18 februari 2008

Woordje van de Preses

En hopla!
De eerste week van 't nieuwe semester is er weeral eens doorgejaagd. Jullie hebben ongetwijfeld hard genoten van een spetterende openingscantus en idem dito bar met gratis vat. Ondertussen zijn ook de nieuwe lessen al gestart en heb je je eerste valentijnscursusjes kunnen komen halen. Niks houdt je nog tegen om er weer helemaal keihard voor te gaan! Naast de leuke feestelijkheden à la ik-krijg-mijn-punten-deze-week, hebben we nog heel wat meer te bieden..
Maandag en dinsdag is er een cultuurtweedaagse in een Afrikaans kleedje: lekker eten, een toffe film en een heuse buikdanscursus voor degenen onder ons die met het vrouwelijk geslacht geschapen zijn. Woensdag zorgt EJW voor een karaoké-versie van onze geliefde Winabar. Deze week start ook het alomgevreesde moordspel, onder de naam "Gotcha!". Er zal weer bloed aan menig *hier uw geliefkoosde object* kleven.
In de volgende weken kan je onder andere nog 2 TD's, een fantastisch Festival, een galabal, een lenteconcert, een ontgroeningscantus, een hoop Winabars en nog veel meer verwachten! Wees gerust, je zal niet stil zitten; voor je 't weet is 't al paasverlof! (vergeet bij tijden ook eens geen lesje hier en daar te volgen ;-))

Hiep, hoi en de groetjes,
Thijs

Cultuurtweedaagse

Houden jullie van een vleugje afrikaanse sensatie en lekkernijen? Of misschien van de ronde heup- en borstbewegingen van de dans der buiken? Misschien volstaat anders een film om in de stemming te komen?
In ieder geval zal er voor ieder wat wils zijn op de tweede editie van de Cultuurtweedaagse! Deze zal doorgaan op 18 en 19 februari en het thema zal Afrika zijn!

Op de campus vind je ons maandag en dinsdag terug van 11u-16u met lekker Afrikaans eten (kefta's, pita's, couscous, rijstsla; en lekkere Worldshake voor de dorst)... mmmmm!

Maandagavond om 20:45u vertonen we de film Hotel Rwanda in het auditorium in 200A.

Dinsdagavond vanaf 20u is er een buikdanscursus in de Waag voor (alleen!) de dames! Liefst inschrijven op charlotte@wina.be, maar gewoon komen opdagen mag ook! En neem een lange rok mee...

Kijk op de wina-site als je meer info wil!

Cultuur

EJW-/Karaokébar

Ben je een geboren sterartiest(e)?
Jammer, steracteur/sterartiest is net voorbij en we wachten ook niet op Idool of X-factor. Dit wil echter niet zeggen dat je je talenten verborgen moet houden. Maar ook als je niet de benodigde zangkwaliteiten hebt, kan je nog carrière maken, denk maar aan Britney.
Daarom geeft EJW iedereen een kans om zijn/haar zangtalenten te komen showen. Kom woensdag naar het RC, waar EJW een heuse Karaokébar organiseert om je spetterende toekomst in de muziekindustrie te beginnen.
Afspraak om 22u met een verrassing voor iedere eerstejaar, te verkrijgen bij je favoriete EJW´er.
Vergeet ook niet dat de Gotcha van start gaat die avond!

EJW

Cudi

Studenten alom zijn op zoek naar nieuwe kennis om bij in hun hoofd te steken in dit nieuwe semester en wij bieden dit aan!
Ga alvast eens een kijkje nemen op onze site (cudi.wina.be). Wie op tijd reserveert, heeft zeker zijn cursus.
Iedereen is welkom in onze welbekende cudi kelder dinsdag 19 februari van 12u tot 14u.

Tot dan,
Cudi

Bedrijvendag

Op maandag 10 maart 2008 organiseert Wina in samenwerking met de andere wetenschapskringen opnieuw haar bedrijvendag. Jullie krijgen de kans om rechtstreeks met verschillende bedrijven in cont(r)act te komen.
De bedrijvendag gaat door in de bibliotheek van 12u tot 16u. De bedrijven die deelnemen aan de bedrijvendag krijgen net als elk jaar een CV-boek aangeboden met CV's van de studenten van onze faculteit. Om opgenomen te worden in het CV-boek stuur je je CV in via http://cvboek.scientica.be/, en dit voor 22 februari 2008!

Lenteconcert - artiesten gezocht!

We zoeken nog enkele artiesten voor het jaarlijkse Wina Lenteconcert, dat doorgaat op donderdag 20/03 in het PDS. Ben je geïnteresseerd? Alles is welkom: instrumentenbespelers, dans, zang, voordracht, .. Geïnteresseerd of vragen? Laat het weten aan cultuur@wina.be !







