22 oktober 2007

Woordje van de preses

Beste Winezen,
U merkte het al, ik had vorige week een (kleine) stand-in die onder andere het inleidend woordje geschreven heeft. Desalniettemin dank voor de vele sms'jes en telefoontjes van al die mensen die mij persé als galabaldate willen. Geen nood, er is een stukje preses voor iedereen! *kuch*
Nu de schachtjes uiteindelijk ook gedoopt zijn, en onze aula's weer 6 maanden heerlijk naar look geuren, breekt ook weerom die andere legendarische week van het academiejaar aan: de 24u-loop staat voor de deur! Van dinsdag 20u tot woensdag 20u vindt dit gigantisch (zalig) evenement plaats rond de piste van sportkot. Ook dit jaar gaan we er weer een staaltje van pure Wina-sfeer van maken: iedereen is welkom in ons supergezellige tentje! Een kil lawaaierig kasteel, zo moet het niet; maar een tent vol gezelligheid en vriendschap, zó moet het!


Thijs

De redactieschildpad


Deze week wordt DE redactieschildpad aangevallen door een verkeerd lidwoord.

CuDi

Cursussen, boeken, slides, oefeningen,...
Begint het allemaal op te stapelen? Goed, dan ben je al langsgeweest bij de cudi!
Zijn ze nog niet allemaal compleet? Dan krijg je dinsdag weer eens de kans om je rekken te vullen. Van 12u30 tot 13u30 staan onze cudieren weer voor je klaar in de kelder.
Online kan je altijd kijken of je bestelde dingen reeds op je liggen te wachten. Als er nog iets binnenkomt word je ook via mail gewaarschuwd.

Nieuwe cursussen:
Toepassingen van de Meetkunde in de informatica, deel 2
Declaratieve Talen, deel 2

Nieuwe boeken:
Distributed Systems voor het vak "Gedistribueerde Systemen"

Cudi,
service met een glimlach

24urenloop

Het is eindelijk zover!! Het moment waar jullie al 4 weken op zitten te wachten is dan toch aangebroken! De 24uren-loop!!
Van dinsdagavond 20u tot woensdagavond 20u verzamelt het gros van de Leuvense studenten zich rond de piste van het sportkot. 24 uur lang zal iedereen alles geven.
Natuurlijk zal Wina er ook bijzijn met zijn eigen lopers. Dus trek je loopschoenen aan en kom naar dat feestelijk gebeuren en help zo je kring weer een rondje verder.
Buiten heel wat rondjeslopers zal er ook een reeks randanimatie te vinden zijn. Zo zal elke kring (dus wij ook) een eigen eetstandje hebben en loko zorgt zelf ook voor drank enzo.
Zeker dus de moeite om eens langskomen en dan natuurlijk ook blijven.

Tot dan!
Sport

Migratiebar

Niet iedereen ziet het licht op tijd. Sommige mensen gaan eerst 1 of meerdere jaren aan een vreemde universiteit studeren eer ze naar het lieflijke Leuven komen.
Maar wij laten hen niet in de kou staan! Omdat ze zo lang onwetend waren over de enige echte Winabar, krijgen zij een verrassing van Barteam. Anderen zijn natuurlijk ook welkom, woensdag vanaf 22u in het RC onder Alma 3.

Tot dan!
Barteam






Night of the Proms (?)

LOKO Cultuur organiseert dit jaar helaas niet een tocht naar de Night of the Proms... maar, als er genoeg interesse (en auto's...) beschikbaar zijn, dan kunnen we toch nog gezellig er naartoe gaan. Daarom deze oproep: alle geinteresseerden om donderdagavond 25 oktober naar de Night of the Proms te gaan, stuur snel (zéér snel, als we tickets gaan bestellen is het zeer dringend) een mailtje naar cultuur@wina.be ! Vermeld ook zeker als je een auto zou kunnen beschikbaar hebben om heen en terug te rijden (benzinekosten worden vergoed uiteraard)...

