30 april 2007

Woordje van de preses

Eerst en vooral proficiat aan Thijs en zijn ploeg Squadra. Ze hebben niet alleen een mooie campagne op poten gezet, ze zijn ook nog verkozen! Ook proficiat aan alle verkozenen voor een of andere onderwijsraad. Dan proficiat aan de meisjesvoetballers, de meisjesvolleyballers en de jongensvoetballers. Zij hebben Wina dit jaar op de sportkaart van Leuven gezet en zitten maar liefst allemaal in de finale van hun IFBtak! Ook nog een proficiat aan Wina, voor het officieel erkend zijn als een VZW. Wina dankt hiervoor haar vice Joeri/Cube! Daarnaast bedankt aan alle stemmers: We hebben er weer een nieuw opkomstrecord bij. Maar zeker ook bedankt aan Kiescomité, voor de straffen, voor het oogje in het zeil en voor het online kunnen stemmen.

Nu Squadra het twee weken van ons heeft overgenomen gaan wij weer van start. Dit doen we met maar liefst de alom bekende BBQ en een gloednieuw badminton toernooi op 1 mei, om dan woensdag je kans te wagen in de waag-je-kans-bar...

Lies
nog even uw preses...

BBQ

Heb je nu pas door dat we gaan BBQen? Heb je nog wat vlees ontdenkt in je diepvries? ... Iedereen is nog steeds welkom. Als je voor maandag 14u nog laat weten (= mailen naar bbq@wina.be) dat je komt, kan je nog steeds groentjes bestellen. Vlees zal je dan zelf moeten meebengen, maar er zal zeker een plaatsje voor gespaard worden op de BBQ.

Kruidige groeten van GAK...

Meirondjes

Mei, de moment van nieuw leven en nieuwe energie. Voorbereidingen op de examens....dus een gezonde geest wordt vereist. Daarom hebben we ook een gezond lichaam nodig. We gaan dus met zen allen lopen en dit op de befaamde meirondjes. Voor zij die het niet kennen, wat zijn meirondjes? Elke woensdag in mei en de blok om 21u komen we allen samen op de piste op sportkot waar een half uur samen rondjes worden gelopen. Nu we lopen niet zomaar uiteraard....het is de bedoeling per jaar/richting combinatie gemiddeld zoveel mogelijk rondjes te lopen. En hiervoor telt elk rondje mee. Dus beter 5 rondjes lopen dan geen! De groep die zo het meeste rondjes loopt mag dan volgend jaar een vat geven in de winabar. Uiteraard valt er ook eer te rapen voor hij die persoonlijk het meeste rondjes doet, dit jaar krijgt deze mens ook een prijsje!
Dus we spreken af volgende week woensdag 2 mei om 21u op de piste.

Tot dan, Sport

Overkoepelende Onderwijsraad Wetenschappen - Verkiezingen

OOR, de Overkoepelende Onderwijsraad Wetenschappen, vertegenwoordigt de studenten van de faculteit Wetenschappen aan de K.U.Leuven in alle facultaire raden. Voor komend academiejaar is OOR op zoek naar gemotiveerde studentenvertegenwoordigers.
Als studentenvertegenwoordiger verkondig je de mening van de studenten Wetenschappen op de vergaderingen waarvoor je gemandateerd bent. Je bent geďnteresseerd in actuele ontwikkelingen in het onderwijslandschap. Spreken voor een groep en lobbyen bij o.a. professoren schrikt je niet af, je overlegt voortdurend met je collega-studentenvertegenwoordigers en je koppelt terug naar OOR. Voor meer informatie over de motivatie kan je terecht bij de huidige voorzitter, Antonie Vervenne, hij is te bereiken via oorvoorzitter@scientica.be. De verkiezingen vinden plaats op de OOR-vergadering van 3 mei 2007. Je meldt een eventuele kandidatuur bij de huidige voorzitter voor woensdag 2 mei (18u). Op de vergadering van 3 mei (19u30) wordt er dan van je verwacht dat je je kandidatuur toelicht en antwoordt op enkele kritische vragen.

IFB: 3 finales voor Wina

3 Halve Finales stonden er deze week op het programma. Evenveel Finales zullen we spelen!!!! Maandag al plaatste het meisjesteam volley zich tegen Psychologie voor de finale, daar treffen ze grootmacht Ekonomika. Woensdag riepen rijen supporters de jongenszaalvoetbal ploeg naar een ruime 10-3 overwinning tegen Apollonia om daarna nog te worden overtroffen door de meisjeszaalvoetbalploeg die VTK met 11-2 belachelijk maakten. In de finales wachten respectievelijk Medica voor de jongens en Katechetica voor de meisjes. Al deze finales zullen worden gespeelde op de IFB-finaledag, deze zal plaatsvinden op woensdag 9 mei 2007.
Hopelijk komen jullie dan allen supporteren.....en wie weet zit er wel een eerste plaats in!

