5 maart 2007


Bericht van uw Preses

Vorige week was wat rustiger met alleen een bar. Maar die bar maakte veel in orde: 3e bach wiskunde zorgde voor een bar als geen ander. Met lekkere hapjes, goede muziek en veel sfeer hebben ze iedereen getoond dat wiskundigen alles in huis hebben om een feestje te bouwen. Deze week brengt ons verschillende activiteiten: De laatstejaars kunnen op sollicitatietraining op maandag. Dinsdag wordt iedereen uitgenodigd om Wina eens van binnenuit te bekijken en zijn zegje te komen doen op een Presidiumvergadering. En dan woensdag kunnen we weer wat bijleren in de LaTeX-les om achteraf alles weer even te vergeten op het Bal der Marginalen. Hou je niet in en laat je maar eens volledig gaan.

Uw preses tot uw dienst Lies


Wina's Opendeurdag

Dinsdag 6 maart houdt Wina een grote opendeurdag. Vanaf 19u30 is iedereen welkom om een kijkje te nemen op de winagang, het centrale punt van de winawerking. Deze bevindt zich in Studentenwijk Arenberg 4 gelijkvloers te Heverlee (ook gekend als het cité, blok 4 gang 0). Sla er een aangenaam babbeltje met de bewoners, presidiumleden en andere winastudenten. Ontdek de cudikelder (foei als je daar nog niet bent geweest), de materiaalkelder en hun geheimen. Om 20u45 sluit de gang af en kan je meedoen met de opendeurdag: PresidiumVergadering.
De opendeurPV (PresidiumVergadering) begint om 21u00 en gaat door op de campus in 200C aula C. Op een PV worden veel belangrijke beslissingen genomen over de werking van jullie studentenkring. Net zoals de andere PV's zijn ook hier alle winastudenten welkom. Op deze opendeurdag geven we extra aandacht aan de mening van al onze studenten. Je moet geen schrik hebben, wij bijten niet! Bovendien zal onze preses Lies de vergadering in goede banen leiden.
Indien jij een interessant topic hebt om over te discussiëren kan je dit op voorhand doormailen naar preses@wina.be om op de agenda te plaatsen. Ook als je niet zo mondig bent mag je gerust afkomen om eens te kijken hoe het eraan toe gaat.
De vergadering zal normaal gezien afgerond zijn tegen 23u00 waarna we alle aanwezigen trakteren op een receptie en een fijne babbel. Hopelijk tot dan!







Interfacultair Songfestival

De kandidaten zijn bekend : Dit jaar zullen Pedagogie, VTK, Farma, Babylon, Thomas Morus, Psychologie, LBK en uiteraard ook WINA strijden om de eer tijdens het Interfacultair Songfestival. Dit alles zal doorgaan op 14 maart in het Depot. Wil je er bij zijn, dat kan. Tickets kosten 5 euro in VVK en 7 euro aan de kassa. Je kan tickets komen halen op de winagang of mailen naar cultuur@wina.be
14 maart 2007 vanaf 20u00 in Het Depot (Martelarenplein 12)





Cursusdienst

Beste winezen,

door weer en wind zijn jullie cursussen tot bij ons gekomen. Indien u deze
besteld hebt wordt u ook wel verondersteld deze te komen afhalen natuurlijk. Je
krijgt hier de mogelijkheid toe volgende week woensdag 7 maart, tussen 12u30 en
13u30
.
nieuw: boeken

cursussen

Met vriendelijke groeten, jullie cudieren

LaTeX-les voor beginners

Op 7 maart 2007 organiseert de Wina OnderwijsWerkgroep een LaTeX-les voor beginners. Het gaat door van 19u tot 22u in 200C.PC.G en is bedoeld voor studenten informatica of natuurkunde die graag willen leren werken met LaTeX voor werkjes, eindprojecten e.d.
Oud-Wina-presidiumlid en assistent Tim Wouters geeft de les en verschillende leden van de Wina OWG geven individuele hulp. De les is niet bedoeld voor studenten 1e bachelor Wiskunde die dit semester een vak over LaTeX hebben. Niet-Wina-studenten zijn welkom, maar Winezen krijgen voorrang.
Inschrijven is verplicht: mail naar domi@wina.be.
Bij overinschrijving kan er een extra les komen op een andere datum. Je mag ook iets laten weten als je op 7 maart niet kan, maar wel geïnteresserd bent voor een andere datum.
Bekijk ook http://www.wina.be/latex-les




Bier, gezangen en veel water

We zijn nog aan het bekomen van ons jubileum, maar we beginnen toch stilletjesaan het volgende zangfeest te plannen. De ontgroening komt er namelijk aan, en het thema van deze cantus wordt "Aan het zwembad".
Het gebeuren zal wederom plaatsvinden in de Pavo, dus werken we weer met voorverkoop. Vanaf maandag 5 maart kan je kaarten komen kopen op de Winagang of bij je jaarverantwoordelijke, indien je in 1e bach zit. De kaartjes kosten 8,5 euro (4,5 voor water), en je krijgt een euro terug aan de inkom indien je in thema komt.
Naast bermuda's, strandhandoeken en teensletsen willen wij natuurlijk ook heel veel schachtjes zien, want het is tenslotte ontgroening. Indien je gedoopt bent raden wij je dus extra aan om naar deze cantus te komen!
Nog veel plezier, we'll keep in touch,

