28 april 2008

Woordje van de preses

1 mei! Brugdag! Driedagenweek! Niks van! Hoewel de week en dit tekstje dan wel kort mogen zijn, we houden ons niet in: zo'n vrije dag is ideaal om *niet* naar huis te gaan en samen met ons een vleezeke of een vegetarisch alternatief op een hete BBQ te komen gooien. Consumeren is optioneel, maar ten zeerste aangeraden. Achteraan begonnen en achterstevoren verder gaande komen we dan woensdag bij de onvervalste Duvelnightbar. Na het schitterende succes van ons Winatoneel vorige week, gunnen we Mr. Duvel (die toen een figurantenrol voor z'n rekening nam) een plaatsje op de voorgrond! De contrachronologie respecterend hebben we op dinsdag het heuse Plan Achterban. Als antwoord op uw vraag om alle problemen met uw Winarichting(en) eens deftig van de daken te kunnen schreeuwen, bieden wij u daar de gelegenheid toe. Ons strakke team van vertegenwoordigers staat met een nog strakker team van luisterende oren paraat, opdat ze achteraf met een zo mogelijk nog strakker team van pratende monden uw problemen kan aankaarten. Als laatste komen we dan aan bij vandaag, de dag dat u deze Winagenda hopelijk in handen krijgt. Hoera!

Zon, Zee en Zandkastelen,
Thijs

BBQ

Zoals elk jaar is er ook dit jaar weer de jaarlijkse Wina-barbecue. Hete kolen en de geur van heerlijke stukken vlees (of voor de vegies een quornburger). Dit spectakel zal plaatsvinden op donderdag 1 mei vanaf 18u, op het grasveldje voor Alma III, je kan je hier zelfs al komen amuseren vanaf 14u. We gaan er verder geen doekjes of andere textielachtigheden om winden en u gewoon ons assortiment aanbieden:

Hamburger 1,00 euro
Quorn-Burger (2 stuks) 1,50 euro
Brochette 1,50 euro
Spiering (250g) 2,00 euro
Ribbetjes (250g) 2,00 euro


Alles wordt geserveerd met groenten, sauzen, pastasalade en aardappelsalade. Hiervoor moet u nog 3 euro bij het bedrag van uw vlees tellen.
Reserveren kan u op gak@wina.be, in deze mail moet je dus zeggen hoeveel stuks je van welke soort wil. Laat ook weten wanneer je (ongeveer) komt eten - om 18u, 19u, 20u, of 21u. Inschrijven kan tot 30 april, 12u ('s middags)

Om u te bedienen,
GAK

Duvelnight (aka Duvelbar)

Voor iedereen die zich wel eens gelijk een klein duiveltje voelt, of gewoon net graag duvels lekker bier drinken, heeft wina deze week iets speciaals voor jou in petto!
Zak aanstaande woensdag af naar het RC/103 onder de Alma 3, en ontdek dat er dan duvels lage prijzen gelden voor Duvel. Slechts €1 per Duvel, duvels goedkoop.

Bar

Cudi

Week 10, dit is de laatste week waarin je nog kan reserveren! Volgende week maandag sluiten we de reservaties af... Donderdag 8 mei kan je dan voor het laatst van 13u15 tot 13u45 bij ons in de cudi je gereserveerde spullen komen ophalen. Bekijk dus deze week eens goed je lessenrooster en luister eens bij al je medestudenten of je alles wel hebt, want dan moet je het deze week nog reserveren...
Opgelet! De laatste cursusdienst gaat door op de campus in gebouw 200L beneden. Dit is dezelfde plaats als waar de campuscudi zich bevond in de eerste week van het semester.

Groetjes,
Cudi

Cantus!Cantus!Cantus!Driewerf hoera voor cantus!

Commilitones,
U raadt het al! Er is een nieuw presidium verkozen, dus mag er ook al eens aan gedacht worden om dat plechtig te vieren!! En wat past dan beter dan een cantus? Inderdaad: een cantus met 2 senioren voor de prijs van 1! Jeroen zal immers de laatste helft van de cantus voor zijn rekening nemen en de zware last (van de hamer van wina) gaan torsen!
Rep uw cantus-minnend gat dus op 5 mei naar de pavo. Het Io Vivat weergalmt zoals gewoonlijk stipt om 20u, dus wees op tijd!
U was een geweldig publiek!

