19 maart 2007

Woordje van de preses

Wat een week, wat een week. Elke dag was er wel iets waar we ons bij betrokken konden voelen.
Maandag gingen de laatstejaars een kijkje nemen bij een twintigtal bedrijven op de bedrijvendag. Dinsdag konden we allemaal tot 's avonds in de zonsfeer blijven met de aan-het-zwembadcantus. Daar namen we ook afscheid van onze schachtjes, die nu, proficiat, volwaardig coronalid zijn! Woensdag was in een schotse sfeer met eerst de hihgland games waar twee echte Schotten hun krachten hebben gemeten. Daarna was er whisky in de bar. Woensdag werd Wina ook vertegenwoordigd op het InterFacultair Songfestival, meer hierover, verder in deze winagenda. Donderdag spanden we met alle wetenschappers samen om een feestje naar behoren te bouwen en dat hadden we!
Ook volgende week is er een gevarieerd aanbod. Dinsdag en donderdag zijn er de lezingen van scientica. Woensdag gaan enkele snelle kaartenkopers met Cultuur naar de Opera. Donderdag kan je ook in de Pavo genieten van Italiaans eten, Italiaanse wijn en een Italiaans sfeertje. Om dan vrijdag de week af te sluiten met het Galabal...
Wees al maar schitterend vanaf maandag!

Uw preses tot uw dienst, Lies

Inter-Jaren-Competitie

Beste sporters en supporters,

binnenkort beginnen we weer met de onze eigen Inter-Jaren-Competitie. Maar een competitie kan natuurlijk niet bestaan als er geen ploegen zijn die meespelen... Daarom een oproep aan alle sportievelingen: stuur een mail naar sport@wina.be en zeg ons voor welke competitie je je wil inschrijven en de namen van de spelers. Je kan kiezen tussen minivoetbal (5 spelers), volleybal (6 spelers) en basketbal (5 spelers). Laat je echter niet misleiden door de naam "inter-jaren", je mag namelijk volledig zelf je ploeg samenstellen. De spelers mogen uit alle mogelijke richtingen (ook buiten wina) en alle mogelijke jaren. Zet in je mail ook duidelijk wie de kapitein van de ploeg wordt en op welk e-mailadres die te bereiken is. Dit is noodzakelijk voor een goede organisatie.

En denk eraan: bij ons geldt nog steeds dat deelnemen belangrijker is dan winnen!! Dus als je niet meespeelt voor onze felbegeerde cup, je gewoon wat uitleven met je kameraden is minstens even leuk! Maar wees snel met inschrijven, zodat we misschien nog voor de paasvakantie kunnen beginnen...

Sportieve Groeten
Sport


Schaaktornooi

Wina is de kring van denkers, en denken, dat kunnen we! Wij gaan nu op zoek naar de grootste strategische denker van wina in ons onvervalste schaaktornooi. Ben je het beu om altijd tegen de computer te spelen, zelf het niveau van de tegenstander te bepalen en dan nog op 'Hint' kunnen klikken als het niet lukt? Wil je eens echt weten wat je waard bent met enkel je hersenmassa en 16 schaakstukken? Of wil je eindelijk eens weten wat er nu zo interessant is aan een bord met witte en zwarte vakjes met daar van die rare figuurtjes op?
Iedereen is welkom op dit evenement! Als je geďnteresseerd bent, laat het ons dan weten op sport@wina.be. Aan de hand van de interesse kunnen we dan een datum afspreken om de mentale bokswedstrijd te laten doorgaan.

Groeten,
Sport

Your body has to be in top condition.
Your Chess deteriorates as your body does.
You can't separate body from mind?
(Bobby Fischer)

Gouden Krijtjes 2007: And the nominees are...

