27 november 2006

Boodschap aan de leergierigen

CuDi heeft nog een paar schitterende cursussen en boeken in de aanbieding. Je bent meer dan welkom op dinsdag 28 november tussen 12.30 en 13.30 in de cudikelder. Ook als de cursussen u niet zo boeien, maar de cudieren des te meer, mag je gerust langskomen. Let erop: het is de voorlaatste cudi, dus als je nog niet alle gereserveerde spullen hebt opgehaald begint het nu wel te dringen. En als je iets nog niet gereserveerd hebt (foei!), doe dit dan ten laatste dinsdag 5 december, want daarna is bestellen niet meer mogelijk. Dan hebben we voor sommigen nog een nieuwe cursus:

Veel liefs van je CuDieren!

Sneeuwreis (schrijf je nu in!)

Het weer wordt al weer wat kouder, dus is het tijd om ... neenee, niet om voor u openhaard te kruipen, te gaan skiën!! Of toch bijna dan. Dit jaar trekken we tijdens de lesvrije week naar Tignes om daar van zon en sneeuw te genieten. Als je zin hebt om samen met ons een superfijne sneeuwreis mee te maken shrijf je in! (inschrijvingsformulieren kan je op de winagang bekomen, de einddatum van de inschrijvingen ligt op woensdag 6 december!)
Heb je toch nog wat twijfels of zit je met een aantal vragen? Geen probleem! Op Dinsdagavond 5 december om 19u30 (jaja de avond waarop we allemaal trouw onze schoen zetten) zal er een infosessie voorzien zijn. Ook de kamerverdelingen zullen dan geregeld worden.
Als je verder nog met vragen zit, twijfel niet om ze te sturen naar sneeuwreis@wina.be

Hopelijk tot snel!
Uw Sneeuwreis-team





Plakken in het fotoboek

Lieve Wineesjes, Er is al veel plakwerk verricht in het fotoboek maar nog lang niet genoeg naar onze goesting! Daarom roepen we iedereen op om volgende week woensdag 29 november tussen 12.30 en 14.30 te komen plakken bij jaargenoten en/of beruchte winezen. Place to be: de Cudi-kelder

Dus tot volgende woensdag! Jullie fotoboekteam: Marijke, Koen en Britt

EJW sneakt!

Ga je eens graag naar de film? En ga je zelfs nog liever met een heleboel leuke mensen naar de film? Wel, dan is dit je kans! Want, EJW gaat sneaken, en wel dinsdag 5 december. We spreken af om 21u30 aan de Winagang, of om 22u aan de kassa's van de Kinepolis. Hierna gaan we dan lekker gezellig samen een filmpje meepikken, maar niet zomaar een film. We krijgen een film in voorpremière. Als je hem echt niet goed vindt, kan je binnen het kwartier vertrekken en krijg je je geld terug. Hoe dan ook, wordt het een leuke avond vol vriendschap en plezier!

Tot dan, EJW

Sterrenkijken

Naar alle waarschijnlijkheid mag onze Alma Mater volgend jaar met een nieuwe richting (Master in de sterrenkunde) beginnen. Dit betekent dat we normaal gezien er een gloednieuwe Wina-richting bij krijgen!!! En om dit nu al duidelijk te maken organiseren wij dit jaar een Sterrenkijkavond!

Laat je wegdromen in een prachtige sterrenhemel en grijp je kans om met echte telescopen en deskundige uitleg hemellichamen eens van dichterbij te bestuderen. Dit doen we met de medewerking van het Instituut voor Sterrenkunde (ster.kuleuven.be) en de Leuvense sterrenkunde vereniging WEGA (www.wega-astro.be)
De sterrenkijkavond zal doorgaan op onze campus en een datum is er niet! Wanneer de sterrenkijkavond zal doorgaan is afhankelijk van de maanfasen en de weersomstandigheden. In de plaats kan je je hieronder inschrijven op de verwittigingsmailinglijst die enkele dagen op voorhand laat weten wanneer de sterrenkijkavond plaats zal vinden. Dit kan ergens in de laatste 2 weken voor de kerstvakantie, rond eind februari of later vallen.

Inschrijven voor de verwittigingsmailinglijst kan op www.wina.be/ster

Cultuur



Jaaractiviteit 2BI

Herinnering: Nu dinsdag is het jaaractiviteit! Om 18 uur gaan we eten in de Spuye, om 20 uur bowlen (in de bowling aan de Bodartparking). Voor meer info: mailen naar lucie@wina.be of me gewoon aanspreken in de les! Neem maar iedereen mee die je kent! Groetjes

Lucie, jullie jaarverantwoordelijke

Boodschap van het feministisch front binnen Wina

"Als meisje moet ge ervoor zorgen dat een jongen geïnteresseerd geraakt in u. Dan moet ge doen of ge van niks weet en ervoor zorgen dat die moeite gaat doen voor u. En dan moogt ge ook nog niet direct toehappen. Meisje zijn is vermoeiend, ze."

