14 april 2008

Woordje van de preses

Dit is ze, de belangrijke week! In deze week kunnen jullie namelijk allemaal gaan stemmen voor onze opvolging op diverse Winavlakken: het presidium en de verschillende andere vertegenwoordigers. Laat je stem horen, en kom zeker af op woensdag!
Woensdagavond kan je, wat de uitslag ook moge wezen, mee komen vieren en genieten van de overwinningsbar.
Belangrijke data die je de komende weken zeker al kan noteren zijn 22, 23 of 24 april: dan gaan onze meest getalenteerde toneelspelers Lucifer voor u op de planken brengen.
Omdat het vanaf nu ook per definitie mooi weer is, zullen we met scientica ook nog drie eetstandjes doen op onze zomerse campus. Op de dinsdagen 29/04, 06/05 en 13/05 kan je bij ons terecht voor respectievelijk overheerlijke croques, smakelijke hotdogs en niet te versmaden pannenkoeken!
Hou voor de overige activiteiten ook zeker continu de website in de gaten.. wie weet wat er nog allemaal uit de lucht valt.. ;-)

Zon, Zee en Zaligheid,
Thijs

Overwinningsbar

Na een week campagne is het eindelijk zover, de resultaten van de razend spannende verkiezingsstrijd zullen bekend gemaakt worden. De overwinnaars zullen juichen en vieren, de verliezers zullen wenen en pleuren. De uitslag zal om klokslag 24u bekend gemaakt worden door het kiescomité, dus wees allemaal op post om te zien wie het meeste kiezers kon overtuigen tijdens de afgelopen campagne.
Als de verkiezingen je allemaal niks interesseren, ben je natuurlijk nog steeds welkom voor een goede, oude winabar!
Allemaal op post dus, vanaf 22u in de 103 (nieuw RC),

Groetjes,
Barteam

Cudi

Beste winezen,
Omdat er een nieuwe cursus is toegekomen voor de tweedejaars doen we deze week opnieuw open op donderdag 17 april, van 13u15 tot 13u45. Voor al diegene die nog een bestelling hebben openstaan, we doen dit semester nog drie keer open, dus kom zeker op een van deze momenten langs. Kijk dit na op www.wina.be/cudi.
Voor diegene die hun cursus nog niet besteld hebben, de reservaties stoppen op maandag 5 mei, dus maak ze nog snel even, dan heb je alsnog je cursus aan een goedkope prijs!
Nieuwe cursus:Statistische Thermodynamica, cursus deel II

Tot donderdag,
Cudi tot uw dienst

Interjarencompetitie

Pasen is gepasseerd, de lente ontwaakt uit zijn winterslaap en het begint weer te kriebelen. Dat zijn de signalen dat het weer tijd is voor onze one-and-only Interjarencompetitie. Schrijf je ploeg in voor één van de verschillende sporten (minivoetbal 5, basket 5, volleybal 6) door een mail te sturen naar sport@wina.be. Na de campagneweek zullen we er aan beginnen. Laat je niet misleiden door de naam Interjarencompetitie: je mag perfect een ploeg samenstellen met spelers uit andere jaren, richtingen, steden, landen of universa.

Wil jij dit jaar trotse eigenaar worden van de onvervalste wina-beker? Twijfel dan niet langer en stuur ons een mail met je ploegnaam en contactgegevens van de ploegkapitein en dan zien we elkaar terug op het sportveld...

Toneel

In het begin schiep God de hemel en de aarde. De aarde was woest en leeg; duisternis lag over de diepte, en de Geest van God zweefde over de wateren.
Toen sprak God: "Er zij licht!"
En er was licht.
God sprak: "Er zij land!"
En er was land.
God sprak: "Er zullen dieren zijn, die de aarde bevolken!"
En er waren dieren.
God sprak: "Er moeten mensen zijn!"
En er waren mensen.
En God sprak: "De mensen zullen ten hemel worden opgenomen!"
En de engelen kwamen in opstand.


Lucifer voor gewone mensen, u aangeboden door de enthousiaste medewerkers, acteurs en andere aanhangsels van Wina's eigenste toneelgroepje! Laat u zeker niet afschrikken door het bombastische orginele werk van Vondel, wij brengen onze eigen luchtigere, grappigere en spannendere versie van dit stuk. Voor de liefhebbers van actie; ja, er zijn zwaardgevechten! Wie van dit schouwspel wil genieten moet de avond van 22, 23 of 24 april vrijhouden in zijn agenda. Vanaf 20u kan je terecht in "de koelisse", de vernieuwe toneelzaal onder alma 3. Je kan reserveren door een mailtje te sturen naar daniel@wina.be, een ticket kost u 4 euro.

Interfacultair Improvisatietoernooi

Leuvense studenten kunnen al jaren terecht bij Preparee om te improviseren en al even lang krijgen ze de kans om in de broeiende arena van het Monseigneur Sencie-Instituut (bij de faculteit Letteren) deel te nemen aan het Interfacultair Improvisatietoernooi. Dit jaar gaat de improhoogmis door op donderdag 17 april, om acht uur 's avonds. Supporter voor je kring en bestel je tickets voor 2 euro per student via www.preparee.be.
Tot donderdag!

Kiesdebat

Beste winees, na een campagne vol amusement gaan we weer even de serieuze toer op. Dinsdag 15 april om 20u in 200N 00.04 geven we jullie de kans om al jullie vragen te stellen aan de ploeg en de ploeg de kans om hun te profileren als de ware toekomst van Wina.
En als we hier dan allemaal een nachtje hebben kunnen over slapen, weten we allemaal welk bolletje we moeten inkleuren. Als je dit voor jezelf hebt uitgemaakt ben je welkom in 200B op het 1e verdiep in het aquarium of op onze site http://stemmen.wina.be.

