2 oktober 2006

Cudi

Liefste leergierigen,
Cudi verhuist! Na de verwelkoming op de campus voor de grootste leergierigen onder jullie, trekken wij ons terug in onze vertrouwde cudikelder. Deze bevindt zich in Studentenwijk Arenberg blok 4. Maar wees niet bevreesd! We blijven paraat om jullie te bedienen van jullie cursussen. De voorraden zijn aangevuld en nieuwe cursussen zijn beschikbaar. Dus kom dinsdag en donderdag tussen 12u30 en 13u30 zeker de cudikelder eens plunderen!

Nieuwe cursussen:
Inleiding Tot De Hogere Wiskunde (cursus deel 2)
Gevorderde Astrofysica (cursus)
Sterrenkunde (cursus)
VSIP (cursus deel 2)

Cudi, tot uw dienst!
Anneleen, Arne, Els, Marijke

Jeneverbosspel EJW

Het wordt donkerder en donkerder, de dagen worden korter... De zon die gaat naar huis toe, waar ze slapen gaat. En dat is nu net het moment waar wij op gewacht hebben. Wanneer de zon goed en wel in haar bedje ligt, komen wij tevoorschijn om een geweldig jeneverbosspel te spelen.

Dus, eerstejaars, doe die slechte kleren maar aan en trek er met ons op uit om een toffe avond te beleven met af en toe eens een slokje jenever. Er wordt om 20u afgesproken voor de Winagang waarna we met z'n allen doorfietsen naar het bos van Heverlee.

Tot dan,
EJW

Cubaanse Bar

Joew Beste Cubaantjes,

Haal allemaal jullie Cubaanse sigaren en strooien hoed maar boven, want komende woensdag is het Cubaanse Bar. We zullen jullie verwennen met aangepaste cocktails in een gezellig RC (dat is nog steeds onder Alma 3). Kom dus gerust met al je jaargenootjes en kotgenootjes af om er een zonnige, zwoele, zomerse, Cubaanse bar van te maken. We verwachten jullie!

Tot dan, uw barteam

Sport: baseball

Second Base, Third Base,IN!,OUT!,IN!,OUT!, HOME RUN!!!! Wie nu niet aan Baseball denkt, denkt aan iets anders. In beide gevallen bent u welkom om ons te vervoegen bij het werpen van een balletje, dat dan zal worden pijn gedaan met een stok. Leuk.

Waar? Op het verlichte grasveld aan de sportvelden van Sportkot: T3. Dit is het grasveld aan de overkant van de Voer,vlak over Alma 3. We spreken af om 19u50 aan de winagang of 20u ter plaatse en wel op woensdag 4 oktober. Vergeet zeker je sportkaart niet, zodat we verlichting kunnen regelen.

Take your curved balls and pitch 'em baby...

Groeten, Uw Sport

Spelletjesavond EJW

Neem een groot pak kaarten, een hele hoop spelletjesdozen en wat toffe mensen. Voeg daar wat fruitsap en sterke drank aan toe, schud alles eens goed door elkaar, en serveer fris met een parasolletje. Dat is het ideale recept voor de Spelletjesavond met cocktails van EJW! Dus... grabbel in je kast en neem je favoriete gezelschapsspel mee en kom donderdag 5 oktober tegen 20 u naar de Waag. Lekkere cocktails en toffe mensen zijn ter plaatse verkrijgbaar aan schappelijke prijzen.

Sport: training 24-urenloop

Op 24 en 25 oktober is het weer zover, de 24u-loop. Zoveel mogelijk rondjes lopen met Wina gedurende 24 uren en proberen sportkot te verslaan. Omdat 400m een afstand is die de meesten niet standaard in de benen hebben, lassen we een eerste looptraining in om de feeling vast te krijgen en de fysiek alvast te verbeteren. Dit op donderdag 5 oktober om 20u. We spreken af aan de looppiste op sportkot zelf. Dresscode is een roos of rood t-shirt, kwestie op te vallen. We zullen ongeveer een uurtje trainen.

Groeten, Uw Sport

Openingscantus

Eens kijken, wat hebben we al gehad. Openingsbar? juist. OpeningsTD? yep. Wat ontbreekt er nog in dit rijtje? U raadt het al! De openingscantus.

Deze vindt plaats op dinsdag 3 oktober in zaal Ons Huis, Goudbloemstraat 28 1e verdiep. De deuren openen om 20u15 en het IO Vivat klinkt welgeteld 25 minuten later. Inkom bedraagt €7,5 voor leden, €8,5 voor niet-leden en €4 voor waterdrinkers.

Voor de eerstejaars:
Jullie komen samen aan Alma3 om te eten om 19u. Als je niet met ons wil mee-eten kom je beneden wachten om 19u40. Jullie rijden dan samen naar Ons Huis, waar jullie een inleiding krijgen tot de wondere wereld van het Cantussen.

Tot dan!

