Winagenda 13 oktober 2008

13 oktober 2008

Woordje van de Preses

 

Beste leden,

U heeft het ongetwijfeld al gemerkt; door de val van de banken is iedereen massaal beginnen investeren in schachten - de enige veilige lange termijn investering. De verkoop vorige week was dan ook een gigantisch succes. De schachten zullen zeker en vast afzien bij de doop deze week!
U denkt misschien dat dit een vrij rustige week is (behalve als je schacht bent natuurlijk), maar wees niet bedot door de schijn; dit is enkel de stilte voor de (hopelijk enkel maar spreekwoordelijke) storm. Volgende week is het 24u loop, waar we natuurlijk iedereen voor aansporen om een rondje (of meer!) te komen lopen in de naam van Wina! Zo kunnen we opnieuw VRG het stof doen bijten zoals vorig jaar... En de week daarna is onze grote 70-80-90 TD met NFK in de Albatros... allen daarheen dus!
Uw preses neemt nu afscheid van dit tekstje om terug te keren naar Chebyshev polynomialen (ze zouden die russen toch eens moeten verbieden om aan fysica te doen he), wees verzekerd dat het met tegenzin is.

Ten allen tijden beschikbaar tenzij slapend,

Daniel
DRM

Bowlen

Het is rond en heeft 3 gaten, rarara wat is dat...? Juist! Een bowlingbal! En wat doet men met een bowlingbal? Juist, bowlen! Dit is dan ook precies wat Wina gaat doen op donderdag 16 oktober om 21:00. Prijs: 2,50 p.p. + gratis drankje van Wina. Locatie: BowlKings in de Ijzerenmolenstraat 6, afspraak om 20:30 aan de Winagang. Natuurlijk moeten er wel banen gereserveerd worden, je kunt dan ook alleen meegaan als je een mailtje stuurt naar sport@wina.be(voor woensdag 20:00). Plaatsen zijn beperkt, dus wees er snel bij!

Night of the Proms

Allerliefste cultuurliefhebber,
Dit jaar organiseert LOKO Cultuur weer een uitstap naar Night Of The Proms! Deze zal dit jaar doorgaan op woensdag 5 november. Helaas valt dit recht in onze langverwachte, ongeloofelijke en onovertreffelijke cultuurweek. Die dag gaan we met cultuur ook al naar het museum in Brussel en is er ’s avonds een cultuurbar (met gratis vat!). Om die reden hebben we met Wina geen tickets besteld.
Toch willen we voor diegenen die willen gaan proberen kaarten te versieren via andere kringen. Als je dus graag wilt gaan en een kaart wilt kopen, aarzel niet een mailtje te sturen naar Cultuur@wina.be! De kaarten zullen ongeveer 30 euro kosten (vervoer inclusief)

Muzikale groetjes,
Cultuur

Cultuurwedstrijd fotografie

Heet je Fien, Jef of Lou,
Het doet er allemaal niet toe!
Neem je fototoestel in de hand
En doorkruis ons prachtig land
Of beperk je tot onze studentenstad,
Daar zie je ook nogal wat!
Neen neen, Heb geen vrees,
De creatiefste geest is die van een winees,
Met eventueel wat gefotoshop en geprul,
Krijg je van ons tenminste geen nul!
Stuur ons dus je leukste kiekjes op,
En wij katapulteren je naar de top!
Olé, hoera, joepie!
Leve de cultuurwedstrijd fotografie!

Meer info over deadline, verdere regels en andere zaken op www.wina.be De winnaar krijgt 2 cinematickets.

Cultuur

Sneaken

Ben je het ook beu zo veel te betalen om naar de film te gaan? Wil je wel eens met andere mensen in de knusse omgeving van de cinemazaal zitten? Of ben je op zoek naar een gevarieerder aanbod aan films?
Dan heeft Cultuur een zeer interessant voorstel voor jou! CinemaZed (gekoppeld aan het STUK) bied je een abonnement aan voor 24 € waar je maar liefst 6 films naar keuze mee kan gaan zien. De leuke verrassingen zijn nog niet ten einde want Cultuur legt er voor jou nog eens 4 € bovenop! Je betaalt dus voor 6 films 20 €! Jullie wiskundige geest kan dus zeer snel inzien dat dat betekend dat je voor iets meer dan 3 € naar dezelfde (en veel meer) films kunt gaan zien dan in je traditionele bioscoop.
Na aankoop van de abonementen zullen we 2 of 3 maal gezamenlijk naar de film gaan, zodat het een gezellige uitstap wordt. Twijfel dus niet langer, en stuur een mailtje naar cultuur@wina.be!
Tot dan!

