10 december 2007

Woordje van de Preses

Het begint weer snel vooruit te gaan.. de Sint is nog niet goed en wel buitengekuist, of meneer Kerstman komt al hoho-gewijs aangehold. Deze week kunnen we jullie dan ook een heuse Kerstcantus aanbieden. In afwachting van de Kerstbar en het Kerstfeestje volgende week, houden we het deze week nog even bij een fantastische 90's bar! Jawel, het tijdperk der tijdperken, waarin velen onder ons een rijkelijk stukje jeugdnostalgie aan hebben overgehouden.. het zal allemaal herleven, nu woensdag, in de bar! Voor de reeds winterachtige, competitief ingestelde ijsglijders is er donderdag ook een stevig matchje ijshockey voorzien. En last but not least: we beginnen deze winterse week met een verwarmend eetstandje. Kom je verwarmen met een warme wafel of een bekertje gluwein op dinsdag, bij ons, bij jullie, op de campus!

Tot daar of elders in de ijzige kou,
Thijs

Oproep naar freelancers

Hey verdoken poëten, ongekende schrijvers, gedreven reporters en viswijven! Heb je zo wel eens een geweldige oprisping van inspiratie? Wil je wel eens wat kwijt? Was de voorbij wina activiteit zo leuk dat je er een verslag van hebt gemaakt? Aarzel dan niet en stuur je schrijfsel of ander kunstwerk naar redactie@wina.be, dan komt het waarschijnlijk wel in één van de volgende winagenda's terecht.

Uw lieftallige redactie

90's bar

We keren deze week terug in de tijd naar de goeie oude jaren negentig. De 90's werden gedomineerd door grungebands zoals Nirvana en later door punkbands zoals Green Day en The Offspring. Meer naar het einde van de 90's waren het dan weer metalbands zoals KoRn en Limp Bizkit. Natuurlijk zijn we de popgroepen zoals de Spice Girls, Aqua, Steps of andere niet vergeten! Giet al deze genres in één avond en je krijgt alweer spetterende winabar. Zin om je tweede jeugd te beleven? Dan is de het RC deze woensdag de place2be!

Barteam

Smikkelen en smullen op de campus

Zoals iedereen wel weet is december grauw, donker en vooral koud. De gemiddelde student komt dan half verkleumd op de campus aan en denkt bij zichzelf "had ik nu maar iets om mij op te warmen, glühwein bijvoorbeeld". Voor deze mensen en eigenlijk ook voor alle anderen hebben we goed nieuws, op dinsdag 11 december zal er op de middag een heus kersteetstandje met glühwein, warme choco en warme wafels pronken. Ideaal om jezelf op te warmen na een fietstochtje of om jezelf moe din te drinken alvorens naar je kot te fietsen!

GAK



CuDi

Deze week is er geen cudi...
MAAR volgende week is de LAATSTE cudi!! Dus als je nog iets nodig hebt, deze week bestellen en volgende week dinsdag tussen 12u30 en 13u30 komen halen...

Veel succes
Cudi

Kerstcantus

Hohoho!
Omdat de goede Sint op 11 december al lang terug gedeporteerd is naar Spanje en de Kerstman zich op dat eigenste moment nog in het verre lapland bevindt, roep ik 11 december uit tot nieuwe feestdag! Op dit interbellum tussen Kerst en Sinterklaas moet er dan ook gepast gevierd worden, en wel met een cantus! Voor de geïnteresseerden: Trek je beste Kerst/Sint Nikolaas-pakje aan en kom naar Ons Huis! (wiens huis? Jullie huis? Neen! Ons Huis!)
Voor een zacht prijsje zullen wij je onderdak bieden en gedurende de ganse avond alle dorstigen laven (met bier dan wel met water). En als dat nog niet genoeg is wagen we ons nog aan een derde werkje van barmhartigheid: Iedereen die verkleed komt in het thema Kerstmis krijg zowaar een euro korting!

