Winagenda 29 september 2008

6 oktober 2008

Woordje van de Preses

 

Beste leden,

"Hoe?" zegt u, wat is dit? Vorige week was er geen woordje van de preses te bespeuren, althans toch niet in de Winagenda. Er zijn vorige week echter wel nog genoeg woorden uit de preses zijn welriekende mond gestroomd! In elk geval bent u nu een - vanaf nu - regelmatige rubriek aan het lezen.

Deze eerste twee weken van het nieuwe schitterende academiejaar waren juist dat - schitterend (en ook nieuw)! Iedereen heeft zich hopelijk geamuseerd (en anders geld terug). Vooral ons EJW-team heeft zich volledig gegeven om de nieuwe schachten welkom te doen voelen in Leuven en in onze gezellige kring, en ze zijn hier toch wel goed in geslaagd - zelfs ik voel me opnieuw welkom. Ofzoiets.

Nu mag EJW (bijna) eventjes uitblazen, deze week is het alleen nog de belangrijke Peemee (Peter & Meter)-avond die ze organiseren. Bij deze ineens de oproep aan alle eerste- en oudejaars om zeker langs te komen op deze leuke activiteit! Ik kan alvast verzekeren dat de eerstejaars leuke schachten zijn, dus dan wil je toch zeker als oudejaar enkele onder je hoede nemen!
Woensdag is het verkoop (vanaf 20u in 103, voor de bar dus). Ook alweer de warme oproep aan alle schachten om je te laten verkopen: het is echt leuk en zo heb je een gratis doop. Voor de oudejaars de oproep: er zitten hardwerkende schachten tussen, ideaal voor jullie originele en leuke opdrachten uit te voeren...!

In elk geval, ik ga jullie hierbij laten... misschien dat er volgende week een thema gekoppeld wordt aan het preseswoordje. Of ook niet. Het hangt een beetje van mijn goesting af. Als je mij wil overtuigen om te schrijven in een bepaald thema, schrijf dan je voorstel tot thema met motivatie waarom ik dat precieze thema zou moeten gebruiken voor mijn woordje naar daniel@wina.be . De winnaar krijgt een pint in de winabar.

Tot uwer dienst,

Daniel
DRM

Peter-Meter avond

Beste eerstejaars en ouderejaars,

Komende maandag 6 oktober gaat de jaarlijkse PeMe-avond door. Deze vindt net als vorig jaar plaats in De Waag en start al om half acht.

Het concept blijft ongewijzigd, een groepje van enkele eerstejaarsstudenten wordt gekoppeld aan een groepje van enkele ouderejaarsstudenten. Samen vormen zij dan een PeMe-groepje die doorheen het jaar samen activiteiten kunnen doen (hulp bij project BvP, kotentocht, samen koken, een kleine cantus, samen gaan bowlen, ...). Kort samengevat is dit een vriendengroepje waar eerstejaars terecht kunnen om zich te amuseren en met alle vragen en problemen.

De eerstejaars kunnen gewoon naar ginder komen en zich ter plekke in groepjes verdelen. Bij deze willen we vooral ook de ouderejaars oproepen om massaal te komen en eventueel tevoren al eens na te denken om een groepje te vormen van 4-6 personen (maar dit mag je uiteraard zelf kiezen). Op deze manier kan je alle nieuwe eerstejaars helpen!

Groetjes van EJW

Verkoopbar

Het moment is weer aangebroken. Er is weer een nieuwe lading schachten van de beste kwaliteit! Wil jij ook een schachtje voor een week jouw eigendom maken? Kom dan woensdag 8 oktober naar het RC onder alma 3. De verkoop zal plaatsvinden om 20:00u en meteen daaropvolgend om 22:00u is er uiteraard de verkoopbar, waarop iedereen is uitgenodigd. Vergeet zeker niet genoeg geld mee te nemen om op de schacht naar jouw keuze te kunnen bieden!

Barteam

Verkoop: herinnering

Ben je nog niet ingeschreven voor de verkoop op woensdag 8 oktober, maar wil je deze toffe activiteit toch nog meemaken? Mail dan snel naar schachtenmeester@wina.be om te weten in wat je verkleed moet komen! Hou er rekening mee dat je niet veel tijd meer hebt, dus wacht niet tot het laatste moment om te mailen!

Doop

Beste eerstejaar,

De eerste 2 weken van het academiejaar zijn net achter de rug, en je studentenleven krijgt stilaan vorm. Om een échte student te worden is er echter meer nodig dan je eigen kot, het skippen van je lessen, het uitgaan tot het ochtendgloren en vervolgens slapen tot de namiddag. Nee, een échte student is namelijk gedoopt! En toevallig organiseert Wina een doop! En dit op woensdag 15 oktober! Met mijn telepathie zie ik jullie al de meest huiveringwekkende taferelen voor ogen halen: eerstejaars die zich in coma moeten drinken, naakt moeten rondlopen over de Oude Markt of seks moeten hebben met een kip. Geen paniek! Dit zijn allemaal fabeltjes om eerstejaars bang te maken, want Wina verbindt zich ertoe dat er geen druppel alcohol aan de pas komt, dat er geen seksuele ongewenste intimiteiten gebeuren en dat er geen dieren worden mishandeld.

