26 november 2007

Een paar willekeurige woorden

Beste Winezen,
Bij deze wil ik jullie melden dat de soep kookt, het varken geel wordt, en paprika's nooit op het wc zitten. Bovendien zijn meiklokjes slechts fictie, maar alleen op woensdag. U weze gewaarschuwd.

Arigato gozaimashita

...oftewel: dank u zeer (voor uw aandacht)!
Japan: het land van de rijzende zon, origami, lekker - maar soms vreemd (?) - eten, manga, en vele prachtige gevechtskunsten waaronder de oude kunst van het zwaardvechten Kendo!
Dit alles ga je volgende week te zien krijgen! Maandag en dinsdag (26-27/11) gaat Cultuur je twee dagen verwennen met lekker - en goedkoop! - Japans eten (tijdens de (na)middag op de campus - boterhammen heb je maandag en dinsdag dus al niet nodig!); een Japanse animefilm (maandagavond); en een demonstratie Kendo (dinsdagavond).
Markeer dus al deze dagen in je agenda!

Cultuur-San

Fata Sportana

Gegroet sportievelingen,
Deze week staat sportief gezien in het teken van FATA SPORTANA. In deze interactieve competitie nemen wij het op tegen een aantal grotere kringen zoals VTK, LBK en Apolloon. Vorig jaar hebben wij door ons grote engagement dit evenement toch kunnen winnen.
Dus ook dit jaar rekenen we op jullie om massaal af te komen naar de opdrachten. We beginnen maandagavond om 20u in het RC met oude volksspelen. De rest van het programma vind je op onze website! Bovendien worden ook de supporters in de bloemetjes gezet. Er worden namelijk tal van prijzen uitgedeeld tijdens de activiteiten. Geen reden dus om niet af te komen!!

Wina Toneelgroepje

Wina doet mee aan het ITF (Interfacultair Theaterfestival), en dit met het stuk Lucifer (over de val van de engel Lucifer en zijn consoorten). We gaan dit brengen op een originele manier; als je nog geinteresseerd bent om mee te spelen, of achter de schermen te werken (bijv. decor maken, regie, ...), laat dan vlug iets weten op cultuur@wina.be!

Cantusklas

Eerstejaars opgelet! Op een cantus wordt niet enkel gedronken, maar ook menig lied ten berde gebracht. Maar dat wisten jullie uiteraard al. Meestal gaat het dan als volgt: Je zatte neef naast je staat zeer vals mee te brabbelen en je maat aan de andere kant zingt ook lustig mee, maar de juiste toon is ver zoek. Is dit je ook al overkomen? Kom dan op donderdag 29 november om 20u naar de WAAG naar ons cantusklasje. We duiken onder in de codex en gaan op zoek naar de verschillende versies die er zijn van elk lied, en wie weet leren we je nog een paar liederen aan. Breng zeker je codex mee. Inkom is gratis!

Het cantustrio

De Grote Wina-Quiz

Kom je hersenen breken op de enige echte GROTE WINA-QUIZ en ga naar huis met fantastische prijzen!
Wil je meedoen?
Schrijf je dan nu in door een mailtje te sturen naar cultuur@wina.be
Vermeld zeker je Ploegnaam en zijn alle leden van je ploeg.
De quiz zal doorgaan dinsdag 4 december 2007 in blok G om 20u
Deelname zal 2 euro kosten (per ploeg). Max. 4 personen per ploeg!

Cultuur

Plakdagen fotoboek

De finishing touch, dat is alles wat het fotoboek nog nodig heeft. Meer bepaald de knipsels en plaksels bij de foto's. Die al dan niet toepasselijke zinspelingen die je zo graag bij je foto ziet. Daarom organiseren wij deze week de plakdagen, meer bepaald op :
dinsdagmiddag van 12u30 tot 13u30 in de CuDi-kelder
woensdagavond van 21u tot 22u in het RC
donderdagmiddag van 12u30 tot 13u30 in de CuDi-kelder
Omdat deze middaguren nogal slecht vallen voor 1BF en 3BW, krijgen zij een extra kans op :
donderdagmiddag van 11u30 tot 12u voor 1BF in de CuDi-kelder
donderdagmiddag van 12u tot 12u30 voor 3BW in de CuDi-kelder

Fotoboek-team

CuDi

Waren dinsdagen voor jou een probleem? Liepen de lessen gegarandeerd uit? Wel deze week zal de cudi open zijn op WOENSDAG van 12u30 tot 13u30. Als je ten laatste maandag je cursus besteld kunnen wij hem jullie zeker toekennen.
Er zijn ook nog twee nieuwe boeken aangekomen
NIEUW : Galactic Astronomy voor het vak Milky Way Galaxy uit 1e master sterrenkunde
OPNIEUW : Advanced global Illumination

Tot cudi's

Richting-T-shirts

De mensen die een richting-t-shirt hadden besteld mogen deze komen ophalen op tijdens de volgende cudi (deze gaat door op woensdag). Als dat voor jou niet mogelijk is, mail dan naar inge@wina.be.
Voor de mensen die nog geen richting-t-shirt hebben en toch nog een t-shirt willen: er zijn nog enkele maten/modellen over. Als je geïnteresseerd bent, mail dan gerust naar inge@wina.be of kom langs in de eerstevolgende cudi. De t-shirts zijn nog steeds te koop aan 7/7,5 (lid/niet-lid). Er zijn spijtig genoeg alleen nog mannen t-shirts over, en alleen voor de richtingen Wiskunde (S en XL) en Fysica (S, L en XL).