Uw aftredende senior,
schuiver

Het Plan der Achterban, je stem wordt gehoord

Een tijdje geleden heb ik hier al eens gezet hoe belangrijk het wel niet is dat er studentenvertegenwoordigers zijn die uw mening verdedigen op tal van raden. Welnu, we claimen wel dat we jullie mening verkondigen, maar het kan natuurlijk nooit kwaad dit eens te testen. Daarom organiseert OWG het grote 'plan achterban', lees verder voor meer info. Uitgebreide beschrijving
Wat is de bedoeling?
In een opleiding gaat van tijd tot tijd wel eens iets mis. De vereiste voorkennis voor een vak is er niet bijvoorbeeld, of er zijn problemen met een cursus,... Als die problemen opduiken zullen we de meeste ervan wel al eens gehoord hebben, maar het kan natuurlijk altijd dat we iets nog niet wisten, daarom dit initiatief: we willen dingen te weten komen waarvan we het bestaan niet konden vermoeden. Het hoeft natuurlijk niet alleen negatief te zijn, integendeel zelfs, als je een idee hebt over hoe je opleiding beter zou kunnen, is dit ook zeker welkom. Daarnaast willen we ook een soort evaluatie van onze opleidingen bekomen: zijn jullie tevreden over de opleiding? Wat zou er beter kunnen aan de structuur of aan de manier van aanbrengen?
Hoe zal het er concreet aan toegaan?
Wel, we komen met zn allen samen in gebouw S, daar zullen we per opleiding (Wiskunde, Informatica, Fysica) gaan samenzitten. De bedoeling is dan dat per opleiding we een gesprek voeren, zodat de studentenvertegenwoordigers een zicht krijgen op eventuele knelpunten in de opleiding. Voor de eerste en tweedejaars is dit natuurlijk ook bijzonder interessant, omdat je dan te weten komt waar je op moet letten voor de volgende jaren. Je zal ongetwijfeld dingen bijleren over je opleiding die je nog niet wist. Voor derdejaars en masterstudenten zit er, buiten je opvolgers een gunst bewijzen ook iets in, namelijk heel erg belangrijk zijn voor een uurtje of twee. Dit natuurlijk omdat de laatstejaars de opleiding (bijna) volledig hebben doorlopen en alls in perspectief kunnen plaatsen, met het overzicht dat ze hebben in het achterhoofd.
Na dit serieuzere gedeelte is er een receptie, u aangeboden door OWG. Het is dan ook met het oog op de praktische regeling dat we vragen in te schrijven voor de activiteit. Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar: steven.waelbers[apenstaart]student.kuleuven.be, met als titel 'inschrijving plan achterban' en als inhoud je naam, opleiding en jaar.

OWG

Toneel

Wij zouden graag onze drie publieken bedanken voor hun komst en we hopen dat we hen hebben kunnen doen lachen, sidderen, beven, meevoelen, eventueel wenen, of gewoonweg entertainen. Voor zij die het waagden in de appel te bijten hopen we dat het gesmaakt heeft.

Een hemelse groet,
Toneel

EJW Sneakt

Ja eerstejaars, sympathisanten en andere aanhangsels, u ziet het goed, EJW gaat nog eens sneaken. Wie ons toneelstuk gezien heeft weet al wel dat ons EJW-opperhoofd Bert een gluiperige sluiperd is en hij kan er duidelijk niet genoeg van krijgen. Wie nog eens een filmpje wil meepikken kan samen met ons mee komen genieten van het sneakconcept in de Studios. We spreken af op donderdag 8 mei om 21u30 (uur kan nog wel wijzigen) aan de Winagang of rond 21u45 ter plaatse

Scientica Eetstandjes

De kiesweken zijn net achter de rug en we hebben opgemerkt hoe gezellig het kan zijn om met een paar wetenschappers aan een eetstandje te staan, iets lekker (goedkoop) te eten en een goede babbel te slaan. Dit heeft Scientica geïnspireerd om voor al die wetenschappers een gezamelijk eetstandje op te zetten. We nodigen dus alle Biologen, Chemikaners, Geologen, Merkatorianen en Winezen uit om samen te genieten van lekker eten een goed gezelschap.
Concreet wil dit zeggen dat je vanaf volgende week 3 dinsdagen op rij bij ons terecht kan in een tentje op de campus voor je middagmaal. We beginnen dinsdag 29 april met croque's en gaan verder met respectievelijk hotdogs en pannenkoeken.
Allemaal lekkers, allemaal wetenschappers, allemaal gezellig samen, dat is Scientica!
Tot dinsdag!

