6 maart 2006

Cudi

Op dinsdag 07/03 tussen 12u30 en 13u30 verwelkomen de cudieren jou met veel enthousiasme en nog veel meer liefde. Check op onze fantastische website http://cudi.wina.be/ de status van je gereserveerde cursussen en boeken. Tot dan!

CuDi

EJW-bar

Deze week geeft barteam zijn taak over aan de EersteJaarsWerking (EJW) om naast de normale bargasten alle eerstejaars eens goed te verwennen.

de Barteam-EJW-tandem

Allereerste Fysicalische activiteit!

Beste, liefste, plezantste Natuurkundecollega's Eindelijk is het zover: De eerste activiteit voor 2e Bachelor Fysica is geplant in vruchtbare potgrond! Wij zijn trots u allen te vertellen dat we een gezellige gezelschapsspelletjes avond op touw hebben gezet. De voornaamste bedoeling van de avond is dat wij, Fysici in wording, ons eens met z'n allen te pletter kunnen amuseren! Tijdens het gebeuren kan iedereen natuurlijk genieten van drankjes en versnaperingen. De activiteit gaat woensdag 8 maart vanaf 20u30 door voor alle 2e-bach-Fysicastudenten in het Groenveldzaaltje voor slechts één euro. Het Groenveldzaaltje is gelokaliseerd op groenveld. Voor verdere indicaties kan je terecht op onderstaand kaartje waarop de locatie gemarkeerd is. Na afloop van de activiteit vieren we per evidentie verder in de winabar. Wie zelf ook nog gezelschapsspelletjes kan meebrengen mag dit zeker doen. Gelieve dan een mailtje te sturen met de naam van het gezelschapsspelletje naar Annelore of Wouter. Voor verdere vragen of suggesties kunnen jullie natuurlijk ook altijd bij ons terecht. Nog even kort:
Gezelschapsspelletjesavond voor 2de-bach-Fysicastudenten
Wanneer? Woensdag 8 maart vanaf 20u30
Waar? Groenveldzaaltje, Celestijnenlaan 76, Heverlee
Prijs? €1
Wij rekenen op jullie massale opkomst!

Het fysicalische activiteiten team: Annelore Schrauwen en Wouter Charle

IJC

AANDACHT AANDACHT :Inter Jaren Competitie ofte WinaCup is back in town. Naar goede jaarlijkse gewoonte organiseren we voor de sportievelingen,amateurs en vriendenkringen weer een gezellige Cup in volgende uitgebreide reeks van sporten: zaalvoetbal(5-on-5), basketball(3-on-3),schaken en volley. De bedoeling is om samen met je jaar of gewoon met een hoop vrienden een ploeg te vormen om zo deel te nemen aan deze thriller van een competitie, vervolgens stuur je een mailtje naar Sport@wina.be en wij doen de rest. De winnaars worden uiteraard beloond. Hoera. En vergeet niet: meedoen is belangrijker dan winnen!

Sport


LaTeX-introductie-les

Velen hebben al van de faam van LaTeX gehoord, je zou er o.a. gemakkelijk wiskundige formules mee kunnen typen. Bovendien zou de layout er ook nog mooi uit zien. Maar velen weten niet hoe je er werkelijk mee aan de slag moet gaan. Daarom organiseert Onderwijswerkgroep Wina in het tweede semester een introductieles LaTeX voor (complete) LaTeX-onkundigen. (Deze les is dus niet bedoeld voor wiskundigen (die het practicum eerste bach volgden).) Het is ook niet de bedoeling dat je na deze les LaTeX volledig onder de knie zult hebben, maar wel dat je ten minste aan de slag kan met LaTeX. Het in de praktijk gebruiken van LaTeX voor practicum-verslagen is immers het leerrijkst. Zo ben je dan ook klaar om op het einde van je opleiding je thesis in LaTeX te maken, wat meestal een stuk vlotter gaat dan met bvb. MS Word. Nog even kort enkele pluspunten van LaTeX op een rijtje zetten:
* Je kan zeer makkelijk wiskundige formules typen en deze worden zorgvuldig geintegreerd in de tekst
* LaTeX kan makkelijk overweg met zeer grote documenten
* Je hoeft je geen zorgen te maken om de layout, dat doet LaTeX voor jou
* Referenties zijn makkelijk in te voegen
* ...
De les zal doorgaan in PC-klas 200C PC 01.G op maandag 13 maart 2006 om 19u (en zal maximaal tot 22u duren). Inschrijven is wel noodzakelijk en kan door te mailen naar domi@wina.be. De cursus is volledig gratis.