Hallo iedereen,
De stemming is afgelopen, de genomineerden zijn bekend. Hieronder vind je het lijstje met genomineerden.
Als je ook wil weten wie er dit jaar verkozen wordt als de beste prof of gewoon wilt zien welke prof de Wina-studenten het aangenaamst vinden klinken, dan moet je naar het Wina Lenteconcert komen. Dat vindt dit jaar plaats op 27 maart 2007 om 20h in de Pieter De Somer Aula. Je zult er nog wel over horen, er komen nog affiches, maar schrijf het toch alvast in je agenda!

Beste prof Wiskunde:
prof. Stefaan Vaes
prof. Paul Igodt
prof. Jan Denef
prof. Wim Veys

Beste prof Informatica:
prof. Danny De Schreye
prof. Eric Steegmans
prof. Bart Demoen
prof. Henk Olivie

Beste prof Natuurkunde:
prof. Piet Van Duppen
prof. Christoffel Waelkens
prof. Raymond Gastmans
prof. Paul Janssen

Prof met het aangenaamste stemgeluid:
prof. Christian Maes
prof. Eric Steegmans
prof. Piet Van Duppen
prof. Raymond Gastmans

Meest gevreesde prof:
prof. Henk Olivie
prof. Mark Fannes
prof. Wim Veys
prof. Marcel Goossens

Prof die je het liefst in badpak zou willen zien:
prof. Arno Kuijlaars
prof. Wim Veys
prof. Raymond Gastmans
prof. Jan Denef

Beste assistent Wiskunde:
Filip Cools
Tim Wouters
Tom Melotte
Tom Claeys

Beste assistent Informatica:
Bart Vandewoestyne
Yvette Vanberghen
Sven De Labey
Robby Goetschalckx

Beste assistent Natuurkunde:
Thomas Wyder
Michael Tandecki
Bert Van Schaeybroeck
Dieter Van den Bleeken

Groetjes van jullie OnderwijsWerkGroep!

Proficiat aan alle (ontgroende) schachten!

Een (haat-) liefde relatie valt niet te onderscha(ch)ten!
Ik heb jullie graag gehad! Succes met je studies en dat we jullie nog vaak mogen terugzien op cantussen en tal van andere activiteiten!

XXXX,
Jullie,
WINA

 2 S C N S 2 
0 C H M T 0
0 H T E E 0
6 A E E R 7

Toon

Uw kiescomite spreekt

Beste studenten,
Op 25 april zijn het verkiezingen. Volgens het participatiedecreet van de Vlaamse Regering moet iedere student vertegenwoordigd zijn op ieder beslissingsniveau. Wie jullie moet vertegenwoordigen, die keuze ligt in jullie handen.
De niveaus van vertegenwoordiging waarvoor jullie studenten kunnen afvaardigen zijn:

Dat er studenten in deze raden zetelen is natuurlijk een groot voordeel en het is natuurlijk in ieders belang dat deze plaatsen goed opgevuld worden.
Daarom kunnen jullie dus komen stemmen op 25 april, details volgen.
Naast komen stemmen kunnen jullie je ook kandidaat stellen voor deze posten! Heb je dus wat interesse in de werking van onze universiteit, wil je onze rechten verdedigen? Bezorg ons persoonlijk je kandidatuurstelling (naam en voornaam, raad, huidig jaar en studierichting, motivatie en handtekening) voor 30 maart om 12u 's middags.
Naast de vertegenwoordiging in de onderwijsraden wordt er ook een nieuw presidium verkozen. Ook hiervoor zijn kandidaten nodig. Wil je een ploeg oprichten, dan kan dat. Wil je je bij een bestaande ploeg aansluiten, dan kunnen wij je daarmee in contact brengen. Meer informatie vind je op verkiezingen.wina.be. Je kan met vragen ook altijd terecht op kiescomite@wina.be

Met dank aan iedereen,
uw Kiescomité

Cursusdienst

Liefste winezen,

de middelbare studentjes beginnen al aan hun tweede examenperiode en bij ons hebben sommige mensen hun cursus zelfs nog niet.
Tijd om hier werk van te maken dus. Je krijgt nog een kans deze week woensdag 21 maart tussen 12u30 en 13u30. Indien je een boek of cursus gereserveerd hebt, dat je dan toch niet meer wil hebben, gelieve de reservatie dan ongedaan te maken via http://cudi.wina.be.
Nieuwe cursus
Analyse I (cursus deel 2)
Meetkunde II (cursus deel 2)