Zorg dus dat je niet terecht komt bij het selecte groepje van ouderejaars dat het elk jaar nog betreurt dat ze zich niet hebben laten dopen, en schrijf je in door te mailen naar schachtenmeester@wina.be. Vermeld daarbij je naam, voornaam, emailadres en vermeld ook of allergiën, astma of lenzen/bril een van je eigenschappen is. Indien je niet verkocht bent wordt er wel een kleine bijdrage van 5 euro gevraagd.

Jullie schachtenmeester,

Michaël

Tapcursus

Heb je altijd al perfecte pinten willen kunnen tappen? Of gewoon de brouwerij van Stella eens willen bezoeken om daarna wat gratis pintjes te willen "proeven"? Wel deze week woensdag is je kans! Stuur snel een mailtje naar bar@wina.be want de plaatsen zijn beperkt. Afspraak om 14u aan de gang of om 14u20 aan de Stella-brouwerij. De rondleiding + tapcursus zal duren tot ongeveer 17u. Kostprijs een luttele 5 euro.

CursusDienst

Week 3, wat gaat de tijd toch snel. Alle oefenzittingen zijn begonnen, de lessen bouwen steeds meer op. Daarom zorgt cudi ook deze week er weer voor dat je aan een cursus geraakt om te kunnen volgen in de les en om oefeningen te kunnen maken in de oefenzittingen.

Weet je niet zeker of er wel iets op je ligt te wachten? Kijk gewoon eens online bij je bestelling, en dan hoef je geen kilometer te veel te fietsen voor niets. Bestellen kan nu probleemloos op de site, dus de excuses zijn op om ons toch geen bezoekje te komen brengen!

Fotoboek

Nog geen fotoboek besteld, vergeten bij de inschrijvingen of weet je gewoon niet wat het is... ?! Een fotoboek is het mooie boek met foto's van alle winezen en proffen in, aangevuld met leuke krantenknipsels die iedereen op de plakdagen kan komen inplakken.
Voor 7,5 euro kan je nog steeds een fotoboek bestellen, stuur gewoon een mailtje naar fotoboek@wina.be!

LAN-Party en Console-Night

Ahoi,

Op deze activiteit combineren we 2 recepten.

1) Kom je amuseren op de wii-console (met 4 controllers) op een projecterscherm. Kom je vrienden in elkaar slaan met het boksen, laat hen alle plaatsen van het tennisveld zien of bombardeer hen in mario kart! De console zal de volledige nacht beschikbaar zijn.

2) Heb je zin om een avondje (of nachtje) te gamen met uw vrienden? Daar zorgen wij voor! Vanaf donderdag 9 oktober om 18u tot de vroege uurtjes ben je welkom met je computer in De Waag. Om niet van honger of dorst om te komen, voorzien we frisdrank en hotdogs. De toegang tot de lanparty is volledig gratis.

Gelieve je in te schrijven voor de Lan-Party. Dit kan je doen door je naam en richting te mailen naar michiel@wina.be met als vermelding: "inschrijving lan".

We vragen je om zeker een netwerkkabel en verdeelstekker mee te brengen.

tot dan,

lan-crew

Redactieschildpad

De redactieschildpad is terug van weggeweest en heeft meteen een flauwe woordspeling bijgeleerd!

De Coninck

o ,ik weet het niet,
maar besta, wees mooi.
zeg: kijk, een vogel
en leer me de vogel zien
zeg: het leven is een brood
om in te bijten en de appels zien rood
van plezier, en nog, en nog, zeg iets.
leer me huilen, en als ik huil
leer me zeggen: het is niets.

Herman de Coninck

EJW-Spel: Zoek de 7 Verschillen

De origineelste inzending (op ejw@wina.be natuurlijk) krijgt een Duvel van Michael Mariën cadeau in de winabar.

Van Buitenaf

Griepvaccinatie

Elk jaar organiseert het Medisch Centrum voor Studenten een griepvaccinatiecampagne. Voor meer informatie: kijk zeker op de website: http://www.kuleuven.be/gezondheid/studentenarts/griep.html, of bel naar het medisch centrum: tel. 016 32 44 20.

Sudoku

KALENDER

Maandag 6 oktober
19:30uPeMe-avondDe Waag
Woensdag 8 oktober
20uVerkoopRC
22uVerkoopsbarRC
Donderdag 9 oktober
18uLAN-Party en Console-NightDe Waag
Woensdag 15 oktober
13u30uDoopWinagang
22uDoopbarRC

Wekelijks blaadje van studentenkring WINA gedrukt op 300 exemplaren en verspreid onder de studenten wiskunde, informatica en fysica. Online te vinden op http://winagenda.wina.be/
Voor alle verzoekjes, roddels, columns, tekstjes en aanvragen, in-en uitschrijvingen op de winagendamail slechts één adres: redactie@wina.be
V.U: Wina Leuven VZW, Studentenwijk Arenberg 4/0, 3001 Heverlee