17 maart 2008

Woordje van de preses

't is weer snel vooruitgegaan, 't paasverlof is alweer daar; lang leve paaseieren en bloktijd! Vorige week was goed gevuld met een bedrijvendag, een fantastische dubbel-TD met NFK, een LaTeX-les, een leuke Sint-PatricksDayBar, en uiteraard het Galabal der Wetenschappen (dat nog voor ons ligt, terwijl ik dit schrijf).
Deze week ronden we de eerste helft van dit semester af, en dat doen we in stijl..
Allereerst kunnen we het niet maken onze eerstejaartjes als schachtjes de paasvakantie te laten aanvangen. Het moet maar eens dringend gedaan zijn met dat overtollige groen achter hun oren. Daarom worden ze maandag ontgroend op onze -jawel- ontgroeningscantus. Plaatsen zijn beperkt, reserveren is de boodschap! Het is een eigendrankcantus, dus je kan eindelijk eens kiezen wat je drinkt, als je 't maar zelf meebrengt.
Woensdag komen we aanzetten met een andere topper: dé marginale bar, hét galabal der marginalen! Jawel, je kan je nogmaals geheel laten gaan, en eindelijk die marginale outfit die je stiekem al het hele jaar wil dragen aandoen. Kom strijden voor uw marginale eer en wie weet.. ben jij wel dé marginaalste! Donderdag sluiten we dan af met het lenteconcert. Op dit geheel gratis concert kan je enkele mede-studenten cultureel verantwoord aan het werk zien. Tussendoor reiken we ook de alombekende Gouden Krijtjes uit. Vergeet niet je stem uit te brengen!
Als laatste rest er me enkel jullie een leuke paasvakantie toe te wensen. Veel plezier met het blokken, en doe de paashaas de groeten als j'em ziet.

Bim, bam, bom,
Thijs

Cudi

De laatste week voor de paasvakantie krijgt u nog een kans om al je boeken bijeente scharrelen zodat je je vakantiedagen kan vullen om interessante lectuur. Daarom allemaal welkom op donderdag van 13u15 tot 13u45.

Cudi

Jaaractiviteit 3e bach wiskunde

De jaaractiviteit bowling zal doorgaan op woensdag 19 maart in Bowl Kings, IJzerenmolenstraat 6 in Heverlee. We spreken ter plekke af om 19u45! Aan iedereen wordt een kleine bijdrage van drie euro gevraagd (op de avond zelf te betalen). Hopelijk komt iedereen af en maken we er een leuke avond van!

Groetjes, Jorien

Gotcha: de uitslag

Jawel beste winezen, onze jaarlijkse Gotcha zit er weer op. Het was een nat gedoe bij momenten en de meest sinistere hitmen in onze doldwaze kring hebben zich van hun beste kant kunnen laten zien. Het doorgeven van papiertjes bleek een net iets moeilijkere zaak te zijn, maar ach, het was een leuke foute bedoening en daar gaat het om. Er is de afgelopen weken dus wat afgemoord en daar is zelfs een klassement van bijgehouden, de koploper is misschien niet echt een verrassing... Het is ons allerliefste vrouw achter onze preses, Els!
Met maar liefst 16 moorden en als cirkelwinnaar in de derde cirkel kaapt Els de eerste plaats weg en vervaardigt zo haar plekje in de grote wina-analen van eeuwige roem en glorie.

GAK

Galabal der marginalen

Altijd maar studeren, lessen volgen, projecten maken... Het leven van een student is bikkelhard. Logisch dan ook dat menig student soms droomt van een ietwat 'simpeler' leven als boer Jef, zwerver in Parijs of Jerre-lookalike...
Gelukkig is jullie favoriete studentenkring WINA er weer om deze droom waar te maken met een heus Galabal der marginalen! Ga dus deze week shoppen in je dichtstbijzijnde kringloopcentrum, plunder je grootvaders kleerkast of vraag je lokale zwerver vriendelijk of je zijn broek niet eens een weekje mag lenen. Trek je buit aan in een combinatie naar keuze en begeef je op woensdag 19 maart onder ALMA 3 omstreeks 22u. De persoon met de beste outfit wint een fantastische prijs!
Galabal der Marginalen, Wo 19/03, Alma 3

Bar

NIEUWE Cultuurwedstrijdjes - tweede semester

Na succesvolle wedstrijdjes in het eerste semester, gaan nu twee nieuwe cultuurwedstrijdjes van start. De wedstrijden gaan over poëzie & tekenen. Zie hieronder en op de winasite voor meer details!
Cultuurwedstrijd poëzie
Een inzending bestaat uit een (zelfgeschreven) gedicht (alles behalve proza mag) van max. 1000 woorden, liefst elektronisch ingeleverd. Iedereen mag zoveel inzendingen insturen als hij of zij wilt.
Deadline voor inzendingen is zaterdag 10 mei.
De winnaar krijgt 2 cinematickets; deze wordt bekendgemaakt in de week van 17 mei.