Groetjes,
Cultuur

Doopcantus

Commilitones,
Het is u misschien opgevallen door de lookgeur die overheerste in Heverlee, of misschien ook helemaal niet, maar de schachten zijn daadwerkelijk gedoopt! En dat moet studentikoos gevierd worden met een cantus uiteraard!
Daarom spreken we maandag 29 oktober af in de Pavo in Heverlee, al waar het Io Vivat zal weergalmen om 20u stipt!!
Om te garanderen dat er plaats genoeg zal zijn voor iedereen, zal je enkel binnenkunnen met een geldig ticket. Tickets zijn vanaf vrijdag te verkrijgen op de winagang en je kan altijd een mailtje sturen naar cantus@wina.be om te reserveren.
Prijzen zijn zoals vanoudsch 3,5 euro voor water, 8 euro voor leden en 9 euro voor niet-leden. Pinten & codices zijn vanaf nu trouwens enkel te verkrijgen bij de cursus-dienst.

Bibamus laeti merum, non est mutatio rerum!
Jochen, Toon & Jeroen

Gezocht: toneelgeïnteresseerden

Iedereen heeft al wel eens toneel gespeeld – compleet zeker van je stuk op een bijvraag van de prof antwoorden, terwijl je eigenlijk het antwoord helemaal niet weet; doen alsof je van niets weet wanneer de senior je in de kan steekt voor stiekem naar het toilet te gaan; … Welnu, hier zijn we naar op zoek! We zoeken een aantal enthousiaste mensen om mee te werken aan een Wina-toneelgroepje. Gezocht zijn vooral acteurs en regie… en laat je vooral niet afschrikken omdat je denkt dat je misschien niet goed genoeg bent! Een concreet plan van actie is er nog niet, maar met wat geluk kunnen we misschien meedoen aan het Interfacultair Theaterfestival. Laat in ieder geval iets weten als je enige interesse hebt, op cultuur@wina.be !

Cultuur

Halloweenbar

Volgende week is het halloween en dat vieren we met de traditionele halloweenbar! Geen halloweenbar zonder vampiers, zombies en spoken, dus vergeet dit weekend je favoriete monsteroutfit niet mee te brengen van thuis. Misschien win je dan wel onze verkleedwedstrijd!

Barteam


Interfacultair Songfestival

Ben je muzikaal aangelegd? Ken je wat vrienden die dat ook zijn? Vorm je met hun toevallig samen een groepje? En wil je misschien Wina vertegenwoordigen op het Interfacultair Songfestival op 12 maart? Als het antwoord op alle bovenstaande vragen JA is, dan moet je zeker dit laten weten op cultuur@wina.be!

Muzikale groetjes,
Cultuur

IFB

Deze week zal het door de 24urenloop geen IFB zijn. Daarna zullen we verdergaan met Basket Heren op 29 oktober en Volleybal Heren op 5 november. Geïnteresseerden mogen nog steeds mailen naar sport@wina.be met de vermelding van hun naam en de sport(en) waarin ze willen meespelen. Ook de jongens en meisjes van de andere sporten (voetbal, minivoetbal, basket en volleybal) mogen zich nog aanmelden.

Sport

Een week uit het leven van Yves Leterme

Hier komt ie dan, een verslag van een zeer boeiende en verassende week uit mijn leven…
Het begon allemaal op een mooie woensdagavond… na een lange saaie dag, ik had namelijk al de hele dag saaie luistersessies achter de rug. Je kent ze wel, zo die momenten als je ergens zit en lijkt weg te dromen en eigenlijk alles maar gewoon over je heen laat gaan en later vraagt aan diegene die naast je zat wat er verteld werd. Na dus weeral is zo een lange saaie dag ging ik richting huis, me eventjes omkleden om dan daarna rustig iets te gaan drinken.
Helaas zou het zo rustig niet worden aangezien er op dat moment juist een soort van toneel bezig was in mijn favoriete bar… Na dit zeer leerrijke spektakel ben ik nog wat blijven hangen maar de sfeer kwam er niet in dus uiteindelijk ben ik maar naar huis gegaan.

Donderdag was het weer een ‘leuke’ dag (lees een dag vol saaie vergaderingen, eigenlijk ben ik deze hele politieke bullshit meer dan beu, maar ja, ik kan nu toch niet meer terug) en eigenlijk geldt voor vrijdag exact hetzelfde… Dan eindelijk weekend, het langverwachte moment, eindelijk eens uitslapen (altijd die vergaderingen toch om 8.30, dat is toch nergens goed voor).