Steeds paraat,
Uw Cuditeam




EJW-bar

Deze week is er geen gewone bar, neen, er is een EJW-bar!
Er zal gefeest worden ter ere van onze geweldige eerstejaars. Zij worden dan ook goed in de bloemetjes gezet.
Verzoekjes aan de DJ's zijn altijd welkom. Zo kunnen we dansen, springen en babbelen tot in de vroege uurtjes. Wij hebben er alvast zin in!

EJW

Wina verovert IFS

Op woensdag 14 maart organiseerde LBK voor de 24e keer het Interfacultaire Songfestival. De plaats van het gebeuren: het Depot aan het martelarenplein. Uiteraard was ook Wina van de partij, zowel on stage als in de zaal.
Iedere kring kon een groep sturen en die mocht dan het publiek versieren met enkele nummertjes, waaronder eentje een verplichte cover (wat deze avond "Message in a bottle" van "the Police" was, of "When you were young" van "the Killers"). Uiteindelijk deden acht kringen mee, maar er kan er maar eentje de beste zijn. Twee jury's werden geselecteerd, eentje bestaande uit presessen van de kringen (waarbij een preses niet voor zijn eigen kring mag stemmen) en een vakjury. Naast de prijzen voor de beste volgens deze twee jury's zouden er nog enkele awards zijn voor beste Gitarist, beste drummer, e.d.
De avond begon verrassend. Pedagogie stuurde geen bandje maar meteen een heel koor. Pi-canto heetten ze en ze lieten ons genieten van zowel eigen creaties als mooie maar gewaagde covers. Is this the real life, is this just fantasy? Apart was het wel, daar gaan we zeker nog van horen.
Naast ervaring is ook charme heel belangrijk. LBK is de organisator van het IFS, dus konden zij zelf niet ontbreken. Daarom werd een bandje opgericht speciaal voor deze gelegenheid. De zanger heette ons dan ook welkom op hun derde repetitie. Charmant was hij wel en de combinatie was zeker gewaagd. Een gitarist die met veel effect speelde, een contrabas en jawel, een doedelzak (die af en toe werd afgewisseld door een blokfluit). Zeer sympathiek, spijtig dat ze nog maar pas samen waren. Maar geef deze jongens nog een jaartje en we weten nu al wie IFS 2008 wint.
Stilletjesaan begonnen wij te rillen, want we wisten waarvoor we kwamen. Het was de beurt aan Wina met SkyBluePink. Johan Robben (2e lic informatica) aan de basgitaar, Bram Orye (ex 1e bach fysica) op de drums en Jochen "Schuiver" Drijkoningen als frontman met gitaar. Het optreden begon relaxed, maar zodra de zenuwen wegtrokken bij onze jongens zagen we het, dit wordt leuk. Als cover kozen zij Message in a bottle, waarvan ze een toch wel aparte bewerking hadden gemaakt. Na nog twee nummers moesten ze ons echter laten gaan.
The Vintage Russian Boys waren een gelegenheidsband opgericht speciaal voor het IFS, maar dat zag je er niet aan. Babylon, kring der Germanisten en Romanisten, stuurde haar getalenteerdste jongens. IV-bidden, gestuurd voor Thomas Morus was weer een beetje anders dan de rest. Zij speelden heel wat covers en namen het hele gegeven wat ruiger op dan de rest.
Toen kwam het grote moment. Na veel te lang wachten (alle wachten is te lang als je nerveus bent) werd onze moeite beloond. SkyBluePink wint de hoofdprijs van de publieksjury! Euforie alom! Na de publieksprijs ontstaat er wat verwarring bij de presentatie, en niemand is zeker wat er dan gebeurt. De vakjury zou de beste gitarist bekronen en noemt plots drie namen. Na wat gedoe wordt alles rechtgezet. De hoofdprijs wordt gewonnen door The Vintage Russian Boys. Volledig verrast komen ze vertellen dat ze eigenlijk niet de bedoeling hadden zo door te gaan, maar dat ze dat nu zouden overwegen. We wensen hen alleszins alle geluk toe. De tweede prijs (die wordt aangekondigd als beste toetsenist?) wordt gewonnen door jawel, onze drie jongens.
Met twee prijzen die avond gingen zij naar huis, en wij met hen, trots dat Wina over zulk talent mag beschikken.
Tot volgend jaar, IFS!

