17 december 2007

Woordje van de Preses

Oh academiejaar, oh academiejaar,
We zijn weer halfweg zowaar.
Oh academiejaar, oh academiejaar,
De examens zijn weer daar.
Het is weer tijd, voor het blokfeest,
Succes wensen wij, u allermeest.
Oh academiejaar, oh academiejaar,
Semester 1 is bijna klaar.

Nog 1 weekje te gaan! Deze week kunnen we jullie nog verwelkomen in de KerstBar en op het superleuke Kerstfeestje. En dan... tjah... wensen we jullie veel geluk.. euhm, succes!

Salut en de (kerst)ballen,
Thijs

Oproep naar freelancers

Hey verdoken poëten, ongekende schrijvers, gedreven reporters en viswijven! Heb je zo wel eens een geweldige oprisping van inspiratie? Wil je wel eens wat kwijt? Was de voorbij wina activiteit zo leuk dat je er een verslag van hebt gemaakt? Aarzel dan niet en stuur je schrijfsel of ander kunstwerk naar redactie@wina.be, dan komt het waarschijnlijk wel in één van de volgende winagenda's terecht.

Uw lieftallige redactie

Kerstbar

WHo ho ho,

Het is je mischien al opgevallen, het is weer de periode van het jaar!

Periode? Welke periode? Ah die periode!
Zo die periode met overal kerstbomen en versiering en gezelligheid. Voor de laatste bar van het semester mag dit uiteraard ook niet ontbreken. Kom dus naar de kerstbar op woensdag 19 december in het rc en laat je nog eens volledig gaan voor de laatste keer van het jaar.

Barteam



CuDi

Deze week is de LAATSTE cudi!! Dinsdag tussen 12u30 en 13u30...

Veel succes
Cudi

Spelletjesavond

Spelletjes zijn fun, Cocktails zijn lekker. En de combinatie is een deeltje van de hemel. Afspraak om maandag 17/12 om 20u in De Waag voor een superfantastistische avond vlak voor den blok. De laatste ontspanning voor we er helemaal in vliegen…

EJW

Ik heb een idee!

STOP!
Schreeuw je idee niet van de daken, de kans is namelijk klein dat we het zo zullen horen. Heb je echt een goed idee voor een activiteit? Mail het ons dan op ikhebeenidee@wina.be

De gakkers

Toneel

Wina doet mee aan het ITF (Interfacultair Theaterfestival), en dit met het stuk Lucifer (over de val van de engel Lucifer en zijn consoorten). We gaan dit brengen op een originele manier…als je nog geinteresseerd bent om mee te werken, bijv. achter de schermen (decor, …) of als regie – laat dan vlug iets weten op cultuur@wina.be!














De avonturen van de redactieschildpad


Deze week duikt de redactieschildpad de boeken in...

LAATSTE KANS: Winapull


Wat Winapulls? Waar Winapulls? Hoezo Winapulls?

WAT => de Winapulls zijn bordeaux truien met buidelzak en kap met achteraan een Winaschild. Ze zijn momenteel reeds te bezichtigen aan het lijf van enkele presidiumleden. De pulls zijn unisex en verkrijgbaar in de maten S tot XXL. De pulls zijn van het merk Fruit Of The Loom.

WAAR => de Winapulls zullen vanaf nu bestelbaar zijn op de meeste van onze activiteiten. Er zijn twee pasmodellen aanwezig, zodat je zeker bent dat je de juiste maat kan bestellen. Je kan de Winapulls bestellen tot en met het KERSTFEESTJE. Tijdens de blok zullen wij ervoor zorgen dat de pulls gedrukt worden, je kan deze dan afhalen op de Winagang tijdens of na de examens.