Cultuur

Interfacultair Songfestival

Oproep aan alle muzikale talenten in Wina! Verzamel u en verdedig onze eer op het jaarlijkse Interfacultair Songfestival. Geen politiek gezever, geen loodzware regels, just fun, massa’s aanbidsters/aanbidders, en de eeuwige dankbaarheid van Cultuur en Wina! Misschien is dit de kans voor jou en je groepje om grenzen te verleggen, door te breken, nogmaals je stempel te vestigen of je gewoon te pletter te amuseren!
Laat van je horen op, jaja werkelijk, cultuur@wina.be!

Cultuur

Sterrenkijkavond

Hoera! Dit jaar zal er weer een sterrenkijkavond plaatsvinden!
Wat is het concept? Op een avond met een open sterrenhemel en niet te veel storend maanlicht trekken wij samen met onze vrienden van WEGA (Leuvense sterrenkunde vereninging) en ons eigen Instituut voor Sterrenkunde naar een afgelegen plaatsje dicht bij de campus. Daar kan je met behulp van echte telescopen en deskundige uitleg weer wat nieuwe kennis opdoen en je meer dan ooit in deze fascinerende wetenschap verdiepen.
Wat moet je hier voor doen? Zeer simpel... Je stuurt een mailtje naar cultuur@wina.be!, zodat wij je, als de weeromstandigheden e.d. goed zijn, kunnen laten weten wanneer het sterrenkijkavond is.
Tot dan!

Uw twinkelend Cultuurteam

24u Loop

Op dinsdag 21 oktober om 20u is het dé start van dé 24u loop! De naam van het event laat duidelijk niets aan de verbeelding over, het gaat dus over 24 uur lang lopen. Maar eigenlijk is dit zoveel meer, tijdens deze uitputtingsestafette houden we ook dit jaar weer de eer van Wina hoog. Onder het motto "Waar is VRG?" lopen we onszelf ook dit jaar weer te pletter. 24 uur lopen, 24 uur in het standje crashen, en bovenal 24 uur schitterende sfeer!

Redactie!

Verkooples

Beste verkochte schachten en hun kopers,

er is met professor Keppens overeengekomen dat we op dinsdag 14 oktober tijdens zijn les IHW de verkochte schachten opdrachten mogen geven. Deze les staat gepland van 16 tot 18 uur. Het is de bedoeling dat er pas vanaf 17 uur opdrachten gegeven zouden worden. Alle kopers en verkochte schachten worden dus zeker in die les verwacht! Het is de bedoeling dat professor Keppens ongestoord les kan geven van 16 tot 17. Daarna mogen er opdrachten gegeven worden, maar hou er rekening mee dat de les nog steeds voort gaat! Stoor de prof dus niet om de 3 minuten.
Voor de kopers die geen ervaring hebben met een verkooples: in deze les is het de bedoeling dat je ludieke opdrachten geeft aan je schacht(en), terwijl de les voortgaat. Haal dus je beste verkleed-en-carnaval-spullen boven en laat je schachten deze aantrekken! Andere voorbeeldje: neem een glas en een Leffe mee en laat je schacht dit bier uitschenken voor de prof. Zorg dus zelf voor creativiteit en dan wordt de verkooples zeker aangenaam!

groetjes en tot dinsdag,
jullie schachtenmeester Michaël

CursusDienst

Vergeet ook deze week niet op de site te kijken wanneer we open zijn en welke cursussen voor jou klaarliggen. Een extraatje: Vanaf nu krijgt elke winees die langs de cursusdienst komt een verassing! (Je mag ook gewoon langskomen zonder iets te kopen.)
Tot dan! Nieuwe cursussen:
- VSIP
- Genetic Algorithms and Evolutionary Computing