Sam en Bram

Waag-je-kans-bar

Kun je weeral niet kiezen tussen die lekkere jenever of een frisse pint? Wil je je eeuwigdurende geluk nog eens testen? Of heb je gewoon altijd al eens met Rad Van Fortuin will meedoen? Kom dan woensdag 2 mei naar de WaagJeKans Bar in het RC (onder Alma 3) en laat het lot eens over jouw drinken beslissen! We beginnen om 20h de avond met de Champions League en vlak na de match (circa 22u30) zetten we onze DJ aan het werk die er alles aan zal doen om jullie een geweldige avond te bezorgen. Dus haal je geluksmuntje of hoefijzer maar boven en kom woensdag naar Wina's enige echte Waag-je-kans-bar!

Petanquetoernooi

Opgelet, het is nog lang, maar half mei komt er een heus petanquetoernooi.

Sport

Verkiezingsweek

De jaarlijkse verkiezingsweek zit er weeral op. Langs deze weg willen we alle verkozenen nog eens feliciteren, we hebben er alle vertrouwen in dat ze onze geliefde faculteitskring goed zullen vertegenwoordigen. Een speciale felicitatie gaat uit naar Squadra en hun preses Thijs Dhollander, zij zullen volgend jaar jullie activiteiten organiseren en jullie studentenleven zo aangenaam mogelijk proberen te maken. We willen ook iedereen die gestemd heeft bedanken, nog nooit hebben er zoveel mensen gestemd. Dit komt doordat jullie huidige vice-preses en lid van het kiescomité Joeri Hendrickx ervoor gezorgd heeft dat jullie voor het eerst in de geschiedenis van Wina elektronisch konden stemmen. De volledige uitslag vinden hieronder.

uw Kiescomité

Uitslag verkiezingen

Opkomst:231 (40%)
Verkiesbare Ploegen
Squadra74%
Lolploegen
Tegen42%
Onderwijsraden
POC Wiskunde (6)
Arne Smeets86%
Annelies Schraepen83%
An Speelman70%
Sandie Broekx69%
POC Informatica (6)
Lucie Van Hove80%
Steven Langenaken74%
Ruben Vermeersch67%
Ben Torfs66%
Yannick Reekmans57%
Mathias Verbeke51%
POC Fysica (5)
Marijke Keupers78%
Daniel Mayerson74%
Steven Waelbers74%
Simon Knapen68%
Mattia Walschaers58%
Niet verkozen :
Nicolas Van de Rijt49%
Departementsraad Wiskunde (1)
Arne Smeets90%
Departementsraad Computerwetenschappen (1)
Steven Langenaken87.5%
Departementsraad Natuurkunde (1)
Marijke Keupers97%
Faculteitsraad (9)
Arne Smeets85%
Marijke Keupers77%
Annelies Schraepen77%
Daniel Mayerson70%
Steven Langenaken69%
Steven Waelbers61%

Wist je dat...

Levenslicht

De klik vult de kamer, verlichting is nabij
terwijl daalt de gele gloed neer tussen de muren
en het warme gevoel, de illusie, begint te duren,
het plots aangeknipt licht, intens, verblindt mij

de kleine kamer, vier muren, werd een utopie
in de kamer, gevuld met twee zielen, is stilte
en toch verdringt het lieve licht de koude kilte,
in de kamer, enkel ik en zij die'k het liefste zie

de stilte houdt aan, maar haar ogen doen hun relaas,
het onhoorbare gesprek, zonder begin, zonder besluit
eindigt wanneer zij de ogen sluit en vergaat in waas

mijn schim blijft over, die op hevig verdriet is gestuit,
de hand glijdt naar de schakelaar, zichzelf niet de baas
en met zachte streling, knipt die hand het licht weer uit

Mattia

Möbius

Het is de bedoeling om de getallen te verbinden met één doorlopende lijn, lijnen mogen elkaar uiteraard niet kruisen en kunnen in elk vakje rechtdoor gaan of een hoek van 90 graden maken. Wanneer je het spelbord aan een kant verlaat, kom je er aan de andere kant weer terug uit (vb. links verlaten = rechts op de zelfde regel terug binnenkomen). Je moet bovendien elk vakje passeren. Veel succes.
     

KALENDER

maandag 30 april
20u00LMS DeluxeBrabanthallen
dinsdag 1 mei
16u00Badmintontoernooi en BBQvoor Alma 3
woensdag 2 mei
22u00Waag-je-kans-barRC (onder Alma 3)
donderdag 3 mei
19u30Vergadering OORVergaderzaal 200E
vrijdag 4 mei
19u00LOKO-AVAula Lacroix

Wekelijks blaadje van studentenkring Wina gedrukt op 300 exemplaren en verspreid onder de studenten wiskunde, informatica en fysica. Online te vinden op http://winagenda.wina.be/
Voor alle verzoekjes, roddels, columns, tekstjes en aanvragen, in-en uitschrijvingen op de winagendamail slechts één adres: redactie@wina.be
V.U: VZW Wina Leuven, Studentenwijk Arenberg 4/0, 3001 Heverlee