29 oktober 2007

Woordje van de preses

WAAR IS VRG? Heel eenvoudig: achter ons! Jawel, met veel dappere Wina-moed en volharding zijn we er ook dit jaar in geslaagd om VRG achter ons te houden op de 24u-loop. Daar komt nog eens bij dat we ook dit jaar overduidelijk het gezelligste standje hadden. Alles tesamen maakt dat weer een schitterende editie van een geslaagd evenement. Deze week kunnen jullie genieten van de doopcantus. Vanaf nu zijn er ook officiëel echte schachten, evenals een bijhorende koning & koningin. Ik ben alvast benieuwd hoe (goed) deze laatsten hun volkje gaan leiden. Het is een mooie eer en tevens een grote verantwoordelijkheid. Verder is er op woensdag ook de welbefaamde Halloweenbar. Wij verwachten u allen in vol ornaat & idem dito outfit. Een prijs en bijhorende eer is de beloning voor de beste schrik van de nacht!

Tot op alle leutigheid,
Thijs

CuDi

Na de 24urenloop hebben we weer voldoende sport gedaan om deze week in de boeken en cursussen te duiken (wat je nauwelijks een sport kan noemen). Dinsdag van 12u30 tot 13u30 zullen wij dan ook onze cudi nog eens openstellen om u van het nodige materiaal te voorzien. Reserveren is nog altijd een goed plan, alleen dan weten wij wat jullie nodig hebben en kunnen we dan op die noden ingaan.
Tot Cudi

Uw cudieren

Ik heb een idee!

STOP!
Schreeuw je idee niet van de daken, de kans is namelijk klein dat we het zo zullen horen. Heb je echt een goed idee voor een activiteit? Mail het ons dan op ikhebeenidee@wina.be

Filmavond

Licht, camera, actie!
Jawel, cultuur biedt je op maandag 05/11 om 20u (dus volgende week maandag) een tweetal films aan! Welke films en waar die geshowd zullen worden zal spoedig op de winasite te lezen zijn, maar hou dus in ieder geval volgende maandag vrij voor enkele kwaliteitsfilms…

Filmerige groetjes,
Cultuur

24urenloop

Liefste Winezen,
Uiteindelijk is het verdikt gevallen, Wina bestrijkt een niet oneervolle negende plaats. Ook al lieten we onze Collega-wetenschappers van Atmosphere vooraf gaan, we zijn eervol voor de gedoodverfde concurrent - voor die negende plaats-, VRG geëindigd en dit met een voorsprong van niet meer dan enkele meters. We willen dan ook in de eerste plaats alle lopers, sopporters en andere sympathisanten bedanken voor hun steun, zonder jullie was dit nooit gelukt. Ook richten we graag een woordje aan al het werkvolk dat dagenlang in de weer is geweest om al het werk gedaan te krijgen, dit geldt zowel voor presidium als alle andere medewerkers. Het waren 24 schitterende uren en herinneringen om niet snel te vergeten, hopelijk heeft iedereen ervan kunnen genieten.
Tot volgend jaar!

Wina

Halloweenbar

Boe! Amaaai, nu was je geschrokken hé?!? Niet dan? Kan jij het beter? Kom dan deze woensdag naar de enige echte Halloweenbar onder Alma 3. Vanaf 22u kan je je daar onder de andere heksen en monsters vervoegen en een pintje of griezelig goede pompoensoep drinken. Laat u volledig gaan en doe voor een keer je alledaagse studentenkostuumpje niet aan, maar kom in je ware gedaante met al zijn spookachtige kantjes. De griezeligste griezel krijgt een prijs!

Barteam

Gezocht: toneelgeïnteresseerden

Iedereen heeft al wel eens toneel gespeeld – compleet zeker van je stuk op een bijvraag van de prof antwoorden, terwijl je eigenlijk het antwoord helemaal niet weet; doen alsof je van niets weet wanneer de senior je in de kan steekt voor stiekem naar het toilet te gaan; … Welnu, hier zijn we naar op zoek! We zoeken een aantal enthousiaste mensen om mee te werken aan een Wina-toneelgroepje. Gezocht zijn vooral acteurs en regie… en laat je vooral niet afschrikken omdat je denkt dat je misschien niet goed genoeg bent! Een concreet plan van actie is er nog niet, maar met wat geluk kunnen we misschien meedoen aan het Interfacultair Theaterfestival. Laat in ieder geval iets weten als je enige interesse hebt, op cultuur@wina.be !