Uw Cudieren

Doop

Beste eerstejaar,

we hebben al een schitterende openingscantus en al even schitterende verkoop achter de rug, we zijn dus opgewarmd en nu is het tijd om er een echte lap op te geven! Woensdag 15 oktober worden de eerstejaars van Wina gedoopt! Laat deze unieke gebeurtenis niet aan je voorbij gaan, want het is een van de activiteiten waar je over 10 jaar nog steeds zal kunnen praten! Twijfel dus niet, laat alle angst & schrik voor vieze dingen vallen en schrijf je vliegensvlug in voor de doop door te mailen naar schachtenmeester@wina.be, en vermeld eventuele allergieën, astma, bril/lenzen of andere medische opmerkingen.
Voor de doop spreken we af om 13.30u stipt aan de winagang. Je moet niet vrezen dat je oefenzittingen gaat missen, aangezien je gewoon van reeks mag switchen en dus die oefenzittingen op een andere dag mag volgen.
Zorg ervoor dat je kleren aan hebt die vuil mogen worden, en eventueel achteraf weggegooid mogen worden. Het vuile gedeelte zal duren tot rond 17.30u, daarna krijgen jullie tijd om naar je kot te fietsen en je daar te wassen en propere kleren aan te doen.
Daarna gaan we allemaal samen eten in alma2, het uur geef ik jullie nog wel op de doop zelf. Na het eten start het 2e gedeelte van de doop, maar hierbij word je zeker niet vuil. De doop zal eindigen rond een uur of 22, en daarna begeven we ons allemaal naar de winabar, waar om middernacht de uitslag van de verkiezing schachtenkoning en schachtenkoningin der winezen 2008-2009 bekend wordt gemaakt!
Bovendien zal jullie schachtenmeester na zo'n leuke dag in zo'n euforie zijn dat er misschien wel een gratis vat wordt gegeven ;-)

Tot op den doop!
Jullie schachtenmeester,

Michaël

Doopbar

Hoera de schachtjes zijn eindelijk gedoopt! Dat moeten we uitgebreid vieren met een speciale bar ter ere van de tegen dan naar look stinkende schachtjes. Wie weet geven de schachtenkoning en -koningin zelfs een vat! (De vraag is eerder of hij er een tweede geeft...) Kom het te weten door deze woensdag af te zakken naar Alma 3 en neem alvast je dorst, je gevoel voor ritme en een neusknijper mee!

Bar







Toneel

Het toneel van Wina vorig jaar was een groot succes! Heb je ook zin om mee te werken dit jaar? Wil je een minstens even goede prestatie neer zetten en/of eens schitteren op het podium? Mail naar toneel@wina.be als je geïnteresseerd bent!

Fotoboek

Nog geen fotoboek besteld, vergeten bij de inschrijvingen of weet je gewoon niet wat het is... ?! Een fotoboek is het mooie boek met foto's van alle winezen en proffen in, aangevuld met leuke krantenknipsels die iedereen op de plakdagen kan komen inplakken.
Voor 7,5 euro kan je nog steeds een fotoboek bestellen, stuur gewoon een mailtje naar fotoboek@wina.be!

Sneeuwreis

Ook dit jaar gaan we met de lesvrije week gezellig allemaal samen met Wina skieën! Wat zijn alle voordelen van met ons te gaan skieën? Ten eerste is het al heel goedkoop, je kent onmiddelijk al volk, s'avonds zijn er (gratis) activiteiten en het is natuurlijk veel plezanter! Voor alle informatie over het skigebied, verblijf, prijs, etc. kijk op www.wina.be/sneeuwreis.

Redactieschildpad

De redactieschildpad heeft zich deze week niet gewassen

Ik heb een idee

Voel je je aangesproken door de titel? Heb je een idee voor een orginele nieuwe wina activiteit? Schitterend! Natuurlijk moet je dat idee niet van de daken gaan schreeuwen, een beetje fysicus kan je wel uitleggen dat de kans klein is dat we je dan horen hier op de winagang. Wat doe je dan wel? Stuur snel een mailtje naar ikhebeenidee@wina.be!

Yours truly,
GAK

Perk

Het breed gewelf, door rosse gloed beschenen
Is ruig van stugge pegels, grauw en goor,
Die wenen, wenen, duizend eeuwen door
En tot het eind van duizend eeuwen wenen.