Lezingen

Beste Winezen,

td's, cantussen, bars, ... ze zijn er in overvloed, dat weten wij allemaal. Soms hebben wij echter nood aan een andere uitdaging, iets alternatiefs, iets nieuws, een "intellectuele uitdaging", en zoiets komt er nu aan: een lezingenreeks. Scientica organiseert de volgende weken (op 20 maart, 22 maart, 26 maart en 28 maart) een reeks van acht lezingen. De lezingen zijn gericht op alle studenten van onze faculteit en worden gegeven door topwetenschappers. De eerste Wina-lezing wordt verzorgd door professor Dutré, op 22 maart, met als titel "Computer Graphics: een zoektocht naar digitaal visueel realisme". Professor Waelkens, eminent sterrenkundige, zal de tweede lezing voor Wina geven, op 28 maart: "Intelligent Design, een slim ID?" Een kort overzicht van de hele reeks:

di 20 maart:

do 22 maart:

ma 26 maart:

wo 28 maart:

Probeer ook eens om over de grenzen van Wina heen te kijken en de andere zes lezingen bij te wonen: álle lezingen zullen ongetwijfeld boeiend en goed te volgen zijn. De lezingen duren een uur en gaan door in gebouw G op de campus, en tussen elke twee opeenvolgende lezingen wordt een gezellige receptie georganiseerd. Deelname is uiteraard volledig gratis. Komt dat zien! http://www.scientica.be/

De studentenmarathon

Voor ieder wat wils! Voor de loopliefhebbers is er de keuze tussen 5km, 10km of een halve marathon (21,1 km). Diegene die liever een andere uitdaging aangaan, kunnen deelnemen aan onze Nordic Walking initiatie of er in hun eentje opuit trekken langs de door ons uitgezochte parcours in de omstreken van Heverlee. Het parcours is ook toegankelijk voor rolstoelatleten, dus ook zij zijn van harte welkom op de 39ste editie van onze Studenten Marathon! Alles vindt plaats op woensdag 28 maart 2007 op het Universitaire Sportcentrum van de KULeuven, Tervuursevest 101, 3001 Heverlee
Meer info op de site van LOKO sport: http://www.loko.be/?q=marathon

Grtz, Sport



Italiaanse Avond

Italie...
Een droomland...

Op donderdag 22 maart halen we Italië even naar de Pavo. In een aangepast decor met aangepaste muziek kan je komen genieten van een spaghetti met een aangepast glaasje wijn. Tegen een uur of 18 zullen de obers met italiaans accent en de vrouwen in lange rokken de deuren openen. Voor 3/4 euro (L/NL) kan je genieten van twee porties spaghetti en een glaasje wijn naar keuze. Je kan je kaart komen halen op de Winagang.

GAK in zuiderse sferen...

Lenteconcert 2007

Wie vandaag zijn raam heeft durven openzetten heeft het gemerkt : De lente begint stilletjes aan terug in het land te komen. Hoera voor de helderblauwe hemel! Hoera voor de rustig voorbijdrijvende schapenwolkjes! Hoera voor de meisjes met ontblote kuiten! Natuurlijk willen we dit allemaal uitgebreid vieren en daarom organiseren we naar jaarlijkse traditie weer het Lenteconcert. Het LenteConcert vindt dit jaar plaats op dinsdag 27 maart in aula Pieter De Somer om 20u.