Scientica

Provinciezuip-bar: De uitslag

De provinciestrijd is vorige week in de bar gestreden, en Vlaams-Brabant heeft die gewonnen! Antwerpen nam weliswaar een snelle start, en heeft lange tijd op kop gestaan, maar eenmaal iedereen een beetje uitgeblust (lees zat) was, kwam Vlaams-Brabant met vers bloed opzetten die op korte tijd een achterstand van wel zeker 35 drankjes goedmaakten. De strijd barstte toen terug in volle hevigheid los, maar uiteindelijk moest Antwerpen toch het onderspit delven.
Limburg heeft heel goed gescoord voor het aantal Limburgers die in de bar waren, maar dat kan ook aan de overtuigingskracht van die Limburgers liggen.
West-Vlaanderen en Oost-Vlaanderen waren ondervertegenwoordigd, en als ze dan nog gaan meedrinken voor Limburg of Vlaams-Brabant, dan kon je wel al op voorhand zien dat het voor hen een verloren strijd was. Oost-Vlaanderen scoorde wel de beste in de niet-alcocholische competitie, omdat de paar Oost-Vlamingen die in de bar waren geen alcochol dronken.

Officiële uitslag:
Vlaams-Brabant 162
Antwerpen 158
Limburg 75
West-Vlaanderen 17
Oost-Vlaanderen 6

niet-alcocholisch:
Oost-Vlaanderen 24
Antwerpen 13
Vlaams-Brabant en West-Vlaanderen 12
Limburg 6

Groetjes,
Barteam

Van Buitenaf

Gezocht: Bouwvakkers voor project betreffende muur rond provincie
Mail naar mattia@wina.be


Vlaamse Scriptieprijs 2008

http://www.scriptieprijs.be/de_vlaamse_scriptieprijs


IAYC - Internation Astronomical Youth Camp

IAYC 2008, July 20th - August 9th 44th International Astronomical Youth Camp Sayda, Germany Every year, for 39 years now, the International Astronomical Youth Camp (IAYC) takes place somewhere in Europe. About seventy people from many different countries live together for three weeks. They are aged between 16 and 24 years old and share the same interest: astronomy.

More information about IAYC 2008 and the working groups is available on our website . There you can also download the application form.



Mattia's totalitair-socialistische, lichtelijk discriminerende satiristische uitspattingen: Het concept "baby", een gevaar voor ons allen

