5 november 2007

Woordje van de preses

Rozen zijn rood,
De lucht is blauw,
't Winteruur ging van start,
En 't wordt weer kou,
Maar ook doorheen dit seizoen,
Is Wina er nog steeds voor jou!

Groetjes,
Thijs

Filmavond

Licht, camera, actie!
Jawel, cultuur biedt je op maandag 05/11 om 20u een tweetal films aan! We gaan eerst voor V for Vendetta (om 20u dus), en na pauzetje gaan we dan om 22:30u The Fountain vertonen. Dit alles gaat door in de aula van 200M op de campus.

V for Vendetta is alweer een prachtig meesterwerk door de Wachowski broeders (dezelfden van The Matrix), over een absolutistische samenleving en één man (V – gespeeld door Hugo Weaving) die een vrouw (Natalie Portman) overtuigt om mee te strijden tegen het regime.
The Fountain is een cultureel hoogstaande film, dat drie verschillende verhalen in drie verschillende tijden omvat die met elkaar in connectie zijn, met als thema het eeuwig leven en de dood accepteren.

Filmerige groetjes,
Cultuur

Opera

Beste operaliefhebbers, We gaan met LOKO naar de opera! En dit op woensdag 05/12, naar de opera Werther. Dit is een klassieke opera in 4 actes, gecomponeerd door Jules Massenet. De prijs hiervoor is 15 euro (treinvervoer inbegrepen). Als je meewil, stuur dan als de bliksem een mailtje naar cultuur@wina.be om je kaart te reserveren! Wees er vlug bij, want er zijn maar 10 kaarten beschikbaar! Liefst dinsdag 06/11 ten laatste een kaart bestellen – later kan ook maar dan is er zeker geen garantie dat er nog beschikbaar gaan zijn... wees er dus vlug bij! (Je kan dan op een later tijdstip langskomen om je kaart effectief te betalen - maar let op: reserveren is betalen!)

Uw Cultuurtenoren

CuDi

Na 4 dagen verlof ben je misschien weer door een heleboel cursussen heen, wel, dinsdag kan je tussen 12u30 en 13u30 bij ons in de cudikelder terecht voor nieuwe.
We willen er even op wijzen dat vanaf volgende week de cudi maar om de twee weken zal open zijn.

Groetjes
De Cudi

Ik heb een idee!

STOP!
Schreeuw je idee niet van de daken, de kans is namelijk klein dat we het zo zullen horen. Heb je echt een goed idee voor een activiteit? Mail het ons dan op ikhebeenidee@wina.be

IFB wedstrijden

De 24-urenloop is wel gedaan, maar dat wil niet zeggen dat we vanaf nu op ons gat kunnen blijven zitten. Ondertussen is de immers de IFB al volop aan de gang. Deze week hebben we twee matchen te spelen: maandag (05/11) om 21u nemen de mannelijke volleyballers het op tegen LBK en woensdag (07/11) om 19u spelen de mannen veldvoetbal, ook tegen LBK.

Volgende week word een nog drukkere week met maar liefst 5 wedstrijden!! Maandag volleyballen de meisjes tegen OKeR, hier kunnen ze bewijzen dat ze vorig jaar terecht finalist waren. Woensdag is het dan volop aan de mannen. Die moeten dan in elk van de vier sporten aantreden. Om 19u veldvoetbal tegen Ekonomika, 21u basketbal tegen Politika, ook om 21u zaalvoetbal tegen Crimen en om 22u tenslotte nog volleybal tegen Chemika.

Het is dus duidelijk dat we elke hulp kunnen gebruiken. Dus als je mee wilt spelen met eender welke sport, dan mail je dat gewoon naar sport@wina.be. Wij zullen je dan verder op de hoogte houden over waar en wanneer er wordt gespeeld. En laat je niet afschrikken door het gedacht van: “Ik ben niet goed genoeg” ofzoiets… Zo denken alleen mietjes en wij zijn geen mietjes!! Het is misschien een cliché, maar clichés zijn ook waar: deelnemen is belangrijker dan winnen!!!

Sport

Latinobar

Jawel, het is weer zover. Aanstaande woensdag gaat de Latinobar door. Vanaf 22u serveert het barteam van dienst je heerlijke cocktails. Waarom zou je dan niet gaan? Zak dus 07/11 in ware latino-stijl af naar het RC onder de Alma 3!

Barteam






Pingpongtoernooi

Met een weekje uitstel is het dan zo ver… Het is pingpongtijd!!! Woensdag van 20.00u tot 22.00u wordt de strijd gestreden in de pingpongzaal van sportkot. Iedereen is welkom, de wedstrijdvorm zal afhangen van het aantal dat opdaagt en het niveauverschil tussen de aanwezigen zodat recreanten niet afgaan als een gieter (slaagt op niets maar het zou een uitdrukking moeten zijn). Tot dan!!!

Interfacultair Songfestival

Ben je muzikaal aangelegd? Ken je wat vrienden die dat ook zijn? Vorm je met hun toevallig samen een groepje? En wil je misschien Wina vertegenwoordigen op het Interfacultair Songfestival op 12 maart? Als het antwoord op alle bovenstaande vragen JA is, dan moet je zeker dit laten weten op cultuur@wina.be!

