21 mei 2007

Uw preses spreekt haar laatste woorden...

Liefste leden

De week die volgt is de uitloper van iets mooi, iets heel moois. Vorige week namen we al uitgebreid afscheid. Eerst van het presidium en de laatstejaars op de cantus. Woensdag kwam een groot deel verleden mee afscheid nemen van het RC zoals we het altijd gekend hebben. Er zijn traantjes gevloeid, veel traantjes gevloeid. De ene traan omdat afscheid nemen moeilijk is, de andere traan omdat het zo mooi is geweest... Ik heb dit jaar veel tijd en liefde in Wina gestoken, maar ik heb er geen seconde spijt van gehad. Ik wil alle mensen bedanken voor alle mooie momenten, en ik wil alle momenten bedanken voor alle mooie mensen. Iemand zei me onlangs: 'Het is misschien gedaan, maar je bent niets verloren...'
Beste winezen, mij rest enkel nog jullie succes te wensen met de examens.

Succes
Zoen
Lies

Presentatie Siemens

Beste Winezen,

Het mag voor sommigen onder jullie dan nog verre toekomst lijken, maar ooit zullen jullie allemaal op zoek moeten gaan naar een job. Omdat we jullie van in het begin bij deze zoektocht willen helpen organiseren we woensdag 23 mei een presentatie in samenwerking met Siemens Belgium. Deze zal doorgaan vanaf 20u in lokaal 200N 00.04 op de campus te Heverlee. Deze presentatie staat open voor iedereen, dus ook niet-laatstejaarsstudenten. Tijdens de presentatie zullen zowel de producten van Siemens als persoonlijke getuigenissen aan bod komen. Achteraf is er ook nog een gratis receptievoorzien zodat jullie op informele wijze in contact kunnen komen met de mensen van Siemens. Ben je geďntereseerd, kom dan zeker af woensdag.

Wina PR

Examenwiki

Wina een examenwiki opgezet om je te helpen bij het voorbereiden van je examens. Je vindt hier vele oude examenvragen van al je vakken, zodat je weet wat je zelf kan verwachten van je examen. Je kan ook zelf je eigen examenvragen toevoegen, zodat de examenwiki nog nuttiger wordt voor de komende jaren. Neem dus zeker een kijkje op http://examens.wina.be/.

Succes!

Een woordje van uw Vice

Liefste Kijkers en Luisteraars,
Voorbijgevlogen is het. En dan heb ik het niet over dit semester, neen, ik heb het over dit gehele jaar. Onder moedige leiding van ons Liesje hebben Aurora, en dus ook ikzelf, ons best gedaan om u een heel jaar te laten genieten van onze diensten, van onze activiteiten, en natuurlijk ook van onszelf. Ik hoop dan ook dat we daarin geslaagd zijn.
Hoe je het ook draait, voor ons was het een waar genoegen. Sommigen onder ons knopen er nog een jaartje aan vast, anderen zullen nu alle energie in hun studies steken. En nog anderen, zoals ikzelf, beginnen volgend jaar met werken. Wat voor jou, lezertje, ook de situatie mag zijn, ik wens je nog een schitterende tijd bij Wina en in het leven.

Dikke knuffel,
Uw Vice

Meirondjes

Mei, de moment van nieuw leven en nieuwe energie. Voorbereidingen op de examens....dus een gezonde geest wordt vereist. Daarom hebben we ook een gezond lichaam nodig. We gaan dus met zen allen lopen en dit op de befaamde meirondjes. Voor zij die het niet kennen, wat zijn meirondjes? Elke woensdag in mei en de blok om 21u komen we allen samen op de piste op sportkot waar een half uur samen rondjes worden gelopen. Nu we lopen niet zomaar uiteraard....het is de bedoeling per jaar/richting combinatie gemiddeld zoveel mogelijk rondjes te lopen. En hiervoor telt elk rondje mee. Dus beter 5 rondjes lopen dan geen! De groep die zo het meeste rondjes loopt mag dan volgend jaar een vat geven in de winabar. Uiteraard valt er ook eer te rapen voor hij die persoonlijk het meeste rondjes doet, dit jaar krijgt deze mens ook een prijsje!
Dus we spreken af volgende week woensdag 23 mei om 21u op de piste.

Tot dan, Sport

Petanquetoernooi

Petanque... Wat is dat?
Vol precisie en overgave nauwkeurig een worp afmeten, discussieren over tactieken om de "but" zo professioneel mogelijk te benaderen, onderwijl praten over de geschiedenis van het jeu de boules of andere politieke aangelegenheden...
Niets daarvan! We gaan gewoon me wa zware ballen naar da kleine houte balleke gooien met geen ander doel dan de betere te zijn! De betere zijn kan natuurlijk enkel met een toernooi! Dus daarom organiseren wij woensdag 23 mei rond 17u een petanque toernooitje op een veldje ergens op cité.
Gelieve in te schrijven door een mailtje te sturen naar sport@wina.be . De exacte locatie zal jullie dan nog gestuurd worden. (spannend he!)

(Ge moogt natuurlijke altijd zelf uw eige boules meepakke ;) )

Sport

Siemens

Twijfel

Lang had het geduurd, de luide lispel, de sis
En ik die luister naar dit schouwspel
Van schimmen en zuchten, eerst traag dan snel,
Het venijn, het serpent die leidt tot twijfel en gis

Vurige slang eis uw respect, kom op voor recht
De lijder des levens, ben je, zaaier der wind
Als die zachte zucht, die veranderd, verblind
Je lijdt me, verandert me, al is niks gezegd

Jij gluiperige, kruiperige koning vult menig
Hart van hevig smart, maakt immer radeloos,
Haten doe ik je, vervloeken, maar ook vrezen

Riskeer de beet, of wacht voor eeuwig
Ik, slachtoffer, gevangen en vurig boos
Want je was er weer, je bent herrezen

Mattia

Sudoku

Sudoku

KALENDER

maandag 21 mei
16u00POC Academische Lerarenopleiding200A 03.35
woensdag 23 mei
17u00PetanquetoernooiCité
20u00Presentatie Siemens200N 00.04
21u00MeirondjesPiste Sportkot

Wekelijks blaadje van studentenkring Wina gedrukt op 300 exemplaren en verspreid onder de studenten wiskunde, informatica en fysica. Online te vinden op http://winagenda.wina.be/. Voor alle verzoekjes, roddels, columns, tekstjes en aanvragen, in-en uitschrijvingen op de winagendamail slechts één adres: redactie@wina.be
V.U: VZW Wina Leuven, Studentenwijk Arenberg 4/0, 3001 Heverlee