Cultuurwedstrijd tekenen
Een inzending bestaat uit (zelfgemaakte) tekening. Hier ben je volledig vrij in: alles dat grafisch is dat volledig zelf gemaakt is, mag. Hieronder valt dus bijv. een handgetekende tekening (op papier), een tekening op de computer, een logo door jezelf ontworpen, ... Iedereen mag zoveel inzendingen insturen als hij of zij wilt. Dit mag je inleveren op de Winagang, of electronisch (probeer onder 1,5 MB te blijven). (Je tekeningen inscannen mag dus.)
Deadline voor inzendingen is zaterdag 10 mei.
De winnaar krijgt 2 cinematickets; deze wordt bekendgemaakt in de week van 17 mei.

Cultuur


Lenteconcert!

Het jaarlijks Lenteconcert van Wina is intussen een begrip geworden, een rots van Cultuur in de branding van Wina. Daarom presenteert Cultuur dit jaar (uiteraard i.s.m. OWG) een nieuw, spetterend Lenteconcert op donderdag 20/03 vanaf 20u in de PDS (Pieter De Somer aula).
De traditionele formule wordt behouden: we wisselen optredensvan Wina's beste muzikanten af met uitreikingen van de Gouden Krijtjes aan de proffen.
In de pauze tussen de twee delen is er een uitgebreide receptie (gratis!) voor alle aanwezigen!
Voor de leken onder ons: elk jaar worden de Gouden Krijtjes uitgereikt aan proffen en assistenten van het jaar die op een of andere manier hebben uitgeblonken. De (negen) categorieën dit jaar zijn:
Beste prof natuurkunde
Beste prof wiskunde
Beste prof informatica
Beste assistent natuurkunde
Beste assistent wiskunde
Beste assistent informatica
Prof met hoogste aaibaarheidsfactor
Hyperactiefste prof
Prof met de beste cursus

Tot op hét cultuurevenement van het jaar,
Cultuur


De avonturen van de redactieschildpad...


De redactieschildpad is deze week uitgefeest (en gaat daarom niet meer naar feestjes, maar wel naar een cantus en een lenteconcert).

EigenDrankCantus

Commilitones!

We zijn inmiddels al aan de voorlaatste officiële Wina-Cantus van dit jaar belandt! En zo wordt het dus ook tijd om onze schachtjes te ontgroenen! Hoe dit allemaal zal verlopen moeten jullie zelf maar eens komen bekijken op maandag 17 maart.
Omdat we normaal gezien streng zijn op het meebrengen van eigen drankjes, gaan we dat voor een keer eens door de vingers zien. Iedereen brengt gewoon mee waar hij/zij zin in heeft. Let wel: we voorzien zelf geen drank!
Plaats van het gebeuren is de Pavo in Heverlee en voor de gelegenheid verlagen we de prijzen naar 3.5 euro voor leden en 4.5 euro voor niet-leden. Omdat er niet oneindig veel mensen in de zaal kunnen, werken we dit maal weer met kaarten. Reservaties en kaarten op de gang of via cantus@wina.be.

Jochen, Toon, Jeroen

Van Buitenaf

LOKO Sport Presents 40e STUDENTENMARATHON

Op 19 maart 2008 wordt de studentenmarathon 40 jaar en dat wordt gevierd met een loop-, wandel- en zoekevenement. Als voorgerecht bieden we een toffe opwarming aan onder deskundige begeleiding.
Bij het hoofdgerecht kan je kiezen uit:
- Het lopen. De traditionele afstanden zijn ook dit jaar van de partij. Je kan kiezen tussen 5 km, 10km of 21 km. Voor elke loper wel een parcours naar zijn of haar zin. Vertrekkende vanuit het universitair sportcentrum maak je kennis met de wijde omgeving van het sportkot en Heverlee. Ook dit jaar is het parcours volledig rolstoeltoegankelijk.
- Het actieve wandelen. Als lopen niet zo echt je ding is, moet je zeker kennismaken met de nordic walking initatie. Je zal wandelen vanuit een heel ander perspectief ervaren.
- De fotozoektocht. Een tocht die je doorheen Leuven leidt en je op plaatsen brengt waar je misschien nog niet bent geweest. Zeker de moeite! Een puike sportieve prestatie zorgt dan voor de kers op de taart.

Een extra stimulans om te lopen kan nooit kwaad vandaar dat we vanuit LOKO Sport opnieuw voor elke loper een startpakket voorzien met voor iedereen die zich op voorhand heeft ingeschreven een welbekende Marathon T-shirt. En kom je bij de 21km als eerste over de streep (mannelijke én vrouwelijke winnaar) dan zal je komende zomer kunnen genieten van een zomerverblijf (8dagen/7nachten) voor 2 personen (half pension) in Hotel Le Panoramic in Ch‰tel (Franse Alpen). Iedere sportieveling krijgt natuurlijk ook het enige echte Studentenmarathoncertificaat. Inschrijven kan je vanaf 11 februari via http://sport.loko.be en doorklikken of kom gewoon de dag zelf naar het Universitair Sportcentrum (Faculteit Bewegings- en Revalidatiewetenschappen (FaBeR)) Tervuursevest 101 te 3001 Heverlee) waar je tot een kwartier voor de start kan inschrijven. De start van onze 40ste editie is tussen 17u30 en 17u45.

