19 november 2007

Woordje van de Preses

Beste Winezen,
Jullie hebben het vorige week weer bewezen: als we ons kenbaar willen maken tot aan de andere kant van Leuven, dan doen we dat gewoon! We hebben op de Heverleese massacantus ons beste beentje voor gezet, en dat zullen ze niet snel vergeten. Bij Wina weten we wat respectvol en stevig cantussen is! Verder heeft de "vrouwelijke menigte" weer z'n beste beentje voorgezet in de Miss Wina verkiezing. Ook een bende "stoere venten" kwam strijden voor de titel van Mister Wina. Nu we intussen ongeveer terug weten wat ons geslacht is, gaan we deze week eens op zoek naar onze proffen... en waar vindt men die anders dan vooraan in 't auditorium? In de bar, achter den toog natuurlijk! Wees er woensdag zeker als de eerste bij om de tapskills van menige prof op de rooster te leggen. En als die dan uiteindelijk zijn goedgekeurd, kan je je eigen skills meteen even komen bewijzen op de zoveelste editie van onze inmiddels beruchte lanparty. Tot de zon weer opkomt zal er hard gestreden en plezier gemaakt worden!

Tot op het slagveld,
Thijs

Richting-T-shirts

De mensen die een richting-t-shirt hadden besteld mogen deze komen ophalen op in de eerstvolgende cudi. Breng je bonnetje mee, dit is je betalingsbewijs.
Voor de mensen die nog geen richting-t-shirt hebben en toch nog een t-shirt willen: er zijn nog enkele maten/modellen over. Als je geïnteresseerd bent, mail dan gerust naar inge@wina.be of kom langs in de eerstevolgende cudi. De t-shirts zijn nog steeds te koop aan €7/€7,5 (lid/niet-lid). Er zijn spijtig genoeg alleen nog mannent-shirts over, en alleen voor de richtingen Wiskunde (S en XL) en Fysica (S, L en XL).

Uw T-shirtleverancier,
Inge

Newtonneke

Binnenkort verschijnt er weer een newtonneke. Naast aankondigingen van het presidium zien wij hier natuurlijk ook graag onze eigen lezers in verschijnen. Verslagen, verhalen, gedichten, foto's, grapjes,... alles is welkom! Heb je dus ergens zo'n meesterwerk? Mail het dan voor 20 november 18u naar redactie@wina.be.

Redactie

CuDi

Na een weekje rust zijn we er weer!!
De cudi opent deze week weer op dinsdag zijn deuren van 12u30 tot 13u30.
De nieuwe items in ons aanbod zijn:
Modullen en Homologische algebra, deel 2
Inleiding tot de hogere wiskunde, HST 11

Tot dan...
Cudi

Fata Sportana

Beste winezen,
binnenkort is het weer zover! Nog een week en Fata Sportana gaat weer van start! Als we ook hier onze titel van sportiefste kring van Leuven willen verlengen, hebben we meer dan ooit jullie hulp nodig. Het concept is dat we van te voren niet echt weten wat de opdrachten juist zijn en dat we op het moment zelf volk vinden. Niet alleen het fysieke telt, vooral engagement zal veel voordeel opleveren! Hou je dus klaar en kijk al eens op http://sport.loko.be/page/72 voor meer uitleg.

Groetjes en tot dan.
Sport

Proffentap

Zijn het enkel studenten die pinten tappen, plezier maken en feestjes bouwen?
Hoho, dat denk je maar. Op woensdag 21 november gaan een aantal proffen het tegendeel bewijzen. De mensen achter de toog zullen de professoren Jan Beirlant, Danny De Schreye, Christian Maes en Wim Veys zijn. Ze zullen u uw favoriete drankje met plezier voorschotelen.
De bar zal van start gaan om 21u. We vragen om vroeg te komen want de proffen gaan waarschijnlijk niet tot aan de godcenties blijven. De afspraak is in het nieuwe RC onder alma 3.