Na een lekker relax weekendje was ik weer helemaal paraat voor een nieuwe week vol saaie luistersessies. En het begon maandag al direct goed, alhoewel het wel een leuke middag was. Tijdens de pauze eens lekker onnozel gedaan in de cafetaria, man dat was leuk! Echt iets om meer te doen! Dan maandagavond lekker gekookt voor enkele goede vrienden en me klaargestoomd voor een schitterende redevoering van dinsdag over BHV en de splitsing ervan! Het wordt trouwens tijd dat we het daarover nog eens gaan hebben tijdens die vergaderingen in plaats van onze tijd te verspelen aan nutteloze zaken.
Och wel, na een weeral spetterende redevoering droop ik af richting mijn zitje in de vergaderingsaula en droomde ik voort over de toekomst…

Yves Leterme

Wist-je-dat-jes

Wist je dat er maar 3 landen in heel de wereld zijn in wiens naam geen enkele letter van MARCEL voorkomt?
En dat er maar 2 landen in heel de wereld zijn van waaruit je 2 andere landen moet doorkruisen om tot bij een zee te geraken?

Wit, Witter, Sneeuw!

De zomer is duidelijk voorbij, dus het moment is aangebroken om ... een warme choco te drinken, druipnat terug te komen van een les, op zoek te gaan naar de nieuwste winter mode, ....? Nee hoor! Maar wel om te beginnen denken aan bergen vol sneeuw, pistes vol skiërs en snowboarders, dat heerlijk weekje wegzijn tijdens de lesvrije week! Ook dit jaar gaan we weer tijdens de lesvrije week met Wina naar de sneeuw, al kan je niet skiën of snowboarden, we leren het je wel. Een ding is zeker, we gaan ons weer amuseren! Wacht niet en schrijf je nu in (en laat al je vrienden hetzelfde doen)! De inschrijvingsformulieren zijn te vinden op de gang en binnenkort ook op de site onder sneeuwreis.Heb je nog vragen, mail gerust naar sneeuwreis@wina.be.

U sneeuwreisteam met winterkriebels

Bar Medewerkers

Ben jij al bekend met het fenomeen Winabar? Ben je zo fan dat je graag eens zelf deel zou uitmaken van het fantastische Winabarteam? Of zou je graag eens alle wineesjes laten genieten van je dj-skills?
Grijp dan nu je kans en schrijf je in op http://www.wina.be/medewerkers. Wij zullen je dan van tijd tot tijd mailen met de vraag of je ons komt bijstaan in bepaalde bars. Je moet achteraf geen salaris verwachten, maar natuurlijk krijg je wel een drankje om de keel te smeren.
Voor vragen of opmerkingen zijn wij nog altijd bereikbaar op bar@wina.be .

Barteam

Cultuurwedstrijden kort verhaal & fotografie

Heb je soms wel eens de schrijfmicrobe? Heb je verhalen die je kost wat kost kwijt wil? Of trek je misschien graag wel eens een fototje? Welnu, dan zijn deze wedstrijdjes iets voor jou!
1e wedstrijdje: kort verhaal: Je schrijft een kort verhaaltje. Alles mag (fictie, non-fictie, … - alleen geen poëzie), alleen moet het zelf geschreven zijn en liefst tussen tussen 100 en 1000 woorden lang.
2e wedstrijdje: fotografie: Je trekt een foto, eventueel editen (photoshop of dergelijke) mag. Bestandgrootte liefst onder de 1,5 MB houden.
Iedereen mag bovendien zoveel inzendingen per categorie insturen als hij of zij wil. Liefst alles electronisch inleveren – inzendingen mogen verstuurd worden naar cultuur@wina.be . De deadline is 15 december voor beide wedstrijden, en de winnaars krijgen elk twee cinematickets. (Zie ook http://cultuur.wina.be voor alle details.)

Veel schrijf en fototrekplezier,
Cultuur


KALENDER

Dinsdag 23 oktober
12u30-13u30CudiCudikelder
20u24-urenloopPiste
Woensdag 24 oktober
tot 20u24-urenloopPiste
22u00MigratiebarRC

Wekelijks blaadje van studentenkring WINA gedrukt op 350 exemplaren en verspreid onder de studenten wiskunde, informatica en fysica. Online te vinden op http://winagenda.wina.be/
Voor alle verzoekjes, roddels, columns, tekstjes en aanvragen, in-en uitschrijvingen op de winagendamail slechts één adres: redactie@wina.be
V.U: Wina Leuven VZW, Studentenwijk Arenberg 4/0, 3001 Heverlee