11 december 2006

Kerstactiviteit 2e lic sterrenkunde

Beste 2LW3ertjes en aanverwanten, het is bijna zover: Jezus' verjaardag.
Het lijkt ons dan ook meer dan logisch om hem in de bloemetjes te zetten. Waarom, vraagt u zich waarschijnlijk af... Wel, laten we niet vergeten dat we als sterrenkundigen een taak, even wetenschappelijk als religieus, meegekregen hebben... Namelijk, antwoorden vinden op vragen die de mensheid reeds eeuwen heeft bezig gehouden: hoeveel bedraagt de parallax van Jezus Christus, wat is zijn geïntegreerde aureoolflux, hoeveel bedraagt het infrarood exces veroorzaakt door z'n 12-apostelige-stofschijf, en zijn er voldoende bewijzen voor de aanwezigheid van een zwart gat?
U hoort het al, eerder dan een gezellig samenzijn, betreft het hier een wetenschappelijk debat, bijgestaan door de nodige laatste avondmaalspijzen en -dranken.
Afspraak, woensdag 13 december, om 19h00 op een locatie die even heilig is als de goede man zelve... info inzake deze materie volgt weldra voor de betrokkenen in het debat.

Tot dan,
Secretariaat departement Jezo-plasma-astroseismologie

Infosessie 2-jarige master informatica

Het is nog even wachten op de officiële goedkeuring van het ministerie, maar er is wel al een zeer positief advies van buitenlandse experten gekomen voor de 2-jarig master informatica. Momenteel wordt er binnen de POC en in verschillende werkgroepen hard gewerkt om het programma opgesteld te krijgen voor de kerstvakantie (normaal duurt het opstellen van een programma verschillende jaren, nu moet het in 3 maanden gebeuren). Natuurlijk wordt hierbij ook naar de stem van de studenten geluisterd. Daarom organiseren we op donderdag 14 december een info/discussie-sessie omtrent de structuur en inhoud van de 2-jarige master. Iedereen die geïnteresseerd is en/of wilt meediscussiëren is welkom om 16u00 in 200K 06. De informatie is vooral gericht op de studenten die volgend jaar aan de master beginnen, maar ook mensen uit de 2de licentie zijn welkom, aangezien deze laatste groep meer inzicht heeft in de meeste vakken die in de master zullen worden gegeven. Wie er niet bij kan zijn of nog extra wil discussiëren kan achteraf ook terecht op het Winaforum onder POC Informatica in de daarvoor opgerichte thread. Een aantal documenten (waaronder het voorlopig programma) zijn voor de informaticastudenten beschikbaar op https://www.wina.be/files/onderwijs/2006/master_informatica/.

Andrew, Bas, Ben, Lucie, Thomas en Steven







Gele Bar

Beste Barfanaten,
Deze woensdag is het Gele Bar. Iedereen die iets geel aanheeft (het moet natuurlijk wel een beetje significant zijn, uw Rock Werchter armbandje telt niet), krijgt tussen 22u en 23u 2 pinten voor de prijs van 1!
Kom allemaal massaal verkleed als gele kanarie of flesje Fanta naar de bar en het zal u lonen!

Uw Barteam

Wina doet mee! Kom supporteren!

affiche preparee

Wegens succes herhaald: boombal!

Volgende week dinsdag is het weer zover. Leuven wordt weer meegesleept op de heerlijke ritmes van het boombal. Laat je niet remmen door flauwe excuses als "ik kan niet dansen", daarvoor is er de voorafgaande dansinitiatie. Geen danspartner? Die bieden zich ginder zelf wel aan. Als je die avond op zoek bent naar ambiance, weet je wat te doen.
Waar en wanneer? Dinsdag 19 december in Sporthal Rijschool (Rijschoolstraat 21, aan de achterkant van de tweebronnen bib). De inititatie begint om 20u, het boombal zelf om 21u15. Toegang kost 5 euro.
Meer info op www.frederikclaeys.com/boombal/leuvenagenda.php of via www.boombal.be

Tot dan,
Uw feestneusjes

Jaaractiviteit 2LI

Scheur uzelf los van uw computerscherm en kom wat socializen met de rest van uw jaargenoten op het Kerstfeestje van Wina, op 21 december omstreeks 19u. Je kunt kaarten bij mij verkrijgen aan 12/16€. Meer info en kaartreservatie via merel@wina.be.

Groetjes,
Merel

Captain Guido is back!

Na een rondzwerving van 2 weken in Guidoland heeft onze captain weer enkele leuke aanbiedingen voor jullie bij.

- Wil je op de hoogte blijven van de actualiteit? Met5 bonnen voor een gratis De Standaard, Het Volk en Het Nieuwsblad of De Gentenaar lukt dat zeker. Geldig op weekdagen en tot 31/12/2006.
- Vind je 5 bonnen niet genoeg? Dan biedt Guido je een voordelig abonnement voor 6 of 9 maanden op dezelfde kranten en geeft je er een Fnac-cheque t.w.v. 10 euro bovenop. Aanbod geldig tot 30 juni 2007.
- Lees je liever een weekblad? Dan kan je een voordelig abonnement op Humo nemen en ontvang je de eerste 2 maanden Humo gratis en krijg je er 2 super-de-luxe Humo-badhanddoeken bovenop.
- Maak van je kot het beste kot van heel Leuven. Op www.guido.be/dreamkot kan je vanalles (een High Definition TV, (veel) J&B ...) winnen om je kot een beetje op te fleuren.
- Bij aankoop van 19,99 euro krijg je bij Free Record Shop 2,5 euro korting.

Verder kan je ook nog steeds verschillende prijzen winnen op www.guido.be/guidogidswedstrijden.

Arrrrr!
Het Guidoteam







Examenvragen

Wegens de vele keuzemogelijkheden binnen de bacheloropleiding hebben we besloten de papieren examenbundels niet meer te verspreiden.
Vorig jaar hebben we wel al een digitaal platform opgestart en we willen jullie graag uitnodigen dit veelvuldig te gebruiken. Je vindt het forum op http://examens.wina.be/index.php/Hoofdpagina/.
Indien je de bundels toch mist, of andere opmerkingen hebt, mag je ons dit in de loop van het jaar gerust laten weten. We streven elk jaar naar beter en efficiënter en jij kan ons daar zo in helpen!

Steeds tot uw dienst,
Uw CuDieren

Spelletje: Padvinder

padvinder

KALENDER

dinsdag 12 december
20u00 Sinterkerstcantus Pavo
woensdag 13 december
19u00Kerstactiviteit 2LW3
22u00 Gele bar RC
donderdag 14 december
16u00 Infosessie 2-jarige master informatica200K 06
20u00 Interfacultair ImprovisatietornooiParthenonzaal MSI
dinsdag 19 december
20u00 BoombalSporthal Rijschool
donderdag 21 december
19u00 Kerstfeestje Alma 2

Wekelijks blaadje van studentenkring WINA gedrukt op 400 exemplaren en verspreid onder de studenten wiskunde, informatica en fysica. Online te vinden op http://winagenda.wina.be/
Voor alle verzoekjes, roddels, columns, tekstjes en aanvragen, in-en uitschrijvingen op de winagendamail slechts één adres: redactie@wina.be
V.U: Wina vzw (in oprichting), Studentenwijk Arenberg 4/0 3001 Heverlee