26 maart 2007

Uw preses spreekt

Zoals altijd was er deze week een bar. Deze keer aangekondigd als EJW-bar, en dat was ze ook. Maar ook LBK kwam op bezoek met hun zelfgebrouwen biertje. Omdat de Winezen nu eenmaal een uitstraling als geen ander hebben, konden de boeren ons niet weerstaan en gaven ze het vat gratis weg... en iedereen proefde dat het goed was. Daarnaast waren er wel 4 lezingen van Scientica, waarvan eentje door één van onze eigen proffen, een nieuw concept. Donderdag was er een eetdag, waarvan we vorig jaar ontdekt hadden dat studenten daar wel van houden. Vrijdag tenslotte schitterden alle wetenschappers op het galabal.

Deze week is er zoals altijd een bar, maar geen gewone! De proffen komen namelijk tappen... Kom goed op tijd binnen, of ze zouden al wel eens kunnen gaan slapen zijn... Dan volgen ook de andere 4 lezingen, met weerom 1 van onze proffen. Vorige week leek de lente nog veraf, wij doen dinsdag een oproep aan de goden voor beter weer. Dan vindt het Lenteconcert plaats, met Gouden Krijtjes en Winezen van hun muziekaalste kant bekeken. Na deze week begint de paasvakantie, maar ook daar laat Wina jullie niet in de steek. Zaterdag 7 april gaat Wina met jullie naar de zee... Lees verder voor alle uitleg die je nodig acht...

Uw preses tot uw dienst


Lenteconcert

Wie vandaag zijn raam heeft durven openzetten heeft het gemerkt : De lente begint stilletjes aan terug in het land te komen. Hoera voor de helderblauwe hemel! Hoera voor de rustig voorbijdrijvende schapenwolkjes! Hoera voor de meisjes met ontblote kuiten! Natuurlijk willen we dit allemaal uitgebreid vieren en daarom organiseren we naar jaarlijkse traditie weer het Lenteconcert.

Het concept is simpel: Je hebt de afgelopen weken kunnen stemmen voor de gouden krijtjes. De winnaars worden diezelfde avond plechtig bekend gemaakt en in de bloemetjes gezet. Daarnaast komen tal van winezen en sympathisanten het beste van zichzelf geven on stage. Om het geheel af te maken is er ook nog een receptie voorzien tijdens de pauze om ook het lichaam een beetje in de watten te leggen.

Allemaal goed en wel denk je misschien, maar hoeveel moet da kosten? Awel, niks, noppes, niente, gene zak, of zoals den bompa zaliger wel eens poogde te zegde : "tis allemoal veur de niet!".



Proffentap

Proffen vooraan de les... niets speciaals
Proffen achter den toog... Dat is al helemaal iets anders!
Juist daarom is er op 28 maart een heuse proffentap in de winabar. De professoren J. Beirlant, A. Kuijlaars, E. Steegmans en C. Waelkens zullen je favoriete drankje inschenken tussen 22u en 24u. Zorg er dus voor dat je er vroeg bij bent om een pintje te drinken met je prof in het RC.

Tot in de bar!


Interfacultaire Beker

Met trots melden wij u dat onze meisjes zaalvoetbal met verpletterende 13-0 cijfers de kwarfinale wonnen van Politika. Op 25 april treden ze aan in de halve finale!!!! Ook de jongens zaalvoetbalploeg gaat hard. In de 1/8 finale werd winnaar van Poule D , keizersberg, met 9-3 naar huis gespeeld. Op 18 april wacht hen de winnaar van het duel Jezuietencollege-EFT in de kwartfinale.

Sam


Wina gaat naar ZEE

Zon, zee en zand. De 3 z's. Nice! Op zaterdag 7 april nodigen wij alle wineesjes uit om gezellig met zn allen naar het strand te gaan voor een dagje puur onversneden,jawel, strandplezier. Sporten, go-carten, wandelen, ijsjes eten, naar de ondergaande ZON kijken. Alle typischte stranddingen zullen aanwezig zijn op WINA'S GROTE STRANDDAG. Grabbel je strandlaken en korte broek/bikini bij elkaar en GA MEE. LEUK! Dus. We spreken af om 8u45 aan het station in Leuven. We nemen de trein van 9u02 en komen ZON 1u45 later aan in Heist aan ZEE, alweer we een hele dag zullen verblijven.

Tot dan, Uw Sport ( en vooral ook spel!!) en zon, en zee en zand. EN IJSJES.

Cudi

Beste winezen,

het zal je al niet meer verbazen dat we ook deze week weerom open zijn en klaarstaan om jullie studies materieel te ondersteunen. Deze week dinsdag 27/03 van 12u30 tot 13u30 staan we zoals steeds in de cudikelder met een glimlach voor jullie klaar. Vergeet je reservaties niet in orde te maken/wissen.

Met vriendelijke groeten,
jullie cudieren

IFB: Kwartfinale damesvolley

De thriller van de finales van de Interfacultaire Beker vorig jaar was vast en zeker de match tussen Wina en Ekonomika, die eindigde op 34-32 in de laatste set, in het nadeel van Wina. Onze dames zijn dus vastbesloten on dit jaar de beker niet aan hun neus voorbij te laten gaan. De eerste klip die ze daarvoor moeten omzeilen in de eindrondes is Oker, vandaag om 21u in de sporthal van de KHL. Voor wie mee wil gaan supporteren, er is afgesproken om 20.30u aan het tankstation van de Naamsepoort, of om 21u in de KHL-sporthal.
Wina kampioen!

