7 mei 2007

Tekstje van de preses

De derde laatste week...
We zijn al zo ver dat er een naam voor bestaat...
Maar het einde is nooit zomaar een einde...
Het einde doet denken aan de voorbije zaken en ook waardig afscheid nemen. Dit gaan we de komende weken dan ook doen.
Deze week spelen we drie IFB finales op woensdag 9 mei. Om 18u spelen onze meisjes volleybal tegen Ekonomika, om 21u spelen onze meisjes zaalvoetbal tegen Katechetika en om 22u spelen onze jongens zaalvoetbal tegen Medica. Dit alles gaat door in de KBC sporthallen (achter de GB)...
Onze overwinning kunnen we dan gaan vieren met een paar meters in de bar...
Volgende week is er dan de officiele overdrachtscantus, waar iedereen best een zakdoekje meebrengt voor het zware afscheid. De bars sluiten we af met de ouw zakken, van, voor, door en met ouw zakken zullen we dan terugkijken op het voorbije jaar en alle jaren ervoor...
Geniet van de laatste weken en veel studiesucces...

Uw preses
Lies

Meirondjes

Mei, de moment van nieuw leven en nieuwe energie. Voorbereidingen op de examens....dus een gezonde geest wordt vereist. Daarom hebben we ook een gezond lichaam nodig. We gaan dus met zen allen lopen en dit op de befaamde meirondjes.

Voor zij die het niet kennen, wat zijn meirondjes? Elke woensdag in mei en de blok om 21u komen we allen samen op de piste op sportkot waar een half uur samen rondjes worden gelopen. Nu we lopen niet zomaar uiteraard....het is de bedoeling per jaar/richting combinatie gemiddeld zoveel mogelijk rondjes te lopen. En hiervoor telt elk rondje mee. Dus beter 5 rondjes lopen dan geen! De groep die zo het meeste rondjes loopt mag dan volgend jaar een vat geven in de winabar. Uiteraard valt er ook eer te rapen voor hij die persoonlijk het meeste rondjes doet, dit jaar krijgt deze mens ook een prijsje! Dus we spreken af volgende week woensdag 9 mei om 21u op de piste.

Tot dan, Sport

Petanque toernooi

Opgelet, het is nog lang, maar half mei komt er een heus petanquetoernooi.

Sport

IFB

Naar jaarlijkse traditie organiseert Loko Sport weer de IFB finaledag. Hierop betwisten de beste ploegen van de universiteit voor hun kring de eindstrijd van een lang en mooi sezoen, the road to the finals..... Dit jaar mogen wij u trots melden dat Wina DE grote slokkop is met maar liefst 3 finaleplaatsen, meer dan welke kring of peda ook, een unicum zowaar. Laten we hier 1 groots volksfeest van maken...

Om 18u wordt er afgetrapt met de finale meisjes volleybal, ze spelen tegen Ekonomika en kunnen revanche nemen voor de verloren finale van vorig jaar. De match zal plaatsvinden in de KBC sporthal, achter de GB in Heverlee.

Om 21u spelen we de finale van het zaalvoetbal vrouwen tegen Katechetica, ook in diezelfde KBC.

Om 22u, als afsluiter van de avond, spelen de jongens ook de finale zaalvoetbal tegen Medica, ook in de KBC.

Omdat dit zulk een mooie avond kan worden, en nu eigenlijk al is, 3 finales zijn al iets waar we sowieso blij mee zijn...., daarom dus willen we jullie allen uitnodigen en zelfs vragen om te komen supporteren in de KBC sporthal. Maak er een avondje uit van! Wina zorgt voor voldoende vocht om de supporters en sporters te ondersteunen met om 23u de prijsuitreiking met een gratis vat. Met wat geluk winnen we iets en dan is er voor de supporters en sporters een vat in de bar, hopla.

Tot woensdag, massaal en onverdeeld

Bram en Sam

Ik geef een vat ...

... persoonlijk, aan ons ploeg, als we de IFB zaalvoetbal winnen tegen Medica.

Zo nu ist officieel mannen.

Sam

Meterbar

Als het warm weer is, moet je veel drinken. Daarom heeft barteam voor de mensen met een grote dorst of veel vriendjes de meterbar ingericht. Daar kan je aan een schappelijk prijsje 11 pintjes bestellen in een echte meter.

Maar meters, dat zijn ook die lieve meisjes die je opvangen als je als onwetend schachtje in Leuven aankomt, en die je overal de weg wijzen. Het is daarom de uitgelezen mogelijkheid om heel je peemeegroepke nog eens op te trommelen en allemaal voor de voorlaatste keer naar de bar te komen. Want helaas, het rc zoals het nu bestaat heeft geen lange toekomst meer...

Barteam




Cudi

Lieve winezen, het jaar zit er bijna op, nog drie weekjes les. We hopen dan ook dat jullie allemaal jullie cursussen en boeken al op jullie kot hebben liggen. Zoniet, deze week is er nog de laatste cudi van dit semester op dinsdag 8 mei, van 12u30 tot 13u30.

Nieuwe cursussen:
Meetkunde 2, deel 3

Met vriendelijke groeten,
Anneleen, Els, Arne en Marijke

Overdrachtscantus

Commilitones,

Het moment is aangebroken, de laatste komt er aan. Voor ons is het alleszins plezant geweest, we hopen voor u hetzelfde. Maar zoals u ziet, er hangen verkiezingen in de lucht. Er hangt ook een nieuw presidium, dat een dezer dagen zal nedergedaald komen. Tijd dus om onze labojas (frak) en hamer door te geven. Tijd hen te laten demonstreren hoe ze met een goede corona om kunnen gaan. Tijd voor een overdracht!

