14 november 2005

Editoriaaltje
Gisteren stond ze voor mijn deur
Het avondrood bloosde haar gelaat
Hemelsblauw keek ze naar mijn ogen
die bogen knielend neer en
op en neer krijsten vogels kraaiend
Haren waaiden de wind, de zwarte wind zwart
die dansten de tango alleen
Met mij, mijn prinses.

Sappige roddels voor de Sint?

Hej, binnen een maand is het weer zover en komt de goede Sint weer langs. Uiteraard zal hij al die brave wineesjes niet overslagen! Rest de vraag: zijn al die wineesjes wel echt zo braaf geweest? Omdat de Sint het uitermate druk heeft met zijn voorbereidingen, steekt gak een handje toe. Mail dus al je sappige roddels naar gak@wina.be.

De helpende hand van de sint,
GAKS

Woordje van de preses

Beste Winezen,

Het drukste deel van het eerste semester zit er weer op. Hopelijk hebben jullie je goed geamuseerd in onze bars, met onze cursussen, op onze fuiven, cantussen en andere actviteiten (bekijk de foto's maar eens). Ook de rest van het semester gaan we nog door. Onze wekelijkse bar, een quiz, een cantus, het kerstfeestje... en natuurlijk kan je zelf altijd nieuwe dingen voorstellen of gewoon een jaaractiviteit organiseren.

Ik wil alvast het hele presidium en medewerkers danken voor hun inzet en jullie voor je aanwezigheid. Samen maken we er een fijn jaar van.

Steven

CuDi

Komende week is er terug een cudi en wel op donderdag (zoals elke even week van het academiejaar). Dit zal van 12u30 tot 13u30 doorgaan in jullie aller-vertrouwde cudi-kelder.

jullie cudi-team

Wina Quizt!

Herhaald wegens succes vorig jaar: WinaQuiz 2.0! Op dinsdag 22 november (volgende week dus), bestoken we jullie weer met interessante/grappige/vreemde vragen, waarop jullie in groepjes van max. 4 mogen antwoorden. Het geheel begint rond 20u in de 200L op de campus, en we voorzien drank en knabbels tegen een zacht prijsje. Inschrijven is niet verplicht, maar zou leuk zijn - een mailtje naar cultuur@wina.be is genoeg. Uiteraard kan je ook op de avond zelf nog inschrijven of een ploeg vormen met andere enkelingen.

Uw vragenschrijvend
Cultuur

Medewerkers

Hey, hey
Gezocht: gemotiveerde mensen die net dat beetje meer bij wina betrokken willen zijn!
Ben je veel met wina op stap, kriebelt het om mee activiteiten te organiseren met wina of af en toe een handje te helpen, maar zie je het niet meteen zitten om je een heel jaar te engageren voor het presidium van wina? Wel dit is een perfect alternatief voor jou. Zet je op de medewerkerslijst van wina. Je krijgt dan af en toe een mailtje om eens samen te komen zodat jullie activiteiten kunnen voorstellen die jullie altijd al hadden willen doen, of een mailtje om eens te komen helpen tappen, flyeren, plakken, voor een fuif of een bar.
Dus kriebelt het een beetje, mail dan vliegensvlug naar medewerkers@wina.be.

Andrew

Travestietenbar

Jongens,
Haal de kleerkast van je mama/zusje/lief weer maar eens overhoop,

Meisjes,
Haal de kleerkast van je papa/broertje/lief maar weer overhoop,

WAAANT...

Het is weer tijd voor de enige echte WINA-travestietenbar, elk jaar weer een centrum van haute-cutuur, slechte smaak en veel sfeer.

