12 maart 2007

Woordje van de preses

Februari laten we deze week volledig achter ons. Maart begon met aprilse grillen, maar klaarde genoeg op voor de sfeer erin te brengen. De laatstejaars kwamen fluitend terug van de sollicitatietraining waar hun CV's werden verbeterd en hun overtuigingsvermogen werd bijgeschaafd. De opendeurdag viel wat in het regenwater, maar de aanwezigen hebben toegekeken en goedgekeurd. Silke en Bart mogen zich koningin en koning der marginalen noemen, wat een eer om over zo'n heerlijke bende als woensdag aanwezig in de bar te mogen regeren...

Volgende week kan je elke avond vieren met je maatjes van Wina of Scientica. Maandag mogen de laatstejaars bedrijven gaan versieren op de bedrijvendag. Dinsdag gaan we dan de eerstejaars ontgroenen aan het zwembad. Om dan woensdag een highlandgame te spelen, een Schotse bar te doen (in rok bijvoorbeeld) of om voor SkyBluePink te komen supporteren op het InterFacultair Songfestival. Donderdag gaan we dan een wetenschapsfeest bouwen in de Albatros. Keuze te over, tijd te veel, als de zon dan nog schijnt blijven de wineesjes fluiten.

Uw preses tot uw dienst, Lies

Inter-Jaren-Competitie

beste sporters en supporters,

binnenkort beginnen we weer met de onze eigen Inter-Jaren-Competitie. Maar een competitie kan natuurlijk niet bestaan als er geen ploegen zijn die meespelen... Daarom een oproep aan alle sportievelingen: stuur een mail naar sport@wina.be en zeg ons voor welke competitie je je wil inschrijven en de namen van de spelers. Je kan kiezen tussen minivoetbal (5 spelers), volleybal (6 spelers) en basketbal (5 spelers). Laat je echter niet misleiden door de naam "inter-jaren", je mag namelijk volledig zelf je ploeg samenstellen. De spelers mogen uit alle mogelijke richtingen (ook buiten wina) en alle mogelijke jaren. Zet in je mail ook duidelijk wie de kapitein van de ploeg wordt en op welk e-mailadres die te bereiken is. Dit is noodzakelijk voor een goede organisatie.

En denk eraan: bij ons geldt nog steeds dat deelnemen belangrijker is dan winnen!! Dus als je niet meespeelt voor onze felbegeerde cup, je gewoon wat uitleven met je kameraden is minstens even leuk! Maar wees snel met inschrijven, zodat we misschien nog voor de paasvakantie kunnen beginnen...

Sportieve Groeten
Sport


Schaaktornooi

Wina is de kring van denkers, en denken, dat kunnen we!! Wij gaan nu op zoek naar de grootste strategische denker van wina in ons onvervalste schaaktornooi. Ben je het beu om altijd tegen de computer te spelen, zelf het niveau van de tegenstander te bepalen en dan nog op 'Hint' kunnen klikken als het niet lukt? Wil je eens echt weten wat je waard bent met enkel je hersenmassa en 16 schaakstukken? Of wil je eindelijk eens weten wat er nu zo interessant is aan een bord met witte en zwarte vakjes met daar van die rare figuurtjes op? Iedereen is welkom op dit evenement!! als je geïnteresseerd bent, laat het ons dan weten op sport@wina.be. Aan de hand van de interesse kunnen we dan een datum afspreken om de mentale bokswedstrijd te laten doorgaan.

Groeten,
Sport

“Your body has to be in top condition.
Your Chess deteriorates as your body does.
You can't separate body from mind”
(Bobby Fischer)

Schotse bar

Wat zie ik daar op mijn Wina kalender? Dinsdag is er de ontgroeningscantus, gevolgd door een Schotse bar op woensdag en tenslotte donderdag Scientica TD, alias 3 dagen op een rij bier! Aangezien we allemaal weten dat een voldoende gevarieerde voeding belangrijk is, zal er toch eens een dag iets anders dan bier moeten gedronken worden. Om jullie een cantus op water te besparen, voegt het barteam van deze week daarom Scotch whisky aan zijn assortiment toe. (de hele vroege bargangers kunnen misschien ook nog een Guinness bemachtigen). Typische schotse klederdracht hoeft niet, iedereen is welkom!

