20 oktober 2008

Woordje van de preses

Beste Winees en Wineesette, Ik schrijf u nu met één hand, mijn ander hand gebruik ik om mijn neus dicht te knijpen zodat de vieze geur der schachten mij niet bedwelmt....
Jawel, het is doop geweest! Dat het een geweldige bedoening is, hoef ik u uiteraard niet te vertellen; onze doop is zelfs zo populair dat de preses van NFK zich mee bij ons laat dopen!

Deze week negeren we even de stank en gaan we volop lopen, het is immers 24u-loop: hét grote evenement waar er 24 uur lang estafette gelopen wordt. Dinsdag vanaf 20u tot en met hetzelfde uur (uiteraard) op woensdag kun je ons allemaal vinden op de sportpiste. Het wordt alweer een geweldig feest. Kom zeker langs om eens te lopen (we kunnen iedereen gebruiken die wil lopen, wees maar niet bang dat je te traag zou zijn!) of kom gewoon eens langs om lekker gezellig in de zetels van het Winastandje te zitten met een lekkere croque, pannenkoek, Chinese sex-soep, macaroni met kaas en hesp, chocomelk of gluhwein in je handen (allemaal aan belachelijk lage prijzen)!
Voor de mensen die graag laat opblijven: kom zeker 's nachts af naar de 24u-loop, dan hebben we meestal de minste lopers en het meeste nood eraan.

Na helemaal uitgeput te zijn van het lopen (en het 24 uur opblijven), gaan we dan even uitblazen in de '90s bar... oef.

Tot dinsdag/woensdag op de sportpiste! Ik ben alvast opgewarmd.

Dannyboy

Rugzak kwijt op Winabar

Beste lezer,

twee weken geleden ben ik mijn rugzak kwijtgeraakt op de verkoopbar. Ik ben ermee binnengekomen, maar toen ik weg wou gaan, bleek dat iemand anders hem al had meegenomen.
Het gaat over een laptop-rugzak van dell, met daarin een wit T-shirt, schrijfgerief, mijn zakagenda en een i-pod met koptelefoon.
Als je per ongeluk mijn rugzak hebt meegenomen of meer weet, zou je me dan willen contacteren? stijnd@wina.be

Stijn

24-urenloop

De vijfde week van het eerste semester, net op het moment dat alles wat rustig lijkt te worden in het leven van de Leuvense student, wordt er rond de piste van sportkot het grootste en sensationeelste evenement van het jaar georganiseerd. Alle kringen van heel Leuven en Heverlee zakken af en halen gedurende 24 uur het beste uit zichzelf! Niet alleen op loop-gebied, want ook tal van randactiviteiten zullen voorzien worden. Naast de prijs voor de meest gelopen rondjes is er immers ook een prijs voor het mooiste standje en lekkerste eten.

Ook WINA zal weer meedoen dit jaar! Met een nieuw ingericht standje en spotgoedkoop en megalekker eten zullen we weer de strijd aangaan met VRG en Atmosphere. Maar het belangrijkste voor een 24-urenloop zijn niet per se snelle lopers, maar vooral véél lopers... Héél véél lopers! Kom dus gewoon af als je tijd hebt, we zullen je altijd kunnen gebruiken. Bovendien worden onze lopers ook uitgebreid beloond met gratis eten en drinken!!

Sport

Cultuurwedstrijd fotografie

Heet je Fien, Jef of Lou,
Het doet er allemaal niet toe!
Neem je fototoestel in de hand
En doorkruis ons prachtig land
Of beperk je tot onze studentenstad,
Daar zie je ook nogal wat!
Neen neen, Heb geen vrees,
De creatiefste geest is die van een winees,
Met eventueel wat gefotoshop en geprul,
Krijg je van ons tenminste geen nul!
Stuur ons dus je leukste kiekjes op,
En wij katapulteren je naar de top!
Olé, hoera, joepie!
Leve de cultuurwedstrijd fotografie!

Meer info over deadline, verdere regels en andere zaken op www.wina.be. De winnaar krijgt 2 cinematickets.

