9 oktober 2006

Schachtenverkoop en Doop

Beste schachten (of eerstejaars),

Traditiegetrouw wordt er voor eerstejaarsstudenten al jaar en dag een doop georganiseerd door hun studentenkring. Nu bestaan er heel wat vooroordelen omtrent zo'n studentendoop door tal van wilde verhalen... Belangrijk hierbij is op te merken dat Wina geen studentenclub is (waarbij vooral zuipen aan de orde is) maar wel een faculteitskring (waar plezier voor iedereen van tel is!). Daarom is onze doop dan ook volledig alcoholvrij! Er is ook geen sprake van dierenmishandeling of enige vorm van seksistisch gedoe. Je mag eventueel zelfs iets weigeren en er wordt rekening gehouden met het al dan niet dragen van bril of lenzen en eveneens of je al dan niet een allergie dan wel astma (of nog iets anders) hebt. Ik garandeer jullie dat er voor de veiligheid toch een EHBO ter plekke zal zijn.
De doop vindt plaats op woensdag 18 oktober (vertrek om 13.30u aan de Wina-gang) en bestaat uit een binnendoop in de namiddag en uit een buitendoop 's avonds. De lessen of oefenzittingen die namiddag probeer ik te verplaatsen voor jullie. Kortom: eigenlijk is er geen enkele reden om de doop noch links, noch rechts van je te laten liggen (en als je toch zo'n reden denkt te hebben, mag je me die nog altijd mailen).
Zij die zich nog een tikkeltje meer willen amuseren, kunnen zich nu woensdag 11 oktober ook al laten verkopen. De 'schachtenverkoop' vindt plaats in de RC-bar (afspraak om 19u30 aan de Winagang). Hiervoor kom je verkleed naar het RC (ik zal je via mail laten weten waarin je verkleed moet komen), waarna je per opbod wordt verkocht aan een ouderejaarsstudent. Gedurende een week zal deze je dan ludieke opdrachtjes geven die jij moet uitvoeren (ook hier heb je desgevallend nog altijd het recht om te weigeren iets uit te voeren, maar de opdrachten blijven normaal steeds binnen de perken). Je komt dan ook in aanmerking om op de doop mee te dingen naar de titel van "Schachtenkoning of -koningin der Winezen 2006-2007".
's Avonds is er zowel na de verkoop als na de doop ook een bar, waar uiteraard nog steeds iedereen welkom is. Voor verkochte schachten is de doop gratis, anders betaal je de milde bijdrage van 5€.
Voor een iets meer uitgebreide uitleg over de verloop van de verkoop en de doop, check zeker ook nog de site (www.wina.be/schachtenmeester). Schrijf jezelf in en overtuig je medestudenten ervan om ook mee te doen! Hoe meer zielen, hoe meer vreugde!

Tot ziens,

Jullie Schachtenmeester,
Toon



Selectie voor IFB

Komende maandag van 18u30 tot 20u gaan we voetballen; vooral voor het plezier maar ook wel een deel om te kijken wie er in aanmerking komt om de kleuren van Wina te verdedigen voetbalsgewijs.
Dit gaat door op het kunstgras, het veld binnen de looppiste. Hier zijn schoenen met noppen verboden, dus zaalvoetbalschoenen of sportschoenen zijn noodzakelijk. Vergeet ook je sportkaart niet. Be there rond 18u20.
Vragen: mail naar sam@wina.be

Sam, IFB, Voetbal

Oproep Damesvolleybal

Hoi,

Je weet het of je weet het niet, maar Wina heeft een heel sterk damesvolleybalteam. Vorig jaar eindigden ze tweede in de competitie tussen alle Leuvense kringen, de IFB-competitie. Ook dit jaar zullen we proberen de titel te veroveren.
Daarom gaan we een eerste keer oefenen, nu maandag 9 oktober om 18u in de KBC-sporthal, dat is de sportzaal achter de GB in Heverlee. Iedereen die zin heeft om Wina dit jaar te vertegenwoordigen, of gewoon een vriendschappelijke match wil spelen, is van harte uitgenodigd. Indien je maandag niet kan komen en toch geïnteresseerd bent om mee te volleyballen, mag je natuurlijk ook altijd mailen.
Tot maandag!

