12 november 2007

Woordje van de Preses

't zijn drukke weken, 't zijn dure weken.. en terecht!
Vorige week konden jullie onder andere menige cocktail drinken in onze schitterende latinobar. De ene herinnert er zich nog meer details van dan de andere, en dat bewijst dat het goed is geweest! Daarnaast was er uiteraard ook nog LOKOmotion, wat dan weer aantoont dat Leuven groter is dan je broekzak.
Ook deze week zitten we niet stil: dinsdag kan je komen genieten van een heuse massacantus met alle Heverleese kringen... en als je daarna niet meer goed weet wat je geslacht is, dan hoef je weer wat minder moeite te doen om in vol ornaat naar onze travestietenbar te komen! Stel je maar alvast een hoop vragen als ik je deze week laat weten dat je beste kenmerk is dat je al dan niet vrouwelijk bent...

Groetjes,
Thijs/Tina

De Heilige Drievuldigheid

De kronkelende waters zingen zacht
Een bloesemend sirenengezang
Heerlijk zoet, maar wrang
En vergankelijk in de stille nacht
Terwijl lonkt de duistere maan,
Mooier dan ooit al werd aanschouwd
Maar vol kraters gestouwd
Die pijnlijk blijven bestaan
Langzaam verwelkt dan nog de roos
Stervende in het bloed van’t hart
Nog steeds liefelijk beminnelijk
Wenend in de prachtige nacht
Kleurt het bloed de golven rood,
Een doorn in een geschapen homp klei

Richting-T-shirts

De mensen die een richting-t-shirt hadden besteld mogen deze komen ophalen op dinsdag 13 november (12u-14u) of op woensdag 14 november (18u15-19u) op de winagang, of op dinsdag 20 november tussen 12u30 en 13u30 in de CUDIkelder.

De mensen die nog geen richting-t-shirt hebben en toch nog een t-shirt willen. Er zijn nog enkele maten/modellen over, die nog steeds te koop zijn aan €7. Indien je geïnteresseerd bent mail je best even naar inge@wina.be

Nog beschikbaar:
- Wiskunde: VROUW: L
- Wiskunde: MAN: S en XL
- Fysica: MAN: S en L en XL

Inge

CuDi

OPGELET!!
Deze week is het geen cudi!!!
OPGELET!!
Er zijn twee nieuwe cursussen:
Modullen en Homologische algebra, deel 2
Inleiding tot de hogere wiskunde, HST 11

OPGELET!!
De eerst volgende cudi is dinsdag 20 november, van 12u30 tot 13u30. Je hebt dus tijd genoeg om alles op tijd te bestellen.

Tot dan.
Cudi

Opera

Beste operaliefhebbers,
We gaan met LOKO naar de opera! En dit op woensdag 05/12, naar de opera Werther. Dit is een klassieke opera in 4 actes, gecomponeerd door Jules Massenet. De prijs hiervoor is 15 euro (treinvervoer inbegrepen). Als je meewil, stuur dan als de bliksem een mailtje naar cultuur@wina.be om je kaart te reserveren! Wees er vlug bij, want er zijn maar 10 kaarten beschikbaar! Liefst dinsdag 06/11 ten laatste een kaart bestellen – later kan ook maar dan is er zeker geen garantie dat er nog beschikbaar gaan zijn... wees er dus vlug bij! (Je kan dan op een later tijdstip langskomen om je kaart effectief te betalen - maar let op: reserveren is betalen!)

Travestietenbar

Heb je als jongen altijd al eens een rokje willen dragen? Heb je als meisje altijd al eens luide boeren willen laten zonder dat ze u vies bekijken? Dan krijg je nu je kans!
Want woensdag 14 november is het Travestietenbar in het RC! Dus ga eens kloppen bij uw vrienden en vriendinnen, steel de helft van hun kleerkast en kom verkleed als het andere geslacht naar de bar. De meest overtuigende miss en mister krijgen een prijs!

