21 april 2008

Woordje van de preses

Na een paar weken campagnegekte wordt het deze week eens wat rustiger, maar daarom niet minder uniek! Woensdag kan je komen strijden voor je provincie in onze provinciezuipbar (als we een provincie "Mattia" voorzien, kan meteen het duel met de West-Vlamingen beslecht worden ;-)). Het nóg uniekere event dat deze week echter zal plaatsvinden, is het in première gaan van ons enige echte Wina-toneel! Dinsdag, woensdag en/of donderdag kan je dit komen bewonderen in de splinternieuwe toneelzaal onder Alma 3, en achteraf kan je (vooral op woensdag dan..) er eentje (of meer) blijven drinken in de bar. Kaarten zijn nog steeds beschikbaar op de Winagang!

Salu salaat salodder,
Tomaat augurk komkommer,
Thijs

BBQ

Zoals elk jaar is er ook dit jaar weer de jaarlijkse Wina-barbecue. Hete kolen en de geur van heerlijke stukken vlees (of voor de vegies een quornburger). Dit spectakel zal plaatsvinden op donderdag 1 mei vanaf 18u, op het grasveldje voor Alma III. We gaan er verder geen doekjes of andere textielachtigheden om winden en u gewoon ons assortiment aanbieden:

Hamburger 1,00 euro
Quorn-Burger (2 stuks) 1,50 euro
Brochette 1,50 euro
Spiering (250g) 2,00 euro
Ribbetjes (250g) 2,00 euro


Alles wordt geserveerd met groenten, sauzen, pastasalade en aardappelsalade. Hiervoor moet u nog 3 euro bij het bedrag van uw vlees tellen.
Reserveren kan u op gak@wina.be, in deze mail moet je dus zeggen hoeveel stuks je van welke soort wil. Laat ook weten wanneer je (ongeveer) komt eten - om 18u, 19u, 20u, of 21u.

Om u te bedienen,
GAK







Toneel

In het begin schiep God de hemel en de aarde. De aarde was woest en leeg; duisternis lag over de diepte, en de Geest van God zweefde over de wateren.
Toen sprak God: "Er zij licht!"
En er was licht.
God sprak: "Er zij land!"
En er was land.
God sprak: "Er zullen dieren zijn, die de aarde bevolken!"
En er waren dieren.
God sprak: "Er moeten mensen zijn!"
En er waren mensen.
En God sprak: "De mensen zullen ten hemel worden opgenomen!"
En de engelen kwamen in opstand.


Lucifer voor gewone mensen, u aangeboden door de enthousiaste medewerkers, acteurs en andere aanhangsels van Wina's eigenste toneelgroepje! Laat u zeker niet afschrikken door het bombastische orginele werk van Vondel, wij brengen onze eigen luchtigere, grappigere en spannendere versie van dit stuk. Voor de liefhebbers van actie; ja, er zijn zwaardgevechten! Wie van dit schouwspel wil genieten moet de avond van 22, 23 of 24 april vrijhouden in zijn agenda. Vanaf 20u kan je terecht in "de koelisse", de vernieuwe toneelzaal onder alma 3. Je kan reserveren door een mailtje te sturen naar daniel@wina.be, een ticket kost u 4 euro.

De redactieschildpad


Deze week waant de redactieschildpad zich een engel onder leiding van Lucifer...



Scientica Eetstandjes

De kiesweken zijn net achter de rug en we hebben opgemerkt hoe gezellig het kan zijn om met een paar wetenschappers aan een eetstandje te staan, iets lekker (goedkoop) te eten en een goede babbel te slaan. Dit heeft Scientica geïnspireerd om voor al die wetenschappers een gezamelijk eetstandje op te zetten. We nodigen dus alle Biologen, Chemikaners, Geologen, Merkatorianen en Winezen uit om samen te genieten van lekker eten een goed gezelschap.
Concreet wil dit zeggen dat je vanaf volgende week 3 dinsdagen op rij bij ons terecht kan in een tentje op de campus voor je middagmaal. We beginnen dinsdag 29 april met croque's en gaan verder met respectievelijk hotdogs en pannenkoeken.
Allemaal lekkers, allemaal wetenschappers, allemaal gezellig samen, dat is Scientica!
Tot dinsdag!