Prijzen zijn 8,5 euro voor bier en 4 euro voor water. Niet-leden tellen daar een eurootje bij. Net zoals het kindeke Jezus indertijd ook op tijd ter wereld kwam, zullen wij ook het io vivat stipt laten weergalmen op 20u00, dus wees op tijd! Het geheel gaat door in Ons Huis.

Jochen, Toon & Jeroen

Spelletjesavond

Spelletjes, cocktails en plezier! Het is een ideale mix om te ontspannen na een BVP-practicum zo blijkt. Neem gerust je eigen spellen mee en zak af naar de WAAG op maandag 17 december vanaf 20u00!

ejw

Ik heb een idee!

STOP!
Schreeuw je idee niet van de daken, de kans is namelijk klein dat we het zo zullen horen. Heb je echt een goed idee voor een activiteit? Mail het ons dan op ikhebeenidee@wina.be

De gakkers

Toneel

Wina doet mee aan het ITF (Interfacultair Theaterfestival), en dit met het stuk Lucifer (over de val van de engel Lucifer en zijn consoorten). We gaan dit brengen op een originele manier…als je nog geinteresseerd bent om mee te werken, bijv. achter de schermen (decor, …) of als regie – laat dan vlug iets weten op cultuur@wina.be!

Christmas Lecture: Marcus du Sautoy

Elk jaar nodigt de Faculteit Wetenschappen een bekende wetenschapper uit om een Christmas Lecture te geven. Dit jaar komt de Britse wiskundige Marcus du Sautoy naar Leuven. Du Sautoy is professor aan de University of Oxford. Hij is echter ook bij het grote publiek bekend als auteur van "Music of the Primes", een toegankelijk boek over priemgetallen en de Riemann-hypothese, en als medewerker aan verschillende radio- en televisiedocumentaires over wiskunde. In januari 2008 verschijnt er een nieuw boek van Du Sautoy, getiteld "Symmetry".
Op www.wina.be vind je ook een voorstellingsfilmpje van Marcus du Sautoy.
Marcus du Sautoy spreekt op zaterdag 15 december om 15u in de PDS-aula. Het onderwerp van zijn lezing is "Music of the primes". Aansluitend is er een receptie. Alle studenten zijn van harte uitgenodigd op de lecture en de receptie.

Ijshockey

Yo allemaal!

WINA gaat zich amuseren op het ijs!
We organiseren namelijk een serieuze (fun)hockey match!
Er wordt voor iedereen een heus en stevig ijshockeypak voorzien, dus no worries! We kunnen elkaar eens goed er van langs geven!
Het zal doorgaan op donderdag 13 december, rond 22u00. (verdere informatie volgt nog wel...)
Inschrijven verplicht! er is maar een beperkt aantal plaatsen. voor inschrijven, mailen naar sport@wina.be

meer info op: http://www.ijsbaanleuven.be/web/ijsbaan/nl/funhockey.htmlv

WINA Sport

Wit, Witter, Sneeuw!

De zomer is duidelijk voorbij, dus het moment is aangebroken om ... een warme choco te drinken, druipnat terug te komen van een les, op zoek te gaan naar de nieuwste winter mode, ....? Nee hoor! Maar wel om te beginnen denken aan bergen vol sneeuw, pistes vol skiërs en snowboarders, dat heerlijk weekje wegzijn tijdens de lesvrije week!
Ook dit jaar gaan we weer tijdens de lesvrije week met Wina naar de sneeuw, al kan je niet skiën of snowboarden, we leren het je wel. Een ding is zeker, we gaan ons weer amuseren!
Wacht niet en schrijf je nu in (en laat al je vrienden hetzelfde doen)!
De inschrijvingsformulieren zijn te vinden op de gang en op de site. Meer informatie vind je onder sneeuwreis. Met vragen mag je altijd mailen naar sneeuwreis@wina.be.
De deadline om formulieren in te dienen op de Winagang is reeds voorbij, maar je hebt nog een laatste kans, je kan naar de infosessie komen op maandag 10 december om 20u in 200N. Daar zullen formulieren aanwezig zijn en is een laatste kans om ze binnen te brengen.