Barteam

Newtonneke

Binnenkort verschijnt er weer een newtonneke. Naast aankondigingen van het presidium zien wij hier natuurlijk ook graag onze eigen lezers in verschijnen. Verslagen, verhalen, gedichten, foto's, grapjes,... alles is welkom! Heb je dus ergens zo'n meesterwerk? Mail het dan voor 20 november 18u naar redactie@wina.be.

Redactie

IFB wedstrijden

Deze week wordt nog drukker dan de vorige met maar liefst 5 wedstrijden!! Maandag volleyballen de meisjes tegen OKeR, hier kunnen ze bewijzen dat ze vorig jaar terecht finalist waren. Woensdag is het dan volop aan de mannen. Die moeten dan in elk van de vier sporten aantreden. Om 19u veldvoetbal tegen Ekonomika, 21u basketbal tegen Politika, ook om 21u zaalvoetbal tegen Crimen en om 22u tenslotte nog volleybal tegen Chemika.
Op maandag 19 november om 21 uur kunnen onze dames hun titel verdedigen in het zaalvoetbal. De supporters worden dan ook verwacht in de sporthal van de KHL.

Het is dus duidelijk dat we elke hulp kunnen gebruiken. Dus als je mee wilt spelen met eender welke sport, dan mail je dat gewoon naar sport@wina.be. Wij zullen je dan verder op de hoogte houden over waar en wanneer er wordt gespeeld. En laat je niet afschrikken door het gedacht van: “Ik ben niet goed genoeg” ofzoiets… Zo denken alleen mietjes en wij zijn geen mietjes!! Het is misschien een cliché, maar clichés zijn ook waar: deelnemen is belangrijker dan winnen!!!

Sport

Fata Sportana

Beste winezen,
binnenkort is het weer zover! Nog twee weken en Fata Sportana gaat weer van start! Als we ook hier onze titel van sportiefste kring van Leuven willen verlengen, hebben we meer dan ooit jullie hulp nodig. Het concept is dat we van te voren niet echt weten wat de opdrachten juist zijn en dat we op het moment zelf volk vinden. Niet alleen het fysieke telt, vooral engagement zal veel voordeel opleveren! Hou je dus klaar en kijk al eens op http://sport.loko.be/page/72 voor meer uitleg.

Groetjes en tot dan.
Sport

Proffentap

Zijn het enkel studenten die pinten tappen, plezier maken en feestjes bouwen?
Hoho, dat denk je maar. Op woensdag 21 november gaan een aantal proffen het tegendeel bewijzen. De mensen achter de toog zullen de professoren Jan Beirlant, Danny De Schreye, Christian Maes en Wim Veys zijn. Ze zullen u uw favoriete drankje met plezier voorschotelen.
De bar zal van start gaan om 21u. We vragen om vroeg te komen want de proffen gaan waarschijnlijk niet tot aan de godcenties blijven. De afspraak is in het nieuwe RC onder alma 3.

Barteam

Ik heb een idee!

STOP!
Schreeuw je idee niet van de daken, de kans is namelijk klein dat we het zo zullen horen. Heb je echt een goed idee voor een activiteit? Mail het ons dan op ikhebeenidee@wina.be

LAN-party

Een lan-party, waisda? Nog nooit van gehoord... Is dat azo een feestje?
Gedaan met de onwetenheid! Op een lan-party gaan een aantal mensen met hun computer samenzitten om op het gemak een aantal spelletjes samen te spelen. Heb je dat wel al eens gedaan of wil je het zeker eens uitproberen, dan hebben wij goed nieuws. We organiseren naar jaarlijkse gewoonte een lan-party in De Waag tijdens de nacht van 22 op 23 november. Iedereen is welkom vanaf 18u. Inschrijven hiervoor kan je doen op www.wina.be/lanparty/.
Als randactiviteit voorzien we ook een wii console op projectorscherm voor de bezoekers. Geef elkaar een echte uppercut in het boksen of sla een ace tijdens het tennis.
Tijdens de lan-party voorzien we drank en versnaperingen voor een schappelijke prijs. De rest van de lan-party is volstrekt gratis. Je moet echter wel zelf je computer meebrengen.