Scientica

Provinciezuip-bar

"Limburgers zijn traag", "West-Vlamingen kunnen niet deftig babbelen" en "Antwerpenaren hebben een dikke nek": clichés over de verschillende provincies zijn er genoeg. Maar wie kan er nu eigenlijk het beste zuipen? Woensdag zoeken we het uit, en donderdag in de vroege uurtjes zullen we het eindelijk weten! Scharrel dus al uw provinciegenootjes bijeen en kom woensdag af naar het RC. De bar is al open vanaf 21 uur voor de Champions League, dus grijp die kans om een vlugge start te maken!

Groetjes,
Barteam

Cudi

Beste student

we bevinden ons in week 9 van het academiejaar, dit wil zeggen dat het einde weer nadert, de examens weer in zicht komen... Hiervoor heb je cursussen nodig, voor dat einde, en dit is inderdaad waar het tekstje om draait. We willen jullie graag op de hoogte stellen van alle volgende cudi's:
Donderdag 17 april, van 13u15 tot 13u45
Donderdag 8 mei, van 13u15 tot 13u45

en hierbij willen we ook uitdrukkelijk vermelden dan reservaties niet meer kunnen gemaakt worden na maandag 5 mei.
Als je nog een cursus mist, bestel hem dus nog snel en dan kun je op de vorige 2 momenten bij ons terrecht voor je copy.
Veel cursusplezier!

Cudi







Interjarencompetitie

Pasen is gepasseerd, de lente ontwaakt uit zijn winterslaap en het begint weer te kriebelen. Dat zijn de signalen dat het weer tijd is voor onze one-and-only Interjarencompetitie. Schrijf je ploeg in voor één van de verschillende sporten (minivoetbal 5, basket 5, volleybal 6) door een mail te sturen naar sport@wina.be. Na de campagneweek zullen we er aan beginnen. Laat je niet misleiden door de naam Interjarencompetitie: je mag perfect een ploeg samenstellen met spelers uit andere jaren, richtingen, steden, landen of universa.

Wil jij dit jaar trotse eigenaar worden van de onvervalste wina-beker? Twijfel dan niet langer en stuur ons een mail met je ploegnaam en contactgegevens van de ploegkapitein en dan zien we elkaar terug op het sportveld...

Zwanenzang-cantus

Commilito,

Studeer je dit jaar nog af en wil je waardig afscheid nemen van je studentenleven?
Mail dan als de bliksem naar senior@wina.be zodat we je de nodige info kunnen geven over je zwanenzang op de laatste cantus van het jaar!

Het cantustrio

Van Buitenaf

Kringenzuip RC-team

Op maandag 21/04 vanaf 21u houdt het RC-team een kringenzuip (principe van provinciezuip) voor alle kringen van Heverlee - kom dus Wina haar eer verdedigen!

IAYC - Internation Astronomical Youth Camp

IAYC 2008, July 20th - August 9th 44th International Astronomical Youth Camp Sayda, Germany Every year, for 39 years now, the International Astronomical Youth Camp (IAYC) takes place somewhere in Europe. About seventy people from many different countries live together for three weeks. They are aged between 16 and 24 years old and share the same interest: astronomy.

More information about IAYC 2008 and the working groups is available on our website . There you can also download the application form.


















KALENDER

Dinsdag 22 april
20u00Wina Toneel - LuciferDe Koelisse
Woensdag 23 april
20u00Wina Toneel - LuciferDe Koelisse
22u00Provinciezuip-bar103
Donderdag 24 april
20u00Wina Toneel - LuciferDe Koelisse

Wekelijks blaadje van studentenkring WINA gedrukt op 300 exemplaren en verspreid onder de studenten wiskunde, informatica en fysica. Online te vinden op http://winagenda.wina.be/
Voor alle verzoekjes, roddels, columns, tekstjes en aanvragen, in-en uitschrijvingen op de winagendamail slechts één adres: redactie@wina.be
V.U: Wina Leuven VZW, Studentenwijk Arenberg 4/0, 3001 Heverlee