Gotcha

Beste winezen,

Jef Vermasse schreef er ooit een boek over, in ieder van ons gaat een potentiële moordenaar schuil, het is dan ook hoog tijd om die nog eens los te laten. Laadt uw waterpistooltje en scherp uw listige tong, want hier is onze gotcha!
Iedereen kent het concept van een moordspel wel, je bent een groep vrolijke vriendjes en de laatste die nog leeft wint als het ware. Om toch iets meer spanning in het geheel te brengen zullen we met 3 cirkels werken, dit betekent dat ieder 3 keer kan sterven (kwestie van het realistisch te houden). Er zijn ook meerdere uiteenlopende manieren om iemand om zeep te helpen.
Een uitgebreid reglement zal je doorgemaild worden na je inschrijving of kan verkregen worden door te mailen naar gak@wina.be. Inschrijven kan je doen op de winagang en het kost je een symbolische euro die in de schatkist gaat en er dan weer uitkomt om onze administratieve kosten te dekken.
Het spel zal van start gaan tijdens de tweede bar van het semester om 0u00, als je niet aanwezig kan zijn kan je later op de winagang terecht voor de namen van je eerste slachtoffers. Inschrijven kan tot ten laaste dinsdag 19/02 om 16u.
De prijs die hieraan verbonden is is uiteraard eeuwige roem en glorie, meedoen dus!

Moordlustige groeten van uw gakkertjes

Kiescomité

Beste winezen,

er is een tijd van komen en gaan en er is altijd een instantie nodig om dit in goede banen te leiden.
Bij presidia is de tijd van komen en gaan tijdens de grote vakantie, maar de tijd van het beslissen wie er mag komen is een heel pakje vroeger. De ploegen die kans willen maken op een jaartje presidium zijn, mogen zich bewijzen van 10 april tem 15 april, want dan is de campagneweek gepland.
Woensdag 16 april is het dan aan jullie om te beslissen wie het verdient om de naam van Wina te verdedigen in raad en daad. Die dag beslissen we niet alleen over het toekomstig presidium, maar ook wie er ons zal vertegenwoordigen in onze POC's, departementsraden en faculteitsraad. Het is dus weer een heuse dag voor de geschiedenis van Wina en zijn studenten, vergeet hem zeker niet te noteren in jullie agenda's...
De instantie die dit in goede banen zal leiden is al jaar en dag het Kiescomité. Gelukkig worden hiervoor elk jaar nieuwe mensen gekozen, anders zou het er best al verlept uitzien. Dit jaar zullen Elke Peeters, Sam Dom, Koen Schepers en Lies Schraepen een oogje in het zeil houden en alles vlot laten verlopen. Lies zal de taak van voorzitster op haar nemen, dit wil zeggen dat je als je je kandidaat wil stellen voor 1 van de verkiesbare plaatsen je bij haar een kandidatuurstelling moet indienen. Dit mag steeds persoonlijk gebeuren of anders kan je terecht in haar persoonlijke brievenbus aan haar kot (Willem Neve, Brusselsestraat 69 bus 11.24, 3000 Leuven). Wil je nog meer weten, surf eens langs http://verkiezingen.wina.be of mail eens naar kiescomite@wina.be

Tot gauw,
Kiescomité






Squadrock

Zoals aangekondigd in het Protonneke van vorige week, hou je agenda's vrij op dinsdag 04/03, want dan pakt Wina uit met een festivalletje in de Blauwe Kater!
Wat wij je te bieden hebben:
21u deuren open
21u15 Skybluepink
22u30 Give In
0u Blue Thrill
Eeeeen... een gratis vat tussen Give In en Blue Thrill!
Meer informatie komt nog, maar hou al zeker de datum vrij...!

Cultuur

KALENDER

Maandag 18 februari
Cultuurtweedaagse
Dinsdag19 februari
12uOOCudiCuDi-kelder
Cultuurtweedaagse
Woensdag 20 februari
22u00EJW-/KaraokébarRC
Donderdag 21 februari
Ou00Begin GotchaRC
Dinsdag 4 maart
SquadrockBlauwe Kater
Maandag 10 maart
12u00BedrijvendagBibliotheek
Donderdag 20 maart
LenteconcertPDS

Wekelijks blaadje van studentenkring WINA gedrukt op 300 exemplaren en verspreid onder de studenten wiskunde, informatica en fysica. Online te vinden op http://winagenda.wina.be/
Voor alle verzoekjes, roddels, columns, tekstjes en aanvragen, in-en uitschrijvingen op de winagendamail slechts één adres: redactie@wina.be
V.U: Wina Leuven VZW, Studentenwijk Arenberg 4/0, 3001 Heverlee