Cultuur

Interfacultair Songfestival

Ben je muzikaal aangelegd? Ken je wat vrienden die dat ook zijn? Vorm je met hun toevallig samen een groepje? En wil je misschien Wina vertegenwoordigen op het Interfacultair Songfestival op 12 maart? Als het antwoord op alle bovenstaande vragen JA is, dan moet je zeker dit laten weten op cultuur@wina.be!

Muzikale groetjes,
Cultuur


Wit, Witter, Sneeuw!

De zomer is duidelijk voorbij, dus het moment is aangebroken om ... een warme choco te drinken, druipnat terug te komen van een les, op zoek te gaan naar de nieuwste winter mode, ....? Nee hoor! Maar wel om te beginnen denken aan bergen vol sneeuw, pistes vol skiërs en snowboarders, dat heerlijk weekje wegzijn tijdens de lesvrije week! Ook dit jaar gaan we weer tijdens de lesvrije week met Wina naar de sneeuw, al kan je niet skiën of snowboarden, we leren het je wel. Een ding is zeker, we gaan ons weer amuseren! Wacht niet en schrijf je nu in (en laat al je vrienden hetzelfde doen)! De inschrijvingsformulieren zijn te vinden op de gang en binnenkort ook op de site onder sneeuwreis.Heb je nog vragen, mail gerust naar sneeuwreis@wina.be.

U sneeuwreisteam met winterkriebels

De avonturen van de redactieschildpad

Deze week loopt de redactieschildpad sneller dan VRG...


Cultuurwedstrijden kort verhaal & fotografie

Heb je soms wel eens de schrijfmicrobe? Heb je verhalen die je kost wat kost kwijt wil? Of trek je misschien graag wel eens een fototje? Welnu, dan zijn deze wedstrijdjes iets voor jou!
1e wedstrijdje: kort verhaal: Je schrijft een kort verhaaltje. Alles mag (fictie, non-fictie, … - alleen geen poëzie), alleen moet het zelf geschreven zijn en liefst tussen tussen 100 en 1000 woorden lang.
2e wedstrijdje: fotografie: Je trekt een foto, eventueel editen (photoshop of dergelijke) mag. Bestandgrootte liefst onder de 1,5 MB houden.
Iedereen mag bovendien zoveel inzendingen per categorie insturen als hij of zij wil. Liefst alles electronisch inleveren – inzendingen mogen verstuurd worden naar cultuur@wina.be . De deadline is 15 december voor beide wedstrijden, en de winnaars krijgen elk twee cinematickets. (Zie ook http://cultuur.wina.be voor alle details.)

Veel schrijf en fototrekplezier,
Cultuur

Pingpongtoernooi

Zoals eerder al aangekondigd zullen al de chinezen onder de winezen zich binnenkort met elkaar kunnen meten in het WINA-pingpongtoernooi voor professionals!!! Laat je niet misleiden door de naam want natuurlijk is iedereen welkom. Het toernooi is gepland voor de week na de 24-uren loop dus hou die week al zeker vrij. Als arena gebruiken we de pingpongzaal aan sportkot. Voor alle duidelijkheid het gaat hier over het authentieke pingpongspel dus kom niet aanzetten met je Wii-controller of iets dergelijks.

Slitherlink

Maak 1 grote kring, waarbij aan een vakje juist zoveel randen gebruikt mogen worden door de lus als aangegeven door het cijfer in het vakje. Als er niets staat, is het 'vrij te kiezen'.
Succes!


KALENDER

Maandag 29 oktober
20uDoopcantusPavo
Dinsdag 30 oktober
12u30-13u30CudiCudikelder
Woensdag 31 oktober
22u00HalloweenbarRC
Maandag 5 november
20u00Filmavond

Wekelijks blaadje van studentenkring WINA gedrukt op 350 exemplaren en verspreid onder de studenten wiskunde, informatica en fysica. Online te vinden op http://winagenda.wina.be/
Voor alle verzoekjes, roddels, columns, tekstjes en aanvragen, in-en uitschrijvingen op de winagendamail slechts één adres: redactie@wina.be
V.U: Wina Leuven VZW, Studentenwijk Arenberg 4/0, 3001 Heverlee