Ondanks het feit dat er deze week weer heel wat taboes gedetecteerd werden om te doorbreken en dat West-Vlamingen nog steeds hun ergerlijke zelf zijn houd ik me aan mijn belofte, baby's. Waar te beginnen met deze gevoelige materie? We weten allemaal dat baby's klein, schattig en meestal ook dik zijn. Baby's zijn tof, ze zijn grappig, eventueel aaibaar en heel erg lief, etcetera. Maar wat is een baby echt? Vele mensen vergeten dat deze schattige kruipertjes stinken, wenen, onrechtvaardig veel slapen, zichzelf vol kladderen met eten wegens gebrek aan tafelmanieren en zo kan ik nog wel even doorgaan. Beste lezer, de baby is duidelijk niet wat u denkt dat hij is.
Nu stel ik mezelf de vraag wat dergelijk kleine zogezegd schattig schepsel doet in zijn dagelijkse neerliggende niksdoenerij. Natuurlijk zou ik mezelf als theoretisch ingestelde fysicus niet zijn als ik hier geen theorie over zou bedacht hebben. Het is eigenlijk zeer simpel, ze plannen terroristische aanslagen. Om het duidelijk te stellen, het gaat over de baby van tegenwoordig. De fundamenten van de theorie liggen in het feit dat rebelse puber eigenlijk steeds jonger wordt. De laatste jaren waren kinderen van 5 al rebelse puber, stel nu dat deze leeftijd geconvergeerd is naar 0, dan hebben we een probleem. Jawel, we hebben te maken met rebelse baby's. Wat maakt de rebelse baby zo gevaarlijk? Alweer een simpel antwoord, hij is schattig en daardoor invloedrijk en hij heeft de hele dag lang tijd om snode plannen te smeden!
U bent zich nu hopelijk bewust van de ernst van deze materie. Ik zal nu mijn redevoering staven met experimentele waarnemingen. Iedereen weet al sinds de Middeleeuwen dat de Islamcultuur ver vooruit is op onze Westerse samenleving. Ik denk nu bijvoorbeeld aan het jaar 2001, meer bepaald aan 11 september. Vindt u het niet zeer bizar dat er op geen enkele van de getroffen sites baby's aanwezig waren? Natuurlijk wil u nu weten hoe deze agressieve Moslimbaby's erin slagen om vanuit hun kruipendheid een vliegtuig te kapen. Hier komt het aspect schattigheid en invloed op de proppen. Door lief gagoe gaga te zeggen (wat verdacht veel op abou jahjah lijkt) overtuigden zij hun kroost ervan zich voor hen op te offeren. Laat me duidelijk maken dat dit niets met de islamcultuur te maken heeft, maar wel met een natuurlijke evolutie van het menselijk ras. Ik moet u hopelijk niet uitleggen welke risico's we lopen als de West-Vlaamse baby's dit geheel in de mot krijgen. Gelukkig voor ons staat de West-Vlaamse cultuur nog wel ver achter en hebben we dus nog wat ademruimte.
Nu het probleem duidelijk aan de man (of vrouw) is gebracht stel ik een oplossing voor. U kan uzelf afvragen hoe het komt da dit fenomeen zich enkel voordoet bij de mens. Dat komt omdat dieren in verhouding veel langer drachtig zijn. Als een mensenjong even ontwikkeld zou moeten zijn als een dierenjong bij de geboorte dan zou de mens ongeveer drie jaar zwanger zijn. Gezien een natuurlijke evolutie enkel kan verholpen worden door een artifciele revolutie stel ik voor om gewoon simpelweg elke vrouw bij wet te verplichten om drie jaar zwanger te zijn. Hiermee gaat de rebelse leeftijd gewoon simpelweg voorbij zonder dat de baby externe invloeden ondervind. Daarenboven is een driejarige kleuter met snottebellen aan de neus al veel minder schattig dan een baby. Mijn laatste boodschap aan u; houdt u vooral niet in en lach met dode-baby-moppen.

Wat de volgende tekst u brengt blijft voorlopig een verrassing. Ik kan u alvast vertellen dat het niet zal gaan over baarden van theoretische fysici, borsthaar van Daniel of LOKOdictators. U mag mij steeds contacteren met opbouwende of afbrekende commentaar
Deze tekst werd nagelezen door het anti-discriminatie commité, ad-hoc opgericht door Simon.

Yours truly,
Mattia

TeenageCollegeGirls op de barricade

TCG wil graag haar ongenoegen laten blijken betreffende de gang van zaken binnen Wina dezerdagen. In deze serie hoog-literaire afkraakpartijen van bevolkingsgroepen is de vrouw nog steeds niet expliciet aan bod gekomen als hoofdpersonage. Het is het recht van de vrouw als maatschappelijk lust-object om door het slijk gehaald te worden. Doe er iets aan!
Vrouwen die aan zelfontplooiing willen doen, kunnen ons nog steeds bereiken op teenagecollegegirls@wina.be

anti-sexistische groet,
TCG

Slitherlink

De regels zijn simpel, maak 1 grote kring, waarbij aan een vakje juist zoveel randen gebruikt mogen worden door de lus als aangegeven door het cijfer in het vakje. Als er niets staat, is het 'vrij te kiezen'.


De avonturen van de redactieschildpad

Deze week wordt de redactieschildpad geBBQed (voor maar 1,5 euro te verkrijgen)...

KALENDER

Dinsdag 29 april
10u-15uCroquestandje ScienticaDe campus
19u15Plan van de Achterban200S, lokalen boven
Woensdag 30 april
22uDuvelnightRC
Donderdag 1 mei
14uSportief amusementGrasveldje Alma III
18uBBQGrasveldje Alma III
Maandag 5 mei
20uOverdracht cantus met zwanenzangPavo
Donderdag 8 mei
13u15-13u45De laatste Cursusdienst200L

Wekelijks blaadje van studentenkring WINA gedrukt op 300 exemplaren en verspreid onder de studenten wiskunde, informatica en fysica. Online te vinden op http://winagenda.wina.be/
Voor alle verzoekjes, roddels, columns, tekstjes en aanvragen, in-en uitschrijvingen op de winagendamail slechts één adres: redactie@wina.be
V.U: Wina Leuven VZW, Studentenwijk Arenberg 4/0, 3001 Heverlee