Groet, uw Senior

Schachtenmeester

Beste schachten (of eerstejaars),

Welkom in Leuven! Als nieuweling is het hier in het begin altijd een avontuur en een zoektocht naar vanalles en nog wat. Om jullie daarin bij te staan is er om te beginnen onze EersteJaarsWerking (EJW), maar ook ik ben er speciaal voor jullie... Ik zal dit jaar jullie 'Schachtenmeester' zijn; dit houdt concreet in dat ik jullie op cantussen bij jullie eerste cantuspassen zal begeleiden (zeker in het begin), en jullie zal 'verkopen' en 'dopen'. Wat dit allemaal precies inhoudt en hoe dit verloopt, zullen jullie nog concreter kunnen lezen in de Winagenda.

Ik verwacht jullie natuurlijk allemaal op de Openingscantus van Wina, zoals beschreven in het tekstje hierboven. Maar vergeet ook niet de volgende 2 data in je KULeuven-agenda aan te kruisen:
woensdag 11 oktober: Schachtenverkoop Wina 2006-2007 (avond)
woensdag 18 oktober: Studentendoop Wina 2006-2007 (namiddag + avond)

Als je vragen of een probleempje hebt, mag je mij ook altijd gerust mailen op toon@wina.be of schachtenmeester@wina.be

Tot in een van jullie lessen!

Jullie Schachtenmeester,
Toon.


affiche Openingscantus

De jaarverantwoordelijken of JV's

Beste ouderejaars.

Jullie kennen de naam jaarverantwoordelijke al, weten wat het allemaal kan inhouden. Toch zet ik even voor jullie op een rijtje wat er van een JV verwacht wordt.

Per richting per jaar wordt er 1 jaarverantwoordelijke aangesteld. Eerst en vooral is er een deel verantwoordelijkheid dat aan onderwijs gerelateerd wordt. Dit wil zeggen dat de JV zijn/haar jaar en richting vertegenwoordigt ten opzichte van de professoren en tevens ook hun contactpersoon is. Hij/zij zou vlot bereikbaar moeten zijn zodat de studenten hem/haar steeds om raad kunnen vragen. Hij/zij is dus een contactpersoon tussen de studenten en de professoren. In de masterjaren komt daar nog eens bij dat de JV mee de examenrooster mag opstellen (in overleg met andere studenten en professoren). De JV moet ook een taak vervullen naar het presidium toe. Op presidiumvergaderingen heeft elke JV een stem en kunnen ze ook daar hun jaar vertegenwoordigen. Je kan hem/haar dus nogmaals als contactpersoon zien, maar dan tussen studenten en hun presidium. JV's worden door het presidium dus ook als aanspreekpunt gebruikt. Kaarten voor het Kerstfeestje of extra verkoop van cursussen in de les zijn dingen waarvoor we een JV wel eens durven mailen.

Zie jij het zitten om je jaar op deze wijze te vertegenwoordigen? Wel, volgende week komt er een presidiumlid in elk jaar even langs om een kleine verkiezing te doen. Als je nog vragen hebt kan je die dan ook stellen.

Tot in de les der JVverkiezing...
Uw preses

Wanneer kom ik bij wie?

2e bach wiskunde - vrijdag in de les Differentiaal vergelijkingen
2e bach fysica - dinsdag in de les Klassieke mechanica
2e bach informatica - dinsdag in de les besturingssystemen
3e bach wiskunde - vrijdag in de les Statistische modellen en data-analyse
3e bach fysica - woensdag in de les Kwantummechanica
3e bach informatica - maandag in de les Declaratieve Talen

De Ultra-Hippe-Wina-Kalender

Jawel, indien u al cursussen bent gaan halen heeft u hem al, anders rept ge u best zo snel mogelijk naar de CuDi. Hij is er weer, de Wina-Kalender! Hang em op uw muur en schrijf er al op dat u moet onthouden. En, nog makkelijker, al uw Wina-activiteiten staan er al op, dus die staan sowieso vast.

Wel moeten we ons excuseren voor een paar kleine drukfoutjes. Vooreerst, het is wel degelijk de kalender van dit academiejaar, ook al zou de vermelding onderaan u eerder doen vermoeden dat dat niet het geval is. Ten tweede, door een fout in de allesoverheersende tijdsmechanismen van de kosmos valt Kerstmis dit jaar uitzonderlijk op 26 december.

Zo ziet u het, niemand is perfect, maar we komen toch aardig dicht in de buurt.

Groetjes, uw druk-dienst


Deliberatiecriteria

Er zijn nieuwe, versoepelde deliberatiecriteria ingevoerd. Deze gelden vanaf dit academiejaar. Voor iedereen (dus zowel voor eerste bachelor als voor de hogere jaren) geldt nu:
- 1 vak gebuisd: niet minder dan een 7
- 2 vakken gebuisd: niet minder dan een 8 en een 9
- Minimum gemiddelde om gedelibereerd te kunnen worden: 54%

LOKO Sport - Technical Support Division

Moe van al dat sporten? Eerder aanleg voor (zuip)techniek? Liever teamwork dan teamsport? Geen zin in de lessen maar nog geen excuus? Dan is TSD iets voor jou! Verzorg mee de technische kant van de 24u-loop: Elektriciteit, verlichting, stellingen bouwen, après-vergaderen én gebruik maken van de catering Zie je dat zitten, hou dan zeker 21 tot 26 oktober vrij!

