5 mei 2008

Woordje van de preses

't jaar loopt naar z'n einde toe: nog drie weken! Daarom organiseren we deze week ook nog eens drie activiteiten: Maandag draagt cantus over, woensdag bart Holland en donderdag sneakt EJW! En alsof dat nog niet genoeg is, kan je dinsdag hotdogs komen verslinden op de campus.

één twee drie,
'k hoop da'k u op d'activiteiten zie,
Thijs

Meirondjes!

Het is weer lente, de zon begint in form te geraken, tijd dat wij dat ook doen! Naar jaarlijkse gewoonte beginnen we deze woensdag met de meirondjes. Het concept is simpel: we spreken elke week (woensdag) af om 20u op de piste van het sportkot en dan lopen we een half uur lang. Na dit half uur zal van iedereen het aantal rondjes worden bijgehouden. Het jaar dat na de laatste week het meeste rondjes loopt, mag volgend jaar een vat geven in de bar! Of je nu goed kan lopen of niet, dat maakt niet uit, je helpt je jaar sowieso verder en bovendien kan het nooit kwaad om je conditie eens te testen. Voor de dapperlingen zal er water en een stuk fruit voorzien worden voor na de loop.

Groeten en tot dan
--Sport--

Cudi

Je laatste kans is deze week. Reserveren gaat niet meer, maar afhalen kan je wel. Om al in de spirit van volgend jaar te komen gaat deze week de cudi al door in gebouw 200L. Vanaf volgend jaar zal je daar altijd terecht kunnen en vele dagen in de week. Deze week moet je er donderdag zijn van 13u15 tot 13u45. We wensen iedereen alvast veel plezier met alle cursussen en boeken die reeds in je bezit zijn. Voor zij die nog enkele missen...

Tot donderdag,
Cudi




Hollandse Bar

Tulpen, oranje, walletjes, koffieshops, ... Kom de sfeer opsnuiven in de enige Hollandse bar waar Stella en Duvel te verkrijgen is ipv Heineken en Weed. Dit alles aan zeer Hollandse prijzen.

Bar

Cantus!Cantus!Cantus!Driewerf hoera voor cantus!

Commilitones,
U raadt het al! Er is een nieuw presidium verkozen, dus mag er ook al eens aan gedacht worden om dat plechtig te vieren!! En wat past dan beter dan een cantus? Inderdaad: een cantus met 2 senioren voor de prijs van 1! Jeroen zal immers de laatste helft van de cantus voor zijn rekening nemen en de zware last (van de hamer van wina) gaan torsen!
Rep uw cantus-minnend gat dus op 5 mei naar de pavo. Het Io Vivat weergalmt zoals gewoonlijk stipt om 20u, dus wees op tijd!
U was een geweldig publiek!

Uw aftredende senior,
schuiver

De avonturen van de redactieschildpad

Deze week geniet de redactieschildpad van het zonnetje...







EJW Sneakt

Ja eerstejaars, sympathisanten en andere aanhangsels, u ziet het goed, EJW gaat nog eens sneaken. Wie ons toneelstuk gezien heeft weet al wel dat ons EJW-opperhoofd Bert een gluiperige sluiperd is en hij kan er duidelijk niet genoeg van krijgen. Wie nog eens een filmpje wil meepikken kan samen met ons mee komen genieten van het sneakconcept in de Studios. We spreken af op donderdag 8 mei om 21u30 (uur kan nog wel wijzigen) aan de Winagang of rond 21u45 ter plaatse

Scientica Eetstandjes

De kiesweken zijn net achter de rug en we hebben opgemerkt hoe gezellig het kan zijn om met een paar wetenschappers aan een eetstandje te staan, iets lekker (goedkoop) te eten en een goede babbel te slaan. Dit heeft Scientica geïnspireerd om voor al die wetenschappers een gezamelijk eetstandje op te zetten. We nodigen dus alle Biologen, Chemikaners, Geologen, Merkatorianen en Winezen uit om samen te genieten van lekker eten een goed gezelschap.
Concreet wil dit zeggen dat je vanaf volgende week 3 dinsdagen op rij bij ons terecht kan in een tentje op de campus voor je middagmaal. We beginnen dinsdag 29 april met croque's en gaan verder met respectievelijk hotdogs en pannenkoeken.
Allemaal lekkers, allemaal wetenschappers, allemaal gezellig samen, dat is Scientica!
Tot dinsdag!

Scientica

Jaaractiviteit 2Ba Fysica

Beste fysici,
Op een dag voelden Nele, Annelies en ik een of andere instinctieve drang om een bbq te organiseren met/voor 2e bachelor fysica. Concreet is dit ons voorstel (veranderingen kunnen eventueel nog komen):
op donderdagavond 15 mei, heeft Mattia voor ons het veldje voor Alma 3 afgehuurd. We spreken af rond 19 uur. (Er zijn mensen die naar wts vd kosmos gaan, sorry, we zullen iets overhouden voor jullie indien gevraagd.)
Verdere info volgt nog ivm eten en drank! Voorstellen voor activiteiten die avond mag je altijd naar mij doorsturen!
Hopelijk kunnen en willen jullie allemaal komen!

Jo

Van Buitenaf

Gezocht: Bouwvakkers voor project betreffende muur rond provincie
Mail naar mattia@wina.be


Vlaamse Scriptieprijs 2008

http://www.scriptieprijs.be/de_vlaamse_scriptieprijs


IAYC - Internation Astronomical Youth Camp

IAYC 2008, July 20th - August 9th 44th International Astronomical Youth Camp Sayda, Germany Every year, for 39 years now, the International Astronomical Youth Camp (IAYC) takes place somewhere in Europe. About seventy people from many different countries live together for three weeks. They are aged between 16 and 24 years old and share the same interest: astronomy.

More information about IAYC 2008 and the working groups is available on our website . There you can also download the application form.



KALENDER

Maandag 5 mei
20uOverdracht cantus met zwanenzangPavo
Dinsdag 6 mei
11-14uScientica EetstandjeCampus
Woensdag 7 mei
20uMeirondjesSportpiste
22uHollandse Bar103
Donderdag 8 mei
13u15-13u45De laatste Cursusdienst200L
21:30EJW SneaktStudios

Wekelijks blaadje van studentenkring WINA gedrukt op 300 exemplaren en verspreid onder de studenten wiskunde, informatica en fysica. Online te vinden op http://winagenda.wina.be/
Voor alle verzoekjes, roddels, columns, tekstjes en aanvragen, in-en uitschrijvingen op de winagendamail slechts één adres: redactie@wina.be
V.U: Wina Leuven VZW, Studentenwijk Arenberg 4/0, 3001 Heverlee