Barteam

Cursusdienst

Beste mede-winezen,

we zouden jullie naar onze cursusdienst kunnen lokken met champagne en kaviaar, topless bediening of een verrassingscadeautje. Maar we gaan het gewoon houden bij het aanbieden van diverse cursussen met een uiterst vriendelijke bediening, zoals altijd dus. Kom deze week nog langs op dinsdag 13/03 van 12u30 tot 13u30.

Nieuwe boeken:
Fundamentals of Computer Graphics
Nuclear Structure from a simple perspective
Introductory Nuclear Physics

Nieuwe cursussen
Bestuurlijke informatiesystemen (Cursus)
Interstellaire materie (cursus hoofdstuk 1 en 2)

Met vriendelijke groeten
Anneleen, Els, Arne, Marijke

HighlandGames

Wapperende lokken
lange geruite rokken,
gespierd als een godenkind.
Bomen gooien,
stenen strooien, stoer door weer en wind.

Als dit hoogstaand stukje poëzie niet helpt weten we het ook niet meer... maar nu woensdag 14 maart om 19u30 presenteren wij u onvervalste Highlandgames. Zak af naar de winagang, vorm een team van onvervaarde scotchman en win uzelf een fles echte Schotse Whiskey.

Niet voor schapen.

Sport

GAK: Ik heb een idee

heb je zo wel eens een grandioos plan uitgwerkt? s 'Avonds alleen in bed of na een avondje stappen met wat vrienden? Heb je zo wel eens gedroomd van een heerlijk activiteit, waar je van weet dat het zou aanslaan en waar niemand genoeg van zou kunnen krijgen? Alleen wist je niet hoe je eraan moest beginnen...

Wel wij bieden jou de kans aan om jouw idee samen met ons op poten te zetten. Wat moet je hiervoor doen? Je mailt naar ikhebeenidee@wina.be wat jij in gedachten hebt voor droomactiviteit en dan zoeken wij uit of we jou hierbij kunnen helpen. Als jouw idee het orgineelste is krijg je hiervoor 2 cinématickets.

Maak van jouw idee en hit... mail ikhebeenidee@wina.be

Gak tot in je dromen

De studentenmarathon

Voor ieder wat wils! Voor de loopliefhebbers is er de keuze tussen 5km, 10km of een halve marathon (21,1 km). Diegene die liever een andere uitdaging aangaan, kunnen deelnemen aan onze Nordic Walking initiatie of er op hun eentje opuit trekken langs de door ons uitgezochte parcours in de omstreken van Heverlee. Het parcours is ook toegankelijk voor rolstoelatleten, dus ook zij zijn van harte welkom op de 39ste editie van onze Studenten Marathon! Alles vindt plaats op woensdag 28 maart 2007 op het Universitaire Sportcentrum van de KULeuven, Tervuursevest 101, 3001 Heverlee
Meer info op de site van LOKO sport: http://www.loko.be/?q=marathon

Grtz, Sport

Aan Het Zwembad Cantus

Jaja er zijn nog steeds kaartjes voor de volgende cantus! Kom snel je kaart halen op de Winagang, of bij een JaarVerantwoordelijke van eerste bach! Tot dinsdag!

Uw cantustrio

Interfacultair Songfestival

De kandidaten zijn bekend : dit jaar zullen Pedagogie, VTK, Farma, Babylon, Thomas Morus, Psychologie, LBK en uiteraard ook WINA strijden om de eer tijdens het Interfacultair Songfestival. Dit alles zal doorgaan op 14 maart in het Depot. Wil je er bij zijn, dat kan. Tickets kosten 5 euro in VVK en 7 euro aan de kassa. Je kan tickets komen halen op de winagang of mailen naar cultuur@wina.be

Cultuur

Lenteconcert 2007

Wie vandaag zijn raam heeft durven openzetten heeft het gemerkt : De lente begint stilletjes aan terug in het land te komen. Hoera voor de helderblauwe hemel! Hoera voor de rustig voorbijdrijvende schapenwolkjes! Hoera voor de meisjes met ontblote kuiten! Natuurlijk willen we dit allemaal uitgebreid vieren en daarom organiseren we naar jaarlijkse traditie weer het Lenteconcert. Het LenteConcert vindt dit jaar plaats op dinsdag 27 maart in aula Pieter De Somer om 20u.

