25 februari 2008

Woordje van de Preses

Week 3 and counting! Het tweede semester gaat goed vooruit. Intussen hebben de meesten onder jullie je resultaatjes van de afgelopen feestperiode al gehad.. en of ze nu goed, gematigd of wat minder waren, elke reden was goed om massaal naar de éjéwékaraoké af te komen. Ook het eten op de Afrikaanse cultuurtweedaagse heeft menig student zeer goed gesmaakt. Intussen wordt er ook weer heftig in het rond geknald in het teken van de Gotcha! Nee, 't is niet je kwijl op je T-shirt, maar een Gotcha!-schot.. (of iemand anders' kwijl). Deze week blijven we stevig gaan. Door de Gotcha!-shoten heen kan je komen genieten van een spetterende message-bar en een Scientica-TD! Handig om weten voor onze ereleden is trouwens dat de laatstgenoemde de eerste in een rijtje van 4 gratis activiteiten voor hen is. Hun welkome bijdrage aan onze Wina-werking wordt de komende weken beloond met gratis inkom op de Scientica-TD, het Squadrock-festival, een dubbel-TD met NFK en het Galabal der Wetenschappen! Om jullie te helpen bij het plannen van de komende weken, hier alvast een lijstje van activiteiten die je zeker mag verwachten:

wo 27/02/08: Message-bar
do 28/02/08: Scientica-TD
di 04/03/08: Squadrock-festival
wo 05/03/08: Scientica-winabar
ma 10/03/08: Bedrijvendag
di 11/03/08: Wina-NFK Dubbel-TD
wo 12/03/08: St-PatricksDay-bar
vr 14/03/08: Galabal der Wetenschappen
ma 17/03/08: OntgroeningsCantus
wo 19/03/08: Galabal der Marginalen (dé Marginale bar)
do 20/03/08: Lenteconcert
Noteren die boel!

Tot daar, of ergens anders, maar vooral daar,
Thijs

Cudi

Beste studentjes,
Week 3, alles gaat nu van start de laatste oefenzittingen steken de kop op en de werkjes groeien al. Voor de mensen met een te kleine stapel aan cursus informatie is er nog steeds de cudi...
Deze week kan je bij ons terecht op vrijdag 29 februari, van 13u tot 14u.
Vergeet niet: wie op tijd reserveert krijgt zeker zijn bestelling...

Squadrock

Rock Werchter en Pukkelpop zijn nog veel te lang weg, vinden we, dus pakken we uit met ons eigen festival!

Waar?
De Blauwe Kater (op de Naamsestraat)

Wanneer?
Dinsdag 4 maart, deuren open om 21u

Hoeveel?
Inkom 2/3 euro (L/NL) in VVK; 3/4 (L/NL) aan de kassa.
Kaarten in VVK te verkrijgen aan de Winagang.
Ereleden mogen gratis binnen!
Wat?
21u15: Skybluepink
22u30: Give In
!!! GRATIS VAT !!!
0u: Blue Thrill

Tussen optredens worden er kortfilms getoond van studenten film aan Ritz en St.-Lukas.

Skybluepink is het ons aller bekende Wina-groepje, dat vorig jaar op het IFS de publieksprijs kreeg.
Give In is een sterk rock-gerichte groepje met roots in Geos.
Blue Thrill is een internationaal bekend cover-groepje dat nooit faalt om sfeer overal in te brengen. Zij zullen dan ook de sfeer erin houden met een groot en groots optreden als afsluiter!

!!! Allen komen naar het leukste festival van het jaar !!!


Cultuur



Lenteconcert - artiesten gezocht!

We zoeken nog enkele artiesten voor het jaarlijkse Wina Lenteconcert, dat doorgaat op donderdag 20/03 in het PDS. Ben je geďnteresseerd? Alles is welkom: instrumentenbespelers, dans, zang, voordracht, .. Geďnteresseerd of vragen? Laat het weten aan cultuur@wina.be !

Oprichting ploeg

Een aantal mensen onder leiding van mezelf (Daniel Mayerson) zijn begonnen aan de vorming van een nieuwe presidium-ploeg. Deze ploeg zal opkomen in de komende Wina-verkiezingen als verkiesbare presidiumploeg. Heb je interesse om mee in deze ploeg te stappen? Of heb je een aantal vragen over onze ploeg? Stuur dan een mailtje naar daniel@wina.be om je interesse kenbaar te maken!

Groetjes,
Daniel

NIEUWE Cultuurwedstrijdjes - tweede semester

Na succesvolle wedstrijdjes in het eerste semester, gaan nu twee nieuwe cultuurwedstrijdjes van start. De wedstrijden gaan over poëzie & tekenen. Zie hieronder en op de winasite voor meer details!
Cultuurwedstrijd poëzie
Een inzending bestaat uit een (zelfgeschreven) gedicht (alles behalve proza mag) van max. 1000 woorden, liefst elektronisch ingeleverd. Iedereen mag zoveel inzendingen insturen als hij of zij wilt.
Deadline voor inzendingen is zaterdag 10 mei.
De winnaar krijgt 2 cinematickets; deze wordt bekendgemaakt in de week van 17 mei.