En 't kromt zich over warrelrotsen henen
Waar elke traan, die viel, een traan verkoor
Om tot albast te worden en te schoor
Aan nieuwe smart, die kegels wordt en stenen.

En daar, waar zonnestraal nooit in kon dringen,
Waar nooit het oog der toorts een bodem zag,
Schijnt kermend zich een reus in boei te wringen,

Wat of dat klotsen toch beduiden mag,
Dat jammeren, dat de echoos ondervingen?
Uit diepte en afgrond stijgt een eindloos: 'ach!'

Jacques Perk

De doldwaze avonturen van de Redactiebladluis

Deze week staakt de Redactiebladluis voor meer koopkracht

Schachtengeslijm

SCHACHTENVERKOOP

De avond begon met de samenkomst van allerlei vreemde figuren. Er was een playboy bunny, een cola-flesje, een drankautomaat, een zaadcel, een telefooncel, een zwerver, een bananenboom, een koe, een non, een homofiele paashaas, een winkelkar, een vuilnisman, een viking, een dambord, een vogelnest, een grassprietje, een wolk, Eddy Wally en de kerstman. Na lang wachten op de zaadcel moesten de schachten paraderen door de geweldige Wina-gang. De twee beste schachten waren overduidelijk de playboy-bunny en het cola-flesje. In stijl paradeerden zij dan ook samen met de rest rond in het sportkot. De schachtenmeester Michaël liet de schachten goed afzien tijdens de voorstelling.

Na het lange wachten in de ijzige kou was playboy-bunny eindelijk aan de beurt. Er werd geweldig hoog geboden en uiteindelijk haalde de geweldige, alombekende Sam de buit binnen met 250 pinten. Dit was al een verbetering van het record! Maar dan als laatste mocht het cola-flesje eindelijk binnen en werd ze voor de ongelofelijke prijs van 355 pintjes gekocht door, weeral, de knappe Sam. Hiermee ging het splinternieuwe record, gehaald door playboy-bunny, opnieuw aan diggelen. Na de verkoop barstte het super plezant feestje los. De eerste opdracht van onze twee favoriete scahchten ging al onmiddellijk van start, namelijk de 45ste verjaardag van Wina niet ongemerkt voorbij laten gaan. Dit deden ze door de geweldige preses Daniël te versieren en ervoor te zorgen dat hij van iedereen aanwezig drie kussen kreeg. Na deze opdracht perfect te hebben uitgevoerd werden de twee ontvoerd naar een nieuw feestje, namelijk dat van de 22-jarige Raf. Ze waren niet alleen het cadeautje maar ook de plaatselijke zangeressen. Ze zullen ongetwijfeld een hele leuke week tegemoet gaan met originele opdrachten.

Playboy-bunny Anneleen en Cola-flesje Lynn,
ter ere van Sam.









Sanne en Joris

Sanne en Joris zijn heel tof
Daarom spreek over hen vol met lof
Sanne en Joris zijn echt de besten
Zij zouden nooit iemand pesten
Sanne en Joris zijn echt cool
Met hen erbij is het altijd een leuke boel
Sanne en Joris zijn overal graag gezien
Zie daar een ronde appelsien

En wat is moraal van het verhaal?
Schacht zijn van die twee
Valt niet echt mee

Van Buitenaf

Griepvaccinatie

Elk jaar organiseert het Medisch Centrum voor Studenten een griepvaccinatiecampagne. Voor meer informatie: kijk zeker op de website: http://www.kuleuven.be/gezondheid/studentenarts/griep.html, of bel naar het medisch centrum: tel. 016 32 44 20.

KALENDER

Woensdag 15 oktober
13u30DoopWinagang
22uDoopbarRC
Donderdag 16 oktober
18uBowlenDe Waag
Dinsdag 21 oktober
20u24u Loop!Rond de piste

Wekelijks blaadje van studentenkring WINA gedrukt op 300 exemplaren en verspreid onder de studenten wiskunde, informatica en fysica. Online te vinden op http://winagenda.wina.be/
Voor alle verzoekjes, roddels, columns, tekstjes en aanvragen, in-en uitschrijvingen op de winagendamail slechts één adres: redactie@wina.be
V.U: Wina Leuven VZW, Studentenwijk Arenberg 4/0, 3001 Heverlee