Bram (Bram@wina.be)

Film

Cinefielen en ander tuig,

Opgelet want met het nieuwe academiejaar ging ook het nieuwe cultuurjaar van start!
En dat betekent ook op geregelde tijdstippen een filmpje meepikken! We starten alvast met een niet al te obscuur filmaanbod, nl. Gattaca en Dirty Pretty Things. Afspraak op dinsdag 10 oktober in de 200N vanaf 20u! Dit uiteraard volledig gratis en vergezeld van een hapje en een drankje.

Het Cultuurteam











T-shirts: Laatste Kans

Is het jou ook al opgevallen?
Zoveel rood op de campus, toevallig allemaal winezen. Plotseling willen alle wiskundigen zichzelf bewijzen (of een tegenvoorbeeld zoeken), de informatici ondervinden moeilijkheden met het verschil tussen theorie en praktijk, en fysici vinden het licht weer uit. Inderdaad, de wina-t-shirts zijn er weer.
Wil jij er ook nog eentje? Kom dan op dinsdag 10 oktober tussen 12.30 en 13.30 naar de Cursusdienst en koop daar een bonnetje voor je t-shirt. De t-shirts worden dan zo snel mogelijk besteld, en als ze aangekomen zijn dan krijg je daarvoor een mailtje. De prijs is €7 voor leden, €7,5 voor niet-leden.
Let wel op: dit is de laatste mogelijkheid om nog een t-shirt te bestellen!

Uw t-shirtleverancier,
Inge (Inge@wina.be)

Handbal

Het was winter 1904 en vrij donker buiten. Een aantal deense Denen uit Denemarken wilden voetballen. In dien tijd droegen alle spelers nog een lamp op hun hoofd om elkaar te kunnen zien. Echter het was ZO donker dat ze hun eigen voeten niet meer zagen, dus beslisten ze om de bal met de handen te spelen. Zo werd handbal uitgevonden, ongeveer. Later werd dit soort grootveldhandbal met 11 herschaald naar 6 in een zaal, zodat de lampen op het hoofd ook wegvielen. Alle lampen vielen kapot.
Nu omdat dit alles woensdag net 102 jaar geleden gaan we zelf een beetje handballen. We spreken af om 19u50 aan de winagang of om 19u58 aan de looppiste. Als je wil mee doen is het aangenaam als je even mailt naar sport@wina.be, want handbal met 15 tegen 15 is redelijk absurd. Vergeet je sportkaart niet.

Sport

Guidogids

Zoals beloofd presenteren we jullie de Guido-aanbiedingen van de week...

- Op dinsdag 7,14 en 21 November kan je genieten van een Student's night out. Dit wil zeggen dat je voor 2,5 euro kan gaan eten in de Quick, een uur kan gaan poolen met een gratis pintje in de Downtown Jack (Parkstraat 40) voor 1 euro om daarna nog een filmpje mee te pikken voor 4 euro in de Kinepolis.

- Eén gratis inbinding bij Copy de Raaf(Ravenstraat, zijstraat van de Tiense) en bij Alpha Copy (in de Tiense zelf).

- een gratis marker bij Reekmans (Brusselsestraat44-46).

- een gratis stiftje bij Acco (tegenwoordig in de Maria Theresia straat nr 2).

- HEMA biedt 2 euro korting op een aankoop van 10 euro en een persoonlijke kortingskaart van 15% die je meermaals kan gebruiken op heel hun assortiment.

- Tenslotte duiden we jullie op het aanbod van Guido. Tot en met februari 2007 winnen elke maand 20 studenten 2 filmtickets voor een film naar keuze. Interesse? Surf naar http://www.guido.be/guidogidswedstrijden , klik in de tab win & winnaars door naar Guido stadsgids wedstrijden. Het bovenste prentje brengt je naar het inschijvingsformulier. Nu heb je alleen nog je persoonlijke code uit je GuidoGids nodig (te vinden op je bon)... Je kan ook rechtstreeks surfen naar http://www.guido.be/desktopmodules/Contests/ContestParticipate.aspx? mid=561&itemid=359&tabid=70&pageid=175 en dan alleen nog je code invullen.

Veel guidoplezier en tot de volgende weetjes...

Het guido team...

Gezocht: Welbespraakte Winezen!

