13 november 2006

Travestietenbar

Heren,
vind je dat mannen ook het recht hebben om een rokje te dragen en om oeverloos te zagen over mode en schoenen? Eens rondlopen op hoge hakken of versierd worden door een knappe gast? Uw vetkwabben op uw borstkast eens nuttig gebruiken? Wil je eens ongegeneerd een kriek of een bessenjenever bestellen in uw geliefde RC omdat gewoon pilsbier nu eenmaal vies is?

Dames,
vind je dat vrouwen de broek dragen binnen Wina? Wil je ook eens een westmalle drinken zonder voor zat wijf te worden uitgemaakt? Wil je zonder schamen boeren laten en ongegeneerd zeggen wat je denkt?

Wel,
volgende winabar worden alle rollen omgedraaid. Alle "vrouwen" moeten als sterke vent verkleed komen, en omgekeerd worden alle mannen omgebouwd tot sexy dame. De stoerste gast en de heetste por maken bovendien kans op een prijs bij de verkiezing van Miss en Mister Wina... Zoals gewoonlijk vanaf 22h in RC, onder Alma 3.

Barteam

WinaQuiz 3.0

Het quiz-wonder der lage landen (Tom Trogh) heeft weer een pak moeilijke, amusante, professionele en ongewone vragen voor jullie bij elkaar gesprokkeld, aan jullie de eer om je te bewijzen. Vorm groepjes van 4 en kom een kijkje nemen in de 200G op 14 november om 19u45. Inschrijven op cultuur@wina.be vóór 10 november.

Cultuur

Scientica massacantus

Lang geleden, toen de dieren nog konden spreken, was er zoiets in Heverlee als de massacantus. Om dit oude gebruik te huldigen, hebben de wetenschapskringen besloten samen één grote cantus te doen.

Hoe kan je bij dit unieke gebeuren zijn? Kom op maandag 20 november naar Alma 1! Omstreeks 20u30 klinkt het Io Vivat voor de 5 senioren die de cantus in goede banen zullen leiden, dus kom zeker op tijd voor de beste plaatsjes. Bierdrinkende leden betalen 8 euro/10 euro voor niet-leden en waterdrinkers 4 euro/5 euro.

Sneeuwreis

Het weer wordt al weer wat kouder, dus is het tijd om … neenee niet om voor u openhaard te kruipen, om te gaan skiën!! Of toch bijna dan. Dit jaar trekken we tijdens de lesvrije week naar Tignes om daar van zon en sneeuw te genieten. Als je zin hebt om samen met ons een superfijne sneeuwreis mee te maken shrijf je in! (inschrijvingsformulieren kan je op de winagang bekomen) Heb je toch nog wat twijfels of zit je met een aantal vragen? Geen probleem! In de week van 4 december zullen we een infosessie voorzien om jullie allemaal te overtuigen en een aantal praktische zaken zoals kamerverdeling te bespreken (in een latere winagenda meer info hierover). Als je verder nog met vragen zit, twijfel niet om ze te sturen naar sneeuwreis@wina.be

Hopelijk tot snel!
Uw Sneeuwreis-team

Gezocht: ski- en snowboardmonitoren

Kan je goed skiën/snowboarden, heb je wat ervaring met ski- of snowboardles geven of heb je gewoon enorm veel zin om mensen te helpen de kneepjes van de ski/ het snowboard te leren kennen? Dan zoeken we jou! Wina wil dit jaar zelf zijn ski- of snowboardles inrichten om zo de mensen die les volgen een vertrouwd gezicht (of op zijn minst een vertrouwde taal) te geven en misschien zelfs wat van de prijs van de lessen te kunnen afdoen. Als je dit ziet zitten of je wil al eens horen hoe alles juist zit, twijfel niet om ons te contacteren!

Tot skiës/snowboards!
Uw Sneeuwreis-team
(sneeuwreis@wina.be)

LAN-party

De mensen die op de lan-party van de campagneweek waren zullen het kunnen beamen. Er gaat niets boven een gezellige lan. Je knalt iemand af op je scherm en hoort dan aan de andere kant van de zaal iemand vloeken dat het geen naam meer heeft. Kortom, het is een evenement dat je niet mag missen als je nu en dan wel graag eens een computerspelletje speelt.

Voor de mensen die nog niet vertrouwd zijn met het concept van een lan-party leg ik het hier nog eventjes uit. Je neemt je pc en je komt ermee naar De Waag. Daar plaatsen we alle pc's in een netwerk zodat je computergames kunt spelen tegen iedereen die daar aanwezig is.

Nu nog even alle praktische informatie. Er is lan-party van dinsdag 21 november 20:00 tot woensdag 22 november 08:00 in De Waag. Je kan toekomen/vertrekken wanneer je wil.
Je brengt mee:
* pc
* stekkerdoos (liefst zonder knop)
* netwerkkabel (liefst langer dan 10 meter)
* koptelefoon
* De gezonde drang om andere mensen virtueel af te knallen/af te maken.
Drank is er ter plaatse te verkrijgen.

Mensen die hun pc niet ter plaatse kunnen krijgen mogen natuurlijk ook gewoon een bezoekje plegen om de sfeer op te snuiven.

Inschrijven op www.wina.be/lanparty

Sinterklaas

Beste jongens en meisjes,

Hopelijk zijn jullie braaf geweest dit jaar! De Sint is immers zijn reis vanuit Spanje naar de Winabar aan het voorbereiden. Ook dit jaar zal Sinterklaas in de les komen om ons te verwennen met wat lekkers, en hij zal natuurlijk ook weer present zijn op de Sinterklaasbar. Hij heeft ons ook al stiekem laten weten dat, omdat we dit jaar zo ongelofelijk braaf zijn geweest, hij een cadeautje zal meebrengen voor ons allemaal in de bar: jawel, een vat!

Je hoort het, plezier alom. Maar we moeten Sinterklaas nog eventjes een beetje helpen met de Winezen te sorteren naargelang hun braafheidsgehalte. Daarom deze oproep: stuur al je pikante roddels naar sinterklaas@wina.be!

De helpende zwarte GAK-pieten

Bloedserieus

Deze week is Bloedserieusweek! Leuven Bloedserieus is een activiteit die op poten wordt gezet door studenten van Medica en LBK, maar is bedoeld voor alle kringen! Daarom willen we jullie vragen om ons promotietekstje (in de bijlage) te publiceren in elk van jullie kringblaadjes.

Verder hebben we ook een promotiefilmpje, 'de bloedserieusclip' , gemaakt. We zouden willen vragen of jullie jaarverantwoordelijken dit begin volgende week (liefst maandag) zouden willen afspelen in hun jaar. Je kan het filmpje vinden op onze site (www.landbouwkring.be/bloedserieus): bovenaan ergens staat een knop 'filmpje', best rechts klikken en opslaan, het duurt niet lang om te downloaden...

We weten dat het toch wel aanzienlijk wat moeite vergt (zeker het filmpje), maar we hebben er veel tijd ingestoken en bloed geven blijft levensnoodzakelijk!

Leuven Bloedserieus
www.landbouwkring.be/bloedserieus

Wina can dance!

Een feestje waar de ambiance begint op de 1e minuut? Waar je zowaar nog gratis dansles bijkrijgt? Live muziek in plaats van een crappy DJ? Het bestaat zowaar. Donderdag 16 november is het weer boombal in Leuven.

Boombal? Bal? Sjiek gekleed? Ouwe mensen? Saaie dansjes? Nee! Niets van dat alles! Wat dan wel? Denk aan de zoete tonen van Lais in de winabar, maar dan met veel meer volk. Je moet zelfs niet kunnen dansen, daarvoor is er immers de dansinitiatie. Ambiance verzekerd!

Waar en wanneer? Donderdag 16 november in Sporthal Rijschool (Rijschoolstraat 21, aan de achterkant van de tweebronnen bib). De inititatie begint om 20u15, het boombal zelf om 21u30. Toegang kost 5 euro.

Meer info op www.frederikclaeys.com/boombal/leuvenagenda.php of via www.boombal.be

Tot dan,
Uw feestneusjes

Cursusdienst

De cursusdienst is deze week open op *donderdag van 12u30 tot 13u30*. Als je nog een cursus of boek in reservatie hebt staan, probeer dan zeker langs te komen, want de cudi is dit semester nog maar een paar keer open. Er zijn een aantal nieuwe cursussen: 3BW/F Wiskundige inleiding tot de vloeistofdynamica (slides) 2LN Analytische mechanica (cursus)

Tot dan!
Anneleen Arne Els Marijke

IFS 2007

De ouderejaars herinneren het zich misschien nog, de jongerejaars waarschijnlijk niet, maar tot voor enkele jaren had het eurovisie songfestival een waardige tegenstander in Leuven onder de vorm van het interfacultair songfestival. Helaas is dit initiatief ten onder gegaan... Tot nu! Dit jaar is er voor het eerst terug een interfacultair songfestival en daar willen we met Wina graag aan meedoen. De bedoeling is dat je je met je band kandidaat stelt op cultuur@wina.be. Je groepje moet minstens uit 1 winees bestaan, voor bands met meer dan 4 leden moeten er dit zelfs 2 zijn. Je moet minstens 1 eigen nummer kunnen brengen en bereid zijn om een opgelegd nummer van de jury te spelen. Lijkt dit je wat? Laat dan vlug iets weten. De deadline ligt op maandag 20 november. Indien er genoeg kandidaten zijn zal er een preselectie volgen in 1 van de daarop volgende bars.

Meer info over het reglement vind je hier : www.landbouwkring.be/ifs

KALENDER

maandag 13 november
UUR ACTIVITEIT PLAATS
dinsdag 14 november
19u45 WinaQuiz 3.0 200G
woensdag 15 november
22u00 TravestietenbarRC - Winabar
donderdag 16 november
20u15 Boombal Sporthal Rijschool
maandag 20 november
20u30 Scientica massacantus Alma 1
dinsdag 21 november
20u00-8u00 LAN-party De Waag


Wekelijks blaadje van studentenkring WINA gedrukt op 400 exemplaren en verspreid onder de studenten wiskunde, informatica en fysica. Online te vinden op http://winagenda.wina.be/
Voor alle verzoekjes, roddels, columns, tekstjes en aanvragen, in-en uitschrijvingen op de winagendamail slechts één adres: redactie@wina.be
V.U: Inge Verbeek, Studentenwijk Arenberg 4/0 3001 Heverlee

Spelletje