen in Brussel. Van Dino's, oermensen en walvissen tot vlindercollecties, mineralen en opgezette dieren, je kan het niet gek genoeg bedenken of je vind het er! Dit museum werd vorig jaar pas gerenoveerd en is zeker een bezoekje waard (ook al ben je er al geweest). Bovendien is de inkom volledig gratis omdat het de eerste woensdag van de maand is! (een tip: vele permanente tentoonstellingen in brussel zijn dan gratis). Kan je, net als wij, al niet meer wachten? Lees dan zeker de winagenda van volgende week voor meer informatie!

Cultuurbar
En het kan niet op met de activiteiten! Zoals elke woensdagavond zal er volgende week een bar zijn, maar ditmaal een echte Cultuurbar! Wat kan je verwachten? Om de zoveel tijd een switch naar een andere stijl (van Klassiek, naar Jazz, naar nineties, ...), ongeloofelijke inkledingen, een geweldige sfeer en om dat alles nog wat beter te maken... een gratis vat! Mis deze bar dus zeker niet, want je zal er spijt van hebben!

Donderdagavond filmavond
Ook een klassieker in een cultuurweek is de filmavond. En wat had je anders gedacht dan dat we je twee geweldige films voorschotelen voor de prijs van 0 euro! We voorzien een Nederlands- en Franstalige film die het zeker waard zijn ervoor af te komen!

Tot dan!

Cultuur

De redactieschildpad


De redactieschildpad gaat met belabberde loop-verzuurde benen toch nog zwaar feesten op de
70-80-90 TD...

Slitherlink

De regels zijn simpel. Je moet lijnen trekken tussen de stippen om een enkele lus te vormen zonder de lus te kruisen of takken te vormen. De cijfers tonen door hoeveel lijnen ze worden omringd.

Infosessie Leerkrediet

Beste student,

Bij het begin van het academiejaar is het nieuwe systeem van het leerkrediet voor alle studenten van de Vlaamse Hogescholen en Universiteiten in voege getreden. Deze ingrijpende verandering brengt heel wat vaak niet onbelangrijke veranderingen met zich mee aangaande de financiering van hogere studies.

Omdat er ongetwijfeld nog veel onduidelijkheid rond deze thematiek bestaat, heeft de Overkoepelende OnderwijsRaad van de faculteit wetenschappen (de overkoepeling van alle studenten die jullie vertegenwoordigen op opleidings- en facultair niveau) voor jullie een infosessie georganiseerd. Daarvoor nodigen we jullie uit op woensdag 29 oktober om 19.30u in aula D van gebouw 200C. Er zal door een vertegenwoordiger van LOKO een korte uiteenzetting gegeven worden over wat dat leerkrediet nu juist is en waarbinnen het kadert, om vervolgens ruimschoots de tijd te laten voor vraag en antwoord.

Hopelijk tot dan,

Benjamien Moeyaert
Voorzitter OOR




Rugzak kwijt op bar

Beste lezer, twee weken geleden ben ik mijn rugzak kwijtgeraakt op de Verkoopbar. met kwijtgeraakt bedoel ik: Ik ben ermee binnen gekomen, en toen ik weg wou gaan bleek dat iemand anders al mijn rugzak had meegenomen. Het gaat over een laptop-rugzak van dell, met daarin een wit T-shirt, schrijfgerief, mijn zakagenda en mijn i-pod met koptelefoon. Als je per ongeluk - of minder per ongeluk - mijn rugzak hebt meegenomen of meer weet, zou je dan aub contact met me willen opnemen? stijnd@wina.be

Cudi

Heb je je cursussen nog altijd niet? Foei! Maar gelukkig is dit een probleem voor ons. Cudi staat nog altijd voor je klaar! Let wel op: We zijn vanaf nu alleen op dinsdag en donderdag open van 12 tot 13u.

Tot dan!

Sneeuwreis

Zoals je vorige weken kon lezen kan je in de lesvrije week samen met Wina, eigenlijk met heel Scientica zelfs, mee gaan skieën of snowboarden. Heb je nog niet op onze site gekeken voor meer info hierover, doe het dan snel op www.wina.be/sneeuwreis of www.scientica.be/sneeuwreis. Voor nog meer gedetailleerde informatie en foto's geven we deze week een infosessie waar we alles haarfijn zullen uitleggen voor jullie. Deze zal doorgaan dinsdag om 20u in blok C, auditorium A. Daarna zal er nog een moment zijn om al je vragen te stellen. Kan je tot dan niet wachten kan je altijd mailen op sneeuwreis@wina.be.

De Redactiebladluis


Deze week gaat de redactiebladluis naar de 70-80-90 TD met NFK

KALENDER

Dinsdag 28 oktober
22u0070-80-90 TDalbatros
Woensdag 29 oktober
19u30Infosessie leerkrediet200C-aula D
22u00HalloweenbarRC
Maandag 3 november
20u00VolkdansavondPAVO

Wekelijks blaadje van studentenkring WINA gedrukt op 300 exemplaren en verspreid onder de studenten wiskunde, informatica en fysica. Online te vinden op http://winagenda.wina.be/
Voor alle verzoekjes, roddels, columns, tekstjes en aanvragen, in-en uitschrijvingen op de winagendamail slechts één adres: redactie@wina.be
V.U: Wina Leuven VZW, Studentenwijk Arenberg 4/0, 3001 Heverlee