Muzikale groetjes,
Cultuur

Gezocht: toneelgeïnteresseerden

Iedereen heeft al wel eens toneel gespeeld – compleet zeker van je stuk op een bijvraag van de prof antwoorden, terwijl je eigenlijk het antwoord helemaal niet weet; doen alsof je van niets weet wanneer de senior je in de kan steekt voor stiekem naar het toilet te gaan; … Welnu, hier zijn we naar op zoek! We zoeken een aantal enthousiaste mensen om mee te werken aan een Wina-toneelgroepje. Gezocht zijn vooral acteurs en regie… en laat je vooral niet afschrikken omdat je denkt dat je misschien niet goed genoeg bent! Een concreet plan van actie is er nog niet, maar met wat geluk kunnen we misschien meedoen aan het Interfacultair Theaterfestival. Laat in ieder geval iets weten als je enige interesse hebt, op cultuur@wina.be !

Cultuur


Wit, Witter, Sneeuw!

De zomer is duidelijk voorbij, dus het moment is aangebroken om ... een warme choco te drinken, druipnat terug te komen van een les, op zoek te gaan naar de nieuwste winter mode, ....? Nee hoor! Maar wel om te beginnen denken aan bergen vol sneeuw, pistes vol skiërs en snowboarders, dat heerlijk weekje wegzijn tijdens de lesvrije week! Ook dit jaar gaan we weer tijdens de lesvrije week met Wina naar de sneeuw, al kan je niet skiën of snowboarden, we leren het je wel. Een ding is zeker, we gaan ons weer amuseren! Wacht niet en schrijf je nu in (en laat al je vrienden hetzelfde doen)! De inschrijvingsformulieren zijn te vinden op de gang en binnenkort ook op de site onder sneeuwreis.Heb je nog vragen, mail gerust naar sneeuwreis@wina.be.

Uw sneeuwreisteam met winterkriebels








De avonturen van de redactieschildpad


Deze week heeft de redactieschildpad een gestreept hoedje...

Cultuurwedstrijden kort verhaal & fotografie

Heb je soms wel eens de schrijfmicrobe? Heb je verhalen die je kost wat kost kwijt wil? Of trek je misschien graag wel eens een fototje? Welnu, dan zijn deze wedstrijdjes iets voor jou!
1e wedstrijdje: kort verhaal: Je schrijft een kort verhaaltje. Alles mag (fictie, non-fictie, … - alleen geen poëzie), alleen moet het zelf geschreven zijn en liefst tussen tussen 100 en 1000 woorden lang.
2e wedstrijdje: fotografie: Je trekt een foto, eventueel editen (photoshop of dergelijke) mag. Bestandgrootte liefst onder de 1,5 MB houden.
Iedereen mag bovendien zoveel inzendingen per categorie insturen als hij of zij wil. Liefst alles electronisch inleveren – inzendingen mogen verstuurd worden naar cultuur@wina.be . De deadline is 15 december voor beide wedstrijden, en de winnaars krijgen elk twee cinematickets. (Zie ook http://cultuur.wina.be voor alle details.)

Veel schrijf en fototrekplezier,
Cultuur

Poker Toernooi

Beste pokerfans!
Er is een Leuven-wijd pokertoernooi bezig, waarbij de beste pokeraars van alle kringen zich tegen elkaar zullen meten. Maar eerst moeten we natuurlijk te weten komen welke de beste zijn! Voor dit is er een voorronde voor alle leden van Scientica (Wina, Merkator, Geos, Chemika, en Bios), en dit op woensdag 14 november om 20u! Deze zal doorgaan in de Waag en is uiteraard volledig gratis (er zal ook drank zijn aan democratische prijzen). Laat u ook niet afschrikken als je een poker-newbie bent; er zal nog kort een uitleg op voorhand worden gegeven van hoe het systeem ineen zit...
Wees op tijd, we trachten stipt om 20u te beginnen...

Scientica





Klaaglied tegen mijn venster

Mijn venster is een grote kwast,
elke keer dat ik eruit kijk heb ik last.
Want dan zie ik gras zo groen
en krijg ik de drang om het gras in mijn maag te doen.
Maar gras eten is niet zo fijn,
het doet zelfs een beetje pijn,
als er kiezels tussenzitten,
die zo hard zijn als pitten.
Daarom wil ik al het gras afgemaaid zien
maar dat is onbegonnen werk, zelfs voor tien.
Dus daarom sluit ik mijn kwaadaardig venster maar,
anders wordt mijn leven toch maar naar.

NVDR

Samoeraisudoku

Iedereen kent de klassieke sudoku wel, deze is iets moeilijker. Dit zijn 5 sudoku's, vervlochten in elkaar... een cijfer in een van de gedeelde velden moet dus voor meerdere sudoku's kloppen!
Veel succes!


KALENDER

Maandag 5 november
20u00Filmavond200M
21u00IFB: Mannen volleybal vs LBKKHL
Dinsdag 6 november
12u30-13u30CudiCudikelder
Woensdag 7 november
21u00IFB: Mannen veldvoetbal vs LBKT3
22u00LatinobarRC
Donderdag 8 november
22u00LOKOMotionOveral
Woensdag 14 november
20u00Scientica poker toernooiWaag













Wekelijks blaadje van studentenkring WINA gedrukt op 350 exemplaren en verspreid onder de studenten wiskunde, informatica en fysica. Online te vinden op http://winagenda.wina.be/
Voor alle verzoekjes, roddels, columns, tekstjes en aanvragen, in-en uitschrijvingen op de winagendamail slechts één adres: redactie@wina.be
V.U: Wina Leuven VZW, Studentenwijk Arenberg 4/0, 3001 Heverlee