Anoniem

Jaaractiviteit 2e lic toegepaste wiskunde

Beste 2LW2'ertjes, het is bijna zover! Ons lang overdachte klasfeestje wordt een feit, en dit op woensdag 29 november! Het wordt een heus pannenkoekenfestijn in de tuinkeuken van Sara. Aanvangsuur: 19u. We gaan eerst samen koken en dan... smullen maar!! Niet te missen dus!

Jullie jaarverantwoordelijke, Leen

WINA wint Fata Sportana

"Zoals U al wist stond Leuven deze week in het teken van FATA SPORTANA! Over 10 jaar spreekt niemand meer enkel over de 24u-loop maar staat dit tof sportevenement samen met de 24urenloop op het hoogste schavotje van LOKO-Sport!!"....en dit groots sportevenement voor alle kringen van heel Leuven werd gewonnen door Wina. Voorwaar een unieke prestatie en iets dat de geschiedenis van Wina zal ingaan. Na een mindere start op maandag wonnen we de activiteiten van zowel dinsdag en woensdag. De tweestrijd die Apolloon en VTK dachten te voeren naar analogie met de 24u-loop, was zonder ons gerekend en we werder verdiend de nummer 1.
DE sportiefste kring van Leuven: De top-4:

  1. Wina : 175 punten
  2. Apolloon: 153 punten
  3. VTK : 141 punten
  4. LBK : 121 punten
Onze prijs: een vat...meer daarover later...bedankt aan iedereen die heeft meegeholpen aan deze overwinning.

Viva Wina, Sam

Kickertoornooi

Woensdag begonnen we er aan, het kickertoornooi. De komende woensdagen zal dit telkens doorgaan in het RC van 20 tot 24. De speelschema's en uitslagen zijn online te vinden op de winasite.

Groeten Sport.

Ijshockey

Wina gaat ijshockeyen....als we genoeg volk vinden. Indien er 20 mensen zijn met interesse zorgen wij voor de rest. Indien u dus interesse heeft: mail naar sport@wina.be en dan komt uw naam op de lijst, dewelke op de site te vinden is... De datum zou vallen in de laatste week van het academiejaar. Het zou ongeveer op 10€ per persoon komen.

Groeten uw Sport.

Guido is nooit ver weg

De examens komen steeds dichter. Guido biedt je tonnen van amusement voor tussendoor.

Leren, leren, leren is niet aan te raden, laat Guido je helpen met ontspannen...

Het guidoteam














Kerstfeestje

Sinterklaas is al in het land en ook kerstmis komt er snel aan. Zoals elk jaar organiseert wina dit jaar ook een kerstfeestje. Dit is een moment om gezellig samen te zitten met je vrienden en eens een lekkere maaltijd te verorberen voor dat jullie je vol goede moed in je boeken storten. Het kerstfeestja gaat door op donderdag 21 december in Alma 2. Kaarten zullen 14 euro voor leden kosten en 18 euro voor niet leden en binnenkort (lees de site om te zien wanneer ze beschikbaar zijn) te verkrijgen zijn bij jullie jaarverantwoordelijken of op de Winagang. Wat je allemaal voor een kaart krijgt, zoveel je op kan:

De feest in het Kerstfeestje, GAK







Sinterklaas

Beste jongens en meisjes, Hopelijk zijn jullie braaf geweest dit jaar! De Sint is immers zijn reis vanuit Spanje naar de Winabar aan het voorbereiden. Ook dit jaar zal Sinterklaas in de les komen om ons te verwennen met wat lekkers, en hij zal natuurlijk ook weer present zijn op de Sinterklaasbar. Hij heeft ons ook al stiekem laten weten dat, omdat we dit jaar zo ongelofelijk braaf zijn geweest, hij een cadeautje zal meebrengen voor ons allemaal in de bar: jawel, een vat! Je hoort het, plezier alom. Maar we moeten Sinterklaas nog eventjes een beetje helpen met de Winezen te sorteren naargelang hun braafheidsgehalte. Daarom deze oproep: stuur al je pikante roddels naar sinterklaas@wina.be !

De helpende zwarte GAK-pieten




KALENDER

maandag 27 november
20u00Science CaféHet STUK Café
woensdag 29 november
12u30-14u30Plaksessie FotoboekWinakelder
20u00Kickertornooi RC
20u00Filmmarathon LOKOStudio 1
22u00Zware bieren en jeneverbarRC
donderdag 21 december
KerstfeestjeAlma 2



Sudoku

sudoku




Wekelijks blaadje van studentenkring WINA gedrukt op 400 exemplaren en verspreid onder de studenten wiskunde, informatica en fysica. Online te vinden op http://winagenda.wina.be/
Voor alle verzoekjes, roddels, columns, tekstjes en aanvragen, in-en uitschrijvingen op de winagendamail slechts één adres: redactie@wina.be
V.U. Wina Leuven VZW, Studentenwijk Arenberg 4/0, 3001 Heverlee