De voorlopige datum is 15 mei maar controleer voor de zekerheid binnenkort nog eens de website! Het gebeuren speelt zich af in de Pavo in Heverlee. We verwachten u daar om 8 uur, zodat we om half 9 kunnen beginnen zingen.

Prosit en binnenkort weer gewoon schol!

Uw Senior.

Zwanenzang

(Voor 2e liccers of andere afgestudeerden)
Liefste en beste laatstejaars

Er bestaat zoiets als de zwanenzang. Concreet houdt dat in dat je als laatstejaars afscheid neemt van het studentenleven. Natuurlijk weten wij ook dat 2e lic vaak niet het einde is en dat velen doorstuderen en wat dan nog, maar omdat we het ergens moeten plaatsen, organiseert Wina de zwanenzang dus voor 2e liccers. Als je echter om andere motivatie de zwanenzang al wil doen (bvb: je gaat weg uit leuven) dan mag dat ook, mits goede motivatie. Op de laatste cantus van het jaar komen de zwanenzingers naar voor en zingen enkel zij het ruiterslied. Daarbij drinken ze een ad fundum en gooien ze ceremonieel hun pint stuk. De zwanenzang is een plechtig moment, mis het dus niet.

Wil je mee doen? Mail dan naar senior@wina.be (indien geen 2e lic met een kleine motivatie). Je wordt dan uitgenodigd om het lied te komen leren indien je het nog niet kent.

Hopelijk tot gauw en proficiat met het diploma! (hopelijk)

Uw senior

Scientica discussieavond

Beste leden. Scientica, het samenwerkingsverband tussen de wetenschapskringen, is nog maar enkele jaren jong. Een ideaal moment om eens terug te blikken op haar werking en na te denken over de toekomst. Waar willen we met Scientica naar toe? Wat moet het voor ons betekenen? Waar kan het beter? ...

Als jij hierover mee wil nadenken of feedback hebt over de werking, kom dan zeker af naar de Scientica discussieavond. Deze zal doorgaan in de week van 14 mei (exacte datum volgt later) in de Mercatorzaal in 200E. We verzamelen tussen de 200C en de 200E voor de mensen die de zaal niet weten liggen. Om de kelen gesmeerd te houden, zal er een gratis drankje voorzien worden.

Wij hopen op een talrijke opkomst. Jouw mening is belangrijk en er zal zeker rekening mee worden gehouden de komende jaren.

Steven Vanbriel
Scienticavertegenwoordiger

KALENDER

zondag 6 mei
22u PresidiumVergadering Materiaalkelder
dinsdag 8 mei
12u30-13u30 laatste CUDI Cudikelder
woensdag 9 mei
18u IFB finale vrouwen volleybal KBC sporthal
21u Meirondjes Piste sportkot
21u IFB finale vrouwen zaalvoetbal KBC sporthal
22u IFB finale mannen zaalvoetbal KBC sporthal
22u Meterbar Winabar
vrijdag 11 mei
19u LOKO-AVLaCroix Aula (Sint-PietersZiekenhuis)
dinsdag 15 mei
20u00 Overdrachtscantus met zwanenzangPavo
volgende week
datum later Scientica discussie-avond Mercatorzaal (200E)

Wekelijks blaadje van studentenkring WINA gedrukt op 400 exemplaren en verspreid onder de studenten wiskunde, informatica en fysica. Online te vinden op http://winagenda.wina.be/
Voor alle verzoekjes, roddels, columns, tekstjes en aanvragen, in-en uitschrijvingen op de winagendamail slechts één adres: redactie@wina.be
V.U: vzw Wina Leuven Studentenwijk Arenberg 4/0 3001 Heverlee


Spelletje: Masyu

De bedoeling is om alle bolletjes in het veld met elkaar te verbinden in één lus, die bestaat uit rechte lijnen en rechte hoeken. In een grijs bolletje moet de lijn steeds rechtdoor lopen: ofwel horizontaal ofwel verticaal. De lijn moet in minstens één van de aangrenzende vakjes wel een hoek maken. In een zwart bolletje moet de lijn steeds een rechte hoek maken, en in beide aangrenzende vakjes moet steeds een rechte lijn staan. Met aangrenzende vakjes bedoelen we vakjes die met het huidige vakje verbonden zijn door de lijn.

Masyu_klein
Masyu_middel
Masyu_groot Siemens

2LI

Beste 2LI-ers, voor elkeen die volop zijn thesis aan 't afwerken is:
http://www.cs.kuleuven.be/~ronald/Eindwerken/richtthesis/richtthesis.html .

Maar het belangrijkste van alles is natuurlijk onze geplande jaaractiviteit:
dinsdag 22 mei om 19u in restaurant Notre Dame (grote markt).
Laat me (merel@veracx.com) weten of je wel of niet komt voor woensdag 16 mei.

Veel succes met den blok: http://www.sinfest.net/

En we richten onze blik nu al op leukere horizonten: proclamatie voor alle tweede licenties en aanvullende opleidingen: zaterdag 7 juli 2007 om 11u00.
http://wet.kuleuven.be/onderwijs/examens/deliberatie.html

Uw jaarverantwoordelijke