Uw sneeuwreisteam met winterkriebels





Cultuurwedstrijden kort verhaal & fotografie

Laatste week voor inzendingen!
Heb je soms wel eens de schrijfmicrobe? Heb je verhalen die je kost wat kost kwijt wil? Of trek je misschien graag wel eens een fototje? Welnu, dan zijn deze wedstrijdjes iets voor jou!
1e wedstrijdje: kort verhaal: Je schrijft een kort verhaaltje. Alles mag (fictie, non-fictie, … - alleen geen poëzie), alleen moet het zelf geschreven zijn en liefst tussen tussen 100 en 1000 woorden lang.
2e wedstrijdje: fotografie: Je trekt een foto, eventueel editen (photoshop of dergelijke) mag. Bestandgrootte liefst onder de 1,5 MB houden.
Iedereen mag bovendien zoveel inzendingen per categorie insturen als hij of zij wil. Liefst alles electronisch inleveren – inzendingen mogen verstuurd worden naar cultuur@wina.be . De deadline is 15 december voor beide wedstrijden, en de winnaars krijgen elk twee cinematickets. (Zie ook http://cultuur.wina.be voor alle details.)

Veel schrijf en fototrekplezier,
Cultuur

Spelletje: Nurikabe

De bedoeling is om deze kader te vullen met groepen witte en zwarte vakjes, aan de hand van enkele regels. Elk groepje witte vakjes bevat een getalletje, en elk vakje met een getal is ook wit. Het getal in het groepje duidt aan hoeveel witte vakjes er in het groepje zitten. Alle witte vakjes in een groepje moeten met minstens één zijde aan elkaar grenzen, diagonaal telt dus niet. De groepjes witte vakjes worden van elkaar gescheiden door zwarte vakjes. Alle zwarte vakjes moeten aan elkaar grenzen met minstens één zijde, maar er mogen geen zwarte 2x2blokjes zijn.





De avonturen van de redactieschildpad


Deze week heeft de redactieschildpad een identiteitscrisis...

Kerstfeestje

Zoals elk jaar ook dit jaar weer een kerstfeestje!
Deze grote festiviteit gaat door op 20 december in alma 2.
De receptie zal beginnen om 19u, daarna kunnen we rond 20u beginnen met gourmetten. Na even het eten laten zakken met behulp van een optreden eten we dan een lekker dessertje.
Dit alles kost 15 euro (17 voor niet-leden); inbegrepen is dus al het eten (inclusief dessert), het optreden, alle drinken, en een klein verrassingetje... en natuurlijk de onmisbare Winakerstsfeer.
Kaarten zijn nog verkrijgbaar op de winagang. Mensen die nog kaarten willen moeten zich haasten!

Groetjes,
Uw Gakkers





KALENDER

Dinsdag 11 december
11u30-14u30Kersteetstandje Campus
20u00Kerstcantus Ons Huis
Woensdag 12 december
21u0090's BarRC
Donderdag 13 december
22u00IjshockeyIjsbaan Leuven
Zaterdag 15 december
15u00Christmas lecturePDS-aula
Maandag 17 december
20u00SpelletjesavondWAAG
Woensdag 19 december
22u00KerstbarRC
Donderdag 20 december
19u00KerstfeestjeAlma II


Toen stond alles stil

Wanneer voor iemand de wereld vergaat
En de muren lijken stoffige tranen te huilen,
Waar kan dan zijn verdriet zich verschuilen
Wanneer de moker hem in het gezicht slaat?





Wekelijks blaadje van studentenkring WINA gedrukt op 350 exemplaren en verspreid onder de studenten wiskunde, informatica en fysica. Online te vinden op http://winagenda.wina.be/
Voor alle verzoekjes, roddels, columns, tekstjes en aanvragen, in-en uitschrijvingen op de winagendamail slechts één adres: redactie@wina.be
V.U: Wina Leuven VZW, Studentenwijk Arenberg 4/0, 3001 Heverlee