15 oktober 2007

Woordje van de preses

Gegroet beste Winagenda-lezers, week vier gaat van start: er zijn nieuwe peme-groepjes gevormd en er wordt nog een paar dagen duchtig misbruik gemaakt van de verkochte schachten, waarvoor vorige week een mooi aantal pinten is neergeteld. Deze week is er ook de doop, dus de schachten die zich nog niet hebben ingeschreven, moeten zich haasten... Tot slot heb ik ook nog een klein zoekertje. Ik zoek namelijk iemand van het vrouwelijke geslacht die met mij naar het galabal zou willen gaan. Enige interesse? 0475 36 44 27 Groetjes, de preses, hier om u te dienen


Groetjes,
de preses, hier om u te dienen

IFB

Beste Sportmensen,
Binnenkort begint weer de IFB, de InterFacultaire Beker. We zullen weer op vier verschillende fronten (voetbal, minivoetbal, basketbal en volleybal) strijden met de andere Leuvense kringen. Als je Wina wil verdedigen in een van deze sporten, zet dan voor de verandering eens je computer aan en stuur een mail naar sport@wina.be.
Er komt misschien vanuit loko-sport ook een soort rugby-initiatie. Moest je daarin geďnteresseerd zijn, mag je het ons ook altijd laten weten.

Sport

Looptraining

“24 uren lopen! Wablief?? Lopen?? Da kan ik nie hoor.”
Slecht excuus. Vanaf maandag kan iedereen lopen, want daar zullen wij voor zorgen. Elke maandag en elke donderdag om 20u staat het trainersteam jullie op te wachten aan de piste. Wij stomen jullie klaar voor een onvervalst record op de 520 meter. Jaja, je leest het goed: 520 meter. Dat is de afstand die afgelegd moet worden tijdens de 24-uren-loop. En om deze ongewone afstand een beetje in te oefenen kan je dus komen trainen. De training is zowel voor absolute beginners als voor mensen die wereldrecords lopen. Ook iedereen die zich tussen deze twee categorieën bevindt is welkom, wij houden namelijk niet van mensen uit te sluiten.
Dus tot maandag op de piste!!

Sport

Heb jij een idee?

Creativiteit is iets wat in de wereld der wetenschappen enorm belangrijk is, we hopen dan ook dat er onder onze wineesjes wel wat creatieve geesten zijn. Creatieve geesten durven al wel eens een idee hebben natuurlijk. Wat doe je nu als je een leuke winaactiviteit bedenkt? Wij bieden je de oplossing! Je stuurt gewoon een lieve mail naar ikhebeenidee@wina.be en misschien wordt jouw idee dan in praktijk omgezet.

Veel liefs,
GAK

Gezocht: toneelgeďnteresseerden

Iedereen heeft al wel eens toneel gespeeld – compleet zeker van je stuk op een bijvraag van de prof antwoorden, terwijl je eigenlijk het antwoord helemaal niet weet; doen alsof je van niets weet wanneer de senior je in de kan steekt voor stiekem naar het toilet te gaan; … Welnu, hier zijn we naar op zoek! We zoeken een aantal enthousiaste mensen om mee te werken aan een Wina-toneelgroepje. Gezocht zijn vooral acteurs en regie… en laat je vooral niet afschrikken omdat je denkt dat je misschien niet goed genoeg bent! Een concreet plan van actie is er nog niet, maar met wat geluk kunnen we misschien meedoen aan het Interfacultair Theaterfestival. Laat in ieder geval iets weten als je enige interesse hebt, op cultuur@wina.be !