Sneaken

Ben je het ook beu zo veel te betalen om naar de film te gaan? Wil je wel eens met andere mensen in de knusse omgeving van de cinemazaal zitten? Of ben je op zoek naar een gevarieerder aanbod aan films?
Dan heeft Cultuur een zeer interessant voorstel voor jou! CinemaZed (gekoppeld aan het STUK) biedt je een abonnement aan voor €24 waar je maar liefst 6 films naar keuze mee kan gaan zien. De leuke verrassingen zijn nog niet ten einde want Cultuur legt er voor jou nog eens €4 bovenop! Je betaalt dus voor 6 films €20! Jullie wiskundige geest kan dus zeer snel inzien dat dat betekend dat je voor iets meer dan €3 naar dezelfde (en veel meer) films kunt gaan zien dan in je traditionele bioscoop. Na aankoop van de abonementen zullen we 2 of 3 maal gezamenlijk naar de film gaan, zodat het een gezellige uitstap wordt. Twijfel dus niet langer, en stuur een mailtje naar cultuur@wina.be!
Tot dan!

Night Of The Proms

Allerliefste cultuurliefhebber,
Dit jaar organiseert LOKO Cultuur weer een uitstap naar Night Of The Proms! Deze zal dit jaar doorgaan op woensdag 5 november. Helaas valt dit recht in onze langverwachte, ongeloofelijke en onovertreffelijke cultuurweek. Die dag gaan we met cultuur ook al naar het museum in Brussel en is er 's avonds een cultuurbar (met gratis vat!). Om die reden hebben we met Wina geen tickets besteld.
Toch willen we voor diegenen die willen gaan, proberen kaarten te versieren via andere kringen. Als je dus graag zou gaan en een kaart wilt kopen, aarzel niet een mailtje te sturen naar cultuur@wina.be. De kaarten zullen ongeveer 30 euro kosten (vervoer inclusief).

Muzikale groetjes,
Cultuur

90sbar

We keren deze week terug in de tijd naar de goeie oude jaren negentig. De 90's werden gedomineerd door grungebands zoals Nirvana en later door punkbands zoals Green Day en The Offspring. Meer naar het einde van de 90's waren het dan weer metalbands zoals KoRn en Limp Bizkit. Natuurlijk kunnen de popgroepen zoals de Spice Girls, Aqua, Steps of andere niet ontbreken!
Giet al deze genres in één avond en je krijgt alweer een spetterende winabar. Zin om je tweede jeugd te beleven? Dan is de het RC deze woensdag de place2be!

Toneel

Ook dit jaar zal in het tweede semester het Interfacultair Theaterfestival plaatsvinden en ook dit jaar zou het geweldig zijn als Wina hieraan zou kunnen meedoen. Het succes van vorig jaar bewijst dat iedere winees die stiekem toneel koestert het kan!
Ben je geïnteresseerd of heb je nog twijfels, laat het ons zeker weten! Cultuur en de toneelgroep staan paraat om je meer informatie te geven en leuke anekdotes te vertellen om je zo hopelijk te overtuigen. Vind je ook dat dit tekstje als een geschenk uit de hemel komt? Stuur dan als de bliksem een mailtje naar cultuur@wina.be!

Interfacultair Songfestival

Oproep aan alle muzikale talenten in Wina! Verzamel u en verdedig onze eer op het jaarlijkse Interfacultair Songfestival. Geen politiek gezever, geen loodzware regels, just fun, massa's aanbidsters/aanbidders en de eeuwige dankbaarheid van Cultuur en Wina!
Misschien is dit de kans voor jou en je groepje om grenzen te verleggen, door te breken, nogmaals je stempel te vestigen of je gewoon te pletter te amuseren!
Laat van je horen op, jaja werkelijk, cultuur@wina.be.