Uw T-shirtleverancier,
Inge

NIEUW Winapulls NIEUW

Wat Winapulls? Waar Winapulls? Hoezo Winapulls?
WAT => de Winapulls zijn bordeaux truien met buidelzak en kap met achteraan een Winaschild. Ze zijn momenteel reeds te bezichtigen aan het lijf van enkele presidiumleden. De pulls zijn unisex en verkrijgbaar in de maten S tot XXL. De pulls zijn van het merk Fruit Of The Loom.
WAAR => de Winapulls zullen vanaf nu bestelbaar zijn op de meeste van onze activiteiten. Er zijn twee pasmodellen aanwezig, zodat je zeker bent dat je de juiste maat kan bestellen. Je kan de Winapulls bestellen tot en met het kerstfeestje. Tijdens de blok zullen wij ervoor zorgen dat de pulls gedrukt worden, je kan deze dan afhalen op de Winagang tijdens of na de examens.
HOE => Op een Wina-activiteit klamp je een presidiumlid aan en je vraagt hem/haar naar de Winapulls. Deze persoon zal jou dan wel verder kunnen helpen. Als je nog vragen hebt of als je je pull rechtstreeks wil bestellen kan je altijd mailen naar inge@wina.be
EN WAT GAAT DAT ZAAKJE KOSTEN? => Voor Wina-leden is de Winapull verkrijgbaar aan 23 euro, voor niet-leden is de prijs vastgelegd op 25 euro.

Zware Bieren- en Jeneverbar

of Jenever- En Zware Bieren Bar. Het hangt een beetje af van waar je prioriteiten liggen. In ieder geval: er zal een rijkelijk aanbod van meer en minder bekende bieren en jenevers voorzien worden. Ken je dit of dat biertje/jenevertje niet? Maar je wilt het toch graag eens proeven? Kom dan nu woensdag naar het RC (onder de alma 3) vanaf 22u!

Barteam



Ik heb een idee!

STOP!
Schreeuw je idee niet van de daken, de kans is namelijk klein dat we het zo zullen horen. Heb je echt een goed idee voor een activiteit? Mail het ons dan op ikhebeenidee@wina.be

Dag Sinterklaasje, daaag, daaag...

Ja ja, ik, Sint Nicolaas, ben weer in dit kleine regenachtige land om mijn verjaardag te vieren. Dit jaar heb ik samen met mijn Pieten wat te veel van de Spaanse zon genoten en wat te weinig op de winastudentjes gelet. Nu zou sinterklaas natuurlijk graag alle belangrijke weetjes te horen krijgen. Willen jullie, brave studentjes, me daar bij helpen? Stuur dan al de belangrijke roddels die mensen op de schoot van sinterklaas doen belanden naar sint@wina.be

Groetjes, de Sint en zijn Zwarte Pieten

De avonturen van de redactieschildpad


Deze week eet de redactieschildpad Japans eten met stokjes...

Liefde voor hoofdpijn

Aah, wat een wonderbaarlijk fenomeen,
deze hoofdpijn - zo ver van mijn teen.
Hij is er steeds, bonzend, mij duidelijk maken dat hij blijft,
terwijl hij mijn hersenen in twee klijft.
Wat een leukte, zo verveel je je nooit,
als er een schietende pijn op elk moment met je klooit.
Maar uiteindelijk gaat hij jammer genoeg weg, de hoofdpijn,
en blijf ik alleen achter met mijn rijm.
Dan bons ik mijn hoofd afwachtend tegen de muur,
totdat de lieve hoofdpijn mij weer komt opzoeken met zijn kuur.

NVDZR (Noot Van De Zieke Redactie)


Skybluepink

Het bandje dat voor het ISF (Interfacultair Songfestival) geselecteerd is om voor Wina op te komen, is Skybluepink! Wil je al een voorsmaakje van wat deze geweldige muzikanten te bieden hebben? Wel, op zaterdag 8 december om 20u30 treden ze op in de Witloof Bar in Brussel. Kaartjes zijn 8,5 euro en te verkrijgen bij schuiver@wina.be .
Ze doen daar mee aan Emergenza (www.emergenza.net) - wereld's grootste internationale muziekwedstrijd. Veel volk is gevraagd, want na een half uur spelen beslist het publiek wie er verder mag naar de volgende ronde! Check www.skybluepink.be om ze al is te horen, en voor tickets of meer info mail naar schuiver@wina.be !

