14 mei 2007

Woordje van de preses

Beste wineesjes...
het einde is echt wel in zicht...
Lessen beginnen te eindigen, proffen beginnen over examens te praten, examenrooster worden aangepast,...
Omdat we dit jaar niet zomaar afscheid nemen van onze Winabar, maar ook afscheid nemen van zijn vorm en zijn plaats in de Alma kunnen we de allerlaatste week geen bar meer doen, dan zijn de slopingswerken officieel begonnen...
Dus deze week nemen wij ons afscheid... En dit doen we niet alleen, we nodigen alle oude winezen uit om hun laatste pintje te komen drinken in de bar... Emoties alom!
Maar het einde van het een is ook steeds het begin van iets anders en daarom willen we maandag nadenken over de toekomst van Scientica, op de scientica discussie avond...
En ook dinsdag zal in het teken van afscheid en nieuwe begin staan met de overdrachtcantus in de Pavo... Vergeet ook niet dat het mei is en dat er op woensdag rondjes te lopen zijn voor een vat...
Het einde is in zicht, maar we staan nog steeds paraat!

Zoen
Lies

Scientica discussieavond

Beste leden. Scientica, het samenwerkingsverband tussen de wetenschapskringen, is nog maar enkele jaren jong. Een ideaal moment om eens terug te blikken op haar werking en na te denken over de toekomst. Waar willen we met Scientica naar toe? Wat moet het voor ons betekenen? Waar kan het beter? ...

Als jij hierover mee wil nadenken of feedback hebt over de werking, kom dan zeker af naar de Scientica discussieavond. Deze zal doorgaan op maandag 14 mei om 19u in de Mercatorzaal in 200E. We verzamelen tussen de 200C en de 200E voor de mensen die de zaal niet weten liggen. Om de kelen gesmeerd te houden, zal er een gratis drankje voorzien worden.

Wij hopen op een talrijke opkomst. Jouw mening is belangrijk en er zal zeker rekening mee worden gehouden de komende jaren.

Steven Vanbriel
Scienticavertegenwoordiger

Overdrachtscantus

Commilitones,
het moment is aangebroken, de laatste komt er aan. Voor ons is het alleszins plezant geweest, we hopen voor u hetzelfde. Maar zoals u ziet, er hangen verkiezingen in de lucht. Er hangt ook een nieuw presidium, dat een dezer dagen zal nedergedaald komen. Tijd dus om onze labojas (frak) en hamer door te geven. Tijd hen te laten demonstreren hoe ze met een goede corona om kunnen gaan. Tijd voor een overdracht!
De voorlopige datum is 15 mei maar controleer voor de zekerheid binnenkort nog eens de website! Het gebeuren speelt zich af in de Pavo in Heverlee. We verwachten u daar om 8 uur, zodat we om half 9 kunnen beginnen zingen.

Prosit en binnenkort weer gewoon schol!

Uw senior

Zwanenzang

(Voor 2e liccers of andere afgestudeerden)
Liefste en beste laatstejaars

Er bestaat zoiets als de zwanenzang. Concreet houdt dat in dat je als laatstejaars afscheid neemt van het studentenleven. Natuurlijk weten wij ook dat 2e lic vaak niet het einde is en dat velen doorstuderen en wat dan nog, maar omdat we het ergens moeten plaatsen, organiseert Wina de zwanenzang dus voor 2e liccers. Als je echter om andere motivatie de zwanenzang al wil doen (bvb: je gaat weg uit leuven) dan mag dat ook, mits goede motivatie. Op de laatste cantus van het jaar komen de zwanenzingers naar voor en zingen enkel zij het ruiterslied. Daarbij drinken ze een ad fundum en gooien ze ceremonieel hun pint stuk. De zwanenzang is een plechtig moment, mis het dus niet.

Wil je mee doen? Mail dan naar senior@wina.be (indien geen 2e lic met een kleine motivatie). Je wordt dan uitgenodigd om het lied te komen leren indien je het nog niet kent.

Hopelijk tot gauw en proficiat met het diploma! (hopelijk)

Uw senior

Meirondjes

Mei, de moment van nieuw leven en nieuwe energie. Voorbereidingen op de examens....dus een gezonde geest wordt vereist. Daarom hebben we ook een gezond lichaam nodig. We gaan dus met zen allen lopen en dit op de befaamde meirondjes. Voor zij die het niet kennen, wat zijn meirondjes? Elke woensdag in mei en de blok om 21u komen we allen samen op de piste op sportkot waar een half uur samen rondjes worden gelopen. Nu we lopen niet zomaar uiteraard....het is de bedoeling per jaar/richting combinatie gemiddeld zoveel mogelijk rondjes te lopen. En hiervoor telt elk rondje mee. Dus beter 5 rondjes lopen dan geen! De groep die zo het meeste rondjes loopt mag dan volgend jaar een vat geven in de winabar. Uiteraard valt er ook eer te rapen voor hij die persoonlijk het meeste rondjes doet, dit jaar krijgt deze mens ook een prijsje!
Dus we spreken af volgende week woensdag 6 mei om 21u op de piste.