Interfacultair Welsprekendheidstoernooi

Kun je goed spreken? Dan is het Interfacultair Welsprekendheidstoernooi op 28/11 misschien wel iets voor jou... Elke kring levert één vertegenwoordiger, die drie dingen moet doen: een op voorhand voorbereid tekstje voordragen (circa 5 min), een deel improviseren (commentaar geven op een filmpje), en een tekst voorlezen (die je niet op voorhand krijgt).
Ben je geinteresseerd? Stuur dan als de bliksem een mail naar cultuur@wina.be ! Dit moet snel gebeuren, namelijk voor deze week donderdag (15/11)! Wees er dus snel - en eloquent - bij!

Cultuur

Gezocht: toneelgeïnteresseerden

Iedereen heeft al wel eens toneel gespeeld – compleet zeker van je stuk op een bijvraag van de prof antwoorden, terwijl je eigenlijk het antwoord helemaal niet weet; doen alsof je van niets weet wanneer de senior je in de kan steekt voor stiekem naar het toilet te gaan; … Welnu, hier zijn we naar op zoek! We zoeken een aantal enthousiaste mensen om mee te werken aan een Wina-toneelgroepje. Gezocht zijn vooral acteurs en regie… en laat je vooral niet afschrikken omdat je denkt dat je misschien niet goed genoeg bent! Een concreet plan van actie is er nog niet, maar met wat geluk kunnen we misschien meedoen aan het Interfacultair Theaterfestival. Laat in ieder geval iets weten als je enige interesse hebt, op cultuur@wina.be !

Cultuur

De avonturen van de redactieschildpad


Deze week laat de redactieschildpad zijn haren groeien...

Langverwacht... een MASSACANTUS

Op dinsdag 13 november presenteren de Heverleese kringen jullie een cantus van formaat in een tent voor Alma 3. De organiserende kringen zijn VTK, Apolloon, LBK, Bios, Geos, Merkator, Chemika en natuurlijk WINA.
Kaarten zijn verkrijgbaar op de winagang. Leden betalen 10euro/5euro (bier/water), niet-leden betalen 12euro/7euro.

Spelletje: Nurikabe

De bedoeling is om deze kader te vullen met groepen witte en zwarte vakjes, aan de hand van enkele regels. Elk groepje witte vakjes bevat een getalletje, en elk vakje met een getal is ook wit. Het getal in het groepje duidt aan hoeveel witte vakjes er in het groepje zitten. Alle witte vakjes in een groepje moeten met minstens één zijde aan elkaar grenzen, diagonaal telt dus niet. De groepjes witte vakjes worden van elkaar gescheiden door zwarte vakjes. Alle zwarte vakjes moeten aan elkaar grenzen met minstens één zijde, maar er mogen geen zwarte 2x2blokjes zijn.



Poker Toernooi

Er is een Leuven-wijd pokertoernooi bezig, waarbij de beste pokeraars van alle kringen zich tegen elkaar zullen meten.
Hiervoor is er een voorronde voor alle leden van Scientica (Wina, Merkator, Geos, Chemika, en Bios), en dit op woensdag 14 november om 20u! Deze zal doorgaan in de Waag en is uiteraard volledig gratis (er zal ook drank zijn aan democratische prijzen). Er zal nog kort een uitleg op voorhand worden gegeven van hoe het systeem ineen zit (voor de poker-newbies).