uw Cantusteam

Galabal der marginalen

Kijk je al reikhalzend uit naar het galabal? Daarop zal je toch nog een weekje of twee moeten wachten. Maar in afwachting heeft barteam een ander fantastisch feestje in petto: het galabal der marginalen!. Korte schets: iedereen kleed zich zo marginaal mogelijk, iedereen drinkt marginaal bier aan marginale prijzen, iedereen praat marginale praatjes en iedereen danst marginale dansjes op marginale muziek. Kortom: de ideale gelegenheid om u eens volledig te laten gaan!
Dit is een verkleedbar, dus haal uw marginaalste kledij uit de kast, trek verschrikkelijke kleurencombinaties aan gecombineerd met dat marginale leren vestje, of combineer netkousen met dat vreselijke minirokje. De marginaalste persoon van de avond krijgt een marginale prijs. Voor inspiratie: zie foto's vorig jaar.
En indien u dacht dat de Winabar al elke week marginale bar was, dan moet je zeker eens komen kijken, en dan zal je zien dat het normaal zo erg nog niet is.

Barteam

Ik heb een idee!

heb je zo wel eens een grandioos plan uitgwerkt? s 'Avonds alleen in bed of na een avondje stappen met wat vrienden? Heb je zo wel eens gedroomd van een heerlijk activiteit, waar je van weet dat het zou aanslaan en waar niemand genoeg van zou kunnen krijgen? Alleen wist je niet hoe je eraan moest beginnen... Wel wij bieden jou de kans aan om jouw idee samen met ons op poten te zetten. Wat moet je hiervoor doen? Je mailt naar ikhebeenidee@wina.be wat jij in gedachten hebt voor droomactiviteit en dan zoeken wij uit of we jou hierbij kunnen helpen. Als jouw idee het orgineelste is krijg je hiervoor 2 cinématickets. Maak van jouw idee en hit... mail ikhebeenidee@wina.be

GAK tot in je dromen




Uw kiescomite spreekt

Beste studenten,

Op 25 april zijn het verkiezingen. Volgens het participatiedecreet van de Vlaamse Regering moet iedere student vertegenwoordigd zijn op ieder beslissingsniveau. Wie jullie moet vertegenwoordigen, die keuze ligt in jullie handen.

De niveaus van vertegenwoordiging waarvoor jullie studenten kunnen afvaardigen zijn:

Dat er studenten in deze raden zetel is natuurlijk een groot voordeel, en het is natuurlijk in ieders belang dat deze plaatsen goed opgevuld worden. Daarom kunnen jullie dus komen stemmen op 25 april, details volgen.

Naast komen stemmen kunnen jullie je ook kandidaat stellen voor deze posten! Heb je dus wat interesse in de werking van onze universiteit, wil je onze rechten verdedigen? Stuur je kandidatuustelling naar kiescomite@wina.be (naam, studierichting, adres en een korte motivatie).

Naast de vertegenwoordiging in de onderwijsraden wordt er ook een nieuw presidium verkozen. Ook hiervoor zijn kandidaten nodig. Wil je een ploeg oprichten, dan kan dat. Wil je je bij een bestaande ploeg aansluiten, dan kunnen wij je daarmee in contact brengen. Meer informatie vindt je op verkiezingen.wina.be. Je kan met vragen ook altijd terecht op kiescomite@wina.be

Met dank aan iedereen, groet,
uw Kiescomite






KALENDER

dinsdag 6 maart
19u30 - 20u45Opendeurdag: WinagangWina-gang en kelders
21u00 - 23u30Opendeurdag: Presidiumvergadering200C Aud. C
woensdag 7 maart
19u00 - 22u00LaTeX-les200C PC.G
22u00 - ...Galabal der MarginalenRC







Het rode gordijn

Stug en verlegen streelt de zucht de stof zo zijdezacht,
Bevangen in de levendige lentebries danst de rode geest,
Haar huid van rossige gloed en zacht fluweel golft bedeesd,
De oorzaak van zachte breking van't rijzend goud en pracht

De sensuele golf als in de dans van een wiegende boom
wakkert de jonge ree in 't woud aan tot vrolijk gespring,
in't diepe woud ontwaakt een vogel in wulps gezing
wanneer jij danst aan't begin van deze zoete droom

En nu wanneer je zachtjes wiegt en warmte lieflijk aait
danst ook die enkele bloem in de kou van je schaduw
een sombere wals met geketende bakens van jong licht

Maar de weeld'rige dagdroom wordt weldra ontfraaid
door een smalle hand uit' bos gereikt en een zachte duw
en tot ieders grootste spijt deed een man het venster dicht





straf schrijven


Wekelijks blaadje van studentenkring WINA gedrukt op 400 exemplaren en verspreid onder de studenten wiskunde, informatica en fysica. Online te vinden op http://winagenda.wina.be/
Voor alle verzoekjes, roddels, columns, tekstjes en aanvragen, in-en uitschrijvingen op de winagendamail slechts één adres: redactie@wina.be
V.U: Steven Langenaken, Studentenwijk Arenberg 4/0, 3001 Heverlee