Cultuurwedstrijd tekenen
Een inzending bestaat uit (zelfgemaakte) tekening. Hier ben je volledig vrij in: alles dat grafisch is dat volledig zelf gemaakt is, mag. Hieronder valt dus bijv. een handgetekende tekening (op papier), een tekening op de computer, een logo door jezelf ontworpen, ... Iedereen mag zoveel inzendingen insturen als hij of zij wilt. Dit mag je inleveren op de Winagang, of electronisch (probeer onder 1,5 MB te blijven). (Je tekeningen inscannen mag dus.)
Deadline voor inzendingen is zaterdag 10 mei.
De winnaar krijgt 2 cinematickets; deze wordt bekendgemaakt in de week van 17 mei.

Cultuur

70-80-90 TD

Heb jij steeds al gedroomd van zo'n prachtige TD poster om aan je muur of aan je raam te hangen? Zin om de keuken van je kot op te fleuren? Op de winagang kan je terecht voor een spetterende, knallende poster van onze al even kanllende TD. Natuurlijk maken wij niet zomaar posters van TD's, maar doen we ook een TD. Iedereen is van harte welkom op onze 70-80-90 TD die zal plaatsvinden op 11 maart in de Albatros!

Kusjes,
GAK

Messagebar

Message in a bottle? Nee, message on a screen. Kom naar de message-bar en post uw berichtjes aan iedereen. Je kan je berichtjes op voorhand ingeven op www.wina.be/messagebar of je kan in de bar zelf je berichtje schrijven op de computer daar aanwezig of je kan zelfs tijdens de bar van op je kot de berichtjes zien die in de bar getoond worden. Laat alvast je creativiteit de vrije loop, hoe meer berichtjes hoe leuker de bar!

bar

Bedrijvendag

Op maandag 10 maart 2008 organiseert Wina in samenwerking met de andere wetenschapskringen opnieuw haar bedrijvendag. Jullie krijgen de kans om rechtstreeks met verschillende bedrijven in cont(r)act te komen.
De bedrijvendag gaat door in de bibliotheek van 12u tot 16u. De bedrijven die deelnemen aan de bedrijvendag krijgen net als elk jaar een CV-boek aangeboden met CV's van de studenten van onze faculteit. Om opgenomen te worden in het CV-boek stuur je je CV in via http://cvboek.scientica.be/, en dit voor 22 februari 2008!

Jaaractiviteit 1MW

Hé beste klasgenootjes,

we zien mekaar niet zo vaak meer, dus wou ik nog eens een jaaracticieit plannen. Ik dacht aan een soort feestje zoals vorig jaar met kerstmis. Ik heb hier al een wafelijzer staan. Misschien kunnen we ook wat cocktails maken. Als er nog ideeën zijn, laat maar weten. Het feestje gaat door op woendag 27 februari vanaf 20u op mijn kot Lerkeveld.

Feestplanner,
Dries

Derde bach informatica, opgelet!

Deze woensdag is het jaaractiviteit: we gaan schaatsen! We spreken om 19u15 af op de parking links van Alma 3 met de fiets om er samen naartoe te fietsen. Je mag natuurlijk ook rechtstreeks gaan naar de ijsbaan in Heverlee. Achteraf kunnen we nog een pint gaan pakken. Voor diegenen die graag eerst mee gaan eten spreken we af om 18 uur in Alma 3. Overtuig al je jaargenootjes om mee te komen, en vergeet zeker je handschoenen en paspoort niet!

Jullie jv



De doldwaze avonturen van de redactieschildpad

Deze week is de redactieschildpad terug van weggeweest...


Spelletje

Voor alle mensen die zich verveeld hebben tijdens de voorbije lessen is er een overdosis slitherlink om dit goed te maken. De regels zijn simpel, maak 1 grote kring, waarbij aan een vakje juist zoveel randen gebruikt mogen worden door de lus als aangegeven door het cijfer in het vakje. Als er niets staat, is het 'vrij te kiezen'.

Avond


Dicht tegen het avondgloren
huilt de zon kokend van woede,
het koele rood is op zijn hoede
en het warme blauw is als herboren,

Het oog van Venus waakt
terwijl de geuren van bloemen
verdampen als de vlinders woelen,
wanneer de geliefde een kreetje slaakt

Alles danst met het vrolijk Kleurenwiel,
en iedereen vergeet haast liefelijk
alles wat schijnbaar te weten viel,

Alles stopt en alles begint tegelijkertijd
alsof ik verliefd in de bloemen viel
en toen werd alles donker

Uw favoriete redactiedichter ten velde,
Mattia

Nog een spelletje

Een standaard sudoku, iedereen kent het wel.

KALENDER

Woensdag 27 februari
22u00MessagebarRC
Donderdag 28 februari
22u00Scientica Get Together TDAlbatros
Vrijdag 29 februari
13u00-14u00CudiCudikelder
Dinsdag 4 maart
SquadrockBlauwe Kater
Maandag 10 maart
12u00BedrijvendagBibliotheek
Dinsdag 11 maart
22u00Wina - NFK 70-80-90 TDAlbatros
Donderdag 20 maart
LenteconcertPDS

Wekelijks blaadje van studentenkring WINA gedrukt op 300 exemplaren en verspreid onder de studenten wiskunde, informatica en fysica. Online te vinden op http://winagenda.wina.be/
Voor alle verzoekjes, roddels, columns, tekstjes en aanvragen, in-en uitschrijvingen op de winagendamail slechts één adres: redactie@wina.be
V.U: Wina Leuven VZW, Studentenwijk Arenberg 4/0, 3001 Heverlee