Cirque du Soleil

Hier zijn we weer! Ditmaal niet met een uitstap naar Night of the proms, maar wel eentje naar... (tromgeroffel)... Cirque du soleil! Denk je nu: "Wow, dat wou ik altijd al eens meemaken?", lees dan zeker verder (mag natuurlijk ook als je dat niet spontaan dacht).
De uitstap is weerom georganiseerd door LOKO Cultuur en je kan tussen 2 data kiezen. Op dinsdagavond 2 december zijn de prijzen voor de verschillende categorie‘n respectievelijk 72,75 euro, 57.75 euro of 42.75 euro. (Toch even bij vermelden dat Wina op 2 december de bekende WinaQuiz organiseert.)
Je kan daarom ook op vrijdagnamiddag 12 december gaan aan volgende prijzen: 67.75 euro, 52.75 euro of 37.75 euro. Tel bij elk ticket nog de luttele vervoerskost van 2,5 Euro bij en je weet meteen hoeveel alles je in totaal zal kosten.
Wil je een ticket bestellen, twijfel je nog, heb je nog vragen, wil je eerst op een plannetje van de zaal kijken voor je beslist welke categorie, of wil je de cultuurverantwoordelijke gewoon een liefdesaanzoek doen... stuur dan als de bliksem een mailtje naar cultuur@wina.be! Wij moeten alle inschrijvingen voor maandag 27 oktober binnen hebben om ze aan LOKO te kunnen doorgeven.

Circusgroetjes,
Cultuur

Sterrenkijkavond

Hoera! Dit jaar zal er weer een sterrenkijkavond plaatsvinden!
Wat is het concept? Op een avond met een open sterrenhemel en niet te veel storend maanlicht trekken wij samen met onze vrienden van WEGA (Leuvense sterrenkunde vereninging) en ons eigen Instituut voor Sterrenkunde naar een afgelegen plaatsje dicht bij de campus. Daar kan je met behulp van echte telescopen en deskundige uitleg weer wat nieuwe kennis opdoen en je meer dan ooit in deze fascinerende wetenschap verdiepen.
Wat moet je hier voor doen? Zeer simpel... Je stuurt een mailtje naar cultuur@wina.be, zodat wij je, als de weeromstandigheden e.d. goed zijn, kunnen laten weten wanneer het sterrenkijkavond is.

Tot dan!
Uw twinkelend Cultuurteam

De redactieschildpad


De redactieschildpad loopt deze week flink mee...

Cudi

Vergeet ook deze week niet op de site te kijken wanneer we open zijn en welke cursussen voor jou klaarliggen. Een extraatje: Vanaf nu krijgt elke winees die langs de cursusdienst komt een verrassing! (Je mag ook gewoon langskomen zonder iets te kopen.) Tot dan!

Nieuwe cursussen:
- Declaratieve Talen

Sneeuwreis

Ook dit jaar gaan we met de lesvrije week gezellig allemaal samen met Wina skieën! Wat zijn de voordelen van met ons te gaan skieën? Ten eerste is het al heel goedkoop, je kent onmiddellijk al volk, s'avonds zijn er (gratis) activiteiten en het is natuurlijk veel plezanter! Voor alle informatie over het skigebied, verblijf, prijs, etc. kijk op www.wina.be/sneeuwreis.

Halloweenbar

Spoken, monsters, levende doden, ... Juist, het is weer Halloween. Dat moet natuurlijk gevierd worden op, inderdaad, de Halloweenbar! Kom verkleed als een of ander Halloweenwezen naar het RC onder Alma 3 en dit woensdag 29 oktober vanaf 10 uur! De eerste 20 pintjes zijn gratis! Het best verkleede spook, monster, ... krijgt iets!

Spokerige groetjes,
Barteam

Alien Encounters

Zoals jullie allemaal wel weten, zijn er vorige week dinsdag Buitenaardse Wezens geland op de aarde.
Als u dit niet weet, heeft u afgelopen week te weinig tv gekeken.
Hoe dan ook, punt blijft: de aliens zijn volgens vele 'ufologen' ter wereld contact beginnen zoeken met de mensheid.
Wij zouden graag van deze mensen horen.

Ben jij of een van je vrienden of familieleden onlangs door een alien aangesproken? Ben je misschien zelfs ontvoerd?

Mail het ons op: Ikbenindepoepgepaktdooreenalien@wina.be

Jaarfoto's

Hallo winezen,

Zoals elk jaar worden er weer jaarfoto's getrokken. Het zou natuurlijk leuk zijn als hier zoveel mogelijk mensen van die richting en dat jaar aanwezig zijn. Daarom laten we jullie weten wanneer jullie zeker in de les moeten zijn.