Cultuur

Cultuurwedstrijden kort verhaal & fotografie

Heb je soms wel eens de schrijfmicrobe? Heb je verhalen die je kost wat kost kwijt wil? Of trek je misschien graag wel eens een fototje? Welnu, dan zijn deze wedstrijdjes iets voor jou!
1e wedstrijdje: kort verhaal: Je schrijft een kort verhaaltje. Alles mag (fictie, non-fictie, … - alleen geen poëzie), alleen moet het zelf geschreven zijn en liefst tussen tussen 100 en 1000 woorden lang.
2e wedstrijdje: fotografie: Je trekt een foto, eventueel editen (photoshop of dergelijke) mag. Bestandgrootte liefst onder de 1,5 MB houden.
Iedereen mag bovendien zoveel inzendingen per categorie insturen als hij of zij wil. Liefst alles electronisch inleveren – inzendingen mogen verstuurd worden naar cultuur@wina.be . De deadline is 15 december voor beide wedstrijden, en de winnaars krijgen elk twee cinematickets. (Zie ook http://cultuur.wina.be voor alle details.)

Veel schrijf en fototrekplezier,
Cultuur

Doop

Gegroet schachtjes,
Beste eerstejaars,
Deze week is het zover: den doop. Voor wie zich nog niet heeft ingeschreven, geen probleem. Stuur gewoon een mailtje naar schachtenmeester@wina.be en alles is in orde. Je kan ook gewoon eventjes langs de winagang komen en je daar kandidaat stellen.
Moest je nog twijfelen, lees dan nog eens de uitgebreide uitleg op de website. Daar staat bovendien ook een link naar een interview over Leuvense dopen.
Concreet nu voor diegenen die willen meedoen woensdag. Zorg dat je zéker om 13.30u aan de winagang staat in gepaste kledij. Dat wil zeggen kleren die je waarschijnlijk kunt weggooien op het einde van de dag. We vertrekken van daar met de fiets naar onze locatie. Als je er niet op tijd bent, zijn we weg zonder jou. Hoe de rest van de dag eruit zal zien, zal dan wel duidelijk gemaakt worden.
Vergeet ook je vijf euro niet mee te nemen, deze moet van te voren betaald worden. Verkochte schachten worden hiervan vrijgesteld, voor hen is de doop gratis.
Dus hopelijk zie ik jullie allemaal massaal afkomen woensdag!

Groeten,
Schachtenmeester Jeroen

Het redactieschildpad


Deze week heeft het redactieschildpad een bloemetje op zijn rug...

Doopbar

Onze lieve schachtjes zullen nog stinken van hun doop, maar omdat we niet willen wachten tot ze proper zijn gaan we diezelfde avond nog uit ons dak. Als je wilt weten hoe je favoriete eerstejaars het ervan af gebracht heeft of je wil gewoon feesten kom je gewoon naar onze Doopbar. De plaats van dit feestelijke gebeuren is natuurlijk het nieuw RC/den 103 onder alma 3, vanaf 22u.

Tot dan,
Barteam

Wit, Witter, Sneeuw!

De zomer is duidelijk voorbij, dus het moment is aangebroken om ... een warme choco te drinken, druipnat terug te komen van een les, op zoek te gaan naar de nieuwste winter mode, ....? Nee hoor! Maar wel om te beginnen denken aan bergen vol sneeuw, pistes vol skiërs en snowboarders, dat heerlijk weekje wegzijn tijdens de lesvrije week! Ook dit jaar gaan we weer tijdens de lesvrije week met Wina naar de sneeuw, al kan je niet skiën of snowboarden, we leren het je wel. Een ding is zeker, we gaan ons weer amuseren! Wacht niet en schrijf je nu in (en laat al je vrienden hetzelfde doen)! De inschrijvingsformulieren zijn te vinden op de gang en binnenkort ook op de site onder sneeuwreis.Heb je nog vragen, mail gerust naar sneeuwreis@wina.be.

U sneeuwreisteam met winterkriebels

CuDi

Week 4, de tijd gaat toch snel. Alle oefenzittingen zijn begonnen, de lessen bouwen steeds meer op. Daarom zorgt cudi ook deze week er weer voor dat je aan een cursus geraakt om te kunnen volgen in de les en om oefeningen te kunnen maken in de oefenzittingen.
Dinsdag van 12u30 tot 13u30 kan je ons weer in ons keldertje vinden.
Weet je niet zeker of er wel iets op je ligt te wachten? Kijk gewoon eens online, bij je bestelling en dan hoef je geen kilometer te veel te fietsen voor niets.