HOE => Op een Wina-activiteit klamp je een presidiumlid aan en je vraagt hem/haar naar de Winapulls. Deze persoon zal jou dan wel verder kunnen helpen. Als je nog vragen hebt of als je je pull rechtstreeks wil bestellen kan je altijd mailen naar inge@wina.be

EN WAT GAAT DAT ZAAKJE KOSTEN? => Voor Wina-leden is de Winapull verkrijgbaar aan €23, voor niet-leden is de prijs vastgelegd op €25.

Examens: WIKI en FORUM

Misschien/waarschijnlijk/hopelijk hebben de meesten onder jullie ondertussen de examenWiki en het Wina-forum al ontdekt. Voor iedereen die het lezen wil, alvast een beetje meer informatie.

DE EXAMENWIKI: http://examens.wina.be
Deze website bevat nuttige informatie omtrent de examens. Je vindt er onder andere vragen die de afgelopen jaren gesteld zijn geweest op examens. De bedoeling van deze website is om extra oefenmateriaal aan te bieden, zodat jullie kunnen weten wat je ongeveer te wachten staat op het examen. Daarnaast vind je er ook wat informatie van je medestudenten over het examen zelf, de professor, ... Deze informatie is natuurlijk niet bindend, het kan zijn dat een examenvorm verandert of dat een stuk leerstof wegvalt/erbij komt.
Deze website moet natuurlijk wel onderhouden worden. Het is maar een kleine moeite om op het einde van je examen de vragen over te pennen, en deze later die dag op de wiki te posten. (Aanpassingen en toevoegingen doen is zeer gemakkelijk en wordt uitgelegd op de wiki). Denk niet "een ander zal het wel doen". Denk ook aan de mensen die na jou komen, anderen hebben ook aan jullie gedacht! Dus niet vergeten: EXAMENVRAGEN ONLINE GOOIEN!

HET WINAFORUM: http://forum.wina.be/
Op dit forum is niet alleen plaats voor ludiek en studentikoze zaken die een welverdiende afleiding kunnen zijn in de blok. Er is ook een plaats voorzien voor elk jaar en elke richting. Normaalgezien zijn er ook voor elk vak threads voorzien. Je kan hier overleggen met je jaargenoten over problemen die je ondervindt: een stukje theorie dat je niet helemaal doorhebt, een oefening waarmee je vast zit, ... Een extra voordeel is dat ook ouderejaars kunnen antwoorden waar mogelijk. Probeer je probleem altijd goed te situeren (opgave van de oefenzitting, sectie waaruit het stukje theorie komt, ...) zodat ook mensen die bijvoorbeeld hun cursus niet bij de hand hebben kunnen replyen. Dit kan een grote hulp zijn als je ergens mee vast zit, en het is zeker ook nuttig om iets aan een ander uit te leggen.

We wensen jullie uiteraard veel succes!





Cultuurwedstrijden kort verhaal & fotografie

De deadline is nu voorbij; de winnaars worden in de loop van deze week bekend gemaakt op de Wina-site! Hou deze dus in het oog!

Cultuur











Spelletje: Nonogram

Elk getal staat voor één of meer aaneengesloten zwarte vakjes in de betreffende kolom of op de betreffende regel. Door deze vakjes kloppend in te kleuren, vormt zich een afbeelding in het diagram: de oplossing van de puzzel. Tussen elke reeks zwarte vakjes staat er minstens één wit vakje.














KALENDER

Maandag 17 december
20u00SpelletjesavondWAAG
Woensdag 19 december
22u00KerstbarRC
Donderdag 20 december
19u00KerstfeestjeAlma II









Wekelijks blaadje van studentenkring WINA gedrukt op 350 exemplaren en verspreid onder de studenten wiskunde, informatica en fysica. Online te vinden op http://winagenda.wina.be/
Voor alle verzoekjes, roddels, columns, tekstjes en aanvragen, in-en uitschrijvingen op de winagendamail slechts één adres: redactie@wina.be
V.U: Wina Leuven VZW, Studentenwijk Arenberg 4/0, 3001 Heverlee