Contactadressen: tsd@vtk.be, roel.rymenants@student.kuleuven.be , yanick.bos@student.kuleuven.be

Sport: handbal

Op woensdag 11 oktober gaan we handballen, de plaatsen zijn beperkt, dus reserveren is de boodschap. Mail naar sport@wina.be met de vermelding "handbal" en uw naam.

Groeten, Uw Sport

prentje Peter- en Meteravond


affiche Lokomotion

Spelletje: Nurikabe

Spelletje: Nurikabe
De bedoeling is om deze kader te vullen met groepen witte en zwarte vakjes, aan de hand van enkele regels. Elk groepje witte vakjes bevat een getalletje, en elk vakje met een getal is ook wit. Het getal in het groepje duidt aan hoeveel witte vakjes er in het groepje zitten. Alle witte vakjes in een groepje moeten met minstens één zijde aan elkaar grenzen, diagonaal telt dus niet. De groepjes witte vakjes worden van elkaar gescheiden door zwarte vakjes. Alle zwarte vakjes moeten aan elkaar grenzen met minstens één zijde, maar er mogen geen zwarte 2x2blokjes zijn.

Sportfiche

Ook met Wina doen we weer aan sport en om helemaal aan je wensen te kunnen voldoen, hadden wij graag geweten waar jouw interesses liggen, beste sportieveling. Daarom, indien je geïnteresseerd bent in enige vorm van sport, kan je onderstaand formulier invullen en op de Winagang of bij het dichtstbijzijnde presidiumlid droppen. Daarnaast kan je ons mailen op sport@wina.be . Voor vragen mag je ons ook steeds mailen op sport@wina.be.

Naam:......................................................................................................................
Voornaam:................................................................................................................
Geslacht: man / vrouw
Jaar:............................................     Richting:...........................................................
Emailadres:................................................................................................................

Ik doe ..... uur per week aan sport.
Ik beoefen volgende sport(en):.....................................................................................
Ik speel op de positie: (indien relevant) ...........................................................................

Ik zou graag meespelen in de Winaploeg om de kleuren en de eer te verdedigen voor volgende sporten: (bolletjes inkleuren)
0 voetbal    0 minivoetbal    0 volley    0 basket    0 lopen    0 andere: ......................................

Ik heb intresse in een Winacompetitie van de sporten: (bolletjes inkleuren)
0 voetbal   0 minivoetbal   0 volley   0 basket   0 pingpong   0 schaken   0 badminton   0 lopen    0 andere: ................................................................................................................

Ik zou graag scheidsrechteren voor volgende sporttakken: (bolletjes inkleuren)
0 voetbal   0 minivoetbal   0 volley    0 basket   0 pingpong   0 schaken    0 badminton    0 lopen
0 andere: ................................................................................................................

Bedankt voor het invullen van deze fiche,

mvg Sport
Jeroen, Tom , Kristof, Wouter, Seb, Raf en Sam

Arenbergorkest

Bespeel je een muziekinstrument dat thuishoort in een symfonisch orkest, of ligt er één al jaren op zolder en wil je het toch nog eens bovenhalen? Dan is het Arenbergorkest jou op het lijf geschreven. Iedereen is welkom, maar we hebben vooral nood aan strijkers en koperblazers. We houden geen audities. Het enige dat je moet doen is naar de kennismakingsrepetitie komen op donderdag 5 oktober om 20.00u in de Pieter de Somer aula. Tot dan!

KALENDER

zondag 1 oktober
20u00Kampvuur EJWArena
maandag 2 oktober
20u00JeneverBosspel EJWWinagang
dinsdag 3 oktober
12u30-13u30CursusdienstCudiKelder
19u00Samen eten in Alma 3Alma 3
19u40Vertrek naar cantuszaal voor cantusinleidingAlma 3
20u15Cantusdeuren gaan openOns Huis
20u40Openingscantus: Io VivatOns Huis
woensdag 4 oktober
19u50Sport: baseballWinagang
22u00Cubaanse BarWinabar
donderdag 5 oktober
12u30-13u30CursusdienstCudiKelder
20u00Spelletjesavond met cocktailsde Waag
20u00Sport: training 24-urenlooppiste Sportkot
maandag 9 oktober
19u30Peter- en Meteravond de Waag


Het gerucht gaat dat onze vriend de fysicus die onder de naam Pi gaat, ergens in de nabije toekomst op TV zal verschijnen in Beauty and the Nerd... opletten geblazen dus.

Uw mediawatcher, Gladharim



Wekelijks blaadje van studentenkring WINA gedrukt op x00 exemplaren en verspreid onder de studenten wiskunde, informatica en fysica. Online te vinden op http://winagenda.wina.be/
Voor alle verzoekjes, roddels, columns, tekstjes en aanvragen, in-en uitschrijvingen op de winagendamail slechts één adres: redactie@wina.be