Nieuwe cursussen:
Modellering en simulatie
Ontwerp en analyse van softwaresystemen, deel2
Uncertainty Reasoning in KnowledgeSystems
Algebra I, oefeningenbundel
Beginselen van Programmeren, deel II

Nieuwe boeken:
Vectoren en Matrices voor Lineaire Algebra
Types and Programming Languages voor Formele systemen en hun toepassingen
Voor MOP:
Applying UML and Patterns (Larman C.)
Design Patterns
Refactoring

Tot dinsdag,
Uw cudi

Night of the Proms (?)

LOKO Cultuur organiseert dit jaar helaas niet een tocht naar de Night of the Proms... maar, als er genoeg interesse (en auto's...) beschikbaar zijn, dan kunnen we toch nog gezellig er naartoe gaan. Daarom deze oproep: alle geinteresseerden om donderdagavond 25 oktober naar de Night of the Proms te gaan, stuur snel (zéér snel, als we tickets gaan bestellen is het zeer dringend) een mailtje naar cultuur@wina.be ! Vermeld ook zeker als je een auto zou kunnen beschikbaar hebben om heen en terug te rijden (benzinekosten worden vergoed uiteraard)...

Groetjes,
Cultuur

Interfacultair Songfestival

Ben je muzikaal aangelegd? Ken je wat vrienden die dat ook zijn? Vorm je met hun toevallig samen een groepje? En wil je misschien Wina vertegenwoordigen op het Interfacultair Songfestival op 12 maart? Als het antwoord op alle bovenstaande vragen JA is, dan moet je zeker dit laten weten op cultuur@wina.be !

Muzikale groetjes,
Cultuur


Mediamonkeys.be zoekt medewerkers!

Ben je verslingerd aan anime, verslind je manga bij de vleet of game je jezelf te pletter? Dan moet je zeker eens een bezoekje brengen aan www.mediamonkeys.be. Onze site, gesticht door onder andere een winees, is in de loop der jaren behoorlijk uitgegroeid. We zijn echter nog altijd op zoek naar medewerkers om nieuws te posten of reviews te schrijven. In ruil voor jouw bijdrage bezorgen wij je testmateriaal en maak je deel uit van een toffe community.

Interesse?
dominic.putzeys@mediamonkeys.be

Ode aan herten

Hertjes zijn er in allerlei verschillende maten,
De meeste zijn heel maar sommige zijn met gaten,
tenminste als de stoute jager heeft geschoten,
en het hertje gepakt heeft bij zijn kloten.
Nooit tevoren is het andersom geweest
want hertjes zijn nu eenmaal zo bedeesd.
Daarom doe ik deze oproep,
aan alle hertjes die zitten met deze soep,
om in opstand te komen tegen deze stouterikken,
zodat die zouden stoppen met op hertjes te mikken!

NVDR




Spelletje: Sudoku

Sudoku's, een klassieker waar weinig uitleg bij nodig is.
Succes!

Spelletje: Beeldzoeker

De getallen geven aan hoeveel vakjes je na elkaar moet inkleuren in de bijhorende rij of kolom. Als er meerdere getallen staan, moet je tussen de ingekleurde reeksen minstens 1 leeg vakje laten.
Succes!

KALENDER

Maandag 15 oktober
20u00Looptraining SportPiste
Dinsdag 16 oktober
12u30-13u30CudiCudikelder
Woensdag 17 oktober
13u30DoopWinagang
22u00DoopbarRC
Donderdag 18 oktober
20u00Looptraining SportPiste

Wekelijks blaadje van studentenkring WINA gedrukt op 350 exemplaren en verspreid onder de studenten wiskunde, informatica en fysica. Online te vinden op http://winagenda.wina.be/
Voor alle verzoekjes, roddels, columns, tekstjes en aanvragen, in-en uitschrijvingen op de winagendamail slechts één adres: redactie@wina.be
V.U: Wina Leuven VZW, Studentenwijk Arenberg 4/0, 3001 Heverlee