Tot dan,
Kiescomité

Kandidaten voor de onderwijscommisies

Verkiezingen zijn meer dan stemmen op een toekomstig presidium. Hieronder vind je een lijst van mensen die zich kandidaat stellen om in een onderwijsraad te zetelen.

POC wiskunde (6 plaatsen)
- Arne Smeets
- Inge Verbeek
- Bart Dioos
- Sandie Broekx

POC Sterrenkunde (5 plaatsen)
- Michel Hillen
- Robin Lombaert
- Carolina Varon
- Nadia This

POC Fysica (6 plaatsen)
- Daniel Mayerson
- Mattia Walschaers
- Bert De Roo
- Vincent van Eylen
- Thomas In't Veld
- Marijke Keupers

POC Informatica (6 plaatsen)
- Yoran Brondsema
- Mathias Verbeke
- Renaat Colpaert
- Steven Langenaken

Departementsraden
Wiskunde (2 plaatsen)
- Arne Smeets
Fysica (2 plaatsen)
- Marijke Keupers
Informatica
- geen kandidaten

Faculteitsraad (9 plaatsen)
- Arne Smeets
- Mattia Walschaers
- Daniel Mayerson
- Steven Langenaken

Ook voor deze mensen kan je een stem komen uitbrengen op dinsdag 15 april in het aquarium in den 200B of op http://stemmen.wina.be.

Tot dan,
Kiescomité

Van Buitenaf

Heropening Alma 1

Alma 1 geeft op maandag 14 april gratis vaten ter heropening van Alma 1.
Vanaf 18u30 is er gratis bier à volonté met een optreden om 19u van Johnny Berlin (IFS & Politika).

Babylons Interfacultaire Literaire Prijs

Werd jij deze vakantie, tussen het studeren of het skiën door, bezocht door de muzen der literaire inspiratie? Stond er eensklaps op het maagdelijk witte blad van je bachelorpaper of masterproef een literair meesterwerk in plaats van een wetenschappelijk onderzoek? Aarzel dan niet om jouw poëtisch of prozaïsch product in te sturen en er bovendien een mooie prijs mee te winnen! Babylons Interfacultaire Literaire Prijs is namelijk voor de 32e keer op zoek naar jong talent dat zich aan het taalminnende oordeel van een studenten- én professionele jury (met notabele professoren als Hugo Brems en Hugo Bousset) wil blootgeven. Je kan dit nog DOEN tot en met 18 april, de winnaars worden op 6 mei bekend gemaakt tijdens een heuse uitreikingsavond in de Centrale Bibliotheek op het Ladeuzeplein. Meer info vind je op www.literaireprijs.be!

VRG-Challenge

Beste sportieve en avontuurlijke studenten, op woensdag 16 april organiseert het VRG het grootste sportevenement in Leuven: de VRG-CHALLENGE. Na een jaartje afwezigheid gaan we de Challenge weer nieuw leven in blazen. Het Ladeuze- en het Hooverplein zullen boordevol leuke activiteiten staan. De bedoeling is dat jullie het in groepjes van 6 tot 8 personen tegen elkaar opnemen op allerlei attracties. De winnaar gaat niet alleen met een heel grote eer wandelen, er vallen bovendien prachtige prijzen te winnen.

Naast de klassieke activiteiten die er andere jaren ook waren, zoals een bungeerun, human tablesoccer, twistladder, mechanische rodeostier,... willen we dit jaar ook wat innovatief zijn. Je kan komen karabijnschieten in onze schietstand, dodgebal spelen op ons levensgrote terrein en nog zoveel meer. Top of the bill is zeker onze bossaball-attractie. Zij vervangt het beachvolleybalterrein op een meer dan waardige manier. Voor zij die het spel niet kennen, neem zeker eens een kijkje op http://www.bossaball.com/nederlands.html. Daar kan je zien dat het om volleybal op luchtkussens en trampolines gaat. Spektakel gegarandeerd dus.

Inschrijven kan op het VRG secretariaat vanaf maandag 7 april aan de zeer democratische prijs van 10 euro/persoon. Wij garanderen u een ongelofelijke namiddag waarin u zich geen seconde zal vervelen. Naast dit alles is er ook heel wat randanimatie voorzien en zullen er genoeg terrasjes en drank zijn om de kelen gesmeerd te houden en de kijklustigen ook wat plezier te gunnen.

Hopelijk tot dan.
Het VRG-challenge team

KALENDER

Maandag 14 april
18u30>Heropening Alma 1Alma 1
Dinsdag 15 april
20u00Kiesdebat200N 00.04
Woensdag 16 april
Stemmen200B
22u00OverwinningsbarRC
Donderdag 17 april
20u00Interfacultair ImprovisatietoernooiMonseigneur Sencie-Instituut

Wekelijks blaadje van studentenkring WINA gedrukt op 300 exemplaren en verspreid onder de studenten wiskunde, informatica en fysica. Online te vinden op http://winagenda.wina.be/
Voor alle verzoekjes, roddels, columns, tekstjes en aanvragen, in-en uitschrijvingen op de winagendamail slechts één adres: redactie@wina.be
V.U: Wina Leuven VZW, Studentenwijk Arenberg 4/0, 3001 Heverlee