Groetjes, De onderwijswerkgroep

LISST

Vorige week ging het LISST door, het Leuvens Internationaal Studenten Sport Tornooi, waarin verschillende ploegen van Leuvense kringen het opnamen tegen ploegen van buitenlandse universiteiten. Het wina jongens-basket team en de meisjes-volleybal speelden mee, en niet zomaar! De titel-verdedigende basketters werden 3de, en de volleyballers veroverden een 2de plaats. Een dikke proficiat en een dikke merci aan alle spelers die het voor Wina opnamen !!

Sportias

Bedrijvendag der Wetenschappen

Zoals Ieder jaar organiseert WINA op 13 maart 2006, samen met de andere wetenschapskringen (Merkator, Bios, Geos en Chemika) een bedrijvendag voor alle laatstejaars studenten. Op deze dag kunnen de studenten kennis maken met een aantal bedrijven.
De dag zelf ziet er als volgt uit:
12u00: Opening bedrijvendag
13u00: Infosessie omtrent solliciteren
13u30: Infosessie omtrent verder studeren (en doctoreren)
14u00: Callatay & wouters
14u30: KBC
15u00: Dolmen
15u30: Cap Gemini
En volgende interessante bedrijven zullen een hele dag ter beshikking staan voor het beantwoorden van vragen over eventuele toekomstplannen in hun bedrijf of gewoon om een leuke kennismaking met eventuele toekomstige werkgevers ... : Sidmar, Imec, Cronos, LogicaCMG, Deloitte Consulting, Hobsons, GoTalent, Cap Gemini, Beaver IT Services, Accenture, Dolmen, CTG Belgium NV, KBC, Jan De Nul Group, Callatay & Wouters en Ordina Belgium. En als laatste nuttige informatie: Drank en broodjes verkrijgbaar aan zeer democratische prijzen!

Jullie bedrijvenrelaties teampje, Margot & Jasmine


De maffiakalender

15/03, 24umaffiabar: kick off maffiaspelBar
16/03, 22umaffia TD@Rumba&Co: Corben Dallas, Pierre de la Rivièrre, DJ Scartt
20/03, 20umaffia filmavondaula N
21/03, 17uspaghetti avondPAVO
22/03, 22uafsluiter maffiaweek + prijsuitreiking om 24uBar

"Ohla! Da wil ik zeker ni missen!" En gelijk hebt u! Voor het verrassende en leuke maffiaspel kan u zich inschrijven op de winagang, in de bar of door naar andrew@wina.be te mailen. Het maffiaspel kost slechts 1 euro per deelname en er zijn allerhande leuke prijzen te winnen (zoals er zijn filmtickets). Het spel loopt de hele maffiaweek en de prijsuitreiking is woensdag om 24u in de bar. De affiche is op komst! Maar de namen die bekend zijn zeggen al genoeg: "VET FEESJE IN DE RUMBA". Onze eerste attractie is resident in Havanna's bar en gaat bij de naam Corben Dallas! Onze tweede gast is resident van moodclub en heeft in 2004 nog op de city parade gestaan: Pierre de la Rivièrre. Laatste maar zeker niet de minste: DJ Scartt! Al wel eens guest deejay in Fuse en Switch maar toch vooral vaste klant bij Out soon FM Brussel! En heel dit feestje voor slechts 2,5 euro inkom voor leden en 3 euro inkom voor niet leden. Kaarten zijn verkrijgbaar in de winagang, in de bar of bij jullie jaarverantwoordelijke vanaf woensdag. Maffiafilm? Jaja! de eerste film begint om 20u en wordt door uzelf gekozen door uw lievelingsmaffiafilm door te mailen naar sarah@wina.be. De film met de meeste vraag gaat dan om 20u van start. Maar natuurlijk is dit niet alles, er is nog een tweede film! Deze wordt geschat om om 22u van start te gaan. De tweede film is de hilarische film Jane Austen's mafia! Dit alles zal doorgaan op de campus in aula N en volledig GRATIS ! Honger gekregen van dit alles, 'k zou het zo denken. Daarom voorzien wij de echte maffiosi onder jullie van authentieke italiaanse spaghetti. Wij serveren dit italiaans culinair hoogstandje in de PAVO vanaf 17u. Een spaghtetti kost 3 euro en allerhande drank zal te verkrijgen zijn aan 1 euro. Kaarten verkrijgbaar in de winagang, in de bar of bij jullie jaarverantwoordelijke vanaf woensdag. Wij sluiten onze week af met een feestje in de bar en natuurlijk ook de prijsuitreiking van het maffiaspel! Bent u nog niet echt helemaal tevreden? Dan hebben wij nog een uniek voor u in petto: de MAFFIAKAART! Deze kost 5 euro en geeft u recht op een hele maffiaweek! Enkel het maffiaspel is niet inbegrepen. En er is nog meer: Als u de maffiakaart koopt en naar elke activiteit komt maakt u kans om een filmticket te winnen! De winnaars van een filmticket zullen bij de prijsuitreiking door een onschuldige hand getrokken worden. Kaarten verkrijgbaar in de winagang, in de bar of bij jullie jaarverantwoordelijke vanaf woensdag. Aan de jaarverantwoordelijken: u kan de kaarten komen afhalen bij Andrew op de winagang. Indien u 10 kaarten verkoopt krijgt u gratis toegang tot de fuif. Indien u echt overdreven enthousiast bent en 20 kaarten verkoopt krijgt u een gratis maffiakaart voor de hele week!