Het concept is simpel: Je hebt de afgelopen weken kunnen stemmen voor de gouden krijtjes. De winnaars worden diezelfde avond plechtig bekend gemaakt en in de bloemetjes gezet. Daarnaast komen tal van winezen en sympathisanten het beste van zichzelf geven on stage. Om het geheel af te maken is er ook nog een receptie voorzien tijdens de pauze om ook het lichaam een beetje in de watten te leggen.

Allemaal goed en wel denk je misschien, maar hoeveel moet dat kosten? Awel, niks, noppes, niente, gene zak, of zoals den bompa zaliger wel eens poogde te zeggen : "tis allemoal veur de niet!"

Cultuur

Galabal der Wetenschappen

Er was eens een bal, waar alle wetenschapsstudenten 1 keer per jaar naar toe gingen. Ze trokken hun chicste kleren aan en haalden hun meest gewaagde danspasjes boven...

Dit bal is geen sprookje: het Galabal der Wetenschappen komt eraan! Reserveer alvast vrijdag 23 maart in je agenda (en die van je date). We gaan van start om 22u, inclusief openingsdans van de verschillende presessen, tot in de vroege uurtjes. De locatie is zoals vorig jaar Kasteel de Bunswyck (Tiensesteenweg 343 3010 Leuven).

Dit jaar zal u echter kunnen kiezen tussen 2 prachtige formules: de Basic formule en de Deluxe formule. De Basic formule biedt u een avond van ongeevenaard plezier voor de kleine prijs van 10 Euro (12 voor niet leden). Hierin inbegrepen is de toegang tot de zaal en een receptie met aperitief en deluxe borrelhapjes. De Deluxe formule biedt u al het voorgaande en 10 consumpties voor de luttele prijs van 22 Euro. De avond zelf zijn extra consumpties verkrijgbaar voor 1,50 euro.

Kaarten zijn verkrijgbaar op de winagang.

Heenreis: Bus lijn 380 richting Tienen, afstappen aan halte de Mol.
Terugreis: Scientica biedt gratis en veilig vervoer aan vanaf 1u00.


GAK: Ik heb een idee

Heb je zo wel eens een grandioos plan uitgwerkt? s 'Avonds alleen in bed of na een avondje stappen met wat vrienden? Heb je zo wel eens gedroomd van een heerlijk activiteit, waar je van weet dat het zou aanslaan en waar niemand genoeg van zou kunnen krijgen? Alleen wist je niet hoe je eraan moest beginnen...

Wel wij bieden jou de kans aan om jouw idee samen met ons op poten te zetten. Wat moet je hiervoor doen? Je mailt naar ikhebeenidee@wina.be wat jij in gedachten hebt voor droomactiviteit en dan zoeken wij uit of we jou hierbij kunnen helpen. Als jouw idee het orgineelste is krijg je hiervoor 2 cinématickets.

Maak van jouw idee een hit... mail ikhebeenidee@wina.be

Gak tot in je dromen

KALENDER

dinsdag 20 maart
19u30 Lezing biologie 200 G
21u00 Lezing geografie 200 G
woensdag 21 maart
19u30 Cultuur gaat klassiek Paleis der Schone Kunsten
19u30 Hallen-kwis Universiteitshallen
22u00 EJW-bar RC
donderdag 22 maart
18u00 Italiaanse avond Pavo
19u30 Lezing informatica 200 G
21u00 Lezing chemie 200 G
vrijdag 23 maart
19u00 Loko-AV LaCroix-aula
21u30 Galabal der Wetenschappen Kasteel de Bunswyck

Wekelijks blaadje van studentenkring WINA gedrukt op 400 exemplaren en verspreid onder de studenten wiskunde, informatica en fysica. Online te vinden op http://winagenda.wina.be/
Voor alle verzoekjes, roddels, columns, tekstjes en aanvragen, in-en uitschrijvingen op de winagendamail slechts één adres: redactie@wina.be
V.U: Wina vzw (in oprichting), Studentenwijk Arenberg 4/0 3001 Heverlee