Barteam

LAN-party

Een lan-party, waisda? Nog nooit van gehoord... Is dat azo een feestje?
Gedaan met de onwetenheid! Op een lan-party gaan een aantal mensen met hun computer samenzitten om op het gemak een aantal spelletjes samen te spelen. Heb je dat wel al eens gedaan of wil je het zeker eens uitproberen, dan hebben wij goed nieuws. We organiseren naar jaarlijkse gewoonte een lan-party in De Waag tijdens de nacht van 22 op 23 november. Iedereen is welkom vanaf 18u. Inschrijven hiervoor kan je doen op www.wina.be/lanparty/.
Als randactiviteit voorzien we ook een wii console op projectorscherm voor de bezoekers. Geef elkaar een echte uppercut in het boksen of sla een ace tijdens het tennis.
Tijdens de lan-party voorzien we drank en versnaperingen voor een schappelijke prijs. De rest van de lan-party is volstrekt gratis. Je moet echter wel zelf je computer meebrengen.



Ik heb een idee!

STOP!
Schreeuw je idee niet van de daken, de kans is namelijk klein dat we het zo zullen horen. Heb je echt een goed idee voor een activiteit? Mail het ons dan op ikhebeenidee@wina.be

De Grote Wina-Quiz

Kom je hersenen breken op de enige echte GROTE WINA-QUIZ en ga naar huis met fantastische prijzen!
Wil je meedoen?
Schrijf je dan nu in door een mailtje te sturen naar cultuur@wina.be
Vermeld zeker je Ploegnaam en zijn alle leden van je ploeg.
De quiz zal doorgaan dinsdag 4 december 2007 in blok G om 20u
Deelname zal 2 euro kosten (per ploeg).

Cultuur

Gezocht: toneelgeïnteresseerden

Iedereen heeft al wel eens toneel gespeeld – compleet zeker van je stuk op een bijvraag van de prof antwoorden, terwijl je eigenlijk het antwoord helemaal niet weet; doen alsof je van niets weet wanneer de senior je in de kan steekt voor stiekem naar het toilet te gaan; … Welnu, hier zijn we naar op zoek! We zoeken een aantal enthousiaste mensen om mee te werken aan een Wina-toneelgroepje. Gezocht zijn vooral acteurs en regie… en laat je vooral niet afschrikken omdat je denkt dat je misschien niet goed genoeg bent! Een concreet plan van actie is er nog niet, maar met wat geluk kunnen we misschien meedoen aan het Interfacultair Theaterfestival. Laat in ieder geval iets weten als je enige interesse hebt, op cultuur@wina.be !

Cultuur

De avonturen van de redactieschildpad


Deze week zit de redactieschildpad in een doos...

Gedicht

Liefde op het eerste gezicht (een voormalig onbekend fenomeen)

Ze vliegen door de lucht
Vijandig en eng
Zoete ketens, ontzettend mooi
Maar beklemmend, dus ik vlucht

Rennen, rennen als nooit tervoor
Want onbekendheid vreet
De verhoede ziel aan
Maar waar -in hemelsnaam- vlucht ik voor
Verzoening en ontdekking lonken
Verleidelijk voor me uit
Daarom blijf ik stilstaan
Terwijl ik mijn ogen sluit

Ik knal tegen een muur
En besef dat ik vastgeketend ben
Aan wat ik voel en wat moet zijn
Geketend aan wat ik ben

Cultuurwedstrijden kort verhaal & fotografie

Heb je soms wel eens de schrijfmicrobe? Heb je verhalen die je kost wat kost kwijt wil? Of trek je misschien graag wel eens een fototje? Welnu, dan zijn deze wedstrijdjes iets voor jou!
1e wedstrijdje: kort verhaal: Je schrijft een kort verhaaltje. Alles mag (fictie, non-fictie, … - alleen geen poëzie), alleen moet het zelf geschreven zijn en liefst tussen tussen 100 en 1000 woorden lang.
2e wedstrijdje: fotografie: Je trekt een foto, eventueel editen (photoshop of dergelijke) mag. Bestandgrootte liefst onder de 1,5 MB houden.
Iedereen mag bovendien zoveel inzendingen per categorie insturen als hij of zij wil. Liefst alles electronisch inleveren – inzendingen mogen verstuurd worden naar cultuur@wina.be . De deadline is 15 december voor beide wedstrijden, en de winnaars krijgen elk twee cinematickets. (Zie ook http://cultuur.wina.be voor alle details.)