Most wanted, Gaks!

GALABAL DER WETENSCHAPPEN !

Haal u kostuum maar terug van onder de motteballen of ga u een nieuw kleedje kopen, 25 maart op het Kasteel de Buynswyck aan de Tiensesteenweg is het weer tijd voor glitter en glamour oftewel HET GALABAL DER WETENSCHAPPEN! De stuntprijs is nog niet helemaal bekend, maar bedraagt minder dan 20 euro. Voor die prijs zal u een hele avond kunnen feesten op het kasteel, drank inbegrepen en dan nog wel voorafgegaan door een receptie. Of u kan ook gewoon komen om de preses te zien stuntelen in de openingsdans. Kaarten binnenkort verkrijgbaar, alsook een vaste prijs, maar zet het al maar in uw agenda!

Sam & Greg!

Dinsdag 7 maart
12u30-13u30CuDiWinakelder
Woensdag 8 maart
20u30Jaaractiviteit 2e bach fysicaGroenveldzaaltje
22u00-...EJW-barRC

Nurikabe

Voor de liefhebbers, net zoals twee weken geleden een Nurikabe'tje: Stel dat verbonden witte vakjes de eilanden zijn in een zee van zwarte vakjes. Dan bevat elk eiland juist één getal, en het aantal vakjes op dat eiland is net dat getal. Alle vakjes met een getal zijn wit, en alle zwarte vakjes zijn verbonden. Tenslotte mogen er geen 2x2-blokken van zwarte vakjes zijn. Verbonden betekent hier overigens enkel horizontaal en verticaal - diagonale verbindingen tellen voor deze puzzel niet mee.

Bloedserieus

Twee keer per jaar organiseren de Leuvense studentenkringen LBK en Medica 'Leuven Bloedserieus'. Van 6 tot 10 maart proberen zij zoveel mogelijk bloed in te zamelen voor en met het Rode Kruis, om zo het vaak nijpende bloedtekort aan te vullen én om jonge mensen ertoe aan te zetten bloedgever te worden. Er zijn immers altijd jonge bloedgevers nodig en de ervaring leert ons dat studenten, als ze eenmaal de 'schrik voor de prik' overwonnen hebben, vaak trouwe bloedgevers blijven. Om de bloedgevers een zetje in de goede richting te geven worden er telkens activiteiten georganiseerd. Meer info op: www.landbouwkring.be/bloedserieus .

Kornelimerick
Het kabouterinnetje is overstuur
De bar duurde 14 uur!
Maar ondertussen gaat het beter hoor.
We didn't have dirty sex on the floor.
Ik zei het toen en zeg het nu:
Anneleen, ik hou van u!

Kornelia (de columnkaboutster)

Wekelijks blaadje van studentenkring WINA. Online te vinden op http://winagenda.wina.be/
Voor alle verzoekjes, roddels, columns, tekstjes en aanvragen, in- en uitschrijvingen op de winagendamail slechts één adres: redactie@wina.be