Tot dan, Sport

Ouwzakken- en afscheidsbar

Soms zie je ze nog eens ronddwalen in Leuven. Sommige mensen herkennen hen nog terwijl ze compleet onbekend zijn voor eerstejaars. Over welk vreemd fenomeen zouden we het hier hebben? Over ouwzakken natuurlijk!
Dit zijn de mensen die zich jaren voor Wina ingezet hebben. Bij deze nodigen we alle ouwzakken en uiteraard ook alle huidige Winezen uit op de ouwzakkenbar. Deze gaat door deze woensdag 16 mei in jullie vertrouwde RC.

Naast al die ouwzakken en de vreugde die het weerzien bij deze mensen opwekt is er ook een droevige noot aan deze bar verbonden. Dit is namelijk de laatste Winabar van dit jaar, zodat jullie weer een viertal maanden moeten wachten om het oude vertrouwde RC terug te zien. Al zal dit volgend jaar niet meer zo vertrouwd zijn, want dit is ook de allerlaatste Winabar in het échte RC. Tijdens de vakantie zal ons geliefde RC namelijk verbouwd worden en wij zijn net zo benieuwd als jullie hoe het er in september zal uitzien.

Maar zover is het gelukkig nog niet en de laatste Winabar zal er 1 worden om nooit te vergeten. Maak er een spetterend feestje van!

Koen

2LI

Beste 2LI-ers, voor elkeen die volop zijn thesis aan 't afwerken is:
http://www.cs.kuleuven.be/~ronald/Eindwerken/richtthesis/richtthesis.html .

Maar het belangrijkste van alles is natuurlijk onze geplande jaaractiviteit:
dinsdag 22 mei om 19u in restaurant Notre Dame (grote markt).
Laat me (merel@veracx.com) weten of je wel of niet komt voor woensdag 16 mei.

Veel succes met den blok: http://www.sinfest.net/

En we richten onze blik nu al op leukere horizonten: proclamatie voor alle tweede licenties en aanvullende opleidingen: zaterdag 7 juli 2007 om 11u00.
http://wet.kuleuven.be/onderwijs/examens/deliberatie.html

Uw jaarverantwoordelijke

Petanquetoernooi

Opgelet, het is nog lang, maar half mei komt er een heus petanquetoernooi.

Sport

Laatste Wina-t-shirts

Inderdaad: u leest het goed! Een buitenkansje van jewelste, want de laatste wina-t-shirts van dit jaar gaan onder de hamer. Dus ben je al enkele maanden jaloers op je collega's die zo'n rode t-shirt bezitten, of is je exemplaar al versleten door het overvloedige gebruik, dan is dit je kans!

In de aanbieding:
Informatica (theory ... practice): MAN - medium / VROUW - medium
Wiskunde (bewijs jezelf, of geef een tegenvoorbeeld): VROUW - large
Natuurkunde (God said ... and there was light): MAN - small / MAN - small / MAN - medium

Je t-shirt reserveren doe je als volgt: je mailt naar inge@wina.be met de vermelding van je naam en de t-shirt die je wil. De eersten die mailen krijgen hun t-shirt voor de luttele prijs van 7 Euro (7,5 voor niet-leden).

Inge, uw t-shirtleverancier

Veel te mooi

De naakte godin ontsluierd zich
Mooi en lief was ze geweest
Maar nu al duikend in de nacht
Leek ze wel een wild beest

Niets goddelijks, enkel lust
Terwijl ze gekleed in enkel maneschijn
Liefelijk de nachtbloesem kust
En leert liefkozend beminnelijk te zijn

Gekweld door overdreven fantasmen
Treedt ze teder in de echtheid
Komend in de wereld van essentie

Uittredend uit idealistische orgasmen
Neemt ze voor altijd afscheid
Van het zijn van een ultieme fantasie

Mattia

Siemens Beeldzoeker

KALENDER

maandag 14 mei
19u00Scientica discussieavondMercatorzaal 200E
dinsdag 15 mei
20u00OverdrachtscantusPavo
woensdag 16 mei
21u00MeirondjesPiste Sportkot
22u00Ouwzakken- en afscheidsbarRC (onder Alma 3)

Wekelijks blaadje van studentenkring Wina gedrukt op 300 exemplaren en verspreid onder de studenten wiskunde, informatica en fysica. Online te vinden op http://winagenda.wina.be/
Voor alle verzoekjes, roddels, columns, tekstjes en aanvragen, in-en uitschrijvingen op de winagendamail slechts één adres: redactie@wina.be
V.U: VZW Wina Leuven, Studentenwijk Arenberg 4/0, 3001 Heverlee