Veel schrijf en fototrekplezier,
Cultuur

Wit, Witter, Sneeuw!

De zomer is duidelijk voorbij, dus het moment is aangebroken om ... een warme choco te drinken, druipnat terug te komen van een les, op zoek te gaan naar de nieuwste winter mode, ....? Nee hoor! Maar wel om te beginnen denken aan bergen vol sneeuw, pistes vol skiërs en snowboarders, dat heerlijk weekje wegzijn tijdens de lesvrije week! Ook dit jaar gaan we weer tijdens de lesvrije week met Wina naar de sneeuw, al kan je niet skiën of snowboarden, we leren het je wel. Een ding is zeker, we gaan ons weer amuseren! Wacht niet en schrijf je nu in (en laat al je vrienden hetzelfde doen)! De inschrijvingsformulieren zijn te vinden op de gang en binnenkort ook op de site onder sneeuwreis.Heb je nog vragen, mail gerust naar sneeuwreis@wina.be.

Uw sneeuwreisteam met winterkriebels

Spelletje: Beeldzoeker

De getallen geven aan hoeveel vakjes je na elkaar moet inkleuren in de bijhorende rij of kolom. Als er meerdere getallen staan, moet je tussen de ingekleurde reeksen minstens 1 leeg vakje laten.


Serverproblemen de voorbije week

Zoals de attente winees de voorbije week wel gemerkt heeft, waren er problemen met de winaserver, alias "de winabak". Het is met spijt dat we u moeten melden dat de winabak gestorven is deze week, maar gelukkig is er ondertussen alweer een nieuwe geboren. Het spijt ons dat uw favoriete website een weekje offline is geweest, maar vanaf nu kan iedereen weer vrolijk winagendas lezen, (foute) foto's kijken, op het forum zitten, etc.

Arigato gozaimashita

…oftewel: dank u zeer (voor uw aandacht)!
Japan – het land van de rijzende zon, origami, lekker – maar soms vreemd (?) - eten, manga, en vele prachtige gevechtskunsten waaronder de oude kunst van het zwaardvechten Kendo…
Dit alles ga je volgende week te zien krijgen! Maandag en dinsdag (26-27/11) gaat Cultuur je twee dagen verwennen met lekker – en goedkoop! - Japans eten (tijdens de (na)middag op de campus – boterhammen heb je maandag en dinsdag dus al niet nodig!); een Japanse mangafilm (maandagavond); en een demonstratie Kendo (dinsdagavond).
Markeer dus al deze dagen in je agenda!

Cultuur-San

KALENDER

Maandag 19 november
21u00IFB: Dames zaalvoetbal KHL
Woensdag 21 november
21u00ProffentapRC
Donderdag 22 november
18u00LAN-partyWAAG
Woensdag 28 november
22u00Zware Bieren- en Jenever BarRC
Interfacultair Welsprekendheidstoernooi
Dinsdag 4 december
20uDe Grote Wina-quizBlok G
Woensdag 5 december
Opera













Wekelijks blaadje van studentenkring WINA gedrukt op 350 exemplaren en verspreid onder de studenten wiskunde, informatica en fysica. Online te vinden op http://winagenda.wina.be/
Voor alle verzoekjes, roddels, columns, tekstjes en aanvragen, in-en uitschrijvingen op de winagendamail slechts één adres: redactie@wina.be
V.U: Wina Leuven VZW, Studentenwijk Arenberg 4/0, 3001 Heverlee