1 ba fys en inf: IHW, dinsdag 21 oktober om 18.00 net na de les
2 ba inf en 1 ba wis: Lineaire algebra donderdag 23 oktober om 17.30 na de les
3 ba wis: algebra 2 woensdag 22 oktober om 12.30 na de les
3 ba inf: automaten en berekenbaarheid woensdag om 12.00 na de les
3 ba fys: kwantummechanica donderdag 23 oktober om 18.00 na de les
1 ma inf:gedistribueerde systemen dinsdag 21 oktober om 13u

Voor de andere masters laten we volgende winagenda wel weten waar je verwacht wordt.
Mocht er een les wegvallen, gelieve dan iets te laten weten!

Jullie fotomensen,
Thomas, Michaël, Hanne

Herinnering

Sommige presidiumleden hebben nog af te rekenen met enkele gevolgen ivm de woorden "schachten" en "binnendoen" .
Gelieve zo snel mogelijk u vat(en) in orde te brengen. Danku

Vrijwilligers gezocht!

Heb je altijd al eens een keertje willen tappen in de bar of op een TD? Schuilt er in jou een DJ-talent? Of wil je gewoon eens de handen uit de mouwen steken bij een eetstandje?
Met ons gloednieuwe vrijwilligerssysteem is dat allemaal heel eenvoudig! Neem gewoon eens een kijkje op www.wina.be/werklijsten (zorg dat je ingelogd bent met je s-nummer) en met enkele klikken weet je precies waar en wanneer we wel wat hulp kunnen gebruiken. Zo is er volgende week al de 24-urenloop waarop iedereen welkom is om een handje toe te steken!
Zit je nog met vragen? Stuur gerust een mailtje naar jorien@wina.be of stel ze gewoon aan het eerstvolgende presidiumlid dat je weg kruist.
Wina zal je eeuwig dankbaar zijn!

70-80-90 TD met NFK

De mensen die er vorig jaar al bij waren kunnen het bevestigen, de 70-80-90 TD met NFK was een geweldig succes. Onder het motto "never change a winning team" gaan we er dit jaar gewoon nog eens voor. Het concept is heel eenvoudig, je komt op dinsdag 28 oktober naar de albatros en je amussert je te pletter op de beats geproduceerd door DJ Volder. Op de koop toe is dit de kans om een hoop nieuwe mensen te leren kennen. Heb je dus zin in een diepgaande filosofische babbel of gewoon in een knallend feestje, kom gewoon af!

Veel liefst,
Uw Gakkers!

Van Buitenaf

Griepvaccinatie

Elk jaar organiseert het Medisch Centrum voor Studenten een griepvaccinatiecampagne. Voor meer informatie: kijk zeker op de website: http://www.kuleuven.be/gezondheid/studentenarts/griep.html, of bel naar het medisch centrum: tel. 016 32 44 20.

Spelletje: Kakuro

Een kakuro is zoals een kruiswoordraadsel, maar dan met cijfers. De cijfers in de zwarte vakjes stellen de uitkomst voor van een som van de cijfers die je moet invullen. De zwarte vakjes zijn voorzien van een diagonale lijn. Onder de diagonale lijn staat de uitkomst van een som die je verticaal moet invullen, te beginnen in het vakje onder de omschrijving. Boven de diagonale lijn staat de uitkomst van een som die je horizontaal moet invullen, te beginnen rechts van de omschrijving.
Veel succes!

KALENDER

Dinsdag 21 oktober
20u0024urenloopSportpiste
Woensdag 22 oktober
tot 20u0024urenloopSportpiste
22u0090sbarRC
Dinsdag 28 oktober
22u0070-80-90TDAlbatros

Wekelijks blaadje van studentenkring WINA gedrukt op 300 exemplaren en verspreid onder de studenten wiskunde, informatica en fysica. Online te vinden op http://winagenda.wina.be/
Voor alle verzoekjes, roddels, columns, tekstjes en aanvragen, in-en uitschrijvingen op de winagendamail slechts één adres: redactie@wina.be
V.U: Wina Leuven VZW, Studentenwijk Arenberg 4/0, 3001 Heverlee