Jullie barteam



Woensdag 16 november
22uTravestietenbarRC
Donderdag 17 november
12u30-13u30CuDiWinakelder
Dinsdag 22 november
20uWinaquizaula 200L

Kerstfeestje

Jaja ook de kerstperiode komt er weer aan, en wat zou wina zijn als wij dit niet zouden vieren! Er zal dus ook dit jaar een kerstfeestje zijn. Deze gaat dit jaar door in Alma 2 op donderdag 22 december. Er zal weer heel wat gegeten en gedronken worden, we beginnen met een receptie met hapjes en ook wat schuimwijn. Daarna vliegen we er stevig in en eten we gourmet met een uitgebreide groentenbuffet en met lekkere kroketjes. Om af te sluiten eten we nog een lekker dessertje. Dit alles wordt natuurlijk doorgespoeld met de nodige wijn die ook in de prijs inbegrepen zit. Na het eten gaat de gezelligheid gewoon door met een prachtig optreden.
Dit alles kost 14 euro voor leden en 17 euro voor niet leden. Als jullie met je jaar (1ste bac, 2de bac, 1ste lic, 2de lic) erin slagen om je samen met een groepje van 10 mensen in te schrijven (samen op hetzelfde moment de kaarten kopen) dan krijgen jullie van ons nog een extra verrassing.
Kaarten kunnen vanaf volgende week woensdag op de winagang of bij jullie jaarverantwoordelijke gekocht worden. Wees wel op tijd want donderdag 8 december is de allerlaatste dag dat er nog kaarten te verkrijgen zijn.

Tot dan,
GAKS

Bedrijvenrelaties

Ontmoet ondernemers en krijg zelf de smaak te pakken!
Starten was nooit zo eenvoudig!

Meer info op http://www.samenondernemen.be/

Tijdens 14 discussieavonden 'Samen ondernemen is samen innoveren' ingericht doorheen gans Vlaanderen (mei-juni 2005), overtuigden 1000 ondernemers elkaar van de kansen geboden door de globalisering. Nieuwe producten en diensten op de wereldmarkt introduceren wordt versneld door de creatie van ‘open’ samenwerkingsverbanden. Ook drongen zij er op aan studenten in debat te laten gaan met – gepassioneerde – ondernemers; een middel om bij een nieuwe generatie de vonk van het ondernemerschap te laten overspringen. Verder dachten velen dat de innovatieve capaciteiten van de werknemers niet steeds optimaal benut worden.

Daarom wordt een nieuwe reeks ‘Samen ondernemen is samen innoveren’ georganiseerd aan onze universiteiten en hogescholen en worden naast ondernemers ook studenten, docenten en werknemers uitgenodigd aan de debatten deel te nemen.

Deze discussieavond zal doorgaan op de campus in auditorium L07 (ontvangst: De Moete) op 22 november om 18u15. Inschrijven is verplicht en kan u doen op http://www.samenondernemen.be.

Margot - Bedrijvenrelaties

Sudoku

Joepie, er is weer een sudoku, twee zelfs!

Wie wilt meedingen naar de winagendasudokuprijs van dit semester, mailt de oneven rijen van de oplosbare sudoku naar redactie@wina.be.







Kom allemaal van achter jullie boeken, bureau of pint vandaan want… HET IS WEER ZOVER !!!
Medica en LBK presenteren
de enige echte, langverwachte Bloedserieus-week.


Ook dit jaar zijn we erin geslaagd om voor U, de bloedgever, een knallende week in elkaar te steken.
Deze niet te missen week gaat door van

14 tot 17 november.

Bloedgevers zullen beloond worden met een zakje vol lekkers, nuttigs en interessants.  Bovendien genieten zij gratis toegang tot de spetterende Bloedserieus-activiteiten: er zullen films gedraaid worden en ongetwijfeld zal ieder van jullie op donderdagavond luidkeels meezingen met Ronny Mosuse, om daarna met volle overgave de dansvloer van de Lido onveilig te maken tijdens de ‘Blood on the Dancefloor TD’.

Noteer deze prik alvast in uw agenda!

Meer info op: www.landbouwkring.be/bloedserieus


Tot slot nog deze legendarische zin: ‘Let the blood flow!!!’


Het programma:


BLOEDAFNAMES:

Di 15 en Woe 16 november


BLOEDSTOLLENDE FILMS:

Di 15 november


OPTREDENS & TD : @ LIDO

Do 17 november





Wekelijks blaadje van studentenkring WINA.
Online te vinden op http://winagenda.wina.be/
Voor alle verzoekjes, roddels, columns, tekstjes en aanvragen, in- en uitschrijvingen op de winagendamail slechts één adres: redactie@wina.be