Bram






Verkiesbare ploeg

Kiescomité presenteert u trots een eerste verkiesbare ploeg: "Squadra". Deze staat onder leiding van opkomend preses Thijs Dhollander.

Kiescomité

De studentenmarathon

Voor ieder wat wils! Voor de loopliefhebbers is er de keuze tussen 5km, 10km of een halve marathon (21,1 km). Diegene die liever een andere uitdaging aangaan, kunnen deelnemen aan onze Nordic Walking initiatie of er op hun eentje opuit trekken langs de door ons uitgezochte parcours in de omstreken van Heverlee. Het parcours is ook toegankelijk voor rolstoelatleten, dus ook zij zijn van harte welkom op de 39ste editie van onze Studenten Marathon! Alles vindt plaats op woensdag 28 maart 2007 op het Universitaire Sportcentrum van de KULeuven, Tervuursevest 101, 3001 Heverlee
Meer info op de site van LOKO sport:www.loko.be/?q=marathon

Grtz, Sport

BBQ-Badmintontoornooi

Wat is arbeid? Werk!! En wanneer werken we niet? Op de dag van de arbeid!! Wat doen we dan wel? Bbq-en en badminton!!! Gak, Bar en sport presenteren u alvast een zonnige namiddag lui niets doen in de zon, beetje tuinbadmintonnen of voor de gevorderden een gezellige competitie met een lekkere BBQ ernaast en een frisse pint. We waren bijna echt vergeten, hoe schoon de zomer hier kan zijn! Meer info volgt later. Maar noteer alvast 1 MEI in u agenda voor HET zomerevenement van deze lente.

Sport-Bar-Gak


Schaaktornooi

Wina is de kring van denkers, en denken, dat kunnen we!! Wij gaan nu op zoek naar de grootste strategische denker van wina in ons onvervalste schaaktornooi. Ben je het beu om altijd tegen de computer te spelen, zelf het niveau van de tegenstander te bepalen en dan nog op 'Hint' kunnen klikken als het niet lukt? Wil je eens echt weten wat je waard bent met enkel je hersenmassa en 16 schaakstukken? Of wil je eindelijk eens weten wat er nu zo interessant is aan een bord met witte en zwarte vakjes met daar van die rare figuurtjes op? Iedereen is welkom op dit evenement!! als je geïnteresseerd bent, laat het ons dan weten op sport@wina.be. Aan de hand van de interesse kunnen we dan een datum afspreken om de mentale bokswedstrijd te laten doorgaan.

Groeten, Sport


Your body has to be in top condition. Your Chess deterioratesas your body does.
You can't separate body from mind (Bobby Fischer)



Inter-Jaren-Competitie

Beste sporters en supporters,


binnenkort beginnen we weer met de onze eigen Inter-Jaren-Competitie. Maar een competitie kan natuurlijk niet bestaan als er geen ploegen zijn die meespelen... Daarom een oproep aan alle sportievelingen: stuur een mail naar sport@wina.be en zeg ons voor welke competitie je je wil inschrijven en de namen van de spelers. Je kan kiezen tussen minivoetbal (5 spelers), volleybal (6 spelers) en basketbal (5 spelers). Laat je echter niet misleiden door de naam "inter-jaren", je mag namelijk volledig zelf je ploeg samenstellen. De spelers mogen uit alle mogelijke richtingen (ook buiten wina) en alle mogelijke jaren. Zet in je mail ook duidelijk wie de kapitein van de ploeg wordt en op welk e-mailadres die te bereiken is. Dit is noodzakelijk voor een goede organisatie.


En denk eraan: bij ons geldt nog steeds dat deelnemen belangrijker is dan winnen!! Dus als je niet meespeelt voor onze felbegeerde cup, je gewoon wat uitleven met je kameraden is minstens even leuk! Maar wees snel met inschrijven, zodat we misschien nog voor de paasvakantie kunnen beginnen...

Sportieve Groeten
Sport

Petanquetoornooi

Opgelet het is nog lang, maar half mei komt er een heus petanquetoornooi.

Sport

KALENDER

maandag 26 maart
21u00-22u00Kwartfinale damesvolleyKHL 4
19u30-20u30Lezing geologie200 G
21u00-22u00Lezing biologie200 G
dinsdag 27 maart
19u30LenteconcertAula Pieter De Somer
woensdag 28 maart
19u30-20u30Lezing Sterrenkunde200 G
21u00-22u00Lezing Biochemie200 G
22u00ProffentapRC

Wekelijks blaadje van studentenkring Wina gedrukt op 300 exemplaren en verspreid onder de studenten wiskunde, informatica en fysica. Online te vinden op http://winagenda.wina.be/
Voor alle verzoekjes, roddels, columns, tekstjes en aanvragen, in-en uitschrijvingen op de winagendamail slechts één adres: redactie@wina.be
V.U: Wina vzw (in oprichting), Studentenwijk Arenberg 4/0, 3001 Heverlee