Wat je wel moet doen voor je kan meedoen, is registreren! Dit kan je doen door je naam, voornaam, en e-mail adres te sturen naar daniel@wina.be, alsook je free-888 username! (Registratie voor free-888 gebeurt via http://www.free-888.com/leuven/?sr=386740, en is volledig gratis én legaal!) Let op: als je géén free-888 username meegeeft met je registratie, kun je wel meedoen voor het plezier, maar maak je geen kans op kwalificeren voor de finale (en dus een prijs winnen)! Zie http://www.leuvenpokertour.be/?page_id=12 voor meer informatie hierover...

Wees op tijd op de avond zelf, we proberen om 20u stipt te beginnen!

Voor vragen of opmerkingen - daniel@wina.be !

Scientica

Cultuurwedstrijden kort verhaal & fotografie

Heb je soms wel eens de schrijfmicrobe? Heb je verhalen die je kost wat kost kwijt wil? Of trek je misschien graag wel eens een fototje? Welnu, dan zijn deze wedstrijdjes iets voor jou!
1e wedstrijdje: kort verhaal: Je schrijft een kort verhaaltje. Alles mag (fictie, non-fictie, … - alleen geen poëzie), alleen moet het zelf geschreven zijn en liefst tussen tussen 100 en 1000 woorden lang.
2e wedstrijdje: fotografie: Je trekt een foto, eventueel editen (photoshop of dergelijke) mag. Bestandgrootte liefst onder de 1,5 MB houden.
Iedereen mag bovendien zoveel inzendingen per categorie insturen als hij of zij wil. Liefst alles electronisch inleveren – inzendingen mogen verstuurd worden naar cultuur@wina.be . De deadline is 15 december voor beide wedstrijden, en de winnaars krijgen elk twee cinematickets. (Zie ook http://cultuur.wina.be voor alle details.)

Veel schrijf en fototrekplezier,
Cultuur

Wit, Witter, Sneeuw!

De zomer is duidelijk voorbij, dus het moment is aangebroken om ... een warme choco te drinken, druipnat terug te komen van een les, op zoek te gaan naar de nieuwste winter mode, ....? Nee hoor! Maar wel om te beginnen denken aan bergen vol sneeuw, pistes vol skiërs en snowboarders, dat heerlijk weekje wegzijn tijdens de lesvrije week! Ook dit jaar gaan we weer tijdens de lesvrije week met Wina naar de sneeuw, al kan je niet skiën of snowboarden, we leren het je wel. Een ding is zeker, we gaan ons weer amuseren! Wacht niet en schrijf je nu in (en laat al je vrienden hetzelfde doen)! De inschrijvingsformulieren zijn te vinden op de gang en binnenkort ook op de site onder sneeuwreis.Heb je nog vragen, mail gerust naar sneeuwreis@wina.be.

Uw sneeuwreisteam met winterkriebels

KALENDER

Maandag 12 november
21u00IFB: Dames volleybal vs OKeRKHL
Dinsdag 13 november
20u00Massacantus HOKOTent voor Alma 3
Woensdag 14 november
19u00IFB: Heren veldvoetbal vs EkonomikaGrasveld naast de Nayer
20u00PokertoernooiWaag
21u00IFB: Heren basketbal vs PolitikaKHL
21u00IFB: Heren zaalvoetbal vs CrimenKHL
22u00IFB: Heren Volleybal vs ChemikaKHL
22u00TravestietenbarRC
Maandag 19 november
21u00IFB: Dames zaalvoetbal KHL
Dinsdag 20 november
12u30-13u30CudiCudikelder
Woensdag 21 november
22u00ProffentapRC
Woensdag 28 november
Interfacultair Welsprekendheidstoernooi
Woensdag 5 december
Opera













Wekelijks blaadje van studentenkring WINA gedrukt op 350 exemplaren en verspreid onder de studenten wiskunde, informatica en fysica. Online te vinden op http://winagenda.wina.be/
Voor alle verzoekjes, roddels, columns, tekstjes en aanvragen, in-en uitschrijvingen op de winagendamail slechts één adres: redactie@wina.be
V.U: Wina Leuven VZW, Studentenwijk Arenberg 4/0, 3001 Heverlee