Het concept is simpel: Je hebt de afgelopen weken kunnen stemmen voor de gouden krijtjes. De winnaars worden diezelfde avond plechtig bekend gemaakt en in de bloemetjes gezet. Daarnaast komen tal van winezen en sympathisanten het beste van zichzelf geven on stage. Om het geheel af te maken is er ook nog een receptie voorzien tijdens de pauze om ook het lichaam een beetje in de watten te leggen.

Allemaal goed en wel denk je misschien, maar hoeveel moet da kosten? Awel, niks, noppes, niente, gene zak, of zoals den bompa zaliger wel eens poogde te zegde : "tis allemoal veur de niet!"

Cultuur

Galabal der Wetenschappen

Er was eens een bal, waar alle wetenschapsstudenten 1 keer per jaar naar toe gingen. Ze trokken hun chicste kleren aan en haalden hun meest gewaagde danspasjes boven...

Dit bal is geen sprookje: het Galabal der Wetenschappen komt eraan! Reserveer alvast vrijdag 23 maart in je agenda (en die van je date). We gaan van start om 22u, inclusief openingsdans van de verschillende presessen, tot in de vroege uurtjes. De locatie is zoals vorig jaar Kasteel de Bunswyck (Tiensesteenweg 343 3010 Leuven).

Dit jaar zal u echter kunnen kiezen tussen 2 prachtige formules: de Basic formule en de Deluxe formule. De Basic formule biedt u een avond van ongeevenaard plezier voor de kleine prijs van 10 Euro (12 voor niet leden). Hierin inbegrepen is de toegang tot de zaal en een receptie met aperitief en deluxe borrelhapjes. De Deluxe formule biedt u al het voorgaande en 10 consumpties voor de luttele prijs van 22 Euro. De avond zelf zijn extra consumpties verkrijgbaar voor 1,50 euro.

Kaarten zijn verkrijgbaar op de winagang.

Details over transport volgen later...


Italiaanse Avond

Italie...
Een droomland...

Op donderdag 22 maart halen we Italië even naar de Pavo. In een aangepast decor met aangepaste muziek kan je komen genieten van een spaghetti met een aangepast glaasje wijn. Tegen een uur of 18 zullen de obers met italiaans accent en de vrouwen in lange rokken de deuren openen. Voor 3/4 euro (L/NL) kan je genieten van twee porties spaghetti en een glaasje wijn naar keuze. Je kan je kaart komen halen op de Winagang.

GAK in zuiderse sferen...

De kleine pijnen des levens

Waar was jij toen die bloemen weenden
Omdat het weer eens geregend had
Terwijl de bomen kreunden dat
de zon weer niet had geschenen
Waar was ik toen de wind het gras
Met wortels en al van bodem ontdeed
En het vogelei uit zijn nestje gleed
Maar de regen al gevallen was
Waar waren wij toen de wereld verging
Toen de stengels knapten, bloemen stierven
En de donderwolken aanvallend aangedreven kwamen
Wanneer de bliksemflits een moord beging
En de bomen pijnlijk knalden en de dood verwierven
Maar wat deerde het, we waren samen

      Scientica TD

Spelletje

KALENDER

maandag 12 maart
12u00-16u00 Bedrijvendag Campusbibliotheek Arenberg
dinsdag 13 maart
12u30-13u30 Cursusdienst Cudikelder
20u00 Aan het zwembad (of strand) cantus met ontgroening Pavo
woensdag 14 maart
19u30 Highlandgames Winagang
22u00 Schotse bar Winabar, RC
20u00 Interfacultair Songfestival Het Depot
donderdag 15 maart
22u00 ScienticaTD Albatros

Wekelijks blaadje van studentenkring WINA gedrukt op 400 exemplaren en verspreid onder de studenten wiskunde, informatica en fysica. Online te vinden op http://winagenda.wina.be/
Voor alle verzoekjes, roddels, columns, tekstjes en aanvragen, in-en uitschrijvingen op de winagendamail slechts één adres: redactie@wina.be
V.U: Wina vzw (in oprichting), Studentenwijk Arenberg 4/0 3001 Heverlee