Skybluepink

Cultuurwedstrijden kort verhaal & fotografie

Heb je soms wel eens de schrijfmicrobe? Heb je verhalen die je kost wat kost kwijt wil? Of trek je misschien graag wel eens een fototje? Welnu, dan zijn deze wedstrijdjes iets voor jou!
1e wedstrijdje: kort verhaal: Je schrijft een kort verhaaltje. Alles mag (fictie, non-fictie, … - alleen geen poëzie), alleen moet het zelf geschreven zijn en liefst tussen tussen 100 en 1000 woorden lang.
2e wedstrijdje: fotografie: Je trekt een foto, eventueel editen (photoshop of dergelijke) mag. Bestandgrootte liefst onder de 1,5 MB houden.
Iedereen mag bovendien zoveel inzendingen per categorie insturen als hij of zij wil. Liefst alles electronisch inleveren – inzendingen mogen verstuurd worden naar cultuur@wina.be . De deadline is 15 december voor beide wedstrijden, en de winnaars krijgen elk twee cinematickets. (Zie ook http://cultuur.wina.be voor alle details.)

Veel schrijf en fototrekplezier,
Cultuur

Wit, Witter, Sneeuw!

De zomer is duidelijk voorbij, dus het moment is aangebroken om ... een warme choco te drinken, druipnat terug te komen van een les, op zoek te gaan naar de nieuwste winter mode, ....? Nee hoor! Maar wel om te beginnen denken aan bergen vol sneeuw, pistes vol skiërs en snowboarders, dat heerlijk weekje wegzijn tijdens de lesvrije week! Ook dit jaar gaan we weer tijdens de lesvrije week met Wina naar de sneeuw, al kan je niet skiën of snowboarden, we leren het je wel. Een ding is zeker, we gaan ons weer amuseren! Wacht niet en schrijf je nu in (en laat al je vrienden hetzelfde doen)! De inschrijvingsformulieren zijn te vinden op de gang en binnenkort ook op de site onder sneeuwreis.Heb je nog vragen, mail gerust naar sneeuwreis@wina.be.

Uw sneeuwreisteam met winterkriebels







Kerstfeestje

Zoals elk jaar ook dit jaar weer een kerstfeestje!
Deze grote festiviteit gaat door op 20 december in alma 2.
De receptie zal beginnen om 19u, daarna kunnen we rond 20u beginnen met gourmetten. Na even het eten laten zakken met behulp van een optreden eten we dan een lekker dessertje.
Dit alles kost 15 euro (17 voor niet-leden); inbegrepen is dus al het eten (inclusief dessert), het optreden, alle drinken, en een klein verrassingetje... en natuurlijk de onmisbare Winakerstsfeer.
Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf donderdag 22 november op de winagang, vanaf 26 november bij je jaarverantwoordelijke. (de kaartenverkoop zal op 6 december beëindigd worden!)

Feestelijke groetjes,
Uw SinterGakkers

Kwatsj

De tijden van epen zijn ver verstreken,
Vervlogen met de noorderzon,
Geen mythe geput uit jonge bron,
De kruipende tij heeft dat ingehaald
Dit is geen tijd van moedig spreken
In weeld’rige metaforen
Want zelden wordt nog magie geboren,
Geen glimlach wanneer de zon weer straalt
Enkel gemekker over het broeikaseffect
Terreur en paranoïde angst
Gezaaid bij de onwetende leek
Heden ten dage, gebrek aan respect
Maar toch besefte ik onlangs
Het was gewoon God die op de wereld zeek

Spelletje: Samoeraisudoku

Japanners zijn geen watjes; gewone Sudoku's doen zij dus niet aan mee. Daarom dus in teken van de Japanse Cultuurtweedaagse, deze SamoeraiSudoku!
Het concept is simpel: elke sudoku afzonderlijk moet kloppen om het geheel te doen kloppen... veel geluk!
















KALENDER

Maandag 26 november
11:00-16:00Japanse tweedaagse: eetstandje campus
20:00Japanse tweedaagse: animefilm Aula in A
Dinsdag 27 november
11:00-16:00Japanse tweedaagse: eetstandjecampus
20:00Japanse tweedaagse: Kendodemonstratie + origami-initiatie Waag
Maandag-vrijdag 26-30 november
altijdFata Sportanaoveral
Woensdag 28 november
22u00Zware Bieren- en Jenever BarRC
Donderdag 29 november
20u00CantusklasWaag
Dinsdag 4 december
20uDe Grote Wina-quizBlok G
Woensdag 5 december
Opera













Wekelijks blaadje van studentenkring WINA gedrukt op 350 exemplaren en verspreid onder de studenten wiskunde, informatica en fysica. Online te vinden op http://winagenda.wina.be/
Voor alle verzoekjes, roddels, columns, tekstjes en aanvragen, in-en uitschrijvingen op de winagendamail slechts één adres: redactie@wina.be
V.U: Wina Leuven VZW, Studentenwijk Arenberg 4/0, 3001 Heverlee