Erasmuspedia

Waar eet ik de lekkerste kebab in Parijs? Welke lessen zijn het interessantst in Delft? Heb je allerhande vragen in verband met erasmussen of wil je als ervaren erasmusstudent graag iets delen met toekomstige collega's? http://www.erasmuspedia.com/

Jonge dames en zelfontplooiing

Al geruime tijd sluimert deze gedachte binnen de obscuurdere vleugel van het winapresidium en nu komen we er uiteindelijk ook echt mee naar buiten, Teenage Collegegirls! Jawel liefste winezin, wij bieden je de kans om de innerlijke vlinder in jezelf vrij te laten, gooi dat coconnetje af en laat jezelf volledig gaan! Onder het motto hoe meer naakt hoe liever lanceren wij nu een oproep naar alle jonge winadames en andere sympathisantes (als in strikt vrouwelijk) om zichzelf op een creatieve wijze bloot te geven.
We nodigen jullie dus uit een inzending te sturen naar teenagecollegegirls@wina.be, BMI's en leeftijden tussen de 20 en 23 worden op prijs gesteld, C cups ook, eveneens blond met blauwe ogen, maar niet te blond, we hebben ook graag dat je rond de 1m70 bent en geen wipneus hebt, daarenboven is een goed stel hersenen te vermijden. Deze criteria gelden voor iedereen behalve Silke en Lies. Vergeet niet, je doet dit voor jezelf!

TeenageCollegeGirls

Oproep tot verdraagzaamheid en respect

Na het tekstje gelezen te hebben in de vorige winagenda over de zogenaamde inmenging van buitenaf, was ik zodanig gechoqueerd dat ik mij van antwoord dien. Ik voel me enorm beledigd dat er zomaar racistische beledigingen geuit worden richting mij en mijn medemensen.
Dit is op zijn minst oneerlijk, de meeste Limburgers en West-Vlamingen die hierheen komen, zijn vaak hoogopgeleid (in wording) en weten heus wel dat hun afkomst hen parten speelt. Juist daarom gedragen wij ons netter, doen we meer moeite om juist te spreken en laten we ons van onze beste kant zien. Dat dit niet genoeg is voor de mensen uit de zogenaamde beschaafde delen van ons land, wil meer zeggen over hun bekrompenheid, dan over onze inzet om ons te integreren.
Het probleem bij onze voortplanting wordt ook al overdreven, de meeste Brabantse meisje willen zowiezo geen West-Vlaming of Limburger als lief, vanwege de vele vooroordelen die er door deze onverdraagzame maatschappij worden uitgebraakt ten opzichte van mensen die anders spreken. Bovendien zou inmenging tussen onze beide volkeren vooral voordelen voor de Brabanders brengen, met Tienen, Aarschot en de marginale driehoek komt het gemiddelde IQ hier waarschijnlijk nauwelijks boven de 80.
Ook heeft het mooie West-Vlaamse landschap hele hopen invloedrijke politici voortgebracht, zoals Yves, die nooit een muur rond zijn prachtige westhoek zou toestaan of Jean-Marie, die wel een oplossing zal vinden voor die arrogante Brabanders.
Bovendien is Leuven zelf een stad die gebouwd is op onze immigratie en is de rest van Vlaams-Brabant een groot boerengat, in tegenstelling tot West-Vlaanderen, waar je Kortrijk, Brugge, Oostende, Ieper en vele andere grote steden vindt. Maar het ergste vind ik dat wij over dezelfde kam worden geschoren als de Walen. We moeten hen eerst uit ons geliefde land kieperen en daarna pas beginnen onderling ruzie te maken over wie het eerst afsplitst. Ik zou dus aan alle Brabanders willen vragen: Respecteer ons en vergeet niet dat alle Vlamingen gelijk zijn.

Simon
Half-West-Vlaming, Half-Limburger

Kleurprentje

Spelletje: Masyu

Het doel is een gesloten lijn te verkrijgen, rekeninghoudend met het feit dat je in de zwarte bolletjes verplicht een hoek van 90 graden moet maken en in de witte bolletjes rechtdoor moet. In de andere bolletjes ben je volledig vrij. Het is eveneens belangrijk dat je voor en na de zwarte bolletjes een recht lijntje hebt en dat je voor of na een wit bolletje een bocht van negentig graden maakt.

KALENDER

Maandag 17 maart
20uEigenDrankCantusPavo
Woensdag 19 maart
17u30StudentenmarathonUniversitair sportcentrum
22u00Galabal der MarginalenRC
Donderdag 20 maart
hele dagDag van de studentVerschillende Locaties
20u00LenteconcertPDS

Wekelijks blaadje van studentenkring WINA gedrukt op 300 exemplaren en verspreid onder de studenten wiskunde, informatica en fysica. Online te vinden op http://winagenda.wina.be/
Voor alle verzoekjes, roddels, columns, tekstjes en aanvragen, in-en uitschrijvingen op de winagendamail slechts één adres: redactie@wina.be
V.U: Wina Leuven VZW, Studentenwijk Arenberg 4/0, 3001 Heverlee