Op 14 november organiseert VRG weer naar jaarlijkse traditie haar Welsprekendheidstornooi. Heb jij het lef om Wina te vertegenwoordigen, aarzel dan niet en mail naar cultuur@wina.be.
Mocht je nog twijfelen of vragen hebben lees dan hieronder verder :

Het concept van het Welsprekendheidstornooi?
Elke kring levert één vertegenwoordiger, die het dan opneemt tegen de deelnemers van de andere kringen in de wondere kunst van de welsprekendheid. De deskundige beoordeling van de kandidaten gebeurd door een panel van bekende Vlamingen en een extra jury waarin de winnaars van de voorbije jaren zetelen. Ook het publiek kiest zijn favoriete redevoerder.

Wat moet een kandidaat allemaal kunnen?
Het tornooi zal uit drie delen bestaan. In het eerste deel dragen de deelnemers een tekst voor van circa vijf minuten die ze op voorhand hebben voorbereid. Het onderwerp is volledig vrij. Het tweede deel is een improvisatiegedeelte. De kandidaten worden verondersteld hun commentaar te geven op een gegeven onderwerp, hetgeen ze slechts enkele minuten op voorhand te weten komen. In het derde deel (dat nog niet vast ligt) zouden de kandidaten dan een stukje tekst moeten voorlezen dat wij hen op dat moment geven.

Het cultuurteam

Verkoopbar

Beste barfanaten (en ook niet-barfanaten),

na de Openingsbar en Cubaanse bar hebben wij weer iets nieuws voor u in petto.
Deze week zal u bij ons origineel en/of toepasselijk verklede personen aantreffen, want de Winabar gaat door net na de schachtenverkoop. Dus nodig je kotgenootjes uit, mobiliseer uw leger vrienden en kom massaal af, het zal u lonen!
Afspraak om 22u in het RC (onder Alma 3).

Het barteam, dat u verwacht.



Hashi

In elk vakje moeten evenveel lijnen vertrekken/aankomen als er in het vakje aangegeven is. Lijnen mogen elkaar niet kruisen. Er mogen maximaal 2 lijnen worden getekend tussen 2 vakjes.

Hashi





Looptraining 24u-loop

Deze week lopen we weer op donderdag van 20u tot 21u.
Misschien wordt eerder NOG een sessie ingelast, maar daarvoor houdt u best de site in het oog.

Sport

Night of the Proms 2006

Men neme een sportpaleis in het Antwerpse, men voege een John Miles toe, een koddig achtergrondkoortje en een bende getrainde musici. Het resultaat is een spetterende avond vol pop, rock en klassieke muziek : The Night of the Proms.
Ook dit jaar zal Wina weer van de partij zijn en wel op donderdag 26 oktober. Kaarten kan je afhalen op de winagang en/of bestellen op cultuur@wina.be en kosten 22 eurootjes!

Het Cultuurteam

Discuswerpen

Flash: we gaan 18 oktober discuswerpen van 18u tot 20u. Reserveer tijdig uw discus.

Sport

prentje Peter- en Meteravond


affiche Lokomotion

Spelletje: Kakuro

De som van de cijfers in de witte vakjes moet gelijk zijn aan het getal in het zwarte vakje. Je mag hetzelfde cijfer geen twee keer gebruiken in een som. Enkel de cijfers van 1 tot 9 zijn toegestaan.
kakuro









KALENDER

maandag 9 oktober
18uIFB volleybalKBC-sporthal
18u20IFB selectie voetbalhet veld binnen de looppiste
19u30Peter- en Meteravondde Waag
dinsdag 10 oktober
12u30-13u30CursusdienstCudiKelder
20uFilmavond200N
woensdag 11 oktober
19u30SchachtenverkoopWinagang
20uSport: Handbalhet rode plein binnen de looppiste
22uVerkoopbarWinabar
donderdag 12 oktober
20uSport: training 24-urenlooppiste Sportkot
22uMerkator TDAlbatros
donderdag 19 oktober
22uLokomotionVanalles


Wekelijks blaadje van studentenkring WINA gedrukt op 400 exemplaren en verspreid onder de studenten wiskunde, informatica en fysica. Online te vinden op http://winagenda.wina.be/
Voor alle verzoekjes, roddels, columns, tekstjes en aanvragen, in-en uitschrijvingen op de winagendamail slechts één adres: redactie@wina.be
V.